Community discussions

MikroTik App

Search found 10 matches

by mecevdim
Sat Apr 16, 2016 5:48 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterBOARD testing procedures
Replies: 33
Views: 40073

Re: RouterBOARD testing procedures

Real world testing CCR1036-8G-2S+. Dropping one million packets in DDoS attack.

DDoS attack.JPG

Nice performance :)
by mecevdim
Thu Jun 28, 2012 11:39 am
Forum: General
Topic: My network send spam?
Replies: 11
Views: 1580

Re: My network send spam?

Hi there, I also had the same problem, solved with this: /ip firewall filter add action=drop chain=forward comment="Drop Spammer" disabled=no dst-port=25 \ protocol=tcp src-address-list=spammer add action=add-src-to-address-list address-list=spammer address-list-timeout=\ 1d chain=forward comment="A...
by mecevdim
Wed Jun 20, 2012 1:35 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik port forwarding - simple help!
Replies: 2
Views: 1229

Re: Mikrotik port forwarding - simple help!

Just change the IP addresses, port numbers, WAN interface name, copy and paste this code in terminal: /ip firewall nat add action=masquerade chain=srcnat comment="" disabled=no out-interface=WAN add action=src-nat chain=srcnat comment="" disabled=no protocol=tcp \ src-address=10.1.1.143 src-port=972...
by mecevdim
Wed Nov 23, 2011 1:01 pm
Forum: General
Topic: using 2 antennas with MIMO cards...
Replies: 14
Views: 2513

Re: using 2 antennas with MIMO cards...

[/quote]You ask a lot of questions in a field that is only recently been explored and not a lot of experiances are around. Why not test some yourself?[/quote] Thank you for your "kind" answer. I see that you were also talking the same here http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=3&t=55198 Anyway, ...
by mecevdim
Tue Nov 22, 2011 8:46 pm
Forum: General
Topic: using 2 antennas with MIMO cards...
Replies: 14
Views: 2513

Re: using 2 antennas with MIMO cards...

I would guess it would work a lot like a SISO connection
What will be the settings for Band (A, only A, A/N), Channel width (20MHz, 20/40MHz HT Above ...), Wireless protocol (802.11, nstreme, nv2..) and HT (chain0 and chain1) to work like SISO?
by mecevdim
Tue Nov 22, 2011 12:20 pm
Forum: General
Topic: using 2 antennas with MIMO cards...
Replies: 14
Views: 2513

Re: using 2 antennas with MIMO cards...

+1
+How will perform if antennas are sectors pointed in same direction?
Any field experience, someone?
by mecevdim
Wed Oct 19, 2011 6:00 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v5.7 released
Replies: 227
Views: 71872

Re: RouterOS v5.7 released

OK, this is my field experience. I use RB711 so single chain only, on a tower with a lot of Radio and TV stations, some of them with Mega Watts of power so I guess its a pretty "noisy" place . The PtP link is with Signal levels around -60dB, Noise level -110 dB ??? as reported from RB711, 13km perfe...
by mecevdim
Wed Oct 19, 2011 11:28 am
Forum: General
Topic: RouterOS v5.7 released
Replies: 227
Views: 71872

Re: RouterOS v5.7 released

I've had this happen on 4 different PtP links now. I'm only upgrading cause I want NV2, but why such the sacrifice in signal? NV2 is TDMA not OFDM and is good for PtMP links where you have a lot of noise, but for PtP links without a lot of noise just use nstreme. It has more throughput and less lat...
by mecevdim
Thu Oct 13, 2011 2:46 pm
Forum: General
Topic: Bonding and VLAN priority
Replies: 4
Views: 1081

Re: Bonding and VLAN priority

As I can see, you already have VLANs on different LAN cables coming out from switch probably. Simple add a bridge on both RB450s with three ports: bonding, eth1 and eth5. That should give you L2 connectivity throughout the whole network needed for passing VLANs. As for bonding monitoring, select on ...
by mecevdim
Wed Oct 12, 2011 7:19 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v5.7 released
Replies: 227
Views: 71872

Re: RouterOS v5.7 released

I have problems with the dns server. This is the second time this week that my Mikrotik RouterOS 5.7 Core DNS stopped responding. I try ping google from console and I get IP DNS error or something like that. I reboot the rb1200 and works fine for a few more days. This happens on 4.x versions for Op...