Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 17 matches

by supermega
Tue Dec 19, 2017 7:30 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: failure: only one master port in switch group allowed
Replies: 2
Views: 939

Re: failure: only one master port in switch group allowed

Same problem here and routeros v6.41 doesn't help. Ports in second bridge don't have "H" flag so it uses CPU: https://i.imgur.com/hsICgKg.png

CRS326 sux. CRS125 had multiple switch groups. Probably you can achieve what you need with VLANs but it's a limited solution.
by supermega
Sat Nov 07, 2015 4:44 pm
Forum: General
Topic: [bug report v6.33 MIPSBE] Problem installing package wireless
Replies: 4
Views: 1162

Re: [bug report v6.33 MIPSBE] Problem installing package wireless

Package wireless has better nstreme performace then fp and cm2. Tested on many production links (5GHz-n 1x1 and 2x2). You cannot ad another wireless package to bundle package. Why is that? There was no problem to install cm2 and have all 3 packages. Netisntall Router and chose what package you need....
by supermega
Fri Nov 06, 2015 3:06 pm
Forum: General
Topic: [bug report v6.33 MIPSBE] Problem installing package wireless
Replies: 4
Views: 1162

[bug report v6.33 MIPSBE] Problem installing package wireless

Hello, How should I report a bug? Is this forum correct? On a SXT Lite-5 v6.33 I'm trying to install package: wireless-6.33-mipsbe.npk from all_packages-mipsbe-6.33.zip and I get the error: [admin@Mikrotik] > log print jan/01/1970 01:00:10 system,info verified wireless-6.33-mipsbe.npk 13:52:36 syste...
by supermega
Wed Jul 23, 2014 1:32 am
Forum: General
Topic: Feature request: set arp-proxy delay (simple)
Replies: 1
Views: 760

Feature request: set arp-proxy delay (simple)

Hello, the arp=arp-proxy mode lacks a very simple option to set the delay after which reply is sent. In Linux: echo VALUE > /proc/sys/net/ipv4/neigh/INTERFACE/proxy_delay Default delay is very high which makes it impossible too use in some scenarios. Is it possible to add the feature to set the dela...
by supermega
Wed Oct 30, 2013 12:34 am
Forum: General
Topic: [6.0, 6.1, 6.2] Bug in Reset Configuration permissions
Replies: 2
Views: 2457

Re: [6.0, 6.1, 6.2] Bug in Reset Configuration permissions

cieplik206, run-after-reset works well. I had problems with it until I looked at default MT script, it starts with: :while ([/interface ethernet find] = "") do={:delay 1s;} This means: wait for any ethernet interface If you don't wait you may execute a command that fails due to no interfaces recogni...
by supermega
Wed Sep 04, 2013 8:58 am
Forum: General
Topic: [6.0, 6.1, 6.2] Bug in Reset Configuration permissions
Replies: 2
Views: 2457

[6.0, 6.1, 6.2] Bug in Reset Configuration permissions

Hi, I'm trying to reset configuration (with "keep-users") as a user with all perms but "policy". I get an error: /system reset-configuration keep-users=yes Dangerous! Reset anyway? [y/N]: y system configuration will be reset not enough permissions (9) /user group print [...] 3 name="name" policy=loc...
by supermega
Wed Nov 16, 2011 6:57 am
Forum: Wireless Networking
Topic: station-pseudobridge replacement?
Replies: 4
Views: 1002

Re: station-pseudobridge replacement?

Does MAC NAT maintain any NAT table as in L3 NAT? I guess it doesn't. So we need to DNAT returning packet (first check in L3 if it's not directed to MT itself). For DNAT we need to set host MAC address which again forces us to reconfigure MT after each MAC change.
by supermega
Tue Nov 15, 2011 12:34 am
Forum: Wireless Networking
Topic: station-pseudobridge replacement?
Replies: 4
Views: 1002

Re: station-pseudobridge replacement?

Yes, CPE. Routing creates other problems. Routers need to know what IP is behind the CPE and I can't divide address space into small subnets (to little public IPs).
by supermega
Mon Nov 14, 2011 8:36 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: station-pseudobridge replacement?
Replies: 4
Views: 1002

station-pseudobridge replacement?

Hi, "This mode is available for all protocols except nv2 and should be avoided when possible." http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Wireless_Station_Modes#Mode_station-pseudobridge However this mode is very useful and I don't know how to replace it. The drawback of poor handling non-IP traffic is ne...
by supermega
Tue Sep 27, 2011 8:22 pm
Forum: General
Topic: action=dst-nat NOT working
Replies: 11
Views: 2004

Re: action=dst-nat NOT working

Still get no results for dst-nat. Thing is, it's very simple to reproduce by anyone who has any MT device. Commands below are for devices with at least 2 ethernet ports, otherwise you need to change ether2 for example to wlan1. /system reset-configuration no-defaults=yes skip-backup=yes /interface b...
by supermega
Mon Sep 26, 2011 2:33 pm
Forum: General
Topic: action=dst-nat NOT working
Replies: 11
Views: 2004

Re: action=dst-nat NOT working

Counters are increased. Flags: X - disabled, I - invalid, D - dynamic # CHAIN ACTION BYTES PACKETS 0 dstnat dst-nat 4554 99 I determinate by observing ping - it's lost when I activate the rule. What you mean where? LAN --- MT --- CPE --- WLAN-HOST I've done some more tests: when I ping WLAN-HOST and...
by supermega
Mon Sep 26, 2011 5:49 am
Forum: General
Topic: action=dst-nat NOT working
Replies: 11
Views: 2004

Re: action=dst-nat NOT working

No IP firewall rules, 100% default config with changes stated. MAC filtering itself works - action=drop/accept/jump/return. In this configuration traffic is dropped. I've set admin MAC - no change. add admin-mac=11:0C:42:BF:67:19 ageing-time=5m arp=enabled auto-mac=no disabled=no forward-delay=15s l...
by supermega
Mon Sep 26, 2011 5:28 am
Forum: General
Topic: action=dst-nat NOT working
Replies: 11
Views: 2004

Re: action=dst-nat NOT working

# jan/02/1970 00:04:21 by RouterOS 5.7 # software id = T585-J63M # /interface bridge add admin-mac=00:00:00:00:00:00 ageing-time=5m arp=enabled auto-mac=yes \ disabled=no forward-delay=15s l2mtu=1600 max-message-age=20s mtu=1500 \ name=bridge1 priority=0x8000 protocol-mode=none transmit-hold-count=...
by supermega
Mon Sep 26, 2011 1:07 am
Forum: General
Topic: action=dst-nat NOT working
Replies: 11
Views: 2004

Re: action=dst-nat NOT working

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Interface/Bridge
"dstnat - used for redirecting some pakets to another destinations"

I forgot to tell that the traffic is dropped.
by supermega
Sun Sep 25, 2011 9:17 pm
Forum: General
Topic: action=dst-nat NOT working
Replies: 11
Views: 2004

action=dst-nat NOT working

Hi, I'm using MT 5.7 on 711-5Hn-MMCX. 1. /system reset-configuration 2. On startup: Remove (default) configuration. 3. Add bridge1 with ports: ether1, wlan1 and IP address on bridge1 interface. 4. /interface bridge nat add chain=dstnat action=dst-nat to-dst-mac-address=MAC2 src-mac-address=MAC1/ff:f...
by supermega
Sun Sep 25, 2011 8:57 pm
Forum: General
Topic: Forum activation problem - invalid HELO
Replies: 0
Views: 403

Forum activation problem - invalid HELO

Hi, I had problems with activation mail send by this forum. The e-mail is sent via mail server with invalid (from the point of view of many mail server admins) HELO/EHLO command: Sep 25 19:42:26 *** postfix/smtpd[26397]: NOQUEUE: reject: RCPT from tuncis.mt.lv[159.148.147.201]: 450 4.7.1 <tuncis.loc...