Community discussions

Search found 14 matches

by CStrauch
Fri Sep 26, 2014 4:08 pm
Forum: General
Topic: 6.20 release candidate special version
Replies: 36
Views: 20241

Re: 6.20 release candidate special version

No news about the glitch on IPv6 routing over VLAN on PPC? (Ticket#2014032466000943)
I think that issues on IPv6 should be addressed due to the IPv4 exhaustion.

Carlos Strauch
by CStrauch
Tue May 27, 2014 5:18 pm
Forum: General
Topic: v6.13 released!
Replies: 177
Views: 49243

Re: v6.13 released!

So, the trunk is NOT 802.3ad. BTW, I have a Dynamic Link Aggregation from a HP V1910 and a Planet Switch working just fine... And V1910 and MT Bond. Thanks! I believe 802.3ad specs cover both SLA and dynamic. Took me quite a while of trial and error before I got my Teaming on my Intel Pro/1000 PT D...
by CStrauch
Mon May 26, 2014 8:23 pm
Forum: General
Topic: v6.13 released!
Replies: 177
Views: 49243

Re: v6.13 released!

Anyone tried 802.3ad (trunk) on CRS? With 2 CRS-125 it worked fine but when trying to connect with a HP V1910 (Link Aggregation / Dynamic) I can't get the ports to sync using the new "trunk" option on CRS. Also I tried to sync CRS's trunk with CCR's bond with no luck. The BOND feature syncs up with...
by CStrauch
Mon May 26, 2014 3:51 pm
Forum: General
Topic: v6.13 released!
Replies: 177
Views: 49243

Re: v6.13 released!

Anyone tried 802.3ad (trunk) on CRS? With 2 CRS-125 it worked fine but when trying to connect with a HP V1910 (Link Aggregation / Dynamic) I can't get the ports to sync using the new "trunk" option on CRS. Also I tried to sync CRS's trunk with CCR's bond with no luck. The BOND feature syncs up with ...
by CStrauch
Thu Oct 17, 2013 3:39 pm
Forum: General
Topic: PPPoE: slow downloads, fast upload
Replies: 4
Views: 3637

Re: PPPoE: slow downloads, fast upload

Have we reached the limit of a switched network? I will take down have the network tomorrow night to see if this has an effect to the speeds.
My suggestion is exactly this. You should test with fewer users.

400+ users behind 1 switch is kind a stretch, don't you think? :lol:

Carlos Strauch
by CStrauch
Mon Oct 07, 2013 10:57 pm
Forum: General
Topic: v6.4 released
Replies: 170
Views: 61207

Re: v6.4 released

Is anyone else seeing issues with DHCPv6 client in v6.x? Immediately after upgrading to 6.0 my RB2011 was unable to obtain a v6 lease, the client just says "searching..." I've upgraded to 6.4 and still have the same problem. I didn´t see a problem with the DHCPv6 (PD) client, but the servers had to...
by CStrauch
Fri Sep 13, 2013 2:54 pm
Forum: General
Topic: v6.4 released
Replies: 170
Views: 61207

Re: v6.4 released

After I upgraded my Access Concentrators I saw a problem with high CPU usage, but only with the PowerPC ones.
The DHCP process was occupying all available CPU. After I disabled the DHCP package, the CPU usage returned to normal.
The problem is I use the DHCP process for the IPv6 PD.

Carlos Strauch
by CStrauch
Wed Sep 04, 2013 4:01 pm
Forum: General
Topic: 6.3 Released
Replies: 95
Views: 20380

Re: 6.3 Released

I found a problem with the new traceroute tool. My backbone provider uses an MPLS network with private addresses and this means I can't 'see' the network from another router other than the border router. The new 'mtr' behaviour is stopping the tracing after 3 lost hops. Thanks in advance! Carlos Str...
by CStrauch
Mon Nov 05, 2012 12:32 pm
Forum: General
Topic: v6 RC2 released
Replies: 98
Views: 30635

Re: v6 RC2 released

oh-no :D who is using masq with more than 1 IP ? cange to src-nat and paste the IP in there
It works fine on 5.x. It started with this problem on 6.0rc1/rc2....
by CStrauch
Mon Nov 05, 2012 4:30 am
Forum: General
Topic: v6 RC2 released
Replies: 98
Views: 30635

Re: v6 RC2 released

I don't know if anybody saw this but since 6.0rc1 my internal firewall is misbehaving with masquerade. It has several IP addresses, because I have some fixed NAT's, but it would always pick the first (main) address (ordered 0 on /ip address print). Since rc1 (now tested with rc2) it keeps selecting ...
by CStrauch
Fri Nov 18, 2011 12:49 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v5.8 released
Replies: 182
Views: 87479

Re: RouterOS v5.8 released

sup guys, tried to use pools for ipv6 over PPPoE, but aren't working in my case if I set the prefix directly on user secret, it works okay.. but if I set a pool on profile, and remove the prefix at user secret, the v6 CIDR aren't routed to ppp interface by mikrotik, as it should happens. :( someone...
by CStrauch
Fri Oct 07, 2011 8:26 pm
Forum: General
Topic: PPPoE Server dropping connections
Replies: 6
Views: 3282

Re: PPPoE Server dropping connections

blakelock, No, I haven't have a clue yet of what's happening. On my case, the bridge changes state, dropping all PPPoE connections with it. I think it's related to something on the network because it happens every day. Every day around the same time (give or take a few minutes). Curiously, it happen...
by CStrauch
Thu Sep 22, 2011 3:25 pm
Forum: General
Topic: PPPoE Server dropping connections
Replies: 6
Views: 3282

Re: PPPoE Server dropping connections

There might be different factors that cause disconnect of PPPoE users. First of all check logs /log print for the reason, user was disconnected from PPPoE server. I was configuring the external log to check exactly that. The disconnect was like this: Sep 22 08:00:17 fw-saj12 PPPOE: <05d8>: LCP lowe...
by CStrauch
Wed Sep 21, 2011 11:33 pm
Forum: General
Topic: PPPoE Server dropping connections
Replies: 6
Views: 3282

PPPoE Server dropping connections

We have an unusual problem here. Our clients connect using PPPoE for authentication. Some of our RouterBoards (with RouterOS's ranging from 4.13 to 5.7) simply drop the connections, forcing everyone to reconnect. It happens every day around the same time (like if it was generated by a client). Is th...