Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 14 matches

by sniggle
Wed Jul 23, 2014 12:16 am
Forum: General
Topic: v6.16/v6.17
Replies: 187
Views: 47546

Re: v6.16/v6.17

Upgraded from 6.4 to 6.17 and Winbox and Webfig (http and https on nonstandard ports) both hang on connect. Logs say I have logged in successfully. I can SSH fine. [admin@master] > /system routerboard print routerboard: yes model: CCR1016-12G serial-number: 42D502D13F33 current-firmware: 3.09 upgra...
by sniggle
Thu Sep 12, 2013 5:59 am
Forum: General
Topic: NAT Port Mapping question
Replies: 13
Views: 18477

Re: NAT Port Mapping question

Turns out it was my ISP dropping the traffic. Guess FTP is too abused these days :)
by sniggle
Wed Sep 11, 2013 5:15 pm
Forum: General
Topic: NAT Port Mapping question
Replies: 13
Views: 18477

Re: NAT Port Mapping question

Immediate thoughts - Check that you aren't running port 21 on the router itself (IP Services) and check that you don't actually need ports 21 & 20 for your application. Also remember that such NATed traffic also needs to be allowed in the forwarding chain filters. Thanks for the heads up on the IP ...
by sniggle
Wed Sep 11, 2013 4:13 am
Forum: General
Topic: NAT Port Mapping question
Replies: 13
Views: 18477

Re: NAT Port Mapping question

Sorry to resurrect this old thread, but I'm trying to do a similar thing and having no success. I currently have working firewall/NAT rules to forward external port 5656 to internal port 5656 on 192.168.1.10. I'd like to also forward external port 21 to internal port 5656 on the same IP. The port fo...
by sniggle
Thu Jun 20, 2013 6:38 pm
Forum: General
Topic: RouterOS 6.1 released
Replies: 198
Views: 55426

Re: RouterOS 6.1 released

I have upgraded from 5.25 to 6.1. After upgrade I cannot login using web interface using Chrome 27.0.1453.110(Linux). I got the message "ERROR: Internal Server Error" I can connect to web interface using firefox, and I can connect using ssh. Had the same problem, just clear your browser cache and i...
by sniggle
Thu May 23, 2013 5:26 am
Forum: General
Topic: v6.0 released
Replies: 321
Views: 69870

Re: v6.0 released

Hey all, Upgraded to 6.0 from 5.17 without a hitch so far, however the System/Routerboard section of WebFig is all blank now. From what I recall, I was running firmware 2.36 and 2.39 was available but I never bothered to install it. Now I can't see the serial number or anything. If I go into the set...
by sniggle
Sun Sep 25, 2011 12:27 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Hairpin NAT and misc questions
Replies: 12
Views: 2546

Re: Hairpin NAT and misc questions

Alright I'll give that a try, thanks. I feel like it should still be possible to be able to do since my old D-Link consumer router was able to do all this automatically. I would imagine it's just some special combination of rules.
by sniggle
Sun Sep 25, 2011 12:21 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Hairpin NAT and misc questions
Replies: 12
Views: 2546

Re: Hairpin NAT and misc questions

When adding both of those it seemed to work, however I was then unable to access the WebFig page from my web server, which is something I'd like to be able to do. Would that now be impossible?
by sniggle
Sun Sep 25, 2011 12:02 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Hairpin NAT and misc questions
Replies: 12
Views: 2546

Re: Hairpin NAT and misc questions

This is the rule I made based on the hairpin NAT wiki article: 0 chain=srcnat action=masquerade protocol=tcp src-address=192.168.1.0/24 dst-address=192.168.1.10 dst-port=80 It doesn't really make sense to me because I would think the dst-address would need to be my WAN IP, but I am probably missing ...
by sniggle
Sat Sep 24, 2011 11:54 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Hairpin NAT and misc questions
Replies: 12
Views: 2546

Re: Hairpin NAT and misc questions

Thanks for the info. I still can't get #1 to work. Could you possibly give me an exact rule addition command that might do the trick? The cheap way out would be to create a static DNS entry for the hosts I use to point to the internal IP, but I'd rather not do that.
by sniggle
Sat Sep 24, 2011 9:13 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Hairpin NAT and misc questions
Replies: 12
Views: 2546

Hairpin NAT and misc questions

Hey guys, I've had my 450G running for a few days now and things are going great, but I have a couple small issues and questions: 1) I can't seem to get hairpin NAT working the way I want. Currently if I access my WAN IP from within the network I see the RouterOS landing page. From outside the netwo...
by sniggle
Tue Sep 20, 2011 5:33 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Fried RB450G?
Replies: 7
Views: 988

Re: Fried RB450G?

Well I'll be damned! The netinstall over ethernet actually worked! The first time I installed with it I was still unable to connect after it finished, but the eth2 port was working again which was promising. I went through the netinstall again but this time I unchecked "Keep old configuration" and g...
by sniggle
Tue Sep 20, 2011 4:48 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Fried RB450G?
Replies: 7
Views: 988

Re: Fried RB450G?

No, I don't own any equipment with a serial port anymore :shock:
by sniggle
Tue Sep 20, 2011 4:23 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Fried RB450G?
Replies: 7
Views: 988

Fried RB450G?

I made a very stupid mistake. Got a brand new RB450G, was in the process of setting it up, and proceeded to accidentally plug a PoE cable (powered by a UniFi powered PoE adapter) into the second port of the RB450G. The web interface immediately stopped responding and the unit is no longer accessible...