Community discussions

MikroTik App

Search found 38 matches

by villageworker
Sat Mar 02, 2019 6:08 am
Forum: General
Topic: RB1100x4 not accessible!
Replies: 9
Views: 955

Re: RB1100x4 not accessible!

Glad you got it sorted.
by villageworker
Sat Mar 02, 2019 5:40 am
Forum: General
Topic: RB1100x4 not accessible!
Replies: 9
Views: 955

Re: RB1100x4 not accessible!

Think you are going to need to get this on your bench for testing.

Hope you find some local to client help. Another thought is to ship out a spare router there overnight and get this 1100 back to you for testing. Beats going there in person I think.
by villageworker
Sat Mar 02, 2019 3:52 am
Forum: General
Topic: RB1100x4 not accessible!
Replies: 9
Views: 955

Re: RB1100x4 not accessible!

A thought comes to mind to post the geographic location of the client and contract with a local mikrotik aware person to be your onsite assistant.
by villageworker
Sun Feb 24, 2019 11:28 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Power Source for Temp Remote Location
Replies: 17
Views: 1738

Re: Power Source for Temp Remote Location

Sure thing, if I get there, lots of research to do first before forging ahead. If I had 3-12v batteries in series I could attach both the DC switch and an AC converter for the laptop. The laptop has its own battery which should be able to run for some time before needing the backup juice. Something...
by villageworker
Sun Feb 24, 2019 6:26 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Power Source for Temp Remote Location
Replies: 17
Views: 1738

Re: Power Source for Temp Remote Location

Hi villageworker, does that mean I can ignore the need for a male plug adapter altogether and simply plug an ethernet cable from the dc switch into the antenna/cpe? If I still needed laptop power for example, how would I go about that from outputs available on the switch? Yes. A typical use case fo...
by villageworker
Sun Feb 24, 2019 3:28 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Power Source for Temp Remote Location
Replies: 17
Views: 1738

Re: Power Source for Temp Remote Location

If you need an 'official solution' go with Netonix DC switch. Will increase your power budget though.

https://www.netonix.com/wisp-switch/ws-8-150-dc.html
by villageworker
Fri Jan 25, 2019 6:42 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Basic home setup but can't get it to work
Replies: 13
Views: 1438

Re: Basic home setup but can't get it to work

As you modem/router is working I suggest not making any configuration changes on that device. Your options are to follow what Anav has explained or do a comlete reset of the HAP to factory configuration. Only after you have a working system add configuration changes you desire. The answer to your ot...
by villageworker
Fri Jan 25, 2019 5:09 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Basic home setup but can't get it to work
Replies: 13
Views: 1438

Re: Basic home setup but can't get it to work

Having the same IP address range as your upstream provider, in this case your ISP modem/router, will most likely not work. I will let others comment about this.
by villageworker
Fri Jan 25, 2019 5:03 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Basic home setup but can't get it to work
Replies: 13
Views: 1438

Re: Basic home setup but can't get it to work

Try the following:

- Remove ether1 from bridge.

change
/ip address
add address=192.168.2.5/24 comment=defconf interface=ether2 network=\
192.168.2.0

to

/ip address
add address=192.168.2.1/24 comment=defconf interface=bridge network=\
192.168.2.0

Report back on results
by villageworker
Thu Jan 24, 2019 3:55 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Basic home setup but can't get it to work
Replies: 13
Views: 1438

Re: Basic home setup but can't get it to work

Then I have a bridge with the ports :
- ether 1
- ether 2
- ether 3
- ether 4
- ether 5
- WLAN (2Ghz)
- WLAN (5Ghz)

Take ether 1 out of the bridge and then post config without sensitive information.
by villageworker
Thu Jan 24, 2019 9:20 am
Forum: The Dude
Topic: Move device to Submap.
Replies: 9
Views: 3293

Re: Move device to Submap.

Copying is only available on th user Iinterface button
can you please add the screenshot of it?
i cant find this function :(
by villageworker
Mon Dec 10, 2018 3:37 pm
Forum: The Dude
Topic: Move device to Submap.
Replies: 9
Views: 3293

Re: Move device to Submap.

Yes, your are right. Copying is only available on th user Iinterface button and yes we lose the history on the copy.

I agree with you that an 'alias' type of concept for map elements would be beneficial.

Note to Mikrotik decision makers. PLEASE KEEP IMPROVING DUDE.
by villageworker
Sat Dec 08, 2018 4:45 am
Forum: The Dude
Topic: Move device to Submap.
Replies: 9
Views: 3293

Re: Move device to Submap.

Hi I wonder if there is a smart way moving devices from main map to a newly created submap without having to "delete and recreate" them. IE Some drag and drop functionality somewhere or a property on the object that i have not yet discovered? Select a device or devices on a map, copy, open new map,...
by villageworker
Fri Sep 01, 2017 11:38 pm
Forum: The Dude
Topic: Maps for the masses
Replies: 6
Views: 1487

Re: Maps for the masses

Alas, it is missing or I could not find it in v6.xx.
by villageworker
Fri Sep 01, 2017 11:23 pm
Forum: The Dude
Topic: Maps for the masses
Replies: 6
Views: 1487

Re: Maps for the masses

Very cool.

Would you mind sharing how you publish on a schedule. I have 'dude' running on a 3011 and would love to publish the maps on a schedule.
by villageworker
Tue Aug 29, 2017 6:23 am
Forum: The Dude
Topic: Dude client not show syslog messages
Replies: 5
Views: 2138

Re: Dude client not show syslog messages

Below is my work flow to get syslog working on my routerboard 750G r3. The dude package V6 must be installed and the external drive formatted and enabled for dude usage. 1) # Dude Server host machine (750G r3) logging changes /system/logging/actions create a action usblog play with lines per file an...
by villageworker
Thu Aug 17, 2017 1:18 am
Forum: The Dude
Topic: Dude client not show syslog messages
Replies: 5
Views: 2138

Re: Dude client not show syslog messages

The only thing I can not see from the information you provided is if on the dude server you have enabled syslog rules to allow client from a source address.

Image
by villageworker
Sun Nov 13, 2016 5:55 am
Forum: General
Topic: replacing cable modem router with mikrotik router
Replies: 7
Views: 4455

Re: replacing cable modem router with mikrotik router

Hi Friends. I have a MOTOROLA cable modem at my home from TWC. I would like to replace it with Mikrotik router Is there a Mikrotik Router with coax support available ? Thanks On my comcast service I use a ARRIS SURFboard SB6121 DOCSIS 3.0 Cable Modem whic is then connected to a Mikrotik CCR router....
by villageworker
Tue Sep 27, 2016 8:23 am
Forum: General
Topic: ATT Microcell Port Forwarding difficulties
Replies: 15
Views: 3515

Re: ATT Microcell Port Forwarding difficulties

From the AT&T Microcell user manual http://www.att.com/media/att/2014/support/pdf/ATT_MicroCell_UserManual.pdf : Installing the MicroCell behind a firewall, or behind a router with firewall capabilities, requires the following ports be opened to prevent the firewall from blocking communication with ...
by villageworker
Wed Mar 18, 2015 8:39 am
Forum: General
Topic: fetch error: maximal connection count reached
Replies: 10
Views: 4662

Re: fetch error: maximal connection count reached

I have a script MONITOR that runs every five minutes and occasionally gets stuck. Monitor should never run for more than a second. So I have another script UNSTUCK scheduled to run very 3 minutes to delete the the MONITOR Script that is hung This Unstuck script is: /system script job remove [find wh...
by villageworker
Thu Jul 17, 2014 8:23 pm
Forum: General
Topic: Limiting incoming VPN users
Replies: 4
Views: 2862

Re: Limiting incoming VPN users

"default - derive this value from the interface default profile; same as no if this is the interface default profile" What interface is this referring to? "interface default profile" Set the 'only-one' property. See http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:PPP_AAA There are two profiles created - defau...
by villageworker
Wed Jul 16, 2014 6:05 am
Forum: General
Topic: Limiting incoming VPN users
Replies: 4
Views: 2862

Re: Limiting incoming VPN users

Set the 'only-one' property. See http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:PPP_AAA
by villageworker
Mon May 19, 2014 9:07 am
Forum: General
Topic: Mikrotik in DMZ and PPTP not working
Replies: 2
Views: 665

Re: Mikrotik in DMZ and PPTP not working

Hello guys. In the mikrotik i have configured pptp and the clients can connect but they can not access the other network computers. They can ping only the mikrotik ip (they can also connect and surft the internet). What may be the problem? Is it related with the dsl router and the dmz confiugration...
by villageworker
Mon Mar 31, 2014 8:12 am
Forum: General
Topic: WebFig Quick Set page is corrupted
Replies: 7
Views: 2117

Re: WebFig Quick Set page is corrupted

Recently upgraded my home 751G-2HnD to 6.11. Today logged in using browser (usually prefer WinBox) and found out, the Quick Set page is corrupted. It seems like page blocks are repeated several times and not filled with data at all. Even more strange, it contains Wireless part, while corresponding ...
by villageworker
Sun Feb 02, 2014 2:48 am
Forum: General
Topic: 6.9 released!
Replies: 223
Views: 86406

Re: 6.9 released!

Upgrade 6.7 -> 6.9 Running Wireless bridge mode between two RB SXT 5HnD. The client side looks 'fine' (as it did prior to upgrade), link is up, but on the Server side the Quick set screen lacks large portions/parameters/info: IP address netmask dns gateway etc info "on the right" is correct. But to...
by villageworker
Thu Jan 03, 2013 6:02 am
Forum: General
Topic: RB2011UAS-2HnD-IN and Airplay Stability
Replies: 2
Views: 1109

Re: RB2011UAS-2HnD-IN and Airplay Stability


Does anyone have feedback on RB2011UAS-2HnD-IN and Airplay?
Configured as an AP I watched many hours of you tube videos streamed from my iPad to an appletv without any issue.
by villageworker
Fri Dec 21, 2012 9:35 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Creating a captive portal hotspot with Apple Airport Express
Replies: 3
Views: 3957

Re: Creating a captive portal hotspot with Apple Airport Exp

I have had similar problems using airport express as a bridge. In my case the airport express was not 'passing' the MAC identifer. I ended up replacing the airport express.
by villageworker
Tue Jul 17, 2012 6:40 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Newbie help - upgrading RouterOS and changing router IP addr
Replies: 4
Views: 1689

Re: Newbie help - upgrading RouterOS and changing router IP

Thanks for the help! I'll give the ftp upgrade a try. In your telnet commands, is it that last section that changes the router's IP address to 192.168.11.1? Yes that is correct. Make sure you delete any conflicts. My workflow to make configuration changes is as follows: 1)Telnet to the Mikrotik dev...
by villageworker
Mon Jul 16, 2012 4:32 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Newbie help - upgrading RouterOS and changing router IP addr
Replies: 4
Views: 1689

Re: Newbie help - upgrading RouterOS and changing router IP

First thing - my device is running 5.11. The license page in WebFig says I can upgrade to v7.x. I've downloaded the 5.18 zip file, added all the packages to The Dude, and connected The Dude to my router. It recognizes the 5.18 upgrade, but when I pull up the context menu in devices and select upgra...
by villageworker
Sun Jul 15, 2012 11:26 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: IP relay issues with an AP Bridge and two stations
Replies: 0
Views: 867

IP relay issues with an AP Bridge and two stations

Ok I am stumped. Cannot get my outdoor stations to consistently get IP's. Sometimes the stations will connect to the AP, get an IP and all will be good. But many times the AP will see the registration of the radios but each without an IP. My setup is shown in the figure below. I have a firewall/rout...
by villageworker
Fri Jun 15, 2012 4:53 am
Forum: Beginner Basics
Topic: OmniTIK U-5HnD system health
Replies: 3
Views: 1264

Re: OmniTIK U-5HnD system health

The system health command shows system monitors such as CPU/System temp and/or voltages. As per the product page, http://routerboard.com/RBOmniTikU-5HnD , this board does not have those sensors built-in. Connection strengths for each client can be seen under wireless registration. I believe the ext...
by villageworker
Thu Jun 14, 2012 10:44 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: OmniTIK U-5HnD system health
Replies: 3
Views: 1264

OmniTIK U-5HnD system health

Two question on my OmniTIK U-5HnD: 1)When I telnet into the OmniTIK U-5HnD and type: system health print I get a blank line. Any ideas on why I am not seeing the temperature and/or voltage? 2) I have set up the LED 1-4 to show wireless signal strength. I never see more than one LED lit up even when ...
by villageworker
Wed May 02, 2012 5:23 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Setting up a wireless access point
Replies: 5
Views: 6517

Re: Setting up a wireless access point

What do you mean? My config is cable modem > buffalo (providing DHCP on 192.168.11.x subnet) > omniTIK I would like all clients associating with the omniTIK to get their IP from the buffalo. Currently the omniTIK is providing a DHCP in the 192,168.88.x range. If I bridge all the ports as well as th...
by villageworker
Wed May 02, 2012 5:06 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Setting up a wireless access point
Replies: 5
Views: 6517

Re: Setting up a wireless access point

Just bridge all of your ports, including the wireless, together.
What should I do with DHCP?

Thanks for your response.
by villageworker
Wed May 02, 2012 6:27 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Setting up a wireless access point
Replies: 5
Views: 6517

Setting up a wireless access point

I have an omniTIK that I am trying to configure as an access point on all 'hardwired ports' as wells as the wireless LAN. Looked in the WIKI as well as the forums but cannot find instructions to do this. My network is internet cable modem > router(buffalo) with DHCP > omnitik. I would like the omniT...
by villageworker
Mon Nov 14, 2011 5:44 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: How to just open ports
Replies: 23
Views: 116639

Re: How to just open ports

A further report: Changed WebFig to port 8080 and reapplied the Nat rule. Now I can access the router but no joy in making the Webserver running on port 80 at internal IP of 192.168.11.118 accessible from the internet. In addition none of the internal clients can access the internet after applicatio...
by villageworker
Mon Nov 14, 2011 5:50 am
Forum: Beginner Basics
Topic: How to just open ports
Replies: 23
Views: 116639

Re: How to just open ports

Does your ISP allow inbound port 80? Ours doesn't because they don't want us having web servers at home. Thanks for your reply. I had a buffalo router running DD-wrt and the webserver was accessible from the internet. My ISP is not blocking port 80. I will change the IP address for webfig to solve ...
by villageworker
Mon Nov 14, 2011 5:29 am
Forum: Beginner Basics
Topic: How to just open ports
Replies: 23
Views: 116639

Re: How to just open ports

Hello I am real noob at Mikrotik. I tried as support suggested to forward port 80 to an internal webserver using /ip firewall nat add chain=dstnat dst-port=80 action=dst-nat protocol=tcp to-address=192.168.11.118 to-port=80 Two issues: 1) cannot reach the internal webserver from outside(internet sid...