Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 87 matches

by mtmx80
Sun Aug 26, 2018 9:51 am
Forum: The Dude
Topic: probe https (certificate and authentification)
Replies: 4
Views: 3608

Re: probe https (certificate and authentification)

Adding OpenSSL as probe type should be relatively easy and community should be able to create all sorts of custom probes for https, smtps, imaps, ftps, ldap ... everything should be encrypted these days so a successful connection on an unencryped channel should be an instant fail these days.
by mtmx80
Fri Mar 25, 2016 4:13 am
Forum: The Dude
Topic: probe https (certificate and authentification)
Replies: 4
Views: 3608

Re: probe https (certificate and authentification)

Hi!

Does new version of The Dude has an option to connect to server using TLS and make probes over secure channel?

It's needed for https monitoring. Anyway it would be a nice feature if it could monitor URLs out of the box.

Edit: The simplest way would be to add OpenSSL to the type of probes
by mtmx80
Fri May 16, 2014 5:34 am
Forum: General
Topic: WinBox / WinBox loader features request.
Replies: 6
Views: 1422

Re: WinBox / WinBox loader features request.

Do I read "login multiple devices" is a request for sort of a "tabbed" winbox? If so, I can highly recommend mRemoteNG . Thanks! I didn't realized mRemoteNG has an option for external tools so far. I just added WinBox with arguments %Hostname% %Username% %Password% and it works nicely. So with this...
by mtmx80
Thu May 15, 2014 7:41 pm
Forum: General
Topic: WinBox / WinBox loader features request.
Replies: 6
Views: 1422

Re: WinBox / WinBox loader features request.

By the way I still think that WinBox is the best management client made so far. I would invite VMware developers to a short course to Latvia to learn a bit :)
by mtmx80
Thu May 15, 2014 6:56 pm
Forum: General
Topic: WinBox / WinBox loader features request.
Replies: 6
Views: 1422

WinBox / WinBox loader features request.

I would like to see following features in WinBox: - Config file should store passwords in non-readable/searchable format. - Reconnect on disconnect. Which can be automatic like RDP (try 20 times), or it can ask if you wish to reconnect... - Possibility to log in to multiple devices without starting ...
by mtmx80
Wed May 14, 2014 2:46 pm
Forum: General
Topic: Bridge IPv6 while routing IPv4
Replies: 16
Views: 6754

Re: Bridge IPv6 while routing IPv4

This is what we need to resolve this problem: http://priv.nu/projects/ndppd/ and here is OpenWRTs response to this issue: http://wiki.openwrt.org/doc/uci/6relayd I'm scared to state, but it looks like we will need a meta router until MT makes this possible within ROS. Unfortunately all my meta route...
by mtmx80
Mon Apr 21, 2014 5:36 pm
Forum: General
Topic: v6.12 released
Replies: 237
Views: 58135

Re: v6.12 released

RB2011UAS issues after upgrade to v6.12: - Dynamic routing protocols registered routes wrongly after first start. A simple reboot resolves this issue. - Ports are flapping. There is a very short outage every few minutes. SNMP monitoring agents on servers sends tons of alerts. There is no RX/TX error...
by mtmx80
Thu Apr 10, 2014 10:29 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Request for real Cloud Core Router HW (10Gbps)
Replies: 18
Views: 8154

Re: Request for real Cloud Core Router HW (10Gbps)

That's it. I hope it will be under $2000, work stable and it will be released very soon :D
They have announced the CCR-1072-8S+

72 cores, 8 10G ports, 1 1G port, redundant PSU.

Should be nice, and close to what you are looking for.

Hopefully they will be out sometime this year.
by mtmx80
Thu Apr 10, 2014 6:36 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Request for real Cloud Core Router HW (10Gbps)
Replies: 18
Views: 8154

Request for real Cloud Core Router HW (10Gbps)

I'm using your products for several years. They are not bug less, but in general they are quite stable once they are configured properly. Your new CCR and CRS are very nice products as well. I would like to start to deploy them in enterprise/private cloud environments, but they are still not capable...
by mtmx80
Mon Jul 29, 2013 2:38 pm
Forum: General
Topic: RouterOS 6.1 released
Replies: 198
Views: 54770

Re: RouterOS 6.1 released

.... Yes, IPSEC is broken in 6.1. It should be fixed in 6.2, look back a few posts for the pre-release link to it. It's still broken for me in unreleased ROS6.2. Very strange issue (2x RB2011), ping and small packets are passing fine, but larger packets are not reaching it's destination. I'm checki...
by mtmx80
Mon Jul 22, 2013 12:32 pm
Forum: General
Topic: routeros 6.2 changelog
Replies: 61
Views: 16638

Re: routeros 6.2 changelog

I can confirm same: on mipsbe (tested on RB750,RB750G and RB2011) IPSec doesn't works well with multiple IPSec peers. I'm able to use it with 2 peers, but not with more than two. However I'm not sure if number of peers are causing the issue. Note: by switching Exchange mode from main to aggressive I...
by mtmx80
Thu Jul 18, 2013 4:24 pm
Forum: General
Topic: RouterOS 6.1 released
Replies: 198
Views: 54770

Re: RouterOS 6.1 released

It's definitively time for ROS v6.2 except if this is holiday period there :)
by mtmx80
Fri Feb 15, 2013 6:02 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Route pref. source
Replies: 4
Views: 19285

Re: Route pref. source

Thank you for your answer - so if my Pref. source ip is #0 and ip wich i want to be pref. source is #2 i should disable enable ip address'es before it becomes pref. source? Yes, as a temp solution you can try to disable/enable #0 and your pref source should be switched to #2. If #1 is WAN IP too yo...
by mtmx80
Fri Feb 15, 2013 1:08 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Route pref. source
Replies: 4
Views: 19285

Re: Route pref. source

I have asked the same question from MT support. Unfortunately NAT-ing is not the right choice in all cases. The way how you can set your primary IP address (pref. source) in this case is: - Open terminal - Type: /ip address print You will see all your IP addresses and numbers in front of them. Your ...
by mtmx80
Tue Jan 29, 2013 8:58 pm
Forum: General
Topic: v6 rc7 released
Replies: 88
Views: 24466

Re: v6 rc7 released

I experience the same. Router is up for 2-3 days and reboots while there shouldn't be any load on it (after midnight). One more think: [] > /system routerboard print routerboard: yes model: 2011UAS serial-number: 374702DC2387 current-firmware: upgrade-firmware: 3.02 Where is current-firmware version...
by mtmx80
Mon Jan 07, 2013 12:40 am
Forum: General
Topic: Slow Upload Speeds on Internet Port
Replies: 41
Views: 27867

Re: Slow Upload Speeds on Internet Port

Hi NetworkPro, There is no queues except of Interface Queues / only-hardware-queue on all interfaces. Thankfully I'm happy man right now, since all destinations are running nicely using my RB2011 router. Even more I have nice results to Australia: http://www.speedtest.net/result/2418348959.png, If a...
by mtmx80
Sun Jan 06, 2013 2:37 am
Forum: General
Topic: Slow Upload Speeds on Internet Port
Replies: 41
Views: 27867

Re: Slow Upload Speeds on Internet Port

This material is no proof of anything. Unless your ISP makes proper engineering measurements (they know and control their network) - you cannot yet prove the issue is in the router that you have. Above speed tests are not proving that MT is good or bad, they just proves there is a performance diffe...
by mtmx80
Sat Jan 05, 2013 4:18 pm
Forum: General
Topic: Slow Upload Speeds on Internet Port
Replies: 41
Views: 27867

Re: Slow Upload Speeds on Internet Port

Some speedtest results. Same config different ROS version: Budapest - Belgrade ROS 6.0rc5: http://speedtest.net/result/2415260981.png ROS 6.0rc6: http://speedtest.net/result/2413658236.png Budapest - Los Angeles: ROS 6.0rc5: http://speedtest.net/result/2415233995.png ROS 6.0rc6: http://speedtest.net...
by mtmx80
Sat Jan 05, 2013 3:14 pm
Forum: General
Topic: Slow Upload Speeds on Internet Port
Replies: 41
Views: 27867

Re: Slow Upload Speeds on Internet Port

Did anybody found a solution for this problem? I'm fighting with this issue since the first day I have MT router ( ROS 4.x) . I have multiple mipsbe routers and all of them shows same behaviour. The first version which shows significant improvements is ROS 6.0rc5. I have 100/100Mbps dedicated ports ...
by mtmx80
Sat Jan 05, 2013 3:00 pm
Forum: General
Topic: Slow upload , but with proxy enabled it is fast
Replies: 8
Views: 5054

Re: Slow upload , but with proxy enabled it is fast

I'm fighting with this issue since the first day I have MT router ( ROS 4.x) . I have multiple mipsbe routers and all of them shows same behaviour. The first version which shows significant improvements is ROS 6.0rc5. I have 100/100Mbps dedicated ports on a Cisco switches in a DC. Without MT router ...
by mtmx80
Fri Dec 14, 2012 1:35 am
Forum: General
Topic: 6.0rc4 released!
Replies: 101
Views: 18603

Re: 6.0rc4 released!

We have same issue with 6to4. The problem is that 6to4 interface uses wrong 6to4 local IP address to connect to another end of the tunnel. It usually use default external IP address regardless what's set up in 6to4 tunnel. - That's bad, we need 6to4 on another interface/IP. Additionally on ROS 6rc5 ...
by mtmx80
Mon Nov 12, 2012 6:38 pm
Forum: General
Topic: v6rc3 released
Replies: 92
Views: 27999

Re: v6rc3 released

I have noticed that there is ~8% of CPU usage while router is in IDLE. If I turn off LCD on RB2011UAS it goes back to ~5%. With only one network connection to connect from computer to the router using WinBox. Other production router running ROS 5.x has average 2-3% CPU utilization while there is a r...
by mtmx80
Fri Nov 09, 2012 8:22 pm
Forum: General
Topic: v6rc3 released
Replies: 92
Views: 27999

Re: v6rc3 released

RB2011 ROS v6.0rc2 to ROS 6.0rc3 = config lost :(
by mtmx80
Sun Nov 04, 2012 9:53 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Switch Chip Fun (Vlan 0 issue)
Replies: 9
Views: 2382

Re: Switch Chip Fun (Vlan 0 issue)

I have exactly the same issue. Sadly there is no response to this post for several months :(
Note: Fall Back was default entry before it's changed to disabled recently.
by mtmx80
Mon Oct 29, 2012 7:45 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB2011UAS-2HnD-IN Questions Topic
Replies: 215
Views: 93030

Re: RB2011UAS-2HnD-IN Questions Topic

Guys I got 3 of those and I'm satisfied. That's a big word from me :D. USB connector design is "not the best looking one", but it's not disturbing at all. The one most disturbing issue is that blue LED is like a flashlight. Is there a way to turn it off or lower the intensity of that LED? https://lh...
by mtmx80
Wed Oct 17, 2012 2:34 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB2011UAS-2HnD-IN Questions Topic
Replies: 215
Views: 93030

Re: RB2011UAS-2HnD-IN Questions Topic

Did anybody measured real-life wireless performance of RB2011UAS-2HnD router? I'm interested in: RB2011UAS-2HnD to Laptop, Phone and other consumer device RB2011UAS-2HnD to other Mikrotik device wireless RB2011UAS-2HnD to RB2011UAS-2HnD I'm looking for HTTP,FTP, SCP, SMB (Cifs) performance @ single ...
by mtmx80
Wed Sep 19, 2012 3:40 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751G-2HnD and RB751U-2HnD
Replies: 21
Views: 7226

Re: RB751G-2HnD and RB751U-2HnD

I had some bad experience with RB751U-2HnD, but after last firmware upgrade it's quite usable. It's not the fastest device I had, but it can push about 30Mbps of cifs/smb traffic and about 60Mbps http/ftp traffic over single thread. If you need more than that you should look for something else, but ...
by mtmx80
Wed Sep 12, 2012 7:05 pm
Forum: The Dude
Topic: How to export/backup configuration (Dude 4b3 on router)
Replies: 2
Views: 4565

How to export/backup configuration (Dude 4b3 on router)

Hi, I have problems exporting configuration from Dude which is installed to a RouterOS. There is an export button, but Dude crash all the time when I press that button. I have a nice Dude setup with lot of data in it. Is there any way I can export it for backup purpose ? Will all Dude related data g...
by mtmx80
Thu Jul 12, 2012 12:51 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB2011 switch port groups
Replies: 38
Views: 49102

Re: RB2011 switch port groups

You have right! Atheros8327 is present on RB2011 series(ether1-ether5+sfp1) RB750GL, RB751G-2HnD and RB1100AH, RB1100AHx2(ether1-ether5, ether6-ether10). Atheros8227 is present on RB2011 series(ether6-ether10). More info http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Switch_Chip_Features There is still one qu...
by mtmx80
Thu Jul 12, 2012 9:51 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: [Solved] Availability of RB2011US-2HnD-IN & tech specs
Replies: 11
Views: 3145

Re: Availability of RB2011US-2HnD-IN & tech specs

It takes more than 3 months for my supplier to get a new device, so I assume this will be mine Christmas gift. :D
by mtmx80
Fri Jul 06, 2012 12:05 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB2011 switch port groups
Replies: 38
Views: 49102

Re: RB2011 switch port groups

Hm... I'm unsure. I don't see the second switch chip.
by mtmx80
Wed Jul 04, 2012 8:04 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB2011 switch port groups
Replies: 38
Views: 49102

RB2011 switch port groups

Hi.

does anybody knows if ports can be grouped on RB2011 to act like a simple switch ? The goal is to achieve wire speed switching on some ports. If it's possible which ports can be joined to a switch?
by mtmx80
Wed Jul 04, 2012 7:42 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751U-2HnD - poor wireless performance & problems
Replies: 113
Views: 114662

Re: RB751U-2HnD - poor wireless performance & problems

Actually I think RB751 series are Mikrotik's Windows Vista. You couldn't tell exactly what's wrong with it, but its a piece of .... I hope Mikrotik learned the lesson and new RB951 series and RB2011 series will perform flawlessly. First would be suitable for smaller flats and users without special n...
by mtmx80
Sat Jun 30, 2012 10:35 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Is it possible to use SMB service for USB printer sharing?
Replies: 4
Views: 1831

Is it possible to use SMB service for USB printer sharing?

Is it possible to use SMB service for USB printer sharing on RouterBoards with USB ports? That may be interesting feature for home and small office users.
by mtmx80
Thu Jun 14, 2012 1:46 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB951-2n and Metal now shipping
Replies: 69
Views: 26663

Re: RB951-2n and Metal now shipping

Could you please clarify what is it that you wish to see in such a device, and why exactly the mentioned model? Has anyone actually tested it? Or you are simply comparing the features? If so, which features you need the most? 3 Chains? Yes, 3x3 MIMO would be great for short range good performance, ...
by mtmx80
Tue May 29, 2012 6:56 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB951-2n and Metal now shipping
Replies: 69
Views: 26663

Re: RB951-2n and Metal now shipping

To be honest I'm looking for MikroTik version of this product: TL-WDR4300 N750 http://www.tp-link.com/en/products/deta ... TL-WDR4300. It's price is ~$90. If Mikrotik add it's own value and sell it in $130-$150 I will purchase at least 2 of them for home.
by mtmx80
Tue May 29, 2012 5:39 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB951-2n and Metal now shipping
Replies: 69
Views: 26663

Re: RB951-2n and Metal now shipping

TL-WR841N has 2x2mimo, 2,5dBm detachable antenna (RP-SMA) and 17dBm radio. Shop price is around or below 20$. It's true that there are some very cheap devices, and we are also working on new low cost products. Currently RouterOS needs more RAM and NAND storage, so we can't make it so cheap yet, but...
by mtmx80
Sun May 27, 2012 12:32 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: bad signal rb 751
Replies: 3
Views: 2369

Re: bad signal rb 751

Welcome to the team of RB751 owners :) - It's not my first MikroTik device, but the only which I can't deal with. Here are few links for you: Boosting RB751U-2HnD Antennas! http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=3&t=58745&hilit=rb751 RB751U-2HnD - poor wireless performance & problems http://forum...
by mtmx80
Fri May 25, 2012 2:38 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB951-2n and Metal now shipping
Replies: 69
Views: 26663

Re: RB951-2n and Metal now shipping

RB751U is more expensive, larger and has more output power. RB951-2n is smaller, less expensive and has less output power. Why RB951-2n naming? Is it a new CPU or completely new model? I would give it RB751L-2n or something like that. RB751U/G doesn't works stable for me. Its' wireless performance ...
by mtmx80
Tue May 15, 2012 4:43 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Request - Cloud Edge Router
Replies: 2
Views: 964

Re: Request - Cloud Edge Router

I feel better now. Since I know I'm not alone. http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=3&t=61641 All I would like to see is lot of gig-ports, few SFP(+) ports and redundant power supply. Optionally high bandwidth interconnect for stacking. Oh I forgot to say it can be modular - Is that so much? :D
by mtmx80
Tue May 08, 2012 1:13 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: better CPU? RB2011 with AR9344 or RB493G with AR7161
Replies: 3
Views: 7718

Re: better CPU? RB2011 with AR9344 or RB493G with AR7161

They are very close. I'm unsure if they are 100% comparable since tests was not made on same ROS level and RB450G had 2 port test while RB2011 was performed 2-7 ports test... Who knows which one represents the real life performance better. You all probably remember that a recent version of ROS gave ...
by mtmx80
Wed May 02, 2012 2:37 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Mikrotik Gigabit Switch / Daughter Boards 16 / 24 /48 port
Replies: 2
Views: 1745

Mikrotik Gigabit Switch / Daughter Boards 16 / 24 /48 port

I would like to see Mikrotik Gigabit Switches / Daughter Boards 16 / 24 /48 port - preferably stackable 8) .
by mtmx80
Wed Apr 18, 2012 4:02 am
Forum: Wireless Networking
Topic: RB751U Wireless Performance
Replies: 27
Views: 14210

Re: RB751U Wireless Performance

Hi Guys, Please give a try to RouterOS 6.0beta1. I have achieved 90Mbps peaks of Samba/Cifs file transfer using single thread. Same of ROS 5.1 was 25-35Mbps average 30Mbps. Stability is not improved. There are still issues, but performance is doubled in average. P.S.: Make backup prior to upgrade. I...
by mtmx80
Fri Mar 30, 2012 11:27 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751U-2HnD - poor wireless performance & problems
Replies: 113
Views: 114662

Re: RB751U-2HnD - poor wireless performance & problems

+1 for wireless reliability issues. Even if you make it works it become unreliable few minutest later...
by mtmx80
Thu Mar 22, 2012 9:25 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: RB with IPIP Tunnels with IPsec not working
Replies: 1
Views: 833

Re: RB with IPIP Tunnels with IPsec not working

Did you found answer for your question? I think you are encrypting only communication between two routers. I was attempted to do the same, but then realized that IPIP tunnel can pass much more than those few IP-s I used to set up routing between the tunnel. So your /24 subnets are bypassing encrypti...
by mtmx80
Thu Mar 08, 2012 9:19 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB2011 Announcement ?
Replies: 135
Views: 24050

Re: RB2011 Announcement ?

Hi,

Do you plan to release all RB2011 with same CPU/RAM configuration or there will be differences between models?
Just asking because RB2011L-IN is exactly what I'm looking for, but if you plan to release a more powerful version I would be happy to pay more for it 8)
by mtmx80
Sat Feb 11, 2012 1:47 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751 CPU usage get too high
Replies: 15
Views: 9862

Re: RB751 CPU usage get too high

Oh it's not only me who had this issue. In my case CPU was on 100%, profiler shows high 'flash' activity during Skype call, but sector writes since reboot wasn't increased at all. It's currently at 1867 after 9day uptime. I think that's ok. So there is no real write to Flash. I heard that this issue...
by mtmx80
Fri Feb 10, 2012 6:09 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB751U-2HnD wireless very, very slow
Replies: 8
Views: 8768

Re: RB751U-2HnD wireless very, very slow

Thy my configuration if you are using it indoors like SOHO wireless and you would like to use 802.11n : /interface wireless set 0 adaptive-noise-immunity=none allow-sharedkey=no antenna-gain=3 antenna-mode=ant-a area="" arp=enabled band=2ghz-b/g/n basic-rates-a/g=6Mbps basic-rates-b=1Mbps bridge-mod...
by mtmx80
Thu Feb 09, 2012 11:15 am
Forum: Wireless Networking
Topic: N network slower than G
Replies: 2
Views: 859

Re: N network slower than G

For some reason following settings improve throughput for SOHO use: enable-nstreme=yes enable-polling=yes # I don't know why nStream should be enabled, but it was performed better with it than without it. hw-protection-mode=cts-to-self hw-protection-threshold=2347 hw-retries=4 and most important was...
by mtmx80
Thu Feb 09, 2012 11:09 am
Forum: Wireless Networking
Topic: RB751u-2HnD issues with wireless & Skype; 100%CPU (flash)
Replies: 14
Views: 4184

Re: RB751u-2HnD issues with wireless & Skype; 100%CPU (flash

I had this once and since that I still can't reproduce this issue. I would recommend you to start with a factory default configuration and test with it. If it works you should go step-by-step in configuring your router and testing about every few steps. Please check interface queues since bridge-loc...
by mtmx80
Tue Feb 07, 2012 3:14 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: RB751u-2HnD issues with wireless & Skype; 100%CPU (flash)
Replies: 14
Views: 4184

Re: RB751u-2HnD issues with wireless & Skype; 100%CPU (flash

No, because I was rebooted router and I can't reproduce issue today. (no configuration change) The good point in this is that there is nothing major wrong with the ROS & Skype. There is probably a memory leak somewhere. I will send support.rif as soon as I can reproduce this issue. +1 HTC Smartphone...
by mtmx80
Mon Feb 06, 2012 3:51 am
Forum: Beginner Basics
Topic: RB751U-2HnD crashing when using Skype
Replies: 48
Views: 16802

Re: RB751U-2HnD crashing when using Skype

+1 Same here Skype on wireless with ROS 5.12 and FW 2.38. There is no tunnels configured. I also have router reboots while using Skype. [@MikroTik] /system routerboard> p routerboard: yes model: 751U-2HnD serial-number: 2C4F0139F0A1 current-firmware: 2.37 upgrade-firmware: 2.37 I've tried to investi...
by mtmx80
Mon Feb 06, 2012 3:40 am
Forum: Wireless Networking
Topic: RB751u-2HnD issues with wireless & Skype; 100%CPU (flash)
Replies: 14
Views: 4184

Re: RB751u-2HnD issues with wireless & Skype; 100%CPU (flash

+1

HTC Smartphone + Skype tops out CPU on 100% (ROS 5.12) Profiler shows: "flash"; writes are not increasing so I assume it reads something from flash, but what and why?
by mtmx80
Sat Feb 04, 2012 2:36 am
Forum: Wireless Networking
Topic: RB751U Wireless Performance
Replies: 27
Views: 14210

Re: RB751U Wireless Performance

Just in case somebody needs help to set up 802.11n for regular SOHO use. - Connect to RB751U/G using Laptop or Phone etc... After few days of tweaking and reading MT forum I found out that I'm not alone with my Mikrotik wireless issues... There are lot of confusions how to effectively set up 802.11n...
by mtmx80
Mon Jan 30, 2012 12:22 am
Forum: Wireless Networking
Topic: RB751U-2HnD Wireless Issues
Replies: 6
Views: 2051

Re: RB751U-2HnD Wireless Issues

This theory may be correct since my device came with ROS 5.6 which was available at the time of RB751U announcement and generates autosupport.rif files from time to time.... It's quite new device (few days) so I can't confirm blinking LEDs since I didn't paid attention to that. I have a theory about...
by mtmx80
Sun Jan 29, 2012 3:47 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: RB751U-2HnD Wireless Issues
Replies: 6
Views: 2051

Re: RB751U-2HnD Wireless Issues

Cross linking two threads about same issue. http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php ... 2&p=301149
Problem still persist and quick resolution would be appreciated from MikroTik.
by mtmx80
Sun Jan 29, 2012 3:46 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: RB751U Wireless Performance
Replies: 27
Views: 14210

Re: RB751U Wireless Performance

Cross linking two threads about same issue. http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=7&t=58741
Problem still persist and quick resolution would be appreciated from MikroTik.
by mtmx80
Sat Jan 28, 2012 4:25 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: RB751U-2HnD Wireless Issues
Replies: 6
Views: 2051

Re: RB751U-2HnD Wireless Issues

I have exactly the same issue. Since this is a SOHO device I would like to see competitive results with other even cheaper SOHO wireless routers. My single thread TCP maximum was about 30Mbit, while multi thread was topped on ~50Mbps. I have two very low end wireless routers (TP-link and Edimax) and...
by mtmx80
Wed Jan 25, 2012 3:45 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB450G throughput / performance issues
Replies: 4
Views: 4371

Re: RB450G throughput / performance issues

I would try it first with "factory default" settings: eth1 WAN, eth2-5 LAN (eth2 master, eth3-5 slave), DHCP, NAT; nothing else. This would make you more confident if router is overloaded by any of your additional settings or you are simply reaching it's limits easily. Note 1.: I can do more with sa...
by mtmx80
Tue Jan 24, 2012 10:31 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: ETA on RB2011?
Replies: 39
Views: 9219

Re: ETA on RB2011?

Hi, Can you please update us about ETA of RB2011? I'm not asking for exact date, but need to know what to expect. - Should I wait for this or buy something else. It's quite urgent for me. If you can't confirm it will arrive until the middle of February I have no other choice, I need to look for diff...
by mtmx80
Tue Jan 17, 2012 11:04 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Availability of the RB751G
Replies: 101
Views: 21210

Re: Availability of the RB751G

Does MTU of RB751G-* same like for RB750GL? 4074 bytes on all ports?

RB750GL 4074 4074 4074 4074 4074
by mtmx80
Tue Jan 17, 2012 1:31 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: ETA on RB2011?
Replies: 39
Views: 9219

Re: ETA on RB2011?

Hi,

A lot of new devices was released today. Are there any news regarding RB2011? Are specifications become final and public?
by mtmx80
Fri Dec 30, 2011 5:45 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: ETA on RB2011?
Replies: 39
Views: 9219

Re: ETA on RB2011?

There is some information about it: L LS US US-2HnD Type Board Board Desktop Board SFP - + + + USB - - + + WLAN - - - + Serial - - + + LCD - - + + L (Board) 5 Gbit + 5 FastEthernet ports, no other features LS (Board) L +SFP US (Desktop) LS +Serial port and LCD US-2HnD (Board) US +WLAN RM - 1U Rackmo...
by mtmx80
Fri Dec 30, 2011 11:43 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: ETA on RB2011?
Replies: 39
Views: 9219

Re: ETA on RB2011?

This is last working day in the year. I wish Happy new year to MikroTik and lot of great new devices for next year. It would be great new year gift to 'leak' few infos about this new router to make it possible for us to decide if it's worth for waiting for RB2011 or it's better to invest to somethin...
by mtmx80
Wed Dec 28, 2011 7:55 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: ETA on RB2011?
Replies: 39
Views: 9219

Re: ETA on RB2011?

The only reason why we though release date will be in December 2011 is the name of the router "RB 2011". There is a big silence around this equipment. I wouldn't be surprised if we would need to wait until next December :( Another think I suspect is that this "low cost" router wouldn't be so cheap. ...
by mtmx80
Sun Dec 18, 2011 1:45 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: ETA on RB2011?
Replies: 39
Views: 9219

Re: ETA on RB2011?

It's there almost on all versions except on the L-RM one which is on the picture. So we can assume L = Light.

Where is the SFP port on the rackmount version ?

F.
by mtmx80
Fri Dec 16, 2011 7:06 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: ETA on RB2011?
Replies: 39
Views: 9219

Re: ETA on RB2011?

I have no problems with microUSB itself, but - connector is deep inside; it's not aligned to the line where SFP and Eth ports are. Yes I know it's a different type of connector and it's much smaller/ shorter than Ethernet ports. - due to the connector being deep you make a big and ugly hole for it. ...
by mtmx80
Thu Dec 15, 2011 9:38 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: ETA on RB2011?
Replies: 39
Views: 9219

Re: ETA on RB2011?

I would like to pre-order one. However I have few questions: 1. This one is not a real question, but I hope USB hole will look better than shown on the picture (pdf file). 2. There is LCD mentioned instead of LEDs for the model shown on the picture. Is that a typo or you seriously plan to include an...
by mtmx80
Wed Nov 30, 2011 9:48 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v5.9 released
Replies: 166
Views: 42517

Re: RouterOS v5.9 released

Hi, Here is result from Hungary/Budapest: wget http://download2.mikrotik.com/all_packages-mipsbe-5.9.zip 100%[=============================================>] 14,358,469 9.33M/s in 1.5s 2011-11-30 19:32:22 (9.33 MB/s) - `all_packages-mipsbe-5.9.zip' saved [14358469/14358469] Here is result from USA/L...
by mtmx80
Mon Oct 03, 2011 2:33 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB2011 Availability / Hardware Specification
Replies: 8
Views: 3270

Re: RB2011 Availability / Hardware Specification

TBH I didn't even considered I won't got any relevant answer for my questions. This device is announced for Q3. Q4 began few days ago and it looks like developer representatives have no clue of it's specification (or at lease won't let us know). We need to replace our current routers (running on Ath...
by mtmx80
Mon Sep 26, 2011 1:32 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB2011 Availability / Hardware Specification
Replies: 8
Views: 3270

RB2011 Availability / Hardware Specification

Hi,

Do you know the hardware specs of RB2011 (CPU / RAM / Sotrage / Swich chip ...)?
From performance prospective would it be faster than 450G/493AH/493G (Atheros AR7161 / 680MHz)?

When do you plan to make it available for purchasing?

Regards,
mtmx80
by mtmx80
Tue May 31, 2011 1:36 am
Forum: General
Topic: Poor Performance
Replies: 11
Views: 1462

Re: Poor Performance

Hi, I have two questions: Which direction is problematic? - In my case it was Upload (LAN to WAN) Are you testing on local network (low latency 1-3 ms) or high latency WAN (Internet)? - In my case high latency causes extra issues to the throughput. I tried that with the same results. Performance thr...
by mtmx80
Sat May 28, 2011 12:49 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v5.4 released
Replies: 118
Views: 31837

Re: RouterOS v5.4 released

Hi guys, TCP window scaling for outbound traffic is still not working well. It still not increases as it does without MT router. Due to this throughput on high latency networks are very bad. It was partially solved in 5.3 pre-release, but it looks like its a bit worse in 5.4. Without MT router: wind...
by mtmx80
Fri May 20, 2011 12:40 pm
Forum: General
Topic: Shocking performance RB450G as bridge.
Replies: 7
Views: 2353

Re: Shocking performance RB450G as bridge.

Hi guys, I can confirm that there is huge performance improvement in Router OS 5.3 even compared to 4.17. So do not downgrade, it's better to wait few days and upgrade to 5.3. On my X86 core router after upgrade to 5.2 from 4.17 I see a lot of rx drops and much higher cpu usage (mostly two times lar...
by mtmx80
Fri May 20, 2011 12:39 pm
Forum: General
Topic: [Solved] RB750G ROS 5.2 serious performance issue.
Replies: 15
Views: 2991

Re: [Solved] RB750G ROS 5.2 serious performance issue.

Hi guys,

I can confirm that there is huge performance improvement in ROS 5.3 even compared to 4.17. So do not downgrade, it's better to wait few days and upgrade to 5.3.

Life is nice again :D
by mtmx80
Fri May 20, 2011 12:36 pm
Forum: General
Topic: RB450 Dead Slow with 5.2 Installed
Replies: 4
Views: 1334

Re: RB450 Dead Slow with 5.2 Installed

Hi guys,

I can confirm that there is huge performance improvement in 5.3 even compared to 4.17. So do not downgrade, it's better to wait few days and upgrade to 5.3.

v5.3 should fix some slowness you might have had in v5.2
no need to downgrade, just wait until we release the update
by mtmx80
Wed May 18, 2011 5:20 pm
Forum: General
Topic: [Solved] RB750G ROS 5.2 serious performance issue.
Replies: 15
Views: 2991

Re: RB750G ROS 5.2 100/100 Mbps link serious performance iss

I found out this: It could be issue with TCP Window sizes. We will probably hear that there is nothing to do with TCP window sizes in MT router, but I think differently. Cisco routers has TCP Wndow size/scaling support too, so there should be a good reason for that. There is a quite good article on ...
by mtmx80
Wed May 18, 2011 12:54 pm
Forum: General
Topic: Also RB600 throughput issues, max 276 mbit/s
Replies: 4
Views: 1006

Re: Also RB600 throughput issues, max 276 mbit/s

All I can tell you, You are not alone. There is definitively wrong something in RouterOS 5.2. I would be very happy if I could reach that throughput. Could you test in on WAN? Incoming traffic is acceptable for me, but outgoing is terrible. Downgrading to 4.17 helps much, but not as much I would lik...
by mtmx80
Tue May 17, 2011 6:34 pm
Forum: General
Topic: [Solved] RB750G ROS 5.2 serious performance issue.
Replies: 15
Views: 2991

Re: RB750G ROS 5.2 100/100 Mbps link serious performance iss

Thank you, That's the one what I was researched to decide what to purchase. Firewall On Conntrack On Mode: Bridging (There is no FW nor NAT on bridge) Small packets: 32.93Mbps 50200 packets Medium size packets: 199.28Mbps 47000 packets Large packets: 505.19Mbps 41600 packets I have div it with 2 due...
by mtmx80
Mon May 16, 2011 11:00 pm
Forum: General
Topic: ethernet rx-drops on RB450G
Replies: 2
Views: 796

Re: ethernet rx-drops on RB450G

I haven't seen RouterOS 5.3 at all. Where did you got it? The newest downloadable version is 5.2 on official website. Am I wrong?
i haven't seen this problem on 5.3 so far.
by mtmx80
Mon May 16, 2011 9:44 pm
Forum: General
Topic: Shocking performance RB450G as bridge.
Replies: 7
Views: 2353

Re: Shocking performance RB450G as bridge.

Hi, Are you testing with a single thread wget or multiple threads? I have the same issue on RB750G. Its even worse on WAN. Reference: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=51736&p=263578#p263578 hi, i have just for the first time checked the throughput of a RB450G in the lab with 2 hosts con...
by mtmx80
Mon May 16, 2011 9:41 pm
Forum: General
Topic: [Solved] RB750G ROS 5.2 serious performance issue.
Replies: 15
Views: 2991

Re: RB750G ROS 5.2 100/100 Mbps link serious performance iss

Thanks for your reply, I would be happy to use switch chip but I can't found how to tag/untag VLAN traffic between WAN port and DMZ VLAN. Can you help me regarding this? Additionally regardless if it goes through CPU or not specification states it can route up to 560Mbps. Bridging is not more CPU in...
by mtmx80
Mon May 16, 2011 3:12 pm
Forum: General
Topic: [Solved] RB750G ROS 5.2 serious performance issue.
Replies: 15
Views: 2991

Re: RB750G ROS 5.2 100/100 Mbps link serious performance iss

Is it possible to bridge two ports and achieve nearly wire speed (100Mbps) performance on RB750G? - WAN port should be bridged to a DMZ VLAN in my case. Could you please help?
by mtmx80
Sun May 15, 2011 1:38 am
Forum: General
Topic: [Solved] RB750G ROS 5.2 serious performance issue.
Replies: 15
Views: 2991

Re: RB750G ROS 5.2 100/100 Mbps link serious performance iss

Thanks, I agree. Downgrading to 4.17 helps much, but not as much as it should... It's a gigabyte router and it should easily push 100Mbps in bridged mode (since there is no much processing requirement for that). So I still unhappy even with 4.17 with its ~20Mbps/thread upload capability in real WAN ...
by mtmx80
Sat May 14, 2011 10:01 pm
Forum: General
Topic: [Solved] RB750G ROS 5.2 serious performance issue.
Replies: 15
Views: 2991

[Solved] RB750G ROS 5.2 serious performance issue.

Hi Guys, Its my first MT router. I have started up with factory default config and changed it to fit my requirements. Factory default is: 1. port WAN, 2,3,4,5 grouped to Switch port. Firewall NAT srcnat masquerade. My change: 1. Port WAN Uplink - Bridged to DMZ VLAN 2,3,4,5 Ports - Default untagged ...
by mtmx80
Sat Apr 23, 2011 8:42 pm
Forum: General
Topic: RouterOS 5.1 is out!
Replies: 93
Views: 13701

Re: RouterOS 5.1 is out!

I can reproduce this issue too. This is the console 100% CPU usage issue too. In such case you can still log in using WinBox and manage router from there. (reboot) 5.1 on a 750G Connect via ssh/telnet and type "interface ethernet switch ?" and ALL(!) ssh/telnet sessions will freeze instantly. No new...
by mtmx80
Wed Mar 16, 2011 11:23 pm
Forum: General
Topic: DNS problem
Replies: 60
Views: 34026

Re: DNS problem

I have a bad news. I'm using ROS 4.16 and I'm experiencing the same issue. In my case google.com doesn't resolves properly. Situation: - Using firefox quick search box doesn't works. - Go to URL google.com - website doesn't loads. - Going to cmd. once nothing,nothing,nothing...ops it works...and if ...