Community discussions

MikroTik App

Search found 20 matches

by ripice
Fri Dec 12, 2014 3:33 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: ospf bandwith
Replies: 0
Views: 695

ospf bandwith

Hi! I have a large network that was working in a large bridge. i have changed all the routers to a routed scenario and implemented ofpf. Everything is working fine but id like to know how i change traffic routes if link bandwith is in high levels. I have made some searchs and i have found that ospf ...
by ripice
Mon May 09, 2011 7:07 pm
Forum: General
Topic: WEBPROXY 5.1 and aspx on ASUS.com ?
Replies: 3
Views: 951

Re: WEBPROXY 5.1 and aspx on ASUS.com ?

someone?
by ripice
Fri Apr 29, 2011 9:00 pm
Forum: General
Topic: WEBPROXY 5.1 and aspx on ASUS.com ?
Replies: 3
Views: 951

WEBPROXY 5.1 and aspx on ASUS.com ?

Hi guys! Im using a ROS 5.1 box with a transparent webproxy and everything works ok, but when im trying to open the http://support.asus.com/ it appears the mikrotik proxy page of: ERROR: Gateway Timeout While trying to retrieve the URL http://support-org.asus.com/download/download_right.aspx?SLangua...
by ripice
Thu Feb 03, 2011 11:25 pm
Forum: General
Topic: Hotspot Send Mail Form
Replies: 1
Views: 495

Hotspot Send Mail Form

Hi!

I am trying to create a html page for hotspot that can send an email with /tool email.

is there a way to do that?

How can i invoke a shell command?
by ripice
Wed Jan 19, 2011 11:08 pm
Forum: General
Topic: kernel panic 3 times - fixed problem - bad boot/kernel crc w
Replies: 0
Views: 707

kernel panic 3 times - fixed problem - bad boot/kernel crc w

i have a rb800 with ros4.16 pcc+hotspot+userman. i had 3 times the kernel panic problem. i had to upgrade to the 5.07b because of the fixed problem - bad boot/kernel crc was reported on powerpc boards when in fact it was good; but the problem is that userman is not working and the ros4 dont have tha...
by ripice
Tue Jan 18, 2011 11:48 pm
Forum: The User Manager
Topic: usermanager 5.07 "no profile"
Replies: 1
Views: 790

Re: usermanager 5.07 "no profile"

ups:
user manager is not working - will be fixed in next version;
lol
by ripice
Tue Jan 18, 2011 11:35 pm
Forum: The User Manager
Topic: usermanager 5.07 "no profile"
Replies: 1
Views: 790

usermanager 5.07 "no profile"

I have a userman DB of a 4.16 and i have updated to 5.07b. The problem is that "some" users have a no profile error on a hotspot logon. ive checked the userman webpage and some users have limitations, others dont have "unlimited" on total time left and till time, others have this ok. i´ve already cr...
by ripice
Tue Jan 18, 2011 12:14 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: ALWAYS boot on try ethernet once then nand
Replies: 8
Views: 3939

Re: ALWAYS boot on try ethernet once then nand

the idea is to the rb always boot from nand. but on every restart check if there is a netinstall service running. my rb800 had 3 times a "kernel panic" and i had to climb up to my tower to pick the rb near my computer. the rb800 have ros4.16 and now i have put the latest beta to test if problem was ...
by ripice
Wed Jan 12, 2011 10:37 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: ALWAYS boot on try ethernet once then nand
Replies: 8
Views: 3939

Re: ALWAYS boot on try ethernet once then nand

i know but... next reboot the setting goes to the default... it´s normal?
by ripice
Wed Jan 12, 2011 1:35 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: ALWAYS boot on try ethernet once then nand
Replies: 8
Views: 3939

ALWAYS boot on try ethernet once then nand

Hi!

it is a way to set my rb800 to try a ethernet boot then nand?

the idea is to when i need to netinstall the rb on a tower just restart the unit.

Thanks in advance.
by ripice
Mon Nov 01, 2010 4:02 am
Forum: General
Topic: http downloads mark routing
Replies: 3
Views: 695

Re: http downloads mark routing

brrrr ... the rapidshare is driving me crazy! grrrr

thanks !
by ripice
Mon Nov 01, 2010 2:50 am
Forum: General
Topic: http downloads mark routing
Replies: 3
Views: 695

Re: http downloads mark routing

still dont now how to change route of 500000-0 http downloads to second WAN... anyone?
by ripice
Mon Nov 01, 2010 2:47 am
Forum: Wireless Networking
Topic: ISP startup with Base station at 5.8 GHz
Replies: 3
Views: 1327

Re: ISP startup with Base station at 5.8 GHz

rb433 or rb800 with sectors antennas and use 5ghz-n for ptp links to others repeaters (rb433 with 5ghz and 2ghz omni).

on cpe i prefer to have 411 because you can change mini pci for futures updates. but is a choice...
by ripice
Mon Nov 01, 2010 2:43 am
Forum: General
Topic: Manager error info
Replies: 2
Views: 1417

Re: Manager error info

solved rebuilding the DB...

:)
by ripice
Sun Oct 31, 2010 7:43 pm
Forum: General
Topic: Manager error info
Replies: 2
Views: 1417

Re: Manager error info

having the same issue... and on userman logs can delete anything....

ver4.11
by ripice
Tue Oct 26, 2010 4:58 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 4 isp
Replies: 12
Views: 2149

Re: 4 isp

it´s not possible to do that with PCC.

using load balancer will not put 4 lines of 2mb on a 8mb WAN.
To do that you need to do multilink PPP if your ISP supports.
by ripice
Mon Oct 25, 2010 2:18 pm
Forum: General
Topic: 4 ISP..how can select one ISP to MSN....
Replies: 68
Views: 6963

Re: 4 ISP..how can select one ISP to MSN....

do you have default 0.0.0.0 route with no routing mark rule for non marked packets?
by ripice
Sun Oct 24, 2010 10:09 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: ISP startup with Base station at 5.8 GHz
Replies: 3
Views: 1327

Re: ISP startup with Base station at 5.8 GHz

Hi!

I have a lot of rb433 with r52h and work greats :)
in one spot i have a rb800 with a minipci extender with 4 sector antenas and two 5 ghz links.

You should say if you network will be ptp ou ptmp and if the base statin will be in the middle of the area ...
by ripice
Sat Oct 23, 2010 9:22 am
Forum: General
Topic: http downloads mark routing
Replies: 3
Views: 695

http downloads mark routing

I am having the rapidshare downloads problem on my wisp and i am trying to load de balance with 2 ADSL lines. The question is when i make a "mark packet" of a 500000-0 packet and queue it no prob, but i want to pickup all my downloads to the second WAN and browsing (0-500000) on the first WAN. when ...