Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 27 matches

by Bernardo
Fri Feb 26, 2016 6:36 pm
Forum: Announcements
Topic: MUM EUROPE 2016
Replies: 33
Views: 10932

Re: MUM EUROPE 2016

Hi, Whats about Omnitik UPA ac with 4 Gigabit POE Ports? CRS With 8 or more POE Ports? Powerbox With Gigabit and more Ports eg 8 I agree! +1 to all those On powerbox It will usuly for me be enough with 4 ports, but i really miss GIG interfaces so an update of existing product I really did hope and ...
by Bernardo
Fri Jul 03, 2015 8:34 pm
Forum: General
Topic: 6.30 RC final fixes before release
Replies: 96
Views: 23638

Re: 6.30 RC final fixes before release

My script is the same that are in the Wiki:DynDns for RouterOS 6.x section. It is not made by MikroTik, so I can't say if it should work or not. The article is made by one of the forum users. I suggest to make a new thread, and maybe some Dyn user could help improve the script to be more compatible...
by Bernardo
Wed Jul 01, 2015 11:06 pm
Forum: General
Topic: 6.29, 6.30rc20 and 6.30rc24 on RB750 and Powerbox
Replies: 1
Views: 1125

6.29, 6.30rc20 and 6.30rc24 on RB750 and Powerbox

Hello, I recently updated a pair of micro pops, still running RB750 on Fw 6.24 for quite some time without a problem, to Fw 6.29. Simple config, OSPF, MPLS and PPPoE with radius, NTP + DNS server, no firewall, no Queues, nothing else. Well, dynamic Queues added for PPPoE users. After the upgrade, he...
by Bernardo
Wed Jul 01, 2015 2:25 pm
Forum: General
Topic: 6.30 RC final fixes before release
Replies: 96
Views: 23638

Re: 6.30 RC final fixes before release

Trafficflow fix? 6.29 broke it, no egress + ingress netflows.
+1
by Bernardo
Fri Apr 25, 2014 8:51 pm
Forum: General
Topic: Duplicate ARP entries after IP change
Replies: 8
Views: 2652

Re: Duplicate ARP entries after IP change

we do not use DHCP at all
Here it's the IP-alias, we use for CPE management, sitting in the ARP tables forever.
Looks like it is ignoring arp-timeout or something.

saludos
Bernardo
by Bernardo
Fri Apr 25, 2014 2:32 pm
Forum: General
Topic: Duplicate ARP entries after IP change
Replies: 8
Views: 2652

Re: Duplicate ARP entries after IP change

I am starting to believe this is a bug on 6.x. I have encountered this a few times now and previously thought it was a ASUS router firmware causing the problem. This time I just downgraded to 5.26 on the affected segment and the problem went away. Can you downgrade to 5.26 and see if that helps? We...
by Bernardo
Mon Nov 11, 2013 6:42 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: MPLS issue need immediate help if you can offer any
Replies: 14
Views: 4709

Re: MPLS issue need immediate help if you can offer any

Hi, most probably Tomaskir is right, and it is an MTU issue on your x86. Anyway, I thought I'd throw in another possibility: In earlier versions, setting the MPLS-MTU for "all" interfaces did not work. Since then, I always declare each one of the interfaces. Instead of set [ find default=yes ] disab...
by Bernardo
Tue Oct 15, 2013 12:15 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Straight Forward MTU question
Replies: 3
Views: 1808

Re: Straight Forward MTU question

Hi,

1) 1526
2) 1500
3) 1492/1492

This is how it works for me.

saludos
Bernardo
by Bernardo
Wed Dec 12, 2012 12:43 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: 2011 power cord retainer
Replies: 34
Views: 6607

Re: 2011 power cord retainer

No hello to you Bernardo also like you was greeting, Have you ever been hanging 30 meters above ground trying to do what you suggest? No, why should we do so? The RB2011 series is in my eyes more for Home usage, SOHO usage and/or for taking some smaller routing or network jobs in smaller and greate...
by Bernardo
Wed Dec 12, 2012 12:33 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: 2011 power cord retainer
Replies: 34
Views: 6607

Re: 2011 power cord retainer

P.S.: and the fix shown isn't any better either. Please put the plug at the outside of the case, where it should have been from the start. Did you even see the proposed fix? It has the plug outside the case! Where does it say it is a plug? All I can see is a hole in the case and a IMHO useless cabl...
by Bernardo
Tue Dec 11, 2012 5:56 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: 2011 power cord retainer
Replies: 34
Views: 6607

Re: 2011 power cord retainer

Rubbing power cord is nearly impossible unless router sits in very shaky environment. And even then it would take a LOT of time to rub through to reach bare wire. if the power supply is broken, we must disarm router to change it? the connection with the LCD display makes the work harder! you should...
by Bernardo
Fri Mar 09, 2012 9:34 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: VPLS 1500 MTU working then stops
Replies: 62
Views: 20287

Re: VPLS 1500 MTU working then stops

Still the same here.
The one affected RB1100 is on 4.17 right now, and the problem persists, but only on ether6.
Re-routing (OSPF) over to ether1 and problem is gone.

saludos
Bernardo
by Bernardo
Thu Mar 08, 2012 3:59 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Downgrade from v5.0rc7 to 4.17 on RB1100 fails
Replies: 5
Views: 1654

Re: Downgrade from v5.0rc7 to 4.17 on RB1100 fails

there are boards only work with RouterOS 5.x and will not work with RouterOS 4.x or older. There is a reason why router has certain version when it is shipped. usually older version will not work. mind you sharing with us how we can find out what the required version is for each board? MAC or any o...
by Bernardo
Wed Feb 29, 2012 1:32 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: MPLS VPLS neighbor
Replies: 12
Views: 2712

Re: MPLS VPLS neighbor

I have asked to some trainer mikrotik and told me, like you, to find the problem in ospf. Only a thing: it is possible that the routerborad where insists the ospf that have a different firmware (release 4.17 and 5.8), causes the problem? The 5.x OSPF implementation is buggy as hell, just look throu...
by Bernardo
Sat Feb 25, 2012 3:55 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Whacky MPLS VPLS problem
Replies: 1
Views: 1181

Re: Whacky MPLS VPLS problem


Funny thing is Its an OSPF ring, if I reroute the traffic around router 2, 1500 byte packets work to router 3!
Sorry, I'm not of much help,
but with exactly the same problem. In my case a RB1100, still FW 5.5

http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=14&t=59244

saludos
Bernardo
by Bernardo
Sat Feb 25, 2012 3:50 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: 493G lockup after reboot
Replies: 7
Views: 1359

Re: 493G lockup after reboot

I had the same problem.
Make sure you run the latest FW for this board, IIRC 2.39.
At least this fixed the reboot problem for all my RB493G's.

saludos
Bernardo
by Bernardo
Fri Feb 24, 2012 8:34 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: VPLS 1500 MTU working then stops
Replies: 62
Views: 20287

Re: VPLS 1500 MTU working then stops

A large network that is running VPLS has been working quite well. We currently are not worried about packet fragmentation, however, we can not push the 1500 byte MTU packets though the VPLS in some instances. VPLS circuits are set to 1508 in MTU in case of VLAN information, the VPLS tunnels do come...
by Bernardo
Thu Feb 23, 2012 3:42 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: L2MTU decreased on "G series" after upgrade to 5.7
Replies: 5
Views: 2520

Re: L2MTU decreased on "G series" after upgrade to 5.7

Here is an older discussion of MPLS with these chipsets: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=3&t=40743 I don't see how that is relevant to the L2MTU being lowered. I also don't see any mention of this in the changelog. me neither that's exactly why I wrote "silently" in the above posting look...
by Bernardo
Mon Feb 06, 2012 12:11 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: SNMP temperature/voltage OID missing on 450G 4.16
Replies: 11
Views: 11188

Re: SNMP temperature/voltage OID missing on 450G 4.16

After downgrading a bunch of 450G/493G back to 4.17 due to various bugs in v5.5 - 5.12, I now have exactly the same problem.
A snmpwalk resolves it till the next reboot.

Is there any workaround?

saludos
Bernardo
by Bernardo
Thu Feb 02, 2012 7:38 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: L2MTU decreased on "G series" after upgrade to 5.7
Replies: 5
Views: 2520

Re: L2MTU decreased on "G series" after upgrade to 5.7

Hi, i have the problem that after the upgrade of the RB/450G to Ros 5.7 the L2MTU was 1520 and before was 1522. This is a VERY VERY VERY VERY BIG PROBLEM for the people that uses this hardware with MPLS&VPLS, because 1500+14+4+4=1522!! Mikrotik support answer me that is a problem of ehternet chipse...
by Bernardo
Wed Dec 21, 2011 4:49 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Database description packet has different master status flag
Replies: 65
Views: 35312

Re: Database description packet has different master status

Hi, unfortunately we found the mikrotik ospf implementation to be quite buggy...and unable to find any workaround so far. such statement needs more explanation Normis, sadly the above statement is very true. Just read all those related postings allover the forum. I'm a Mikrotik user for at least 10...
by Bernardo
Wed Nov 02, 2011 2:49 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v5.8 released
Replies: 182
Views: 88189

Re: RouterOS v5.8 released

That problem a year ago was fixed. It could be different problem with similar symptoms.
Interesting, thanks for answering.
What was the version the fix went in?

TIA

saludos
Bernardo
by Bernardo
Wed Nov 02, 2011 2:19 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v5.8 released
Replies: 182
Views: 88189

Re: RouterOS v5.8 released

We are working on a OSPFv3 NBMA problem, but nothing on WDS. We need your reports, preferably now from v5.8 Nothing to do with WDS, just plain old OSPF NBMA with 2 neighbors on a single interface. In my test setup hellos were not sent to one of the neighbors, i haven' t figured why yet, theoretical...
by Bernardo
Wed Nov 02, 2011 1:33 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v5.8 released
Replies: 182
Views: 88189

Re: RouterOS v5.8 released

Did you report any of this to support? What are the ticket numbers? I will check status. If you didn't report, well, forum users here don't fix bugs. No, I did not. There are already lots of other postings with the same problem for quite some time now. Even an answer from MRZ from a year ago: http:...
by Bernardo
Wed Nov 02, 2011 1:07 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v5.8 released
Replies: 182
Views: 88189

Re: RouterOS v5.8 released

Hi Normis, any news on those OSPF problems, using NBMA? 1. Database description packet has different master status flag: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=14&t=34170 this one just happend again this morning between a RB1100 on 5.5 and a RB450 on 5.6, and caused the momentary loss of all rout...
by Bernardo
Wed Nov 02, 2011 12:37 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF with WDS
Replies: 10
Views: 3547

Re: OSPF with WDS

I don't believe it has, unless it is fixed in the 5.x codebase.
............

Richard
Nope.
I'm using a mix of ROS 5.5, 5.6 and 5.7 and it looks like the problem still exists.

saludos
Bernardo
by Bernardo
Wed Nov 02, 2011 12:31 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF with WDS
Replies: 10
Views: 3547

Re: OSPF with WDS

We are already working on this problem
A year after mrz"s post, I'd really like to know the outcome of this.

saludos
Bernardo