Community discussions

MikroTik App

Search found 29 matches

by burkni
Mon Nov 26, 2012 12:16 pm
Forum: General
Topic: VLAN Setup
Replies: 12
Views: 2203

Re: VLAN Setup

Did you solve this?
by burkni
Mon Nov 26, 2012 12:14 pm
Forum: General
Topic: VLAN using RB750
Replies: 13
Views: 3011

Re: VLAN using RB750

@hq83 - Which router do you have? Just wondering if your router supports the rules.
by burkni
Wed Oct 10, 2012 11:36 am
Forum: General
Topic: help needed, speciel setup
Replies: 2
Views: 567

Re: help needed, speciel setup

I'm trying to understand what you want. You said this: Port 1 : Internet WAN Port 2: IPTV Wan Port 3: IPTV STB Port 4: IPTV STB Port 5: LAN But then you say this: traffic from port 5 goes to port 2 My understanding is that traffic from port 5 should go out on port 1 and traffic on port 3 and 4 shoul...
by burkni
Sat Sep 29, 2012 10:58 am
Forum: General
Topic: VLAN Setup
Replies: 12
Views: 2203

Re: VLAN Setup

Did you try the config line I provided? There might be two other lines you need to add, will take a look when I open my computer, I don't have it in my head. ;)
by burkni
Thu Sep 27, 2012 1:29 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Cannot connect to 751 remotely via winbox
Replies: 7
Views: 1499

Re: Cannot connect to 751 remotely via winbox

You can limit it even more by only open up this port from your office subnet.
chain=input action=accept protocol=tcp src-address=xx.xx.xx.xx/24 dst-port=8291
That's what I do. I close everything and then open just the ports I need from the source I need.
by burkni
Thu Sep 27, 2012 1:21 pm
Forum: General
Topic: RouterOS 4.5 IPSEC Spurious multiple installed-sa
Replies: 2
Views: 838

Re: RouterOS 4.5 IPSEC Spurious multiple installed-sa

Hello. I've had similiar with my setup as you can see here:
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=64908
I have not yet solved that. A workaround that seems to work for me is to let the router restart each morning. I just made a script that does that.
by burkni
Thu Sep 27, 2012 12:57 pm
Forum: General
Topic: VLAN Setup
Replies: 12
Views: 2203

Re: VLAN Setup

You need to set the state of the port to secure and add-if-missing in vlan-header.
So if it's port 4 then this should probably be the setup:
/interface ethernet switch port
set 3 vlan-header=add-if-missing vlan-mode=secure

This is taken from RB750G, I guess it's similar in your case.
by burkni
Thu Sep 27, 2012 12:43 pm
Forum: General
Topic: Management Subnet
Replies: 2
Views: 698

Re: Management Subnet

I don't think you can do this without using VLAN. You could set the DHCP to give your pc a static IP and in the firewall only allow your IP to connect to the management part of your router.
by burkni
Thu Sep 27, 2012 12:39 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: My mistake with disable ethernet interface
Replies: 4
Views: 1084

Re: My mistake with disable ethernet interface

I locked myself out of MikroTik router because of a firewall rule. What I managed to do was to connect to the router by it's MAC address, not IP address, using WinBox. It's worth the try for you. You might have to connect to the outer interface, i.e. ISP interface.
by burkni
Mon Sep 24, 2012 12:23 pm
Forum: General
Topic: Two seperate LAN/WAn on one router
Replies: 1
Views: 1197

Re: Two seperate LAN/WAn on one router

Hi. This should not be hard to do. How do you get the IP from the modem or your ISP? PPPoE? Anyways, you have to separate the interfaces. I don't know the router you are using but I guess it's similar to RB750G and I know them. :) Setting up PPPoE client (or whatever you are using) for WAN1 and conn...
by burkni
Thu Sep 06, 2012 12:45 pm
Forum: General
Topic: Happy with your purchase?
Replies: 32
Views: 5468

Re: Happy with your purchase?

I've got several RB750G and I'm happy with my purchase. I've had some problems with IPsec tunnel to Cisco when connected straight to ethernet on WAN port, see here:http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=64908 But I've had help on the forum so that's great. I'm still working on this problem, a...
by burkni
Mon Sep 03, 2012 6:46 pm
Forum: General
Topic: Is possible ?
Replies: 4
Views: 930

Re: Is possible ?

Why the two ADSL's? Load balancing?
by burkni
Mon Sep 03, 2012 4:20 pm
Forum: General
Topic: Multiple dhcp ip's on single WAN interface
Replies: 2
Views: 950

Re: Multiple dhcp ip's on single WAN interface

It is possible if you use VLAN's on the external interface but they'd need to be tagged. Can't see another way but I might be wrong.
by burkni
Sat Sep 01, 2012 2:38 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Usingf the RB750UP as a 5 port switch?
Replies: 3
Views: 868

Re: Usingf the RB750UP as a 5 port switch?

I haven't tried it but I would think it should be possible, just set ether1 as master for all ports? Worth trying. I think I will try it on Monday, I have a couple of RB750G I can play with. This is an interesting approach. :) Just make sure you take a backup of your config (if you need) before maki...
by burkni
Sat Sep 01, 2012 2:34 am
Forum: General
Topic: IPsec site to site MikroTik <-> Cisco VPN can only send
Replies: 2
Views: 1294

Re: IPsec site to site MikroTik <-> Cisco VPN can only send

Did you get this to work?
by burkni
Thu Aug 30, 2012 2:37 pm
Forum: General
Topic: VLAN Trunking on RB751G-2HnD
Replies: 2
Views: 861

Re: VLAN Trunking on RB751G-2HnD

Do you want to just forward the IPTV vlan to port 5? Not route it or anything, just forward/bridge it? The other vlan, do you want to terminate that on the RB and have it as the external IP of your router? To clarify let's say you have vlan 2010 and on that vlan you have IP 1.1.1.1. Then you have yo...
by burkni
Thu Aug 30, 2012 2:15 pm
Forum: General
Topic: Port forwarding, with masq, and a few exceptions
Replies: 1
Views: 420

Re: Port forwarding, with masq, and a few exceptions

Not sure it answers you... about ClearOS, shouldn't you be able to add your networks in the proxy? Here's one asking the same thing on the ClearOS forum:
http://www.clearfoundation.com/componen ... 340/#45342
by burkni
Thu Aug 30, 2012 1:17 pm
Forum: General
Topic: VLAN using RB750
Replies: 13
Views: 3011

Re: VLAN using RB750

OK. According to this, rules are not supported on RB750 but it is on RB750G:
http://wiki.mikrotik.com/wiki/Switch_Chip_Features

This one had similar problem:
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=9&t=36841

Get RB750G. :)
by burkni
Thu Aug 30, 2012 12:05 pm
Forum: General
Topic: VLAN using RB750
Replies: 13
Views: 3011

Re: VLAN using RB750

This worked on my RB750G, maybe RB750 is different, I wouldn't think so though. The names I use, ether1 and so on, are the names on the interfaces, it might be different in your case. Check the names or change them to match this. That's my best bet. You might be able to update the firmware/OS? Hope ...
by burkni
Thu Aug 30, 2012 11:20 am
Forum: General
Topic: VLAN using RB750
Replies: 13
Views: 3011

Re: VLAN using RB750

One question, are you just forwarding the traffic on these vlans through the interfaces or do you need to route from ether1/ether2 to ether3? If I understand you right you're just forwarding the traffic? If that is the case then this scenario should work for you: /interface ethernet switch port set ...
by burkni
Wed Aug 29, 2012 6:38 pm
Forum: General
Topic: VLAN using RB750
Replies: 13
Views: 3011

Re: VLAN using RB750

Do you want vlan1 and vlan2 to be tagged on ether3? That's I think the only way it's actually seperated. You can easily set up your ports so vlan1 is untagged on ether1, vlan2 is untagged on ether2 and vlan1 and vlan2 are both tagged on ether 3. Can't find it now but I did it on RB750G and I found s...
by burkni
Tue Aug 28, 2012 1:52 pm
Forum: General
Topic: connecting 2 office sites
Replies: 4
Views: 936

Re: connecting 2 office sites

Hello. If this is a new setup I think I'd use RB750G on both ends. If you already have something at your main office then see if you can use that and connect RB to it from the other end. I have Cisco 5510 at our main office and I connect 3 remote offices to with RB750G. I use IPsec tunnel to achieve...
by burkni
Fri Aug 24, 2012 4:57 pm
Forum: General
Topic: MikroTik IPsec tunnel problem
Replies: 8
Views: 2525

Re: MikroTik IPsec tunnel problem

At the moment I'm just monitoring it with ping. I ping the external interface and the internal also but that of course only shows response when the tunnel is up. It's an IPsec tunnel, 3des sha1. It's the same setup I'm using on the other sites but they are behind ADSL modem (router bridged as a mode...
by burkni
Fri Aug 24, 2012 4:47 pm
Forum: General
Topic: IPsec site to site MikroTik <-> Cisco VPN can only send
Replies: 2
Views: 1294

Re: IPsec site to site MikroTik <-> Cisco VPN can only send

I'm not sure if you have the same scenario as I do but let's try. I assume you have private subnets on both ends? Let's say Cisco site has 192.168.10.0/24 and MikroTik site has 192.168.20.0/24. Then you need to exempt your subnets from NAT so it goes through. It was something I had to add to the Mik...
by burkni
Thu Aug 23, 2012 11:56 am
Forum: General
Topic: MikroTik IPsec tunnel problem
Replies: 8
Views: 2525

Re: MikroTik IPsec tunnel problem

@gsloop - There's no packet loss to the external IP from my site, at least I don't see any problem in Nagios. But I get a drop in the tunnel for this time I mentioned. I shall try to pinging continuously the external port for some time and see if that shows anything. @jerryroy1 - There are fewer por...
by burkni
Wed Aug 22, 2012 4:11 pm
Forum: General
Topic: MikroTik IPsec tunnel problem
Replies: 8
Views: 2525

Re: MikroTik IPsec tunnel problem

I can ping the public IP of both the MT router (from Cisco side) and the Cisco box (from MT side). With tunnel up I can ping internal IP of the MT from the Cisco site. Everything works apart from I can't connect with WinBox and Nagios can't pull informations from SNMP. On the other places, the ADSL ...
by burkni
Mon Aug 20, 2012 4:19 pm
Forum: General
Topic: Default routing with a /32 mask
Replies: 4
Views: 2163

Re: Default routing with a /32 mask

If your IP is 20.1.1.1/32 then the other end should be 20.1.1.2/32 so that should be your GW or next hop don't you think? That's how it's setup at my connection, the other side of the 2 IP subnet is the GW.
by burkni
Mon Aug 20, 2012 4:13 pm
Forum: General
Topic: PPPOE issue with adsl
Replies: 3
Views: 2248

Re: PPPOE issue with adsl

Hello. I'm no expert in this and I'm not using 1100 but RB750G so maybe it's not similar but here's how I did it. In WinBox I click on Interfaces and add new PPPoE client interface. Name of the interface doesn't really matter, mine came up with pppoe-out1 and I left it at that. On the first tab I on...
by burkni
Mon Aug 20, 2012 3:06 pm
Forum: General
Topic: MikroTik IPsec tunnel problem
Replies: 8
Views: 2525

MikroTik IPsec tunnel problem

Hello all. I've managed to set up VPN tunnel between MikroTik RB750G and Cisco ASA 5510. Actually I've set up tunnels to 3 locations. 2 of them are behind an ADSL router which is setup as a modem, i.e. I bridge the ADSL router and use it as a modem. So the MikroTik is set up with a PPPoE connection ...