Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 47 matches

by aislecom
Mon Aug 03, 2015 5:39 am
Forum: The User Manager
Topic: userman issues
Replies: 1
Views: 1314

userman issues

RouterOS: 6.32 We have two serious issues with userman that is hurting our WISP/hotspot business. I have complained to mikrotik many times with no solutions. 1) Users get the following error when they attempt to login. "Simultaneous session limit reached." They get this error even though they are no...
by aislecom
Sun Aug 03, 2014 11:30 pm
Forum: General
Topic: CCR1016-12G will not boot after upgrade to 6.18
Replies: 1
Views: 663

CCR1016-12G will not boot after upgrade to 6.18

My router will not boot after upgrade. I get loading kernel from nand.. starting services and the router will not boot after that.


Dave
by aislecom
Sun Aug 03, 2014 8:13 am
Forum: The User Manager
Topic: simultaneous session limit reached
Replies: 2
Views: 14278

Re: simultaneous session limit reached

We allow users one login from one devices. We have some accounts setup for 2 logins (shared users: 2) but we rarely assign that to users. For 90% of my customers I have one central hotspot running on 16 Core (CCR-1016-12G). The APs are connected to the Central Router via 5 GHZ Point to Point Links. ...
by aislecom
Thu Jul 31, 2014 10:58 pm
Forum: The User Manager
Topic: simultaneous session limit reached
Replies: 2
Views: 14278

simultaneous session limit reached

simultaneous session limit reached This error has become a headache for us. Customers are getting this error when they are not logged in and they attempt to login. Some times they are in the middle of browsing, they would be logged out and they would get that error when they try to login again. The ...
by aislecom
Mon Jul 07, 2014 12:21 am
Forum: General
Topic: Duplicate MAC in hotspot host list and ARP list.
Replies: 5
Views: 2495

Re: Duplicate MAC in hotspot host list and ARP list.

This is a hotspot network. The radios are setup in WDS mode.

The hotspot interface on the mikrotik is set to ARP enabled.

Dave
by aislecom
Sat Jul 05, 2014 8:10 pm
Forum: General
Topic: Duplicate MAC in hotspot host list and ARP list.
Replies: 5
Views: 2495

Duplicate MAC in hotspot host list and ARP list.

RB1100AH2 running 6.15. I have duplicate mac addresses under IP > hotspot > host. Some mac appears as much as 10 times with different IP address. How do I prevent this from happening? Under hotspot server, I cannot set Address per Mac. That field is greyed out. I also notice duplicate ARP entries fo...
by aislecom
Sat Jul 05, 2014 3:38 pm
Forum: General
Topic: RB1100AH2 dropping packets on all WAN interfaces
Replies: 1
Views: 650

RB1100AH2 dropping packets on all WAN interfaces

RB1100AH2 Ver 6.15 running hotspot with 4 WAN interfaces drops packets on all WAN interfaces at the same time. We load balance all 4 WAN interfaces. After reboot it works well for some time and then the ping loss gets worst. Any suggestions welcome.

Dave
by aislecom
Sun Mar 09, 2014 4:29 pm
Forum: General
Topic: Duplicate ARP entries after IP change
Replies: 8
Views: 2584

Re: Duplicate ARP entries after IP change

"Add ARP for leases" is not checked. Should I check? Timeout is already set to 30 sec. [admin@AISLECOMMKTOWN] > /ip setting print ip-forward: yes send-redirects: yes accept-source-route: no accept-redirects: no secure-redirects: yes rp-filter: no tcp-syncookies: no arp-timeout: 30s icmp-rate-limit: ...
by aislecom
Fri Mar 07, 2014 11:17 pm
Forum: General
Topic: Duplicate ARP entries after IP change
Replies: 8
Views: 2584

Duplicate ARP entries after IP change

I am using RB1100AH2 with OS 6.10 and CRS125-24G OS 6.9 I notice on my two routers that when a device reboots or changes ip due to DHCP lease expiration the ARP list shows the MAC assigned to two different IPS (old and new). The ARP list is not automatically updated. The device is not removing the o...
by aislecom
Wed Jan 22, 2014 10:51 pm
Forum: The User Manager
Topic: simultaneous sessions limit reach
Replies: 0
Views: 1357

simultaneous sessions limit reach

My hotspot customers are being logged-out in the middle of a session. Whey they try to login in again they get simultaneous sessions limit reach.

My Idle timeout is set to 10 min and keel alive timeout is set to 10 min.

RB1100AH2
RouterOS 6.7
Dave
by aislecom
Sun Dec 08, 2013 7:58 am
Forum: General
Topic: PPTP tunnel bet two RB1100AH droping packets
Replies: 0
Views: 336

PPTP tunnel bet two RB1100AH droping packets

I have a two PPTP tunnels between two MK: RB1100AH2 and RB1100AH. When I ping from AH to AH2 using PPTP tunnel I drop 1% to 2% of the packets. When I ping from AH to AH2 using WAN I don't drop any packets. Two tunnels setup over two different ISP in case one goes down. One tunnel is handing traffic ...
by aislecom
Tue Aug 13, 2013 4:19 pm
Forum: The User Manager
Topic: 6.2 userman chrome error
Replies: 9
Views: 3420

Re: 6.2 userman chrome error

Still waiting for an answer from support here or via email. We cannot access userman using chrome or firefox.


Dave
by aislecom
Thu Aug 08, 2013 6:04 pm
Forum: The User Manager
Topic: 6.2 userman chrome error
Replies: 9
Views: 3420

Re: 6.2 userman chrome error

I sent two emails to support on this issue.

Dave
by aislecom
Tue Aug 06, 2013 5:36 pm
Forum: The User Manager
Topic: Hotspot login page does not load automatically
Replies: 3
Views: 10482

Re: Hotspot login page does not load automatically

See my config below: [admin@MikroTik] > /ip hotspot export verbose # aug/06/2013 10:05:23 by RouterOS 6.2 # software id = 1REW-4B4J # /ip hotspot user profile set [ find default=yes ] add-mac-cookie=yes address-list="" idle-timeout=10m keepalive-timeout=5m mac-cookie-timeout=3d name=default rate-lim...
by aislecom
Sat Aug 03, 2013 7:24 pm
Forum: The User Manager
Topic: 6.2 userman chrome error
Replies: 9
Views: 3420

6.2 userman chrome error

I upgraded to 6.2 and now I cannot user chrome to access the userman.

Dave
by aislecom
Fri Jul 26, 2013 6:05 pm
Forum: The User Manager
Topic: session ends even though winbox show I am logged in
Replies: 0
Views: 709

session ends even though winbox show I am logged in

When browsing for some time my browsers gives me the login page. When I try to re-login I get the simultaneous sessions error. winbox shows I am still logged in and active. Several customers complaining about this issue. user profile: idle timeout 00:30:00 keep alive timeout: 00:05:00 status auto re...
by aislecom
Thu Jul 18, 2013 8:44 pm
Forum: The User Manager
Topic: Hotspot login page does not load automatically
Replies: 3
Views: 10482

Hotspot login page does not load automatically

I am using RB750UP v5.24. I am not not getting the hotspot login page when I open my browser and try to go to a website. The page only comes up if I go directly to the hotspot address
http://10.0.0.138.

any suggestions welcome.
by aislecom
Tue Mar 26, 2013 5:32 pm
Forum: General
Topic: STP over PPTP and wireless connection between two sites
Replies: 0
Views: 367

STP over PPTP and wireless connection between two sites

I have three links between two sites. Both sites have RB1100AH. I want to make Link 1 default route. Link 1: Wireless Connection using ubiquiti radios in WDS mode. (multiple hops between the two sites using Ubiquiti Tought Switch). I have STP enabled on all the switches and radios. Link 2: PPTP conn...
by aislecom
Tue Mar 26, 2013 5:15 pm
Forum: General
Topic: IPSEC to cisco 2851 dropping
Replies: 1
Views: 3368

SOLVED: Re: IPSEC to cisco 2851 dropping

Solve thanks to Maris

When connecting to cisco router, policies should be set to level=unique

Dave
by aislecom
Sun Mar 24, 2013 9:00 pm
Forum: General
Topic: VLAN between RB1100AH and Toughswitch
Replies: 1
Views: 1776

Re: VLAN between RB1100AH and Toughswitch

My setup above works well. Only issue is I can no longer connect to the nano Bridges that links the two sites. Do I have to enable VLAN Management on the Nano Bridge?

Any advise welcome.
by aislecom
Sun Mar 24, 2013 3:10 am
Forum: General
Topic: VLAN between RB1100AH and Toughswitch
Replies: 1
Views: 1776

VLAN between RB1100AH and Toughswitch

I want to route two networks over 1 wireless link between site A and Site B. At Site A I have RB1100AH. At Site B I have ubiquiti 5 port Tough Switch. Radios are ubiquiti Nano Bride in WDS mode on both ends. Network 1: 10.10.70.0/24 originates on RB1100AH. Network 2: 10.10.80.0/24 originates at Site...
by aislecom
Wed Mar 20, 2013 2:59 am
Forum: General
Topic: IPSEC to cisco 2851 dropping
Replies: 1
Views: 3368

IPSEC to cisco 2851 dropping

I have an IPSEC connection to a cisco 2851 box. I am using RB1100AH. I have two servers on my side that talk to one sever on the cisco side. The connection from the servers stay up for a short while and then it switches to only one. I have to reset the connection each time for both IPs to be able to...
by aislecom
Tue Mar 05, 2013 3:05 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: RB1100AH 4th WAN port
Replies: 1
Views: 692

RB1100AH 4th WAN port

I have 3 wan connections and I need a 4th. Port 11: 5 GHz Network linking remote stations back to the noc Port 12: Cable ISP Port 13: DSL ISP (PPPOE) I want add a 4th ISP bring me internet via fiber. Can I use port 10 for that? Do I simply remove port 6 as the master for port 10? How do I remove it ...
by aislecom
Tue Jan 08, 2013 7:24 pm
Forum: General
Topic: ipsec phase 2 problems between RB1100AH and Juniper SRX3500
Replies: 6
Views: 10268

Re: ipsec phase 2 problems between RB1100AH and Juniper SRX3

Mikrotik settings /ip ipsec proposal set default auth-algorithms=sha1 disabled=no enc-algorithms=3des lifetime=1h name=default pfs-group=modp1024 add auth-algorithms=sha1 disabled=no enc-algorithms=3des lifetime=1h name=LM pfs-group=modp1024 /ip ipsec peer add address=x.x.x.180/32 auth-method=pre-sh...
by aislecom
Tue Jan 08, 2013 6:54 pm
Forum: General
Topic: ipsec phase 2 problems between RB1100AH and Juniper SRX3500
Replies: 6
Views: 10268

Re: ipsec phase 2 problems between RB1100AH and Juniper SRX3

We should be using pfs group 2. Did you see in the logs that he does not have one set on his end? The only thing I did not try is rebooting the router because I have live traffic.
by aislecom
Thu Jan 03, 2013 6:53 pm
Forum: General
Topic: ipsec phase 2 problems between RB1100AH and Juniper SRX3500
Replies: 6
Views: 10268

Re: ipsec phase 2 problems between RB1100AH and Juniper SRX3

The guy on the other end told me he has the following. I don't have access to the config on the other end:

authentication-algorithm hmac-sha1-96;
encryption-algorithm 3des-cbc;
lifetime-seconds 3600;
by aislecom
Wed Jan 02, 2013 7:41 pm
Forum: General
Topic: ipsec phase 2 problems between RB1100AH and Juniper SRX3500
Replies: 6
Views: 10268

ipsec phase 2 problems between RB1100AH and Juniper SRX3500

I am having a problem establishing a ipsec connection to junper. Seems we get pass phase 1 ok but for phase 2 I am getting no proposal chosen. The guy on the other end told me he does to see a proposal being sent. log:admin@MikroTik] > (140 messages discarded) echo: ipsec,debug,packet 0004f4d4 43be ...
by aislecom
Mon Dec 31, 2012 1:31 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: VLAN between MK RB750UP and ubiquti tough switch
Replies: 3
Views: 1340

Re: VLAN between MK RB750UP and ubiquti tough switch

OK. I will change the VLAN 1 to 10.
If I dont use bridge how can I get the traffic from my devices onto the VLAN? They are untagged.
by aislecom
Mon Dec 31, 2012 7:28 am
Forum: Wireless Networking
Topic: VLAN between MK RB750UP and ubiquti tough switch
Replies: 3
Views: 1340

VLAN between MK RB750UP and ubiquti tough switch

I am trying to setup a VLAN between Site A and Site B to route two networks over a single wireless link. I am using 2 nanobridge in WDS mode. At Site A I have mikrotik RB750UP. I have Port-5 giong to the nanobridge. Port 5 have two VLANS (VLAN 1 and VLAN 2). I have network 10.0.0.0/24 connected to t...
by aislecom
Sun Jul 29, 2012 4:24 pm
Forum: The User Manager
Topic: userman crahed
Replies: 4
Views: 3025

userman crahed

My userman database crashed. I could not login to the userman. I attempt to rebuild the database and then I was able to login to the userman even though it said the rebuild failed. Now I cannot edit user accounts because its telling me that the database read only. I see this log message on the log: ...
by aislecom
Wed Jul 18, 2012 4:23 am
Forum: Beginner Basics
Topic: RB750 UP setup
Replies: 2
Views: 785

RB750 UP setup

I have a new RB750UP. I want to set it so all 5 port will work as a switch. Can some one post me a sample config. I am using port 1 to 5 as POE to power ubiquiti equipment. I unslaved port 3,4,5 and I created a bridge and added all 5 ports to the bride. Let me know if this is the best way to do this...
by aislecom
Tue Jun 26, 2012 3:46 am
Forum: The User Manager
Topic: 5.18 userman sending cpu usage to 100%
Replies: 4
Views: 2510

5.18 userman sending cpu usage to 100%

Every time I login to userman it takes for ever to do any thing and my cpu usage goes to 100%.

I am running hotspot on the device with two wan connections. I turned off ftp, telnet and ssh to prevent hack attacks.

Dave
by aislecom
Sun Jun 24, 2012 6:16 pm
Forum: The User Manager
Topic: RADIUS and User man not working after upgrade 4.17 to 5.18
Replies: 0
Views: 1236

RADIUS and User man not working after upgrade 4.17 to 5.18

I was advised by support upgrade form 4.17 to 5.18. Now user man is not working and I am getting RADIUS server is not repsonding when some one tries to login. Any help welcome.
by aislecom
Fri Sep 09, 2011 4:16 pm
Forum: General
Topic: AAA Proxy
Replies: 3
Views: 573

Re: AAA Proxy

Yes, I mean radius proxy. I want to confirm that mikrotik can function as a radius server and perform radius proxy with domain filtering.
by aislecom
Fri Sep 09, 2011 3:33 am
Forum: General
Topic: AAA Proxy
Replies: 3
Views: 573

AAA Proxy

I want to use mikrotik as a AAA proxy for a mobile network.
Can I do all of the following on one box such as a RB450G

AAA proxy
AAA proxy with domain filtering
vpn on the same with natting

Dave
by aislecom
Sun Mar 20, 2011 4:48 am
Forum: General
Topic: loadbalancing work fine but with hotspot :( :(
Replies: 38
Views: 11037

Re: loadbalancing work fine but with hotspot :( :(

I have the following and my customers are staring to hate me. 1) slow connection 2) Some customer cannot get login page 3) server not found after customer starts to browse /ip hotspot profile set default dns-name="" hotspot-address=0.0.0.0 html-directory=hotspot http-cookie-lifetime=3d http-proxy=0....
by aislecom
Fri Mar 18, 2011 7:14 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Pcc load balancing no hotspotlogin page
Replies: 1
Views: 565

Re: Pcc load balancing no hotspotlogin page

I gave PCC load balancing a try again. this time my users are getting the login page no problem. Only issue is most of traffic is staying on ehter1. ether1: cable isp setup with fix ip ether2: pppoe1 (pppoe adsl) with fixed ip /ip route add check-gateway=ping comment="" disabled=no distance=1 dst-ad...
by aislecom
Fri Mar 18, 2011 3:37 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: nth load balancing more odd than even
Replies: 5
Views: 1375

Re: nth load balancing more odd than even

See the list below. I notice that my gateway address is showing up in the list (10.0.0.138). [admin@AISLECOMMK] > /ip firewall address-list print Flags: X - disabled, D - dynamic # LIST ADDRESS 0 D odd 10.0.0.45 1 D odd 10.0.0.2 2 D even 10.0.0.28 3 D odd 10.0.0.164 4 D odd 10.0.0.55 5 D even 10.0.0...
by aislecom
Wed Mar 16, 2011 2:40 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Pcc load balancing no hotspotlogin page
Replies: 1
Views: 565

Pcc load balancing no hotspotlogin page

I tried PCC load balancing in the wiki below and my users cannot get the hotspot login page. Any suggestion welcome http://wiki.mikrotik.com/wiki/PCC / ip firewall mangle add chain=input in-interface=ether1 action=mark-connection new-connection-mark=ether1_conn chain=input in-interface=pppoe1 action...
by aislecom
Wed Mar 16, 2011 2:17 am
Forum: The User Manager
Topic: userman multiple user profile
Replies: 1
Views: 808

Re: userman multiple user profile

can any one offer some advice on this.
by aislecom
Wed Mar 16, 2011 1:56 am
Forum: Beginner Basics
Topic: nth load balancing more odd than even
Replies: 5
Views: 1375

Re: nth load balancing more odd than even

list is empty

[admin@AISLECOMMK] /ip firewall address-list> /ip firewall address-list export
# mar/15/2011 19:56:14 by RouterOS 4.17
# software id = 9PDF-DJW8
by aislecom
Thu Mar 10, 2011 3:01 am
Forum: Beginner Basics
Topic: nth load balancing more odd than even
Replies: 5
Views: 1375

nth load balancing more odd than even

I am doing nth load balancing on a MK450G. I have a DSL + Cable internet connection both with dynamic ip. The load balace is workng but I see much more odd than even connections. As a result I have more traffic on one interface and very little on the other. Please give me some advise. /ip firewall e...
by aislecom
Wed Mar 09, 2011 4:57 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: IP change after successful login
Replies: 2
Views: 451

Re: IP change after successful login

I solved this by removing the address pool from server profile and user profile.
by aislecom
Tue Mar 08, 2011 6:30 am
Forum: Beginner Basics
Topic: load balancing
Replies: 0
Views: 461

load balancing

I recently switched from (xincom dualwan router + antemedia) to mikrotik rb450g hotspot. My connection to the internet is via (adsl + cable isp). DSL is dynamic IP. Cable IP changes only if I changed MAC. I am trying to load balance. My customers are complaining that the connection is slow. 30 max a...
by aislecom
Tue Mar 08, 2011 12:53 am
Forum: The User Manager
Topic: userman multiple user profile
Replies: 1
Views: 808

userman multiple user profile

I have a few users that I allow multiple simultaneous login and othesr I only give single simultaneous login. I created two profiles in user profiles. One for users with single login and one for users with multiple login. When creating users in userman is there a way to select a user profile. If not...
by aislecom
Tue Mar 08, 2011 12:03 am
Forum: Wireless Networking
Topic: IP change after successful login
Replies: 2
Views: 451

IP change after successful login

I notice that my users get a second IP address after they login successfully. The IP is coming from the same pool that I give the user when they connect to my wireless network. How do I prevent them from getting a second IP. Should I simply remove the pool from user profile in hotspot? Thanks, Dave
by aislecom
Mon Mar 07, 2011 10:04 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: second ip after login
Replies: 1
Views: 422

second ip after login

I notice that my users get a Second IP address after they login successfully. The IP is coming from the same pool that I give the user when they first connect to my wireless network. How do I prevent them from getting a second IP. Should I simply remove the pool from user profile in hotspot? Thanks,...