Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 18 matches

by sjobbe
Tue Jun 26, 2018 9:04 am
Forum: Scripting
Topic: RouterOS PHP API class
Replies: 37
Views: 9865

Re: RouterOS PHP API class

What about the upcoming 6.43 version? Does this break as the API authentication process seems to have changed? (I do not install/test release candidates)
by sjobbe
Mon Jun 25, 2018 8:41 am
Forum: Scripting
Topic: RouterOS PHP API class
Replies: 37
Views: 9865

Re: RouterOS PHP API class

Solved: I needed to add "winbox" in "Policies" for my user group that I call API. In the past it was enough to have read, write and api rights for the group. Something has changed in the new version regarding access rights or user groups that caused this. Winbox has nothing to do with this but hey, ...
by sjobbe
Thu Jun 21, 2018 1:42 pm
Forum: Scripting
Topic: RouterOS PHP API class
Replies: 37
Views: 9865

Re: RouterOS PHP API class

Did this break with the latest update 6.42.4 (2018-Jun-15 14:14)? I have been using it for years and now it fails at login. I do not see in change log anything that would affect this...?
by sjobbe
Fri May 11, 2018 9:05 pm
Forum: Announcements
Topic: SwOS version 2.7 released!
Replies: 31
Views: 14332

Re: SwOS version 2.7 released!

I've just bought CSS106-1G-4P-1S. Upgraded it immediately to 2.7. Problem: it auto-negotiates 100Mbit Full to the following devices: CAP ac SXT Lite5 ac Samsung TV All of them are 1Gbit Full rated. Forcing it does not help. Auto-negotiate works fine (1Gbps) for the following: SXTsq 5 ac Laptops What...
by sjobbe
Sat Jun 24, 2017 8:04 pm
Forum: General
Topic: Supported UPS`s
Replies: 49
Views: 33271

Re: Supported UPS`s

Image

What does that red exclamation mark mean?
by sjobbe
Fri Jun 16, 2017 11:31 pm
Forum: General
Topic: System Identity - two part name?
Replies: 6
Views: 655

Re: System Identity - two part name?

Changed to rsyslog and now it's working fine. Sorry and thank you :)
by sjobbe
Thu Jun 15, 2017 11:50 am
Forum: General
Topic: System Identity - two part name?
Replies: 6
Views: 655

Re: System Identity - two part name?

You are right that it might be also the syslog-ng cutting out the first part of the name/identity. I'm unable to debug that.

When unchecking BSD option the indentity is not shown at all on syslog.
by sjobbe
Thu Jun 15, 2017 11:01 am
Forum: General
Topic: System Identity - two part name?
Replies: 6
Views: 655

System Identity - two part name?

When specifying a system identity with a singe word, for example: router , it does not show up in remote syslogs. But when I type an identity that contains one space, example: Firstname Lastname the "Lastname" shows up in the remote syslog. Is this a feature or a bug? Example 1 from syslog-ng: ident...
by sjobbe
Wed Dec 07, 2016 10:04 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: What hardware to cover island?
Replies: 6
Views: 1043

Re: What hardware to cover island?

Yes, probably mANT
by sjobbe
Mon Dec 05, 2016 4:20 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: What hardware to cover island?
Replies: 6
Views: 1043

Re: What hardware to cover island?

Or another idea : more like your current setup (only one card for all antenna) : - one RB922UAGS-5HPacD : with a dual-chain AC controller integrated, SFP+eth - one R11e-5HacD additionnal (mini pci-e) wireless card - and 2 external antenna (TBD) I like this idea! What would be the optimal (cost effe...
by sjobbe
Mon Dec 05, 2016 9:27 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: What hardware to cover island?
Replies: 6
Views: 1043

Re: What hardware to cover island?

Also there is a small possibility for that ethernet cable to be replaced with a singlemode fiber in the future. Currently there is a media converter at the base of the lighthouse converting it to copper and causing and unnecessary SPOF
by sjobbe
Mon Dec 05, 2016 9:23 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: What hardware to cover island?
Replies: 6
Views: 1043

What hardware to cover island?

Hello Currently we have one RB493G with 3 WiFi midules and 90-degree antennas covering the entire island with 2,4Ghz internet. There are abount 15 users (households) using this service. Now if I would like to upgrade to 5Ghz and higher speeds what would be the right products for that? I can't seem t...
by sjobbe
Wed May 21, 2014 9:42 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Data from unknown hot, sent deauth spam
Replies: 1
Views: 626

Data from unknown hot, sent deauth spam

My log is full of this: http://www.saunalahti.fi/~uzzi/random/routeros.png It seems the device spamming does not understand deauth or something? I am using Access list and this device is not allowed. If it is a phone i guess the battery on it is draining fast... Any way to stop this behavior? Using ...
by sjobbe
Sat Apr 23, 2011 3:46 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Internet not working. Trying to create a gateway
Replies: 6
Views: 1406

Re: Internet not working. Trying to create a gateway

Tanks! I'll contact them next week.

I have one more question: how do I configure ether3 with wlan1 so that they are in the same network and receiving the same DHCP? Bridging?
by sjobbe
Sat Apr 23, 2011 2:27 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Internet not working. Trying to create a gateway
Replies: 6
Views: 1406

Re: Internet not working. Trying to create a gateway

I figured it out. This is what I received from our ISP: our IP: x.33.31.45 GW: x.33.31.17 255.255.255.240 Is that even possible? Netmask /28 is only for 16 IP-addresses. How is it that the GW is then 28 IP:s "away". I put netmask /26 and it started working. Is this right or should I contact the ISP?
by sjobbe
Sat Apr 23, 2011 9:03 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Internet not working. Trying to create a gateway
Replies: 6
Views: 1406

Re: Internet not working. Trying to create a gateway

I have reset the router to "factory settings".
What do I need to do in order to get it working like this:

192.168.11.x (ether3) --> NAT --> PublicIP (ether2)

I also noticed that the green led by the other (other than ether1) interfaces is not active. Only te orange one is blinking. Normal?
by sjobbe
Fri Apr 22, 2011 9:50 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Internet not working. Trying to create a gateway
Replies: 6
Views: 1406

Internet not working. Trying to create a gateway

I'm trying to create a wireless AP/gateway. I have one public IP from ISP in ether2. RouterOS: 4.17 RouterBOARD: 493G What am I doing wrong? http://www.saunalahti.fi/~uzzi/linked/untitled.JPG I have 3 wlan-adapters in it. DHCP works but no routing is happening. What is unreachable in this case (see ...
by sjobbe
Mon Jan 03, 2011 7:47 pm
Forum: Scripting
Topic: Sending access-list to the router
Replies: 1
Views: 593

Sending access-list to the router

I've got the RB493G board with 4.16 OS. We keep a list of all "customers" and their MAC-addresses on an PHP/MYSQL database. I'm using SNMP to get some details to the page and to get detailed details I use the PHP API found on the wiki (slower than SNMP). My question is: how would you send/update the...