Community discussions

Search found 106 matches

by gerencia@e-digitales.com
Wed Apr 04, 2018 8:46 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RBSXTG-5HPacD-SA - 90deg AP
Replies: 3
Views: 582

Re: RBSXTG-5HPacD-SA - 90deg AP

Thanks for your reply, yes I think the same although I was looking for a precise number.

Kind regards

Dimas
by gerencia@e-digitales.com
Wed Apr 04, 2018 4:02 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RBSXTG-5HPacD-SA - 90deg AP
Replies: 3
Views: 582

RBSXTG-5HPacD-SA - 90deg AP

Hello folks,
I couldn't find any info about RBSXTG-5HPacD-SA vertical beamwidth , horizontally it is 90 degrees but I'm curious weather I can use it to connect cpes close to the building as well as the far ones.

Thanks in advance.

Dimas
by gerencia@e-digitales.com
Wed Mar 21, 2018 2:12 pm
Forum: General
Topic: CPU 100% on RB750 [SOLVED]
Replies: 8
Views: 1274

Re: CPU 100% on RB750 [SOLVED]

Mate thank you for the hint , I disabled it and back to normal 3% load.

I owe you one.

Dimas
by gerencia@e-digitales.com
Wed Mar 21, 2018 1:29 pm
Forum: General
Topic: CPU 100% on RB750 [SOLVED]
Replies: 8
Views: 1274

Re: CPU 100% on RB750 [SOLVED]

Thanks for that, I got some errors which you can see from the pictures, any idea what on earth is that about?

Thanks

DImas
by gerencia@e-digitales.com
Wed Mar 21, 2018 6:46 am
Forum: General
Topic: CPU 100% on RB750 [SOLVED]
Replies: 8
Views: 1274

Re: CPU 100% on RB750 [SOLVED]

HI, nothing on the logs and the support file cant be created since Mikrotik shows a message saying busy.
by gerencia@e-digitales.com
Wed Mar 21, 2018 4:41 am
Forum: General
Topic: CPU 100% on RB750 [SOLVED]
Replies: 8
Views: 1274

Re: CPU 100% on RB750 [SOLVED]

Hi, yes as you can see from the pic, the uptime is just after a reboot ( 3mns) and still the same behaviour.
by gerencia@e-digitales.com
Wed Mar 21, 2018 2:43 am
Forum: General
Topic: CPU 100% on RB750 [SOLVED]
Replies: 8
Views: 1274

CPU 100% on RB750 [SOLVED]

Hi every one. Looking for any clue on this behaviour, it is a RB750up SN 42C0028C46FB, as you can see from the picture its CPU is at 100% load. The router board is not doing any particular hard thing and the cpu profile says dhcp is using most of it, obviously there is no dhcp active either client o...
by gerencia@e-digitales.com
Mon Jan 29, 2018 3:55 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude malformed DB - can't modify any thing.
Replies: 1
Views: 477

Dude malformed DB - can't modify any thing.

Hello, I'm having a head ache with the DUDE lately, I can'y modify any device on the map because as soon the settings window is opened the Dude database goes malformed and again i have to do the vacuum-db process, the db size is just 40mb on a maxxwave with 2gb of memory, ROS 6.41.. I don't know wha...
by gerencia@e-digitales.com
Mon Jan 29, 2018 5:57 am
Forum: The User Manager
Topic: Database disk image i s malformed
Replies: 2
Views: 1614

Re: Database disk image i s malformed

Hello, I'm having a head ache with the DUDE lately, I can'y modify any device on the map because as soon the settings window is opened the Dude database goes malformed and again i have to do the vacuum-db process, the db size is just 40mb on a maxxwave with 2gb of memory, ROS 6.41.. I don't know wha...
by gerencia@e-digitales.com
Thu Nov 24, 2016 1:59 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: full duplex link....
Replies: 27
Views: 4089

Re: full duplex link....

Just remember, bonding is not full duplex, nstream dual is.
Cheers.!
by gerencia@e-digitales.com
Tue Dec 01, 2015 9:53 pm
Forum: General
Topic: Rb951Ui-2HnD losses its config after every reboot.
Replies: 3
Views: 382

Re: Rb951Ui-2HnD losses its config after every reboot.

Already did every thing I now, net install, diferent os versions. To be honest don't know what else to do.

Any thoughts ?

cheers.
by gerencia@e-digitales.com
Mon Nov 30, 2015 10:37 pm
Forum: General
Topic: Rb951Ui-2HnD losses its config after every reboot.
Replies: 3
Views: 382

Rb951Ui-2HnD losses its config after every reboot.

Hi . I just got an odd situation here, i Have this Rb951Ui-2HnD which losses its config every time it reboots. This is the first time i see a RB with such behaviour.

Any suggestion ?, perhaps I'm missing something?

Regards

DImas.
by gerencia@e-digitales.com
Thu Apr 23, 2015 5:07 pm
Forum: Announcements
Topic: RouterOS v6.28 released
Replies: 229
Views: 61712

Re: Issue upgrading to ver 6.28

Hi all, I'm no t really sure whether this is a version issue but i have upgraded 4 units so far to this ver. and 3 out of four never came back from the upgrade, all are remote units so now i have to go and check them up. Has any one had this tiny problem upgrading to this new release? thanks Alread...
by gerencia@e-digitales.com
Thu Apr 23, 2015 3:32 am
Forum: Announcements
Topic: RouterOS v6.28 released
Replies: 229
Views: 61712

Issue upgrading to ver 6.28

Hi all,
I'm no t really sure whether this is a version issue but i have upgraded 4 units so far to this ver. and 3 out of four never came back from the upgrade, all are remote units so now i have to go and check them up.

Has any one had this tiny problem upgrading to this new release?
thanks
by gerencia@e-digitales.com
Wed Aug 27, 2014 8:17 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: 10 Rb951Ui-2HnD and 2 SXT G-2HnD Available in Australia.
Replies: 5
Views: 1209

Re: 10 Rb951Ui-2HnD and 2 SXT G-2HnD Available in Australia.

Yes, I will try to take them with me the thing is we are rellocating so i already am taking a lot of stuff with me plus a baby and just 30kg of baggage allowance each. The air mail would be 150, plus taxes arriving to Europe.
Hence is any one is interesed just let me know.

Cheers :)
by gerencia@e-digitales.com
Tue Aug 26, 2014 10:36 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: 10 Rb951Ui-2HnD and 2 SXT G-2HnD Available in Australia.
Replies: 5
Views: 1209

10 Rb951Ui-2HnD and 2 SXT G-2HnD Available in Australia.

If any one need them, i have 10 Rb951Ui-2HnD and 2 SXT G-2HnD Brand new , Available in Australia (Sydney) bought from streakwave in january still on warranty, I need to go overseas and cant take them with me and dont't want to throw them into the litter bin either . I'm selling them below their whol...
by gerencia@e-digitales.com
Tue Aug 26, 2014 10:18 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: sxt lite 2 upgrade license
Replies: 3
Views: 3180

Re: sxt lite 2 upgrade license

yes that's very easy, just buy the license (usd45) from mikrotik website and paste it in yor sxt.
by gerencia@e-digitales.com
Tue Mar 25, 2014 3:25 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB953GS-5HnT
Replies: 16
Views: 6700

Re: RB953GS-5HnT

i'm a little bit rusty, thanks
by gerencia@e-digitales.com
Mon Mar 24, 2014 1:17 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB953GS-5HnT
Replies: 16
Views: 6700

Re: RB953GS-5HnT

Any one happens to know what dish or panel or sector antenna should i use with this new routerboard ?
Thanks.
by gerencia@e-digitales.com
Sat Feb 01, 2014 4:24 am
Forum: General
Topic: ROS SSTP Client to SoftEther SSTP Server
Replies: 4
Views: 2959

Re: ROS SSTP Client to SoftEther SSTP Server

I'm trying to set up prety much the same scenario, i haven't been able to connect a mikrotik client to softether Ovpn or Sstp Server.

I think we need a little bit of help here.
by gerencia@e-digitales.com
Tue Aug 02, 2011 8:10 am
Forum: General
Topic: Webfig skins (tutorial)
Replies: 100
Views: 93386

Re: Webfig skins (tutorial)

yes, i goit it, authentication has to be entered twice, Thankyou.

Dimas
by gerencia@e-digitales.com
Tue Aug 02, 2011 2:59 am
Forum: General
Topic: Webfig skins (tutorial)
Replies: 100
Views: 93386

Re: Webfig skins (tutorial)

Hi all, is posible to use Webfig on iphone?, i tried but authentication fails , i'm using ROs 5.5 and Iphone 4 . Any help will be apreciated.
Dimas
by gerencia@e-digitales.com
Fri Dec 04, 2009 5:48 pm
Forum: General
Topic: Compact Flash License
Replies: 3
Views: 641

Re: Compact Flash License

Hi Tom
i just format the CF and reinstall some 3.x with netinstall.
by gerencia@e-digitales.com
Fri Dec 04, 2009 3:07 am
Forum: General
Topic: Compact Flash License
Replies: 3
Views: 641

Compact Flash License

Hi all, i have one problem, i have several CF (From 1 2 or 3 years ago), all had mikrotik level 4 ver 2.9, i reinstall the software with any version, 3.14, 3,24, 3.30 and so on, i take the exported key to request my key from Mikrotik site, Mikrotik shows "Key found........", and moved to some virtua...
by gerencia@e-digitales.com
Sat Nov 21, 2009 12:04 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: EveryBody,,be carefulll with WWW.PCAIRLINKWIRELESS.COM
Replies: 0
Views: 512

EveryBody,,be carefulll with WWW.PCAIRLINKWIRELESS.COM

Hi, all .
I think that part of these forums is the mutual colaboration, so be very carefull with this site, i lost 280 dollars with that people.
Look at this...http://www.ubnt.com/forum/showthread.php?t=15153
by gerencia@e-digitales.com
Wed Jul 15, 2009 7:07 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Kernel Panicon RB600
Replies: 6
Views: 1118

Re: Kernel Panicon RB600

Thankyou Normis, i will contact Titan support Again

Saludos from Colombia
Dimas Perez
by gerencia@e-digitales.com
Wed Jul 15, 2009 12:25 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Kernel Panicon RB600
Replies: 6
Views: 1118

Re: Kernel Panicon RB600

Normis: I contacted Titan supportand he says to me that Net install works on all 3 Rb600 ethernet ports , not only on ether1, my rb600 ether1 is damaged, so when i try to reinstall Ros with netinstal and i plug ethernet cable in ether 2 or ether3 , serial console says.... Please, check ethernet cabl...
by gerencia@e-digitales.com
Fri May 22, 2009 7:50 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Kernel Panicon RB600
Replies: 6
Views: 1118

Re: Kernel Panicon RB600

Sorry, can you showme how ca i repair it?

Thanks for your time....
by gerencia@e-digitales.com
Tue May 19, 2009 10:38 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Kernel Panicon RB600
Replies: 6
Views: 1118

Kernel Panicon RB600

Hi every body, if any body can help me i will aprreciate it. I have one RB 600 and it´s kernel was damaged. i know that Net install can repair it but the problem is that rb600´s ether1 is damaged too. , Now i cannot reinstall it and i don´t know if i can install ROs Ppc on conpact flash.. Regards Fr...
by gerencia@e-digitales.com
Tue May 12, 2009 8:22 pm
Forum: General
Topic: Service Tag...
Replies: 10
Views: 36870

Service Tag...

Hi please help me , i wanna know wath Service tAg is in new Ros3.23 (Vlan -check box),,,,,

Thanks to all
Dimas
by gerencia@e-digitales.com
Wed Oct 22, 2008 11:35 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Problems with Rb433AH
Replies: 8
Views: 1742

Re: Problems with Rb433AH

definitly i prefer the Rb 333 stability....
by gerencia@e-digitales.com
Wed Oct 22, 2008 6:56 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Problems with Rb433AH
Replies: 8
Views: 1742

Problems with Rb433AH

Hi all, I have several problems with Rb433Ah ( i have 12 units) when i set up bridge with multiple interfaces (2 o 3 wlan with ether1). i i put it's frequncy in 800mhz, the board block itself and after reboot, it says kernel failure. I have tried with Ros 3.10 and 3.17, fw 2.15 and fw 2.18. any help...
by gerencia@e-digitales.com
Mon Aug 11, 2008 10:51 pm
Forum: General
Topic: 100mbps Bonding.....
Replies: 3
Views: 1009

Re: 100mbps Bonding.....

i tryed this but the proccessor shows 100% and it gives 70 or 80 mbps in the bonded interface, so i tryed nstreme 2 to get 70 mbps in full duplex, but only got 55 mbps send, 15 mbps receive simultneously.
by gerencia@e-digitales.com
Mon Aug 11, 2008 7:14 pm
Forum: General
Topic: 100mbps Bonding.....
Replies: 3
Views: 1009

100mbps Bonding.....

Hi all, i have tested RB433AH (800mhz) with Cm9 en Turbo Mode, it gives 69-70 mbps send or receive, both 35mbps. I think is great performance but i need 100 mbps, any body knows if i put 2 RB433AH both with cm9 and turbo mode, in each end one RB1000 (2 total) to make bonding with the 2 RB433, can i ...
by gerencia@e-digitales.com
Mon Jun 23, 2008 8:03 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 74km Link In Colombia.
Replies: 9
Views: 1707

Re: 74km Link In Colombia.

Yes , we have regulation about that, in this case, really i will ask for it beacause i'm not sure.
by gerencia@e-digitales.com
Sun Jun 22, 2008 4:45 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 74km Link In Colombia.
Replies: 9
Views: 1707

Re: 74km Link In Colombia.

One side -62, other side -70, still needs more align.....but strong link.
by gerencia@e-digitales.com
Fri Jun 20, 2008 8:19 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 74km Link In Colombia.
Replies: 9
Views: 1707

Re: 74km Link In Colombia.

the antennas were, 32db gain dish hyperlink.
by gerencia@e-digitales.com
Thu Jun 19, 2008 7:01 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 74km Link In Colombia.
Replies: 9
Views: 1707

Re: 74km Link In Colombia.

Cortesia de E.D Enlaces Digitales y comunicaciones. Ibague, Colombia S.A
by gerencia@e-digitales.com
Thu Jun 19, 2008 6:51 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 74km Link In Colombia.
Replies: 9
Views: 1707

74km Link In Colombia.

Hi, we wanna share our last longest link with all of you.
1Rb 433---Compex wlm54AGP23---3feet dishes
1Rb 600---1Compex----3Feet.
Both sides 1600 mts over sea.
10 mhz channel space
5600mhz freq.
Nstreme enabled, best fit,
and 18mbps bandwith, 2,3 ms latency.
by gerencia@e-digitales.com
Thu May 15, 2008 7:01 am
Forum: General
Topic: Kill Canopys
Replies: 69
Views: 17987

Kill Canopys

I would something to kill Canopys.......
by gerencia@e-digitales.com
Sun May 11, 2008 4:42 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB 333 and minipci wireless link not stable enough
Replies: 20
Views: 3788

Re: RB 333 and minipci wireless link not stable enough

8602 are terrible, i use in some links rb333 with cm9 and 90cm dish for 50km with -60 signal,,,
by gerencia@e-digitales.com
Mon May 05, 2008 2:45 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Winstrom DCMA-82 issue?
Replies: 13
Views: 3350

Re: Winstrom DCMA-82 issue?

you are rigth, but i have upgraded the rb600 firmware to 2.14 and it's working fine for now.
by gerencia@e-digitales.com
Mon May 05, 2008 12:41 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Winstrom DCMA-82 issue?
Replies: 13
Views: 3350

Re: Winstrom DCMA-82 issue?

Hi gerard,
i prooved on RB600 and RB 532 both with ROS3.6
It reboots 1 or 2 seconds after power on
i'm using in both cases 12v bettry power.

Dimas perez
by gerencia@e-digitales.com
Sun May 04, 2008 3:53 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Winstrom DCMA-82 issue?
Replies: 13
Views: 3350

Winstrom DCMA-82 issue?

Hi i bougth 4of theses minipci cards and my Ruouterboard reboots when i put DCMA , any idea?
by gerencia@e-digitales.com
Fri May 02, 2008 11:55 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: i need solid and stable Point to point link to run 150 users
Replies: 3
Views: 1083

Re: i need solid and stable Point to point link to run 150 users

If it helps , i have my main 32mbps full duplex trunk on Mikrotik PIII 866 2 cm9 and 27grid 5ghz, over 5 Kms and 800 clients. And my core router a P4 2ghz Mikrotik.....

regards
Dimas Perez
by gerencia@e-digitales.com
Sun Apr 20, 2008 12:54 am
Forum: Wireless Networking
Topic: RB600 Power Supply
Replies: 10
Views: 1767

Re: RB600 Power Supply

But Never use 12v or less with RB 600, it doesn't work.. i had many problems with that in some towers with RB600 and 12v battery,

Dimas
by gerencia@e-digitales.com
Sun Apr 20, 2008 12:46 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Possible issue with Prism Cards
Replies: 1
Views: 986

Possible issue with Prism Cards

HI, hava had some issues with ROS 3.7 on Rb 500 and Prism 200mw card , all clients sudenly disconect . and many packet loss with clients.

Any idea?
by gerencia@e-digitales.com
Thu Apr 17, 2008 8:52 pm
Forum: General
Topic: Limit number of connctions for one dest ip address .?
Replies: 11
Views: 2345

Re: Limit number of connctions for one dest ip address .?

all clear but all destination addresses are different and ramdomly, i need a script that catch them and drop automatically, one by one would be very hard.

thanks to all
by gerencia@e-digitales.com
Thu Apr 17, 2008 5:09 am
Forum: General
Topic: Limit number of connctions for one dest ip address .?
Replies: 11
Views: 2345

Re: Limit number of connctions for one dest ip address .?

This the torch from a infected customer, how can i drop dest addressess , i don't wanna drop my customer.

Some Genius help me.
by gerencia@e-digitales.com
Wed Apr 16, 2008 12:42 am
Forum: General
Topic: Limit number of connctions for one dest ip address .?
Replies: 11
Views: 2345

Re: Limit number of connctions for one dest ip address .?

Idon't need limit client's connections, i need drop or limit per dest address connections
Thanks
by gerencia@e-digitales.com
Tue Apr 15, 2008 8:37 pm
Forum: General
Topic: Limit number of connctions for one dest ip address .?
Replies: 11
Views: 2345

Limit number of connctions for one dest ip address .?

HI, i have tryed this but nothing yet, if anybody can help me a appreciatte that, How can i limt number of connections for one especific dest ip address or better how can get the dest ip addresses if that dest ip has more than 10 connections from my internal customer and put that dest address in som...
by gerencia@e-digitales.com
Thu Mar 06, 2008 5:25 am
Forum: General
Topic: Crash after upgrade 3.3 to 3.4
Replies: 15
Views: 1970

Re: Crash after upgrade 3.3 to 3.4

i have problems after upgrade to ver ppc 3.4,,,my routerboard600 reboots avery 2 or 3 minuts ramdoly,,,
by gerencia@e-digitales.com
Thu Mar 06, 2008 5:18 am
Forum: General
Topic: Routerboards lost license key
Replies: 2
Views: 766

Re: Routerboards lost license key

i had the same problem, just get the software id for both routhers ang get in mikrotik licence center and look up your software id and voila,,,,your licence again..

Regards Dimas Perez
by gerencia@e-digitales.com
Wed Feb 20, 2008 10:27 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB 600 with Telecom power (-48v)
Replies: 10
Views: 2835

Re: RB 600 with Telecom power (-48v)

Now i have several installations with -48v power and works so fine.....no problems.
by gerencia@e-digitales.com
Thu Feb 14, 2008 8:05 pm
Forum: General
Topic: Tests with L7-Filters
Replies: 11
Views: 5177

Re: Tests with L7-Filters

i have simlar tests,i think it doesn't work fine yet.
by gerencia@e-digitales.com
Tue Jan 29, 2008 3:06 am
Forum: General
Topic: V3.1 Wireless-Crd package
Replies: 6
Views: 997

Re: V3.1 Wireless-Crd package

Colombia is not syria, but my question is still here, why frecuencies are diferent in 2.9 an 3.1
by gerencia@e-digitales.com
Mon Jan 28, 2008 10:31 pm
Forum: General
Topic: V3.1 Wireless-Crd package
Replies: 6
Views: 997

Re: V3.1 Wireless-Crd package

Thanks for response but if a put Country syria in RoS 2.9.50 with Wireless-Crd, the frequencies are diferent than syria in 3.1 wireless,,,,this is the thing i don't understand.


thanks again.
by gerencia@e-digitales.com
Mon Jan 28, 2008 5:50 am
Forum: General
Topic: V3.1 Wireless-Crd package
Replies: 6
Views: 997

V3.1 Wireless-Crd package

Can somebody tell me why in 3.1 all-packages zip file there is no wireless-crd package...?
i apreciate help.

Dimas Perez
by gerencia@e-digitales.com
Sun Dec 23, 2007 12:23 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB 600 with Telecom power (-48v)
Replies: 10
Views: 2835

Re: RB 600 with Telecom power (-48v)

Thanks to all, very clear about my question, i will ask to my provider about isolated power and if not, i have some Dc-DC converters.

Merry christmas to ALL Mikrotik People.
by gerencia@e-digitales.com
Thu Dec 20, 2007 5:41 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB 600 with Telecom power (-48v)
Replies: 10
Views: 2835

Re: RB 600 with Telecom power (-48v)

I think the same Changeip, but i'm not sure, i need to be completly sure before buy 5 rb600 because i'm at Colombia, very far from Sellers.
regards

Dimas
by gerencia@e-digitales.com
Thu Dec 20, 2007 7:05 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB 600 with Telecom power (-48v)
Replies: 10
Views: 2835

RB 600 with Telecom power (-48v)

Hi , do i can use RB 600 with -48v power? or Not?

Thanks for replays.

Dimas
by gerencia@e-digitales.com
Wed Nov 21, 2007 5:06 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Routerboard 600
Replies: 13
Views: 3137

Re: Routerboard 600

Yeah !, when RB600 will be able to buy?

Bye
Dimas Perez
by gerencia@e-digitales.com
Sat Nov 03, 2007 3:35 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Routerboard Problem - please Help
Replies: 12
Views: 2154

Re: Routerboard Problem - please Help

i got the same problem when use 48v, but if i use 12v adapter without change 48v jumper, it works.
by gerencia@e-digitales.com
Sun Sep 16, 2007 9:31 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude on Windows 2003 Server
Replies: 2
Views: 1895

Re: Dude on Windows 2003 Server

i have this problem too
by gerencia@e-digitales.com
Fri Jun 22, 2007 6:09 pm
Forum: General
Topic: PPPoE client behind an AP acting as client....Problem
Replies: 7
Views: 1163

Re: PPPoE client behind an AP acting as client....Problem

Finally found that CPE like qpcom 11mbps and planet 11mbps don't have transparent layer2 bridge. This was the problem.
by gerencia@e-digitales.com
Fri Jun 22, 2007 6:06 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: How many CPEs can an AP support?
Replies: 11
Views: 1588

Re: How many CPEs can an AP support?

When you changed the omni with 3 sectors, did you connect the 3 sectors to 3 Wireless Cards of one only RouterBoard or did you connect each sector to one Wirless Card of one different RouterBoard and the 3 RouterBoards connected by selves by Ethernet? May you tell us what is the throughput of the AP...
by gerencia@e-digitales.com
Fri Jun 22, 2007 2:25 am
Forum: Wireless Networking
Topic: How many CPEs can an AP support?
Replies: 11
Views: 1588

Re: How many CPEs can an AP support?

In my experience in two of my POPs, with 45 clients, the uplink is very poor, i changed the omni with 3 sector and very good uplink.
by gerencia@e-digitales.com
Thu May 10, 2007 8:18 pm
Forum: General
Topic: PPPoE client behind an AP acting as client....Problem
Replies: 7
Views: 1163

I'm not sure about layer 2 in 2 or 3 AP's in cascade, i supose thta it is the only condition for PPPoe works fine ?

Regards, Dimas
by gerencia@e-digitales.com
Thu May 10, 2007 7:49 pm
Forum: General
Topic: PPPoE client behind an AP acting as client....Problem
Replies: 7
Views: 1163

Any idea obout this?
by gerencia@e-digitales.com
Tue May 08, 2007 5:10 pm
Forum: General
Topic: PPPoE client behind an AP acting as client....Problem
Replies: 7
Views: 1163

Thanks for response,

I'm using Buffalo HP with DDwrt and planet AP, both do same. In PPPoe the client doesnt work, but with IP Static yes.

Please give an Idea, i wanna use PPPoe instead static IP.

Thanks
by gerencia@e-digitales.com
Tue May 08, 2007 8:49 am
Forum: General
Topic: PPPoE client behind an AP acting as client....Problem
Replies: 7
Views: 1163

PPPoE client behind an AP acting as client....Problem

Hi,
I need help with this.
if i set up my laptop as PPPoE client directly to a Mikrotik PPPoE server...all good.

But if a have my laptop as PPPoe Client behind an Ap acting as client bridge, my PPPoe software dosn't connect.

Does the PPPoE protocol work behind bridges or AP's?

I'm lost.
by gerencia@e-digitales.com
Fri Apr 27, 2007 1:44 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 110 KM LINK,.................
Replies: 3
Views: 1009

Very clear, but wath do you thin about compex mini pci cards?

Dimas
by gerencia@e-digitales.com
Mon Apr 23, 2007 6:17 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 110 KM LINK,.................
Replies: 3
Views: 1009

110 KM LINK,.................

Hi , eery body,
i need one link between 2 hils with about 110km.
point 1 3000mts osl, point 2 1200 mts osl, clear los between 2 points.

If any body knows if i can do that with 3 ft antennas, compex 200mw in 5ghz band, and rb 500, please help me.

or Any suggestion will be received.

Dimas
by gerencia@e-digitales.com
Thu Mar 01, 2007 4:56 pm
Forum: Scripting
Topic: Need help with IP Accounting
Replies: 4
Views: 1579

I think i got it..........just made a new rule in firewall NAT with action LOG,,,and into logging changed remote for my syslog server nad..ready.

I hvae all traffic from my routers in one big log file.
by gerencia@e-digitales.com
Thu Mar 01, 2007 1:09 am
Forum: Scripting
Topic: Need help with IP Accounting
Replies: 4
Views: 1579

Thanks sam,,,but if i have 3 or 4 internal interfaces,,,,still works?
by gerencia@e-digitales.com
Wed Feb 28, 2007 9:25 pm
Forum: Scripting
Topic: Need help with IP Accounting
Replies: 4
Views: 1579

Need help with IP Accounting

Hi,,,i have a lot of mikrotiks in Nat and masquerade, all my clients have Private IP and only one Public Ip for all . For disposition of law, i have to keep a log with client's information (Internal IP, Destination IP an if possoble Date and time.)...I don't need more, How can keep this information ...
by gerencia@e-digitales.com
Mon Jul 24, 2006 6:07 pm
Forum: General
Topic: 2 isp´s and 3 subnets !
Replies: 3
Views: 853

My english is very poor, wath is wrong ?
by gerencia@e-digitales.com
Sat Jul 22, 2006 11:19 pm
Forum: General
Topic: 2 isp´s and 3 subnets !
Replies: 3
Views: 853

2 isp´s and 3 subnets !

Regards From Colombia Hi everybody, i need help with this, i have a pc with 2 interfaces, 1 Lan with 3 subnets 192.168.10.0,11.0,12.0.......and 1 Wan with 2 isps x.x.164.249gw and x.x.115.65 gw (only 1 interface). I need subnets 10.0 and 11.0 go to x.x.164.249 and subnet 12.0 go to x.x.115.65 .........
by gerencia@e-digitales.com
Sat Jun 24, 2006 5:50 pm
Forum: General
Topic: unhappy with RouterOS
Replies: 10
Views: 1847

fOR ME , RouterOS is gr8, was the solution for all my problems....pehaps, more adds will be better but is gr8.

From Colombia
by gerencia@e-digitales.com
Sun May 28, 2006 8:09 pm
Forum: General
Topic: limiting download rate in hotspot
Replies: 1
Views: 644

Each user most have a profile , and the profile most have a rate limit in the format : limit tx/rx burst limit tx/rx burst trhs...tx/rx time burst t/t etc......
all in the same line....
by gerencia@e-digitales.com
Mon May 22, 2006 2:15 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Engenius NMP-8602 Power Problems
Replies: 0
Views: 580

Engenius NMP-8602 Power Problems

Hi, i got some nmp 8602 cards, it worked fine the first days but sudenly they got down the power and now i compare it with a simple 17db card and have the same power (when i make a site survey and see the signal with my laptop),,,,,,,, I have changed all parameters (Power, country etc...) and always...
by gerencia@e-digitales.com
Tue May 16, 2006 4:17 pm
Forum: General
Topic: HotSpot and NAT ......
Replies: 2
Views: 691

Yes Savage, it`s the best way but all my wrap boards only have one wireless card, but i found another way, if i use IP binding in Hotspot i can make Dest nat and diferent shaping.......for the address that i want.
by gerencia@e-digitales.com
Mon May 15, 2006 11:39 pm
Forum: General
Topic: HotSpot and NAT ......
Replies: 2
Views: 691

HotSpot and NAT ......

Hi, please sayme if i can setup a network with hotspot and other network only ith NAT in the same interface......i think yes if a disable one to one nat in hotspot but how...........
Thnks for assistance.

Dimas
by gerencia@e-digitales.com
Tue May 02, 2006 6:48 pm
Forum: General
Topic: How do i setup initial page without HotSpot?
Replies: 0
Views: 503

How do i setup initial page without HotSpot?

Hi, i use mikrotik as router o wireless router usin NAT in all. i don´t use Hotspot or other kind of setup , only NAT masq...
I wanna know if i can add an initial page for all users without authentication for commercial purpose, only one page the first time that open the browser...... ?
by gerencia@e-digitales.com
Tue May 02, 2006 6:43 pm
Forum: General
Topic: Problem with SIS Motherboards
Replies: 3
Views: 903

I use in one router a SIS530 chipset with amd k62-500 an mtik 2.9.22 and it reboots fine....but before install routerboard package not.
by gerencia@e-digitales.com
Tue May 02, 2006 4:59 pm
Forum: General
Topic: Who no Pay don´t Surf !
Replies: 11
Views: 2196

I´m using NAT masq....and this rules are before the NAT masq......not after.
by gerencia@e-digitales.com
Sun Apr 30, 2006 7:42 pm
Forum: General
Topic: Who no Pay don´t Surf !
Replies: 11
Views: 2196

i´m new in mikrotik, and if i spend 5 hours with this, then i will spend 1 week with that,........
by gerencia@e-digitales.com
Sun Apr 30, 2006 2:12 am
Forum: General
Topic: Who no Pay don´t Surf !
Replies: 11
Views: 2196

Who no Pay don´t Surf !

This the config for redirect users to a specific web page that no pay the bil...it works fine. add chain=dst-nat n sr-address(the address of your client, in my case are static), protocol=tcp, src-port=0-65535, action=dst-nat, to address= 200.30.xxx.xx public Ip of webpage with the message, to ports=...
by gerencia@e-digitales.com
Thu Apr 27, 2006 5:03 pm
Forum: General
Topic: 2.9.23 released
Replies: 7
Views: 1669

I still have problems with ECMP, and masquerading, packets are lost , and i have read inforum that many people have the same problem,,please when will be fixed it ?
by gerencia@e-digitales.com
Wed Apr 26, 2006 5:47 am
Forum: General
Topic: Problem with SIS Motherboards
Replies: 3
Views: 903

I think if you install routerBoard package al will be good
by gerencia@e-digitales.com
Mon Apr 24, 2006 10:51 pm
Forum: General
Topic: Interesting
Replies: 5
Views: 1274

gOOD pAGE !
by gerencia@e-digitales.com
Mon Apr 24, 2006 8:11 pm
Forum: General
Topic: Ruting Mark Help.
Replies: 0
Views: 465

Ruting Mark Help.

Hi, I made exactly like this (with my own adrreses): [/quote]/ip firewall nat add chain=src-nat out-interface=public1 action=masquerade add chain=src-nat out-interface=public2 action=masquerade (NOTE: you may want to specify the src-address on the 2 above rules) /ip route add gateway=10.10.10.2 add ...
by gerencia@e-digitales.com
Mon Apr 24, 2006 7:17 pm
Forum: General
Topic: Route Marking & NAT
Replies: 6
Views: 3180

Hi, I made exactly like this (with my own adrreses): [/quote]/ip firewall nat add chain=src-nat out-interface=public1 action=masquerade add chain=src-nat out-interface=public2 action=masquerade (NOTE: you may want to specify the src-address on the 2 above rules) /ip route add gateway=10.10.10.2 add ...
by gerencia@e-digitales.com
Mon Apr 24, 2006 7:09 pm
Forum: General
Topic: Port a public ip to the lan through nat
Replies: 5
Views: 1501

just use src-Nat and dst-nat, is like public ip were in lan client, i use it and is great.
by gerencia@e-digitales.com
Fri Apr 14, 2006 8:00 am
Forum: General
Topic: The routers reset all...
Replies: 3
Views: 698

i ftp again the wireless pack and the interfaces are visible again, (2 atheros one in 2.4ghz and the other in 5 ghz) but no traphic trough them, the customers have -95 signal all....i don´t understand
if you conect to my ethernet1 perhaps can help me.....
by gerencia@e-digitales.com
Fri Apr 14, 2006 6:41 am
Forum: General
Topic: The routers reset all...
Replies: 3
Views: 698

The routers reset all...

Hi, i need help, one of my router is resetin all my setup, the wireless interfaces just desapear, and nothing is working, only the ethernet1 , if anybody can help me now, i will give the public IP. 10:40pm at colombia S.A

Dimas
by gerencia@e-digitales.com
Tue Apr 11, 2006 4:34 pm
Forum: General
Topic: Disable Webserver ?
Replies: 6
Views: 1418

Thanks for all, i did it, and can i change the webserver initial page with my logo ?
by gerencia@e-digitales.com
Tue Apr 11, 2006 4:08 pm
Forum: General
Topic: Disable Webserver ?
Replies: 6
Views: 1418

Disable Webserver ?

Hi, any body knows how to disable the mikrotik webserver on the wan side ?....i don´t want that every world can see my graphics ro my license etc........

Thanks
by gerencia@e-digitales.com
Mon Apr 03, 2006 6:44 pm
Forum: General
Topic: P2P traphic on port 80...
Replies: 3
Views: 2574

I will try again, but when i setting up it, only a few bytes are marked as P2P and a lot as other...
by gerencia@e-digitales.com
Mon Apr 03, 2006 5:13 pm
Forum: General
Topic: P2P traphic on port 80...
Replies: 3
Views: 2574

P2P traphic on port 80...

Hi, how can i limit the P2P traphic when it is trough port 80 ?

thnks
Dimas
Colombia
by gerencia@e-digitales.com
Tue Mar 21, 2006 4:36 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: nO ROUTER boards in USA
Replies: 4
Views: 1638

nO ROUTER boards in USA

hi, i´m at Colombia, and i have to buy mi wireless in USA but i had have to install Mikrotik in Wrap because none of dealers in USA have routerboards in stock .

Any sugestion?

if i order routerboards from latvia , howmany time will take to arrive at miami?

Thanks
by gerencia@e-digitales.com
Thu Mar 16, 2006 6:09 pm
Forum: General
Topic: problems with trnenet 510apb
Replies: 0
Views: 504

problems with trnenet 510apb

Hi, i need help with this: i have mikrotik with 2 minipci cardds, one senao nmp8602 in 2.4ghz andCM9 card in 5ghz with WrapBoard, the clients have AP trendware tew-510apb (chipset atheros) and it does´nt connect, when it conect router says -95 signal but never passs pings. i had proved some APs and ...
by gerencia@e-digitales.com
Mon Mar 13, 2006 11:00 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Problems with Nmp-8602
Replies: 2
Views: 1163

IT WORKED.

THANKYOU , IT WORKED SO GOOD.
by gerencia@e-digitales.com
Mon Mar 13, 2006 6:40 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Problems with Nmp-8602
Replies: 2
Views: 1163

Problems with Nmp-8602

Hi, any body can say me why my Wrapboard with Mikrotik 2.9.17 don´t recognize the minipci nmp8602, i had tried with 2 units differents and level is 0, i want stay sure before buy the level 4.


Thanks