Community discussions

MikroTik App

Search found 20 matches

by takumi
Wed Sep 26, 2018 8:15 am
Forum: General
Topic: PPPoE Server - Receives Traffic not Sending Traffic
Replies: 1
Views: 331

PPPoE Server - Receives Traffic not Sending Traffic

Hey guys, So I've built my PPPoE server on an RB1100AHx2 the same way I've always done every other time I've done this. And everything has been pretty much ok in the past. The new problem that I have now run into, is that it seems that the users are able to connect. And I'm receiving packets from th...
by takumi
Mon Jun 11, 2018 5:33 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Maximum Routing Throughput for RB2011UAS-2HnD
Replies: 2
Views: 2919

Re: Maximum Routing Throughput for RB2011UAS-2HnD

Just wondering, are these little things purely unable to reach that level of routing performance? Or am I missing something? Yes, you are missing something. FastTrack. https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:IP/Fasttrack https://wiki.mikrotik.com/images/d/d4/Fasttrackon2011.png Thank F for that! Than...
by takumi
Mon Jun 11, 2018 2:41 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Maximum Routing Throughput for RB2011UAS-2HnD
Replies: 2
Views: 2919

Maximum Routing Throughput for RB2011UAS-2HnD

Hi guys, So I've got a RB2001UAS-2HnD. At the moment its primarily functioning as a Layer 3 switch. I have a Hyper-V host which has a Software Router installed. Performing the required edge functions. This is primarily because, when using NAT and any other firewall rules, network performance is abso...
by takumi
Tue May 01, 2018 10:55 pm
Forum: General
Topic: RB1100AHx2 Missing Disk Space
Replies: 5
Views: 653

Re: RB1100AHx2 Missing Disk Space

check if you have graphing active storing on disk, that consumes disk space check hoy many files you have on the disk (backups, exports, hotspot folders) check If you have a large hotspot implementation that database consume disk space Yup! Done all that, it's a simple deployment at the moment. Not...
by takumi
Tue May 01, 2018 5:47 pm
Forum: General
Topic: L2TP Client Connectivity Issues
Replies: 16
Views: 1643

Re: L2TP Client Connectivity Issues

Weird right? Not really. In RouterOS there is no magic (like e.g. in Microsoft Windows or mobile clients) which would automatically create an exception route to the VPN server when you change the default route to go through the VPN tunnel interface. So try again but this time manually add a dedicat...
by takumi
Tue May 01, 2018 5:36 pm
Forum: General
Topic: RB1100AHx2 Missing Disk Space
Replies: 5
Views: 653

Re: RB1100AHx2 Missing Disk Space

Thanks for the advice. Had a look and only can see one partition. I'm going to have to goto the data center tomorrow morning, and do a Netinstall on it. Is there a method of which I can get it to try and repartition the entire thing into a single partition again?
by takumi
Tue May 01, 2018 5:07 pm
Forum: General
Topic: RB1100AHx2 Missing Disk Space
Replies: 5
Views: 653

RB1100AHx2 Missing Disk Space

Hi all, I'm running the RB1100AHx2, I just recently upgraded to ROS 6.42.1 from 6.42. I recently just noticed I'm now consuming 54MiB of the 64Mib space available. I'm curious as to find out where all of a sudden, after the upgrade, I'm now using 20MiB more space? The last time I had this problem, I...
by takumi
Tue May 01, 2018 4:30 pm
Forum: General
Topic: L2TP Client Connectivity Issues
Replies: 16
Views: 1643

Re: L2TP Client Connectivity Issues

Hi sindy, One other thing to throw into the mix. So what I've done is moved to using creating a centralised OpenVPN server that I have in the data center. So what I done, is use a spare RB1100AHx2 that we had there as a backup. Configured it as an OpenVPN server. And I'm able to connect to it, and p...
by takumi
Tue May 01, 2018 12:06 pm
Forum: General
Topic: L2TP Client Connectivity Issues
Replies: 16
Views: 1643

Re: L2TP Client Connectivity Issues

Hi there, Thanks for the advice. Unfortunately this wasn't the case. I temporarily disabled and removed all other IPSEC tunnels. Then tried again with this configuration. And it seems that it still is not working. I can confirm that at one of my other properties. Where I have the same setup, same ro...
by takumi
Mon Apr 30, 2018 7:24 am
Forum: General
Topic: L2TP Client Connectivity Issues
Replies: 16
Views: 1643

Re: L2TP Client Connectivity Issues

Hi there,

Yes, that is correct. I do have multiple IPSEC tunnels that are used to connect to a few different locations. I have them setup to look for a /16 IP ranges in the 10.x.0.0/16.

Do you suggest being more specific?
by takumi
Fri Apr 27, 2018 12:42 am
Forum: General
Topic: L2TP Client Connectivity Issues
Replies: 16
Views: 1643

Re: L2TP Client Connectivity Issues

I've manually configured the normal default route, and added the 'add default route' on the l2tp-client and configured it with the 80 metric. To by pass other required routes.
by takumi
Fri Apr 27, 2018 12:41 am
Forum: General
Topic: L2TP Client Connectivity Issues
Replies: 16
Views: 1643

Re: L2TP Client Connectivity Issues

Here's output from /ip route print Flags: X - disabled, A - active, D - dynamic, C - connect, S - static, r - rip, b - bgp, o - ospf, m - mme, B - blackhole, U - unreachable, P - prohibit # DST-ADDRESS PREF-SRC GATEWAY DISTANCE 0 ADS 0.0.0.0/0 l2tp-out-pia1_u... 80 1 S ;;; Static Default Route 0.0.0...
by takumi
Thu Apr 26, 2018 10:20 pm
Forum: General
Topic: L2TP Client Connectivity Issues
Replies: 16
Views: 1643

Re: L2TP Client Connectivity Issues

Just quickly checked. And noticed in the logs, that YES it does exhibit the same behavior again. IP address output shows Flags: X - disabled, I - invalid, D - dynamic # ADDRESS NETWORK INTERFACE 10 D 10.10.1.2/32 10.10.1.1 l2tp-out-pia1_us-siliconvalley Note I omitted internal addressing. I am using...
by takumi
Thu Apr 26, 2018 5:58 pm
Forum: General
Topic: L2TP Client Connectivity Issues
Replies: 16
Views: 1643

Re: L2TP Client Connectivity Issues

Here's a copy of the output. apr/27 02:55:30 ipsec,info initiate new phase 1 (Identity Protection): 125.236.209.127[500]<=>104.156.228.68[500] apr/27 02:55:30 ipsec,debug new cookie: apr/27 02:55:30 ipsec,debug 1aaa1519890d78c0 apr/27 02:55:30 ipsec,debug add payload of len 328, next type 13 apr/27 ...
by takumi
Thu Apr 26, 2018 5:47 pm
Forum: General
Topic: L2TP Client Connectivity Issues
Replies: 16
Views: 1643

Re: L2TP Client Connectivity Issues

Just to add more fuel to the fire. When I establish the connection, and I try ping the assigned gateway. I'm getting a "Destination Unreachable" error. Not doing it on the other location obviously.
by takumi
Thu Apr 26, 2018 4:59 pm
Forum: General
Topic: L2TP Client Connectivity Issues
Replies: 16
Views: 1643

L2TP Client Connectivity Issues

Hi guys, So I have a bunch of RB2011UAS-2HnD's located in a couple of my homes. One house has the router sitting behind a CPE that's used to terminate a LTE connection. And the other has a DSL bridge which performs PPPoE pass-thru, enabling me to terminate my internet connection directly onto the Mi...
by takumi
Wed Jan 18, 2012 9:05 am
Forum: Virtualization
Topic: MetaRouter and 1100AH on ROS 5.8 not working?
Replies: 36
Views: 19282

Re: MetaRouter and 1100AH on ROS 5.8 not working?

but a router with virtualisation support, which can't be really used with 40mb ;-) Metarouter is not supported on RB1100AHx2 Damn it! The only reason why we brought the RB1100AHx2 was because it had a faster proc and being that it was no different to the RB1100AH other than onboard encryption.. Dam...
by takumi
Sat Jan 14, 2012 5:06 am
Forum: General
Topic: RB750 + RBSXT Not Able To Run At 100mbps
Replies: 2
Views: 567

Re: RB750 + RBSXT Not Able To Run At 100mbps

Thanks, I've emailed support, just waiting for a response. Hopefully get one soon.
by takumi
Fri Jan 13, 2012 3:42 am
Forum: General
Topic: RB750 + RBSXT Not Able To Run At 100mbps
Replies: 2
Views: 567

RB750 + RBSXT Not Able To Run At 100mbps

Hey guys, I've been searching around, but cannot seem to find a related issue. Basically what is happening, I have a remote site that has a RB750 installed functioning as a Layer-3 Switch. It links back to our head office using a pair of RB SXT's. The issue that we are experiencing, is the connectio...
by takumi
Thu Nov 17, 2011 6:19 am
Forum: General
Topic: Mikrotik DHCP Relay and Windows DHCP Server
Replies: 0
Views: 788

Mikrotik DHCP Relay and Windows DHCP Server

Hi guys, I'm trying to centralise my DHCP services into my Domain Controller. The problem that I'm facing, is that my MT router that sites in between all my different subnets, the problem that I'm having, is that my router is receiving the DHCP requests and forwarding them into the DHCP server, and ...