Community discussions

Search found 28 matches

by fabsoft
Tue Dec 22, 2015 2:15 pm
Forum: General
Topic: v6.33.3 [current] is released!
Replies: 59
Views: 18981

Re: v6.33.3 [current] is released!

Tested v.6.33.3 on RB450G, RB951Ui-2HnD, RB911G-5HPnD. All show issue with PPPoE MTU. PPPoE MTU connects @ 1480 MTU and 1492 MRU. Other similar devices on the same network with 6.32.2 connect properly @ MTU 1500, and ping shows no fragmentation with 1500b packets. Downgraded @ 6.32.2 the RB450G for...
by fabsoft
Thu Jul 23, 2015 11:16 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: routeros as ESXi guest VPLS/MPLS problem
Replies: 2
Views: 635

Re: routeros as ESXi guest VPLS/MPLS problem

Hi
i tryed first with e1000 but it's not reporting l2mtu, so i tryed e1000e.
All others are not recognized by routeros, esxi version is 5.0
by fabsoft
Wed Jul 22, 2015 8:40 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF Areas and MPLS VPLS Tunnels
Replies: 18
Views: 5314

Re: OSPF Areas and MPLS VPLS Tunnels

update:
if ospf area is stub, then external route are not labelled in mpls forwading table.
the only way i've managed to get it working is to use a default ospf area.
by fabsoft
Wed Jul 22, 2015 8:36 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: routeros as ESXi guest VPLS/MPLS problem
Replies: 2
Views: 635

routeros as ESXi guest VPLS/MPLS problem

Hi all, i've setup a routeros version 6.30 under esxi envinroment. the esxi host is connected phisically to a ccr1009 and logically the connection is as below: guestROS-ether1->(e1000e driver)-->ether1-CCR1009. vSwitch MTU setup to 1600. i've set up mpls with LDP distribution, MPLS all-interface to ...
by fabsoft
Mon Jul 13, 2015 11:28 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF Areas and MPLS VPLS Tunnels
Replies: 18
Views: 5314

Re: OSPF Areas and MPLS VPLS Tunnels

Im' experiencing the same problem.
i want to establish a VPLS tunnel between 2 router une in backbone area and other in a (totally)stub area.
The tunnel goes up but not the traffic.
MPLS distribution is LDP, no summarize prefix.
Any advice to resolve this problem ?
thanks in advance.
by fabsoft
Fri Oct 17, 2014 11:46 am
Forum: Wireless Networking
Topic: R11e-5HacD not recognized into RB953GS
Replies: 3
Views: 1245

Re: R11e-5HacD not recognized into RB953GS

Thanks so much Now the motherboard sees the card Maybe motherboards released before the new AC standard have that package disabled by default so "wireless-fp" needs to be enabled manually. It is necessary that the staff of mikrotik enters these instructions in R11e-5HacD datasheet because i lost hal...
by fabsoft
Thu Oct 16, 2014 9:25 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: R11e-5HacD not recognized into RB953GS
Replies: 3
Views: 1245

R11e-5HacD not recognized into RB953GS

as stated in object i installed the miniPCI-e card into RB953 but routeros does not see additional wlan over its embedded. I tryed to change the mpci position to other slot but the card remains unrecognized. Also installed another new card but nothing to do. It doesn't works. Follows the output of p...
by fabsoft
Mon Nov 11, 2013 6:15 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Unable to login into CCR1036-8G-2S+ via winbox mac
Replies: 2
Views: 1119

Re: Unable to login into CCR1036-8G-2S+ via winbox mac

THe problem did not involved on another PC. but this behaviour is very strange.
I never had same issue first, i always used winbox with other 100+ ros devices since years..
by fabsoft
Tue Nov 05, 2013 7:12 pm
Forum: General
Topic: Double QoS for v6 is possible
Replies: 71
Views: 46120

Re: Double QoS for v6 is possible

Can someone please clarify this for me. I'm trialing ROS 6.x and got confused regarding QoS. I was running double QoS on 5.x - mangle prerouting + global-in to prioritise traffic - mangle forwarding + global-out for PCQ to give each client equal bw Just like found on many MT presentations and docum...
by fabsoft
Tue Nov 05, 2013 6:59 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: S+31DLC10D Single or Dual LC connector?
Replies: 5
Views: 2753

Re: S+31DLC10D Single or Dual LC connector?

thank you !
by fabsoft
Tue Nov 05, 2013 6:58 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Unable to login into CCR1036-8G-2S+ via winbox mac
Replies: 2
Views: 1119

Unable to login into CCR1036-8G-2S+ via winbox mac

Hi all, i just bought 2 unit of CCR1036-8G-2S+ and upgraded to ros 6.5 and bootloader 3.10. Winbox loader is 2.2.18 and i cannot access via mac address to CCRs. However i can login into ccr without problem via mac-telnet from RB751, so i also tryed to reset configuration skipping default-configurati...
by fabsoft
Mon Oct 21, 2013 2:04 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: S+31DLC10D Single or Dual LC connector?
Replies: 5
Views: 2753

Re: S+31DLC10D Single LC connector

samsung172 Your citation does not mention any reference to SFP+. I basically ask if the S+31DLC10D has dual fiber support or dual band communication in case of sigle fiber. I guess the possibility are 2: 1) Single Fiber connection with dual labda. 2) Dual Fiber connection with Dual LC and single lab...
by fabsoft
Thu Oct 17, 2013 8:25 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: S+31DLC10D Single or Dual LC connector?
Replies: 5
Views: 2753

S+31DLC10D Single or Dual LC connector?

Hi All
im wondering if this sfp+ module has a double LC connector and so full duplex communication because
the official product page states LC connector without any reference to Dual LC connector.
Is S+31DLC10D supports 2 fiber connection ?
Thanks
by fabsoft
Thu Nov 15, 2012 9:21 pm
Forum: General
Topic: Double QoS for v6 is possible
Replies: 71
Views: 46120

Re: Double QoS for v6 is possible

Thanks to your feedback in v6.0RC3 we will have some changes in QoS features. We made simple queues completely independent from "Global" queue tree. Now simple queues will happen after "Global" queue tree: packetflowv6.png So there is no more need to remember who will get traffic first - simple que...
by fabsoft
Tue Oct 23, 2012 2:45 pm
Forum: General
Topic: Freeradius and the Realm attribute
Replies: 1
Views: 878

Re: Freeradius and the Realm attribute

i've the same problem exactly.
it is supposed to act as described in DOC but is not
by fabsoft
Sat Aug 04, 2012 1:15 pm
Forum: The User Manager
Topic: Strange issue with multiple nas
Replies: 0
Views: 742

Strange issue with multiple nas

Hi all, i'm actually using usermanager to handle a network with 50 user online averagely in a hotspot system, while using it with a single nas works fine, using multiple nas with multiples hotspot generates some error of hotspot login, navigating in UM logs i recognize this: if a user login to nas A...
by fabsoft
Tue Jul 03, 2012 12:13 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Ospf 3.10 BUG: Database Description packet has different mas
Replies: 21
Views: 10038

Re: Ospf 3.10 BUG: Database Description packet has different

The problem, BUG instead, persists on version 5.17, this is very annoying, if someone knows an easy workaround would be nice ! i've a mesh network topology, it consists of over 50 wireless nodes connected together, some link is p2p someone p2mp, ospf network-type is broadcast. actually every day at ...
by fabsoft
Tue Jul 26, 2011 7:45 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: SXT 4.x firmware
Replies: 1
Views: 549

SXT 4.x firmware

Hi all, i would like to upgrade my sxt board with the last legacy firmware 4.17 since i had some problem with 5.x.
The official download page show me only 5.5 version so the question is: rb400 series firmware can be used instead ?
thanks in advance
by fabsoft
Tue Jul 26, 2011 6:03 pm
Forum: General
Topic: Get access to login/status page of hotspot's user from WAN
Replies: 5
Views: 1029

Re: Get access to login/status page of hotspot's user from W

Hi all, i've a hotspot system with 2 interfaces, WAN and LAN in which the hotspot is installed. in the WAN segment there are multiple PC used by secretaries who want get some information about the users of hotspot, such remaining-uptime and expiring time. Is there a way to access the login/status p...
by fabsoft
Thu Jul 21, 2011 12:45 pm
Forum: General
Topic: v5.5 bug: after ssh-keys password login via ssh is blocked
Replies: 20
Views: 5171

Re: v5.5 bug: after ssh-keys password login via ssh is block

it's a BUG!
all openssh system handle it correctly.
by fabsoft
Thu Jul 21, 2011 12:42 pm
Forum: General
Topic: version 5.5, serious BUG with SSH and keys
Replies: 3
Views: 1045

Re: version 5.5, serious BUG with SSH and keys

same problem
by fabsoft
Thu Jul 21, 2011 11:30 am
Forum: General
Topic: Get access to login/status page of hotspot's user from WAN
Replies: 5
Views: 1029

Get access to login/status page of hotspot's user from WAN

Hi all, i've a hotspot system with 2 interfaces, WAN and LAN in which the hotspot is installed. in the WAN segment there are multiple PC used by secretaries who want get some information about the users of hotspot, such remaining-uptime and expiring time. Is there a way to access the login/status pa...
by fabsoft
Tue Jul 19, 2011 7:32 pm
Forum: The User Manager
Topic: Retrieve status of a user-manager user
Replies: 0
Views: 518

Retrieve status of a user-manager user

Hi all, i would like to know via console the status of a particular user in user-manager such uptime-used, uptime-left and other info. how i can obtain these variables by inserting a username to match a regexp? the goal is to write a shell script that take the username as input and execute the query...
by fabsoft
Fri May 13, 2011 8:16 pm
Forum: General
Topic: Cannot login via SSH with admin privilege in 5.2
Replies: 5
Views: 1444

Re: Cannot login via SSH with admin privilege in 5.2

i dont know what exactly does openssh, but in previous version of mikrotik im sure of the ability to login both via publick key and password too.
Seems a bit strange that using authorized_keys in a user account prevents log in from other hosts/users that specified in pubkey.
by fabsoft
Thu May 12, 2011 9:28 pm
Forum: General
Topic: Cannot login via SSH with admin privilege in 5.2
Replies: 5
Views: 1444

Cannot login via SSH with admin privilege in 5.2

i cant obtaing admin login via ssh using password. other users can login so the ssh service seems ok, the client used is open-ssh in a linux envinroment and it reports invalid password while the log from mikrotik reports nothing. i also tryed on the same mikrotik machine via /system ssh 127.0.0.1 bu...
by fabsoft
Thu May 12, 2011 9:21 pm
Forum: General
Topic: v5.2 released
Replies: 161
Views: 30032

Re: v5.2 released

i've upgaraded from 4.13 to 5.1 and then to 5.2 on a x86 system;
now i can't access via ssh with admin privilege using password but using ssh-key still works ok.
i tryed by creating other users and i've no problem to login with passwords.
by fabsoft
Wed May 11, 2011 1:57 pm
Forum: The User Manager
Topic: 5rc11 batch create users + CSV file
Replies: 10
Views: 3499

Re: 5rc11 batch create users + CSV file

Another issue:
a new added Profile from usermanager (web) defaults to start-at=now attribute and the web interface always show "start: Now" for others profiles with start-at=logon too. Theres no way to change the Start attribute from the web
by fabsoft
Wed May 11, 2011 1:26 pm
Forum: The User Manager
Topic: 5rc11 batch create users + CSV file
Replies: 10
Views: 3499

Re: 5rc11 batch create users + CSV file

i have the same identical problem.. i have upgraded from 4.13 to 5.1 and when i loaded back the usermanager backup file (through /tool user-manager database load) the cpu grown to 100% for about 2 hours. The user profiles have become inconsistent and i had to change it manually to reflect the olds o...