Community discussions

Search found 21 matches

by urosg
Tue Jul 31, 2018 2:01 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Client disassoc - AP via CAPsMAN / works when no CAPsMAN
Replies: 1
Views: 506

Client disassoc - AP via CAPsMAN / works when no CAPsMAN

Hi, I have a setup where I have RB1100AH as main router and CAPsMAN setup with 18 RBGrooveGA-52HPacn APs. Setup in 2GHz mode with four different wlans - no local forwarding. When working normally in CAPsMAN mode one client does not connect to the network with error class 3 frame received (7) - devic...
by urosg
Sat Mar 05, 2016 5:36 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR1009-8G-1S-1S+ SPF+ port not working
Replies: 1
Views: 653

CCR1009-8G-1S-1S+ SPF+ port not working

Hi, I have a CCR1009-8G-1S-1S+ and a CRS125-24G-1S-RM where I wanted to use the CCRs SFP+ port to connect to the CRS SFP port using the MikroTik S-85DLC05D modules. According to the specs the SFP+ on the CCR1009 also support the 1.25G modules and the module is recognized by the system but the link d...
by urosg
Thu Feb 26, 2015 11:46 am
Forum: General
Topic: DHCP SERVER option 43 (vendor-specific) based on clients DHCP option 60?
Replies: 3
Views: 2697

Re: DHCP SERVER option 43 (vendor-specific) based on clients DHCP option 60?

Anyone has any idea how to accomplish this? I was searching through the forum and found a reference on using RADIUS to "fill" options but this is a "last resort" option for me. I'm thinking that it could be accomplished by using the lease script... Setup in my head: 1. set lease time for DHCP server...
by urosg
Sat Feb 21, 2015 2:16 pm
Forum: General
Topic: DHCP SERVER option 43 (vendor-specific) based on clients DHCP option 60?
Replies: 3
Views: 2697

Re: DHCP SERVER option 43 (vendor-specific) based on clients DHCP option 60?

Hi,

When I have a device (example: IP phone) that sends a specific Option60 as the DHCP client, I want the DHCP server to return a specific Option43 linked to the value of the received Option60.

Re, Uros
by urosg
Sat Feb 21, 2015 9:09 am
Forum: General
Topic: DHCP SERVER option 43 (vendor-specific) based on clients DHCP option 60?
Replies: 3
Views: 2697

DHCP SERVER option 43 (vendor-specific) based on clients DHCP option 60?

Hi,

I have come to a situation where I would need to send different DHCP options based on the clients DHCP option 60 value.

I browsed the settings of DHCP server and also this forum but couldn't find any information if this can be done.

Any ideas how to achieve this?

Thanks!

Re, Uros
by urosg
Thu Oct 30, 2014 2:30 pm
Forum: General
Topic: Known issues and bugs - a list
Replies: 283
Views: 111515

Re: Known issues and bugs - a list

Issue: Router crashes and reboots after setting NTP client with dns names without internet connection or DNS servers set Versions: 6.18+ (tested on CCR1009 and RB2011) Description: A router installation without DNS servers set or without an active internet connection and while issuing command: /syst...
by urosg
Mon Sep 22, 2014 11:56 am
Forum: General
Topic: IPIP tunnel + IPv6
Replies: 1
Views: 763

Re: IPIP tunnel + IPv6

Hi,

just to post my solution, I established a GRE tunnel over the IPIP tunnel already established and on the new GRE tunnel I have set the IPv6 settings and it works like a charm.

Thank you MT!

Re, Uros
by urosg
Sat Sep 20, 2014 11:26 pm
Forum: General
Topic: IPIP tunnel + IPv6
Replies: 1
Views: 763

IPIP tunnel + IPv6

Hi, I have IPIP tunnel setup between two routers and with IPv4 it works flawlessly, but now I would like to "share" my public IPv6 space from router1 to router2, so I thought that if I simply add a private IPv6 address on each router and then route a subset of my IPv6 range through that, but I can't...
by urosg
Mon Jun 09, 2014 11:35 am
Forum: Virtualization
Topic: VLANs inside KVM guest?
Replies: 1
Views: 2712

Re: VLANs inside KVM guest?

Resolved this issue - it seems I had a misconfiguration before on the "uplink" interface and it was getting reset.

Works as expected!
by urosg
Sun Jun 01, 2014 10:36 pm
Forum: Virtualization
Topic: Recommended configuration ? Current topping at 200Mbits/s
Replies: 5
Views: 3113

Recommended configuration ? Current topping at 200Mbits/s

Hi, I'm currently running a ROS 6.13 installation with four KVM guests - ROS on an Intel Core2Duo 2.6GHz with 2Gb RAM; installed is a 4Port Intel PCI-Express card (82571EB chipset) for internal traffic plus a 82541PI card for WAN. Internal traffic is switched over HP Procurve 2510G-48 and HP Procurv...
by urosg
Sun Jun 01, 2014 4:01 pm
Forum: Virtualization
Topic: VLANs inside KVM guest?
Replies: 1
Views: 2712

VLANs inside KVM guest?

Hi, I'm moving all my x86 virtual routers scattered across VMWare hosts to a centralized RouterOS KVM Host and came up to a problem where VLANs inside KVM guest didn't work. My configuration: ROS Host: eth1 - physical interface connected to switch |-- vlan1 |-- vlan2 veth1, veth2 and veth3 - virtual...
by urosg
Mon Apr 14, 2014 3:42 pm
Forum: Virtualization
Topic: VMWare ESXi + RouterOS VMs or RouterOS + KVM VMs
Replies: 6
Views: 5018

Re: VMWare ESXi + RouterOS VMs or RouterOS + KVM VMs

AlexS: I agree; but the main concern I have is the ROS version mismatch as according to documentation it is "recommended" to have the same versions across host/guest ROS and to maintain that - i.e. to remember always to upgrade all guests and after that the host installation, could bite someone in t...
by urosg
Fri Apr 11, 2014 10:24 pm
Forum: Virtualization
Topic: ROS Host + ROS guest (different versions)?
Replies: 2
Views: 2401

Re: ROS Host + ROS guest (different versions)?

Thanks for the info, will try that.
by urosg
Fri Apr 11, 2014 4:01 pm
Forum: Virtualization
Topic: ROS Host + ROS guest (different versions)?
Replies: 2
Views: 2401

ROS Host + ROS guest (different versions)?

Is it possible and how to run different versions of host and guest ROS?

If I make the RouterOS Image it makes it with the current running ROS but how can I make sure that it stays that version - i.e. would need a copy of initrd and kernel images.

RE
by urosg
Fri Apr 11, 2014 3:32 pm
Forum: Virtualization
Topic: VMWare ESXi + RouterOS VMs or RouterOS + KVM VMs
Replies: 6
Views: 5018

VMWare ESXi + RouterOS VMs or RouterOS + KVM VMs

Hi,

what would you recommend to run multiple virtual RouterOS machines?

An VMWare ESXi host with RouterOS machines or a RouterOS installation with KVM machines inside the main ROS installation?

RE!
by urosg
Fri Apr 11, 2014 3:30 pm
Forum: Virtualization
Topic: KVM image on USB?
Replies: 4
Views: 2884

Re: KVM image on USB?

"Fixed" it so that I replaced the USB drive with a SATA drive - now it works.
by urosg
Fri Apr 11, 2014 5:03 am
Forum: Virtualization
Topic: KVM image on USB?
Replies: 4
Views: 2884

Re: KVM image on USB?

The USB is the media on which the ROS is installed and booted from; therefor I think it should be identified as "sda" or "hda" ?
by urosg
Fri Apr 04, 2014 3:18 pm
Forum: Virtualization
Topic: KVM image on USB?
Replies: 4
Views: 2884

KVM image on USB?

Hi,

I'm testing RouterOS and have installed it on a USB drive in the computer.

I can successfully create the image, but can not start the KVM as I can only select from "cdrom, sdX, hdX" the image / whatever I select the machine is not started.

Any suggestion?

Thanks!

Re, Uros
by urosg
Wed Nov 23, 2011 3:47 pm
Forum: Scripting
Topic: /log/print with queries does not work properly (for me)
Replies: 4
Views: 1163

Re: /log/print with queries does not work properly (for me)

Thank you! I'll try that.
by urosg
Wed Nov 23, 2011 2:53 pm
Forum: Scripting
Topic: /log/print with queries does not work properly (for me)
Replies: 4
Views: 1163

Re: /log/print with queries does not work properly (for me)

Is "time" then comparable and how? As I tried also with
?>time=Nov/20/2011 11:11:11
for example and didn't work either.
by urosg
Wed Nov 23, 2011 1:34 pm
Forum: Scripting
Topic: /log/print with queries does not work properly (for me)
Replies: 4
Views: 1163

/log/print with queries does not work properly (for me)

I have this: /log/print ?=topics=firewall,info ?>.id=[LAST LOGGED ID] with which I would like to monitor routers log for firewall entries where I "remember" the last ID from last entry from each run and when the log entry ID was "*FF" and using this /log/print ?=topics=firewall,info ?>.id=*FF the AP...