Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 10 matches

by melvi
Tue Sep 29, 2015 3:13 pm
Forum: General
Topic: hAP lite "losing" config after a while
Replies: 9
Views: 1217

Re: hAP lite "losing" config after a while

Hello, this happened to us at 8 units. Looks like bad batch.

Also sometimes wireless disappeared at all and CPU keeps running at 100%

Sent all to RMA.
by melvi
Mon Mar 11, 2013 6:26 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CLOUD CORE ROUTER
Replies: 1374
Views: 1021110

Re: CLOUD CORE ROUTER

Traffic freeze happens with RC11 and with RC12 too.

Some times it just does not pass some IP addresses in/out, some times complete traffic does not pass.

Running BGP too, may be this is the connecting thing in this cases.

Reboot fixes the problem.
by melvi
Sat Mar 09, 2013 4:59 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CLOUD CORE ROUTER
Replies: 1374
Views: 1021110

Re: CLOUD CORE ROUTER

Hi, complete traffic freeze - only fw Kbit passing happened to me twice, not found a reason why.
Reboot fixed it. Running RC11. Was able to WINBOX to router and do reboot.
In production for 14 days.
by melvi
Mon Mar 04, 2013 11:16 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Dead RB2011-RM after upgrade to 5.24
Replies: 13
Views: 4979

Re: Dead RB2011-RM after upgrade to 5.24

Looks like serious Mikrotik error.

New RB2011 with FW 5.22 updated to 5.24 + firmware update after and router failed, reboot fixed it.

Mikrotik is since RB800 piece of crap hardware and software, abandoned long time ago on wireless and now I bless for UBNT routers to be decent replacement.
by melvi
Mon Feb 25, 2013 10:35 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CLOUD CORE ROUTER
Replies: 1374
Views: 1021110

Re: CLOUD CORE ROUTER

IPIP tunnel mikrotik<->linux after 20-30 minutes stops passing packets. Pings with size 50bytes pass all the time. Packets bigger than 1300bytes stops passing, after about 5 minutes later, they suddenly start to pass again. Changed from xeon with 5.22, where it was without any problem. Problem si on...
by melvi
Thu Oct 18, 2012 5:16 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Bricked RB751U-2HnD?
Replies: 52
Views: 22109

Re: Bricked RB751U-2HnD?

Just got confirmed from the distributor doing RMA, that they only reflashed it and I can pick it up today.

So, I'm really confused.

This is the behaviour.

http://www.youtube.com/watch?v=_2fHNR8s1BM
by melvi
Thu Oct 18, 2012 5:08 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Bricked RB751U-2HnD?
Replies: 52
Views: 22109

Re: Bricked RB751U-2HnD?

Reflashed the fw by netinstall on 4 units with 24V connected power supply and now working OK with shipped power supply. The worst thing Mikrotik can do is not to tell anyone what is the problem and just say RMA. You need to understand that we are not just buying/selling, but we are installing and th...
by melvi
Thu Oct 18, 2012 4:20 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Bricked RB751U-2HnD?
Replies: 52
Views: 22109

Re: Bricked RB751U-2HnD?

Reveived 5 pcs yesterday, all dead, all leds blinking. Sent mail to support.

So it is not correct that this issue was solved!
by melvi
Thu Nov 18, 2010 8:55 pm
Forum: General
Topic: PCQ incorrect speed
Replies: 1
Views: 542

PCQ incorrect speed

Hi, I allready asked but thread was deleted... I have tried to set-up shaping with PCQ. On firewall, I do nat-masquerade and I want to do shaping also. I have set-up packet mark in pre-routing and post-routing for upload and download. Then I have set-up queue-tree in global out, one for upload and o...
by melvi
Thu Nov 18, 2010 5:32 pm
Forum: General
Topic: PCQ no more than 5Mbit per user
Replies: 8
Views: 1428

PCQ no more than 5Mbit per user

Hi, I have set up PCQ queue, works ok till the rate 5MB, if I set for example 20Mbit, the speed is still maximum at 5Mbits. Tried tuning limit and total limit, but without effect. Affected is one thread downloading, like if I download one file using http. If i do bandwidth test using 20 connections,...