Community discussions

Search found 74 matches

by draguzet
Tue Mar 26, 2019 4:23 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: wAP 60Gx3 AP experiences ?
Replies: 2
Views: 589

wAP 60Gx3 AP experiences ?

Has anyone tested a new WAP60g x3 with Lite60 on production ?
by draguzet
Mon Mar 11, 2019 10:37 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: SFP/Ether failover with Bridge ?
Replies: 0
Views: 285

SFP/Ether failover with Bridge ?

Hi ! We have CRS328-24P-4S+ for POE up device, and CCR1016-12S-1S+ for Fiber connectivity. On network are OSPF enabled, so till now we have on AP units (NetMetal) set Ether1 and SFP port to bridge with higher path cost to Ether port, so we have failover if Fiber drop or Ether drop for some reason, d...
by draguzet
Sun Feb 24, 2019 4:06 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Route WAN traffic over IPSec tunnel possible?
Replies: 10
Views: 3241

Re: Route WAN traffic over IPSec tunnel possible?

I just set up a GRE tunnel without IPSec and I cannot get past 60mbps. I watched the profiler on both server and client and the CPU usage is very minimal. Maybe GRE is my solution if I could figure out why I can't get it past 60mbps Hi ! Same problem by me, have you solved IPSEC or any tunnel with ...
by draguzet
Wed Feb 13, 2019 9:21 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless TCP btest over 1 hop, speed are half...
Replies: 3
Views: 340

Re: Wireless TCP btest over 1 hop, speed are half...

Which hop drops the speed, the first one (core<->POP1) or the second one (sector<->subscriber)? I'm sure you're aware that there are some issues using NV2 on ac-capable routerboards (most notably ARM-based) ... there are plenty of posts in this part of forum. Drop are on whole route test Subscriber...
by draguzet
Wed Feb 13, 2019 12:54 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless TCP btest over 1 hop, speed are half...
Replies: 3
Views: 340

Wireless TCP btest over 1 hop, speed are half...

Hi ! Do you have noticed problem with NV2 that even on easy setup, like below (one main link, with 150 Mbps TCP test, on remote side sector with connected for test 1-2 subscriber, and test to device POP1 are 100+ Mbps). Problem are that Btest from Subscriber to CORE router are 30-40 Mbps MAX ?? CORE...
by draguzet
Sun Nov 11, 2018 12:33 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: LHG 60G disable beam forming [SOLVED]
Replies: 31
Views: 5318

Re: LHG 60G disable beam forming [SOLVED]

I didnt do full speed test on them just speed test at home on iPhone :D
-70 are not so good signal at 800m distance ?? I'm realy amazed that with this low singnal link are UP on heavy rain. We have links with -55 signal at same distance and on light rain are droping !?
by draguzet
Thu Nov 08, 2018 4:36 pm
Forum: Virtualization
Topic: CHR crash on VMware vCloud with 2 core
Replies: 0
Views: 496

CHR crash on VMware vCloud with 2 core

We have problems with CHR, after adding second CPU core to instance CHR are crashing with error:
do_IRQ: 0.193 No irq handler for vector (irq -1)
etc..

Image
by draguzet
Fri Nov 02, 2018 5:56 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: LHG 60G disable beam forming [SOLVED]
Replies: 31
Views: 5318

Re: LHG 60G disable beam forming [SOLVED]

How much rain? For my experience 40mm/h of rain is enough to kill a 1000m link
No, little rain, maybe 10mm/h
by draguzet
Fri Nov 02, 2018 5:07 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: LHG 60G disable beam forming [SOLVED]
Replies: 31
Views: 5318

Re: LHG 60G disable beam forming [SOLVED]

frequency?
We have problems with link droping on rain...tested even on beta28, used even align command, but no luck...not stabile at all...signals great (-52/-55 on 1150m link distance).
64800 and 58320 same problems...
by draguzet
Fri Nov 02, 2018 2:02 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: LHG 60G disable beam forming [SOLVED]
Replies: 31
Views: 5318

Re: LHG 60G disable beam forming [SOLVED]

We have problems with link droping on rain...tested even on beta28, used even align command, but no luck...not stabile at all...signals great (-52/-55 on 1150m link distance).
by draguzet
Fri Oct 12, 2018 11:26 am
Forum: Announcements
Topic: v6.43.1 [stable] and v6.43.2 [stable] are released!
Replies: 186
Views: 38229

Re: v6.43.1 [stable] and v6.43.2 [stable] are released!

The same here. My RB750GL is gone. Bricked. LED is blinking as it should but Netinstall never gets anything from RB750GL. That's third time in 7 years of working with various MT's but this time I just can't do a thing. Any sugestion? Try this: 1) Power your device off; 2) Power device on; 3) Press ...
by draguzet
Wed Oct 10, 2018 4:54 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.43.1 [stable] and v6.43.2 [stable] are released!
Replies: 186
Views: 38229

Re: v6.43.1 [stable] and v6.43.2 [stable] are released!

Same situation, described below: 1. After upgrade to 6.43.2 device are unreachable, boot up properly but not working. 2. I try to reset on default, and is passed, but same problem 3. Wifi are powered on with default SSID, after I try to connect to wifi stop working 4. LAN led are green even I disco...
by draguzet
Wed Oct 10, 2018 3:20 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.43.1 [stable] and v6.43.2 [stable] are released!
Replies: 186
Views: 38229

Re: v6.43.1 [stable] and v6.43.2 [stable] are released!

On mipsbe devices with AR8227 switch chipset (100 Mbps 5-port routers like hAP, hAP ac lite, hEX lite, hEX PoE lite, RB951Ui-2Hnd, OmniTik 5) it seems you can damage the routerboard after upgrading it to 6.43.2 and using no-default settings... Anyone experienced physical Ethernet port problems afte...
by draguzet
Mon Oct 08, 2018 10:50 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.43.1 [stable] and v6.43.2 [stable] are released!
Replies: 186
Views: 38229

Re: v6.43.1 [stable] and v6.43.2 [stable] are released!

Just upgraded RB951Ui-2nD from 6.42.7 to 6.43.2 and it's bricked. Netinstall does not see it. I've upgraded it from winbox system -> packages -> download and install. What could be a reason and is there any way to ressurect bricked device? Narian, what is the behavior of bricked device ? I have sve...
by draguzet
Mon Oct 08, 2018 10:13 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.43.1 [stable] and v6.43.2 [stable] are released!
Replies: 186
Views: 38229

Re: v6.43.1 [stable] and v6.43.2 [stable] are released!

Just upgraded RB951Ui-2nD from 6.42.7 to 6.43.2 and it's bricked. Netinstall does not see it. I've upgraded it from winbox system -> packages -> download and install. What could be a reason and is there any way to ressurect bricked device? Same here, repeated on 4 devices :(, copy paste .npk file, ...
by draguzet
Tue Oct 02, 2018 10:21 am
Forum: Wireless Networking
Topic: LHG 60G experience
Replies: 545
Views: 60939

Re: LHG 60G experience

1750m LHG60 ROS 6.43
lhg60 1750m.png

Freq:
58320 -59
60480 -63
62640 -62
We are suprised also with results (Signal) from Lakis ? Can you please share procedure to align, we have difficulties with proper aligning LHG 60G...
by draguzet
Tue Aug 28, 2018 1:49 pm
Forum: General
Topic: Troubleshooting intermittent "no internet" after several days' uptime
Replies: 4
Views: 390

Re: Troubleshooting intermittent "no internet" after several days' uptime

Same here, on 5 devices, all on 6.42.7, all controled by CapsMAN !!
Mikrotik !?
by draguzet
Mon Jul 02, 2018 11:35 pm
Forum: General
Topic: LHG 60 project in Hawaii
Replies: 98
Views: 19947

Re: LHG 60 project in Hawaii

Link is good, With „center“ in the TX Info Field then you are aligned 100%. We tried it with a 1800m link and getting one side to center the other not. I don't understand TX / RX sector values? Which side to align, and what are these values represent? How to align AP side if there is no info about ...
by draguzet
Sat Jun 30, 2018 1:04 am
Forum: General
Topic: LHG 60 project in Hawaii
Replies: 98
Views: 19947

Re: LHG 60 project in Hawaii

First (i think that is first :)) LHG 60G in Croatia linked today...picture and results below. We would like to have more info about signal/allignment, and if is results that we have OK or it must be better (signal and speed). For now we can see problems with U-bolt, same as on DynaDish that, after o...
by draguzet
Fri May 11, 2018 12:37 am
Forum: Announcements
Topic: Significant improvement for wireless Nv2 PtMP
Replies: 245
Views: 52179

Re: Significant improvement for wireless Nv2 PtMP

What with NV2 sync ?
Is someone use in production NV2 sync (master-slave) and reuse same frequency on "behind" sectors on the same tower ?
Are this function work OK or not ?
by draguzet
Thu May 10, 2018 10:33 am
Forum: Announcements
Topic: Significant improvement for wireless Nv2 PtMP
Replies: 245
Views: 52179

Re: Significant improvement for wireless Nv2 PtMP

Thumb up for that review...we are WISP and working only on NV2, as the post above says, logically that NV2 has to give the best results, so please MT let us know the recommendations of the settings as described below: Some other observations and suggestions from my side: if it's key point here - don...
by draguzet
Wed Apr 25, 2018 12:04 am
Forum: Announcements
Topic: Significant improvement for wireless Nv2 PtMP
Replies: 245
Views: 52179

Re: Significant improvement for wireless Nv2 PtMP

What is final conclusion for best practice setup after this update ?
TDMA Period: fiksed 2-3-4 ms or Auto ?
Fixed or Dynamic downlink ?
by draguzet
Thu Mar 16, 2017 1:29 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Capsman AP's upgrade failed because of missing wireless-cm2 package ?
Replies: 2
Views: 608

Capsman AP's upgrade failed because of missing wireless-cm2 package ?

How to upgrade AP's automaticaly over Capsman when missing Wireless-cm2 files in new version ROS ?

There is error in log, because of missing file...
cpasman.png
by draguzet
Tue Dec 06, 2016 9:46 am
Forum: Announcements
Topic: v6.37.3 [current] is released!
Replies: 58
Views: 19880

Re: v6.37.3 [current] is released!

OmniTik POE and CRS125-24G-1S-RM after update not booting, reboot loop ?? After netinstall all OK !
by draguzet
Mon Jul 18, 2016 12:19 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: NAT performance CCR1009-8G-1S-1S+
Replies: 13
Views: 1726

Re: NAT performance CCR1009-8G-1S-1S+

And profile of CPU usage: NAME                    CPU        USAGE pptp                    all           1% firewall-mgmt           all           0% spi                     all           1% ethernet                all         1.6% console                 all           0% firewall                all ...
by draguzet
Mon Jul 18, 2016 12:14 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: NAT performance CCR1009-8G-1S-1S+
Replies: 13
Views: 1726

Re: NAT performance CCR1009-8G-1S-1S+

yes, pppoe over 100 Mbps.

Interface load below and +400 PPTP inbound interfaces of customers that are not screen-shoted.
interface.png
by draguzet
Mon Jul 18, 2016 12:06 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: NAT performance CCR1009-8G-1S-1S+
Replies: 13
Views: 1726

Re: NAT performance CCR1009-8G-1S-1S+

Why you think it's a NAT trable? 60% good load! You are network monster! Maybe connect second device in active-active mode? Also try update to current! Why I think that is NAT problem, because as I told before there is not hard firewall, not so much mangle, and only thing is NAT and change MSS on p...
by draguzet
Sun Jul 17, 2016 11:54 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: NAT performance CCR1009-8G-1S-1S+
Replies: 13
Views: 1726

Re: NAT performance CCR1009-8G-1S-1S+

Without IPSEC...      uptime: 1w6d15h35m3s             version: 6.34.4 (stable)          build-time: Mar/24/2016 13:13:08         free-memory: 1650.1MiB        total-memory: 1956.2MiB                 cpu: tilegx           cpu-count: 9       cpu-frequency: 1200MHz            cpu-load: 63%      free-h...
by draguzet
Sun Jul 17, 2016 11:42 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: NAT performance CCR1009-8G-1S-1S+
Replies: 13
Views: 1726

Re: NAT performance CCR1009-8G-1S-1S+

Have you any queue and routing rules ?
Sure, i have Queue for each customer (connected by pptp), and routing yes, rules no.
But on profile i see that Queuing are not using too much of procesor...
by draguzet
Sun Jul 17, 2016 11:34 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: NAT performance CCR1009-8G-1S-1S+
Replies: 13
Views: 1726

Re: NAT performance CCR1009-8G-1S-1S+

I have only 20 Firewall rules, and yes  accept established,related are on the top...so I try to disable all firewall rules but no change.
I have mangle, but only 2-3 IP address are affected by mangle rule.
On top of Mangle rule are change MSS for PPP, so that is all...
by draguzet
Sat Jul 16, 2016 2:09 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: NAT performance CCR1009-8G-1S-1S+
Replies: 13
Views: 1726

NAT performance CCR1009-8G-1S-1S+

We are small WISP, and using CCR1009-8G-1S-1S+ for core router where are terminated all users (pptp), and this is point of Queue-ing and NAT-ing. So, are this RB too weak for traffic of 300 Mbps and more, and have 35.000 connections, because CPU are over 50-60% on this usage, and most of CPU are usi...
by draguzet
Sat Apr 16, 2016 12:03 am
Forum: General
Topic: GPON-ONU implementation in RouterOS doesn't comply with ITU-T G.984 specifications
Replies: 4
Views: 2780

Re: GPON-ONU driver in ROS is not fully compliant with ITU-T G.984

Authentication by PLOAM password This requires a method for setting the Registration ID in the ONU from which the password will be generated. This is NOT supported by RouterOS. Therefore, RouterOS currently prevents deployment of the GPON ONU module in full compliance with ITU-T G.984 standards. Is...
by draguzet
Thu Mar 24, 2016 9:47 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Netmetal and NV2 low throughput
Replies: 20
Views: 4514

Re: Netmetal and NV2 low throughput

Test by new firmware..
TCP or UDP traffic ?
by draguzet
Tue Mar 15, 2016 11:12 pm
Forum: General
Topic: cant make GPON ONU to work
Replies: 49
Views: 15908

Re: cant make GPON ONU to work

I am guessing that screen may be related to some type of a PPOE login. Where the device/user has to supply a login & password to connect to the network. This really has little or northing to do with the ONT serial number seen at the upstream ISP. No, this password are not PPOE login, these are GPON...
by draguzet
Tue Mar 15, 2016 9:46 pm
Forum: General
Topic: cant make GPON ONU to work
Replies: 49
Views: 15908

Re: cant make GPON ONU to work

I do not understand, why is not possible to make configuration of GPON, like TP-link GPON adapter have, http://www.tp-link.com/res/down/doc/TX-6610_V4_UG.pdf , because there are obviously many ISP that require this autentification to work with GPON
gpon.png
by draguzet
Tue Mar 15, 2016 3:59 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: GEPON OLT with new mikrotik RB2011LS-IN - is it possible?
Replies: 84
Views: 52682

Re: GEPON OLT with new mikrotik RB2011LS-IN - is it possible?

In Croatia, also we must enter password in ONT to work with provider...but Mikrotik have no option for this ?
by draguzet
Tue Mar 15, 2016 2:42 pm
Forum: General
Topic: cant make GPON ONU to work
Replies: 49
Views: 15908

Re: cant make GPON ONU to work

What if we need enter password for ISP to work with it ?
There is no option to enter password, like on TP-Link GPON external device ?
by draguzet
Sun Mar 06, 2016 12:53 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: QRT and DynaDish antenna polarization ?
Replies: 0
Views: 696

QRT and DynaDish antenna polarization ?

Hi ! Is there any information about antenna polarization on QRT (2 and 5), and Dynadish on chains (CH0, CH1), because we try to connect DynaDish as client to Vertical polarized GRID, and signal are disaster. If we turn Dynadish for 90 degrees signal are ok. We have this situation even both chains ar...
by draguzet
Mon Dec 14, 2015 5:32 pm
Forum: General
Topic: Hotspot captive portal prevent automatic close on redirect after login
Replies: 22
Views: 12567

Re: Hotspot captive portal prevent automatic close on redirect after login

Same problem...any info about solution ?
by draguzet
Mon Sep 07, 2015 4:22 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: NV2 - News about Improvments?
Replies: 40
Views: 4771

Re: NV2 - News about Improvments?

Your posts are not related with topic title. Please start your own Topic.
I think that my problem are NV2 related ?
by draguzet
Mon Sep 07, 2015 2:07 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: NV2 - News about Improvments?
Replies: 40
Views: 4771

Re: NV2 - News about Improvments?

Speedtest JUMP from base station to earlier client when "one chain" user stop transfering...
speedtest_jump.png
by draguzet
Mon Sep 07, 2015 2:01 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: NV2 - News about Improvments?
Replies: 40
Views: 4771

Re: NV2 - News about Improvments?

We have problem when client with "one chain" antenna are connected to MIMO sector. Speed are dramaticaly fall when "one chain" user start transfer even small traffic, pictures below: Speedtest from base station to one Client (dual chain SXT) speedtest_good.png Speedtest from "one chain GRID" user to...
by draguzet
Thu Sep 03, 2015 7:11 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: NV2 - News about Improvments?
Replies: 40
Views: 4771

Re: NV2 - News about Improvments?

Same situation, performanse degradation are obvious, and users complaining every day :((

Mikrotik ??
by draguzet
Sat Aug 08, 2015 12:18 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Netmetal and NV2 low throughput
Replies: 20
Views: 4514

Re: Netmetal and NV2 low throughput

And BIG BIG problem on Netmetal (922 and 921) devices are unstable LAN port, which suddenly stop working even all parameters are UP and running, but only solution is to reboot device one or more times.
We are waiting Mikrotik to solve this BIG problem for Months :(
by draguzet
Sat Aug 08, 2015 12:08 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Netmetal and NV2 low throughput
Replies: 20
Views: 4514

Re: Netmetal and NV2 low throughput

We have similar experiences, better throutput (140 Mbps of TCP) , but big difference between UDP vs TCP (300-400 Mbps on UDP and 140 Mbps on TCP). But even this 140 Mbps are low because of marketing material that say 800 Mbps ?? As we are testing on different links (with and without interferences) t...
by draguzet
Mon Apr 13, 2015 11:54 am
Forum: General
Topic: RouterOS Radius, IP address pool setup for PPTP ?
Replies: 3
Views: 847

Re: RouterOS Radius, IP address pool setup for PPTP ?

IP Pool: Pool name 1 in radius and IP pool in mikrotik must be same.

Can you post the screenshot of radius and mikrotik?
pptp.png
radius_profile.png
by draguzet
Sun Apr 12, 2015 7:10 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: NetMetal 5 bandwidth-test
Replies: 37
Views: 16089

Re: NetMetal 5 bandwidth-test

Try to uncheck Advertise 1000 Mbps Half and Full settings on the ethernet interfaces of the netmetals so that it negotiates at 100 Mbps. If that works way better, try to play with Tx/Rx Flow control on 1000 Mbps too. Let us know the results. What setting do you have for NV2, TDMA Period ? Try set t...
by draguzet
Sun Apr 12, 2015 7:03 pm
Forum: General
Topic: RouterOS Radius, IP address pool setup for PPTP ?
Replies: 3
Views: 847

RouterOS Radius, IP address pool setup for PPTP ?

Hi ! We are using RouterOS RADIUS to authenticate users over PPTP connection and would like to assign IP address pool through "profile" of user, but not working. On Radius "profile Limitations i try to set "Contraints" - IP pool: "pool name1" , but when client connect, in log got error: "could not d...
by draguzet
Sat Apr 11, 2015 11:55 am
Forum: Wireless Networking
Topic: CapsMan, Advanced wireless settings ?
Replies: 1
Views: 837

CapsMan, Advanced wireless settings ?

Hi !

Is possible how to setup through CapsMan Advanced wireless settings, like "distance" (to indoors...) ?
I think that is mandatory to add in features !
by draguzet
Sun Feb 15, 2015 2:28 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: NetMetal 5 bandwidth-test
Replies: 37
Views: 16089

Re: NetMetal 5 bandwidth-test

What setting do you have for NV2, TDMA Period ? Try set to 1ms, I have much better performanse on 1ms vs "auto" or higher values. My question for experts, and Mikrotik staff, are that I experience better performance on 802.11 vs NV2. Link are 11km, with mANT30 + NetMetal5. Nv2 - 100 Mbps less transf...
by draguzet
Sat Jan 24, 2015 11:15 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Port Forward from no default Gateway problem
Replies: 2
Views: 806

Re: Port Forward from no default Gateway problem

Here are config.. /ip route add distance=1 gateway=10.50.0.1 routing-mark=ZG add distance=1 gateway=192.168.10.2 /ip firewall mangle add action=mark-connection chain=forward connection-state=new in-interface=\ pptp-out1 new-connection-mark=connection add action=mark-connection chain=prerouting conne...
by draguzet
Fri Jan 23, 2015 10:35 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Port Forward from no default Gateway problem
Replies: 2
Views: 806

Port Forward from no default Gateway problem

I have router with 1 default gateway (for internet), and another gateway with public IP address. I would like to make port forward from public IP address to local, but not working because of different default gateway. I'm try to setup this with connection mark, on inbound port (public), and make rou...
by draguzet
Wed Dec 31, 2014 12:11 am
Forum: Announcements
Topic: v6.24 RC
Replies: 50
Views: 31067

Re: v6.24 RC

We have BIG Wireless problems on 2.4 band: 1. Channels 2412, 2417, 2422, 2427 are missing on regulatory domain and manual-tx-power, country are Croatia ? WTF ? 2. Cusomers with R52Hn cards have low throughput, very low ( below 1 Mbps), on same location we have Backup AP on 6.22 and throughput are 30...
by draguzet
Thu Oct 23, 2014 8:21 pm
Forum: General
Topic: IP address /32 and network for PTP
Replies: 1
Views: 729

IP address /32 and network for PTP

I try this strange setting and working ok, are this usable for production ?

RB1 have IP: 10.10.30.10 – NETWORK: 192.168.76.55
RB2 have IP: 192.168.76.55 – NETWORK: 10.10.30.10

and ping are working ?
by draguzet
Thu Oct 23, 2014 8:13 pm
Forum: General
Topic: ROS 6.xx on XEN
Replies: 0
Views: 392

ROS 6.xx on XEN

Router OS ver. 6.xx are not working on XEN Virtual machine, 5.26 work ok ?
Are this problem solved or in process ?
by draguzet
Sat Apr 12, 2014 10:44 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Urban area Hotspot, many walking clients
Replies: 0
Views: 575

Urban area Hotspot, many walking clients

Hi ! We are working on Hotspot's for town, and all working OK on "normal" days, when city are not occupied with 4000-5000 people. But when is any event on city (concert etc..) , we are experiencing poor performance on wireless network, like high ping (400-500 ms), and often disconnect form network e...
by draguzet
Wed Jan 29, 2014 7:05 pm
Forum: General
Topic: DHCP over Eoip bridge - offering lease, without success ?
Replies: 3
Views: 1708

Re: DHCP over Eoip bridge - offering lease, without success

Here is PING testing, with static IP on routers...
by draguzet
Wed Jan 29, 2014 2:31 am
Forum: General
Topic: DHCP over Eoip bridge - offering lease, without success ?
Replies: 3
Views: 1708

DHCP over Eoip bridge - offering lease, without success ?

Hi !

I have 2 MT on Public IP, and Eoip between them, and local ETH in bridge with EOIP.
If DHCP server are on MT1, and PC are connected on MT2 LAN, DHCP are not working...Dhcp debug log are in attach.
For testing on MT2 LAN are connected another MT with DHCP client !

Help.
by draguzet
Wed Dec 25, 2013 2:19 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: PPTP dynamic OSPF to Broadcast mode ?
Replies: 2
Views: 1033

Re: PPTP dynamic OSPF to Broadcast mode ?

I know how to "forse" OSPF mode with "copy" of dynamically created inteface, but question is why some router make dinamically PPTP interface to "broadcast mode", and some to "point to point" ?
by draguzet
Thu Dec 19, 2013 11:49 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: PPTP dynamic OSPF to Broadcast mode ?
Replies: 2
Views: 1033

PPTP dynamic OSPF to Broadcast mode ?

Hi !

I have some locations that connect to central VPN over PPTP, all working but on some locations PPTP link are set to point-to-point on OSPF, and on some location on "broadcast" to default ?
How to force all to Broadcast automaticaly ?
by draguzet
Wed Nov 06, 2013 5:51 pm
Forum: General
Topic: Radius Server and Hotspot trial.
Replies: 3
Views: 1600

Re: Radius Server and Hotspot trial.

Same question by me, any info about this ?
by draguzet
Mon Mar 12, 2012 10:15 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Low throughput and high latency on 2,4ghz AP after some time
Replies: 25
Views: 7140

Re: Low throughput and high latency on 2,4ghz AP after some

Hi ! I have news about high latency...but I don't know what is reason for this behavior. I power up Snooper on another card, and see that usage of Freq. are high on this time high ping, but is not visible that is any client using it, because is on same MAC as AP card is ?? Picture in attach ! What m...
by draguzet
Tue Mar 06, 2012 11:24 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Low throughput and high latency on 2,4ghz AP after some time
Replies: 25
Views: 7140

Re: Low throughput and high latency on 2,4ghz AP after some

Hi guys ! I have same situation, problem are escalating to me over time :( I also see that Bittorrent kil AP with connections, and open Topic recently: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=14&t=59823 We have for redundancy dubble setup, 2 x 2.4 for clients, 2x5 Ghz for connection with central l...
by draguzet
Thu Mar 01, 2012 11:25 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Firewall settings on Base station to limit connection ?
Replies: 0
Views: 2136

Firewall settings on Base station to limit connection ?

Hi ! I have problem on Base station similar to this thread: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=7&t=46374 , it seems that my problem is also torrent user's :( First I put this rule (10.52.152.0/24 = wireless users network) add action=drop chain=forward connection-limit=100,32 disabled=no proto...
by draguzet
Wed Feb 15, 2012 12:56 am
Forum: Scripting
Topic: Dyndns.org script, now to remove all log info ?
Replies: 19
Views: 6294

Re: Dyndns.org script, now to remove all log info ?

Any other advice for script improvement to save/compare current IP address without creating html file ? Run it every 5 seconds, 5 minutes, or 5 hours... don't fetch unless the IP has changed. Here's the script I use and run every 5 minutes. The current IP is stored and used to compare next time the ...
by draguzet
Tue Jan 31, 2012 2:34 pm
Forum: Scripting
Topic: Dyndns.org script, now to remove all log info ?
Replies: 19
Views: 6294

Re: Dyndns.org script, now to remove all log info ?

why run the script so often? run it less often This is ADSL, reconnecting are possible in any time, and on this line are PPTP VPN for bussiness work and if connection are re-eastablished in working time I need smallest time to reconnect VPN again :( But this is not subject of question, I can set ev...
by draguzet
Tue Jan 31, 2012 2:25 pm
Forum: Scripting
Topic: Dyndns.org script, now to remove all log info ?
Replies: 19
Views: 6294

Re: Dyndns.org script, now to remove all log info ?

Ok, now is all log commands commented, but one line in log are generated :(

Is any chance to remove except that disable "info loging" in settings ?
by draguzet
Tue Jan 31, 2012 1:34 pm
Forum: Scripting
Topic: Dyndns.org script, now to remove all log info ?
Replies: 19
Views: 6294

Re: Dyndns.org script, now to remove all log info ?

I know it I use this script, and set # on all log info's, but this is always on log *** fetch:file "dyndns.checkip.html" crated UpdateDynDns: No dyndns pdate needed *** Here is modified script: # Set needed variables :local username "user" :local password "pass" :local hostname "xxx.dyndns.tv" :glob...
by draguzet
Tue Jan 31, 2012 2:09 am
Forum: Scripting
Topic: Dyndns.org script, now to remove all log info ?
Replies: 19
Views: 6294

Dyndns.org script, now to remove all log info ?

I use this script, and set # on all log info's, but this is always on log *** fetch:file "dyndns.checkip.html" crated UpdateDynDns: No dyndns pdate needed *** Is no need to be on log, and i would like to remove completely log about dyndns, only successfully change may appear on log. How to change sc...
by draguzet
Mon Jan 30, 2012 12:58 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Routing mark for PPTP on same RB, and some port forward
Replies: 1
Views: 1694

Routing mark for PPTP on same RB, and some port forward

Hi ! I have RB with 2 different ISP. Each on different LAN port, and different IP address. LAN1 - 192.168.0.1 - ISP 1 - LAN1 have address: 192.168.0.3/24 LAN2 - 192.168.1.1 - ISP 2 - LAN1 have address: 192.168.1.3/24 ISP2 is configured to forward from public address ports 1723, 3389, 3390... to loca...
by draguzet
Sun Jul 24, 2011 2:19 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: large differences TX / RX
Replies: 1
Views: 535

large differences TX / RX

LOCATION 1 - RB433AH - R52n-M - GRID27 - 5Ghz <---------------> LOCATION 2 - RB433AH - R52n-M - GRID27 - 5Ghz LOCATION 1 (link2) - RB433AH - R52n-M - GRID27 - 5Ghz <--------> LOCATION 3 - RB433AH - R52n-M - GRID27 - 5Ghz Distance between are 30 km LOS and another link 12 km LOS. On both links i have...
by draguzet
Fri Jul 01, 2011 1:16 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Grid interference
Replies: 22
Views: 3633

Re: Grid interference

have you got both wireless interface cards in ONE outdoor enclosure? I strongly suggest one one wireless interface per metallic (shielded) outdoor enclosure, due to self interference issues. Yes, if I say that cards are on RB433, all cards are on same enclosure. Our experience is that this is not p...
by draguzet
Fri Jul 01, 2011 11:23 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Grid interference
Replies: 22
Views: 3633

Re: Grid interference

550Mhz channel separation should be more than sufficient to stay out of interferences problems. But what about other channels fm nearby AP's? Or are the cards not getting too hot? No nearby AP's, location are rural. Show us your wireless settings (CLI: interface / wireless / export) Start playing w...
by draguzet
Fri Jul 01, 2011 10:46 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Grid interference
Replies: 22
Views: 3633

Grid interference

Hi !

We have one setup (antenas are on picture in attach):
RB 433AH
R52nM x 3

Problem is that when client or clients (1-2) are connected to Omni antenna, link that is on GRID antenna is degraded (from 40 Mbps to 5-10 Mbps). Frequency are 5850 for Omni, and 5300 for GRID, but no luck ?
DSCF9900.jpg