Community discussions

MikroTik App

Search found 50 matches

by kevigizmo
Wed Jul 01, 2020 12:56 am
Forum: General
Topic: HE IPv6 Tunnel Broker Via PPTP tunnel
Replies: 0
Views: 278

HE IPv6 Tunnel Broker Via PPTP tunnel

Hi all, I've got an interesting one to try and resolve, I've setup a IPv6 Tunnel from HE tunnel broker, it establishes but doesn't seem to be able to ping out to IPv6 Google, It's established on a public IP but the public IP is delivered via a PPTP tunnel (same idea as public via PPPoE) I know that ...
by kevigizmo
Wed May 27, 2020 2:03 pm
Forum: RouterOS v7 BETA
Topic: Chateau LTE12 RouterOSv7 beta6 LTE won't connect
Replies: 27
Views: 3837

Re: Chateau LTE12 RouterOSv7 beta6 LTE won't connect

Interesting, booted it up today after the tests yesterday and it seems to be working.. which is rather odd, Seems that in the tinkering with the /system > routerBOARD > modem and changing the mode from Auto to Serial and then back to Auto along with changing the Main and Diversity Antennas (cycling ...
by kevigizmo
Tue May 26, 2020 5:31 pm
Forum: RouterOS v7 BETA
Topic: Chateau LTE12 RouterOSv7 beta6 LTE won't connect
Replies: 27
Views: 3837

Re: Chateau LTE12 RouterOSv7 beta6 LTE won't connect

I've had a quick snoot around our test one this afternoon It does seem like that the v7beta6 version it comes with is quite broken, The way it's reacting is as if the LTE package isn't loaded onto the main system package (as they got merged into one some versions back) Even changing the setting from...
by kevigizmo
Wed Sep 18, 2019 4:10 pm
Forum: General
Topic: Userman Profiles Rate Limits not effective
Replies: 1
Views: 601

Re: Userman Profiles Rate Limits not effective

TX/RX isnt always as they appear, You've answered your own question as to howto fix it by changing the values the other way round on UserMan From the perspective of the device creating it TX could be it Sending or the Other end sending, not always clear unfortunately... I dont tend to use UserMan an...
by kevigizmo
Mon Oct 29, 2018 12:08 pm
Forum: Scripting
Topic: Change ip address of specific interface
Replies: 4
Views: 42369

Re: Change ip address of specific interface

You can write the command as follows: ip address set [/ip address find address="192.168.140.*"] address=192.168.141.* I only want to change the C subnet of the ipaddress. THX I'm also looking for a similar command to the above where for example I have a number of sites which all have the site numbe...
by kevigizmo
Wed Oct 03, 2018 1:01 pm
Forum: General
Topic: Birmingham MUM 2018
Replies: 13
Views: 1457

Re: Birmingham MUM 2018

Yep I'll be floating around on the Monday checking out vendors and listening in on talks where possible :)
by kevigizmo
Thu May 10, 2018 4:46 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless Wire Dish + wAP 60G AP = longer range?
Replies: 17
Views: 5024

Re: Wireless Wire Dish + wAP 60G AP = longer range?

LHG to wAP Currently working at about 800 meters with 1.2 Gbps+ throughput Full speed a bit under 700 meters. Distance depends on altitude and humidity levels. @800m 1.2Gbps is this total throughput (i.e. 600mbps fullduplex)? Hey @antonsb What output power were you running with that test? Just curi...
by kevigizmo
Thu Sep 21, 2017 2:59 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: More info about mUPS
Replies: 53
Views: 10729

Re: More info about mUPS

Hey Everyone, So with this as it is passive in terms of it has no OS, It's described in the brochure ect: "In RouterOS it is possible to detect when running on battery power by monitoring the input voltage with scripting, since the voltage will change without a RouterOS reboot." So, as obvious as it...
by kevigizmo
Fri Apr 07, 2017 5:00 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CRS106-1C-5S 100Mbit SFP
Replies: 4
Views: 2289

Re: CRS106-1C-5S 100Mbit SFP

No probs Indeed if you use the Combo port - its only that combo one which is able to do the 100mb SFP (or 1Gb SFP) as the other SFP will be 1Gb/10Gb (SFP/SFP+ ) from reading the spec sheet info Just double checked with image below which states SFP+ - SFP -> Combo http://shop.meconet.de/images/produc...
by kevigizmo
Tue Apr 04, 2017 12:45 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CRS106-1C-5S 100Mbit SFP
Replies: 4
Views: 2289

Re: CRS106-1C-5S 100Mbit SFP

Morning Both, I also have been looking for the answer on this, I contacted MikroTik Support and they kindly directed me to the Wiki page which has got some updated info https://wiki.mikrotik.com/wiki/MikroTik_SFP_module_compatibility_table#SFP_interface_compatibility_with_100M_fiber_links in short -...
by kevigizmo
Wed Nov 30, 2016 11:12 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: New CCR1009-7G-1C-1S+PC ?
Replies: 5
Views: 3686

Re: New CCR1009-7G-1C-1S+PC ?

so I wonder when we can see the throughput results for un/switched and un/bridged performance results like you see on all the other sheets and pages Its ok to have datasheets but no throughput results is a bit unhelpful Anyone had any confirmed details on this? (says patiently whilst awaiting MikroT...
by kevigizmo
Mon Nov 07, 2016 11:39 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Fast Ethernet SFP Modules Compatability
Replies: 0
Views: 551

Fast Ethernet SFP Modules Compatability

Morning All, Wonder if any one has been able to get some of the Fast Ethernet Fibre modules to work in MikroTik hardware, I know some do and obviously some don't I've got a site where I am unable to change the hardware in their core infrastructure, which is using older Cisco hardware which has Fast ...
by kevigizmo
Fri Jul 25, 2014 11:23 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: CCR-1036*All Models - All VPN's Performance Throughput
Replies: 0
Views: 1160

CCR-1036*All Models - All VPN's Performance Throughput

Hi All,

Has anyone got "real life" throughputs and max throughput performance results for any type of VPN through any model of the CCR-1036,

Been asked to find out what the max throughput's are on the CCR-1036 model
Any VPN mode, IPSEC, PPTP, L2TP ect ect

Cheers
Kev
by kevigizmo
Mon Jul 21, 2014 1:24 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Problem with mikrotik and IOS6
Replies: 46
Views: 40143

Re: Problem with mikrotik and IOS6

can you log into the mikrotik and go to the terminal go to /interface wireless and do a "export" and paste it onto here so we can see your running config for wireless Cheers Kev Sure! Thanks for responding. Here it is: # jul/21/2014 15:14:00 by RouterOS 6.11 # software id = WKVT-U879 # /interface w...
by kevigizmo
Mon Jul 21, 2014 10:55 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Problem with mikrotik and IOS6
Replies: 46
Views: 40143

Re: Problem with mikrotik and IOS6

Hi! I have two RB951G-2HnD's currently running ROS 6.11 All devices are connected to routers via wi-fi. Working ok: MacBook Pros, Lenovo, Several PCs, Android Tablets (Nexus 10, Samsung Galaxy, some noname stuff), Android STBs, iPad Air. Not working: iPad 1 (iOS 5), iPad 2 (iOS 6). Connection to wi...
by kevigizmo
Mon May 12, 2014 3:42 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: RB951G-2HND serious wireless issue (RouterOS 5.26/6.12)
Replies: 5
Views: 4523

Re: RB951G-2HND serious wireless issue (RouterOS 5.26/6.12)

i would suggest changing the channel width to 20MHz only as some devices dont like the 20/40 HT Above try putting this in and changing the country code and channel you wish to use /interface wireless security-profiles add authentication-types=wpa2-psk eap-methods="" group-ciphers=aes-ccm group-key-u...
by kevigizmo
Mon May 12, 2014 10:51 am
Forum: Wireless Networking
Topic: RB951G-2HND serious wireless issue (RouterOS 5.26/6.12)
Replies: 5
Views: 4523

Re: RB951G-2HND serious wireless issue (RouterOS 5.26/6.12)

Hey,

If you can print a export of the config for the wireless we all can see how it is configured and see what the issue may be

/interface wireless export

we can get a clearer picture,

Cheers
Kev
by kevigizmo
Thu Jun 27, 2013 4:15 pm
Forum: General
Topic: RouterOS 6.1 released
Replies: 198
Views: 58037

Re: RouterOS 6.1 released

one issue i have encountered is that if you are not "local" to the MikroTik trying to log into the box fails on everything, winbox, ssh, telnet even the webfig! i upgraded a box to it (v6.1), then found i couldn't get to it any more, same thing happened to my box at home, dad couldn't log into it fr...
by kevigizmo
Thu Jun 27, 2013 4:07 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Windows VPN to Mikrotik PPTP
Replies: 1
Views: 671

Windows VPN to Mikrotik PPTP

Hi All, I've been head scratching on this for a couple days now, I've followed all sorts of guides and even a youtube video!, its gotten to the point where i have managed to get the vpn to authenticate, i get given a local address off the MT which I've set from the default lan, but when i try to bro...
by kevigizmo
Fri Apr 26, 2013 1:19 am
Forum: Beginner Basics
Topic: IPSec / SSL
Replies: 1
Views: 913

IPSec / SSL

Hi Guys, not sure how to setup so i can use an IPSec SSL tunnel from my windows laptop to my RB2011-UAS-2HnD , im using ForiClient as a remote login client for SSL and IPSec wanting to vpn in so i can access my internal network i have a PPPoE session which gives me my static WAN address, my internal...
by kevigizmo
Sun Mar 17, 2013 12:36 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Groove A-2Hn Connecting via ether to 2011-uas-2Hn-in
Replies: 1
Views: 867

Re: Groove A-2Hn Connecting via ether to 2011-uas-2Hn-in

ok as noone is replying ill put the question in another sense I'm trying to do the following, using a RB2011-UAS which has a PPPoE session to internet, on ether port i have Groove A2Hn connected, but i need on the Groove to have 2 AP SSID's one which is my Internal Network and one for Guest which wi...
by kevigizmo
Fri Mar 15, 2013 11:21 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Groove A-2Hn Connecting via ether to 2011-uas-2Hn-in
Replies: 1
Views: 867

Groove A-2Hn Connecting via ether to 2011-uas-2Hn-in

Hey Guys, Need some help as I'm trying to get a groove A-2Hn to hand out addresses via the main core which is a 2011-uas I'm trying to use the groove to have 2 SSID's to be broadcast which I've set up the AP / VAP, the issue I have is I cant seem to get the DHCP to run from the 2011 to the various S...
by kevigizmo
Sat Mar 02, 2013 11:21 pm
Forum: Scripting
Topic: dynDNS over PPPoE
Replies: 1
Views: 1453

dynDNS over PPPoE

Hi All, I'm looking at sorting out a dynDNS account for a remote site with obviously a dynamic public address on the WAN, the only issue I see at the moment is alot of the scripts I've seen have all been for other types of services / interfaces the MT is using PPPoE on the WAN (in this case a RB751 ...
by kevigizmo
Wed Feb 27, 2013 10:10 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Anyone tested this sector/housing system
Replies: 6
Views: 1539

Re: Anyone tested this sector/housing system

Well the only other way is to use a ubiquiti decor antenna with the rf armour shielding kit on it (if it's a multi sector site)

But for single use yea they work pretty well I've used them.in a few places :-)

Kevigizmo
by kevigizmo
Wed Feb 27, 2013 9:22 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Anyone tested this sector/housing system
Replies: 6
Views: 1539

Re: Anyone tested this sector/housing system

I have used these with ubnt rockets and MikroTik rb711's in the station box kit,

Good for single site use but not good if you have multiple sectors on same pole as there is no metal shielding it will cause interference

Kevigizmo
by kevigizmo
Tue Feb 26, 2013 8:46 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Problem with mikrotik and IOS6
Replies: 46
Views: 40143

Re: Problem with mikrotik and IOS6

well ive heard back from the client who is using the RB951 2-Hn shes not had any dropouts as of yet (i changed some settings lastnight) shes using new iPads and iphone 4 and 5 Changes Made: TKIP and AES CCN are enabled WPA and WPA2 are enabled Preamble is set to both RB is running v5.24 i have also ...
by kevigizmo
Mon Feb 25, 2013 3:21 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Problem with mikrotik and IOS6
Replies: 46
Views: 40143

Re: Problem with mikrotik and IOS6

would be interesting to see if there have been any resolutions to this recently as we are distributing RB951's , i have one client who is having issues with apple devices connecting for a while then drops and takes a while to log back in, even manually it takes a while to re-establish wireless, i ha...
by kevigizmo
Sun Feb 24, 2013 11:54 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Virtual AP (VAP) - help Setup
Replies: 5
Views: 2083

Re: Virtual AP (VAP) - help Setup

haha, nice spot, i did a typo instead of just putting in /24 i did something stupid and went on the network and put the same ip address in which made it a /32 tis all working now! :) Thanks for noticing, needed 2nd pair eyes lol Kev edit: also i just disabled this code as its not required either as ...
by kevigizmo
Sun Feb 24, 2013 10:47 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Virtual AP (VAP) - help Setup
Replies: 5
Views: 2083

Re: Virtual AP (VAP) - help Setup

here we go, had to edit out a couple of addresses, as you can understand :P # feb/24/2013 20:34:23 by RouterOS 5.24 # software id = xxxx-xxxx # /interface bridge add admin-mac=xx:xx:xx:xx:xx:xx auto-mac=no l2mtu=1598 name=bridge-local \ protocol-mode=rstp add name=bridge_link_to_EoIP /interface wire...
by kevigizmo
Sun Feb 24, 2013 9:51 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Virtual AP (VAP) - help Setup
Replies: 5
Views: 2083

Virtual AP (VAP) - help Setup

Hey Guys, I've done VAP's before in other devices such as UniFi's and Fortinet's I'm having a bit of an issue getting it to work on my RB, Here's the setup I'm using a RB2011-UAS-2Hn-LIN , have got the box working fine with everything else which is PPPoE client running to get internet ect, I've got ...
by kevigizmo
Fri Feb 22, 2013 9:39 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Mikrotik Wireless Controller
Replies: 54
Views: 18229

Re: Mikrotik Wireless Controller

Hmm wonder when a release will be available [:-P]

Kevigizmo
by kevigizmo
Fri Feb 22, 2013 2:10 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Mikrotik Wireless Controller
Replies: 54
Views: 18229

Re: Mikrotik Wireless Controller

Sounds similar to
Fortinet wireless controller and ubiquiti unifi

This is great ;-)

Kevigizmo
by kevigizmo
Thu Feb 21, 2013 8:50 pm
Forum: General
Topic: A RADIUS system I am working on
Replies: 7
Views: 2266

Re: A RADIUS system I am working on

again i ask when will it be available for release
by kevigizmo
Thu Feb 21, 2013 1:01 am
Forum: General
Topic: WAN type PPPoE on router
Replies: 7
Views: 2638

Re: WAN type PPPoE on router

Let me put the question another way. Which router can I use to connect its WAN port to a port on a Mikrotik router running PPPoE server? Pls advise. There are a few, I run a pppoe network and on the client end we have used a mixture of routers RB750 RB951 ZyXEL NBG 416n TP Link 1043nd TP Link 841n ...
by kevigizmo
Tue Feb 19, 2013 9:13 am
Forum: General
Topic: A RADIUS system I am working on
Replies: 7
Views: 2266

Re: A RADIUS system I am working on

When will it be available for release, id like to play with it in my test lab which consists of
RB2011-UAS-2HnD-LIN
RB751G
RB750
RB750UP
RB951-2Hn
And a alix 800 running RouterOS level 4


Kevigizmo
by kevigizmo
Sun Feb 03, 2013 2:41 am
Forum: Beginner Basics
Topic: 951-2n oddity
Replies: 1
Views: 588

Re: 951-2n oddity

I had something very similar have happen.. Same fault but when held in the reset it didn't reset it somehow recovered the original config I put on it.. It's happened twice now after it's had sure sort of power outage, it's at a client site, tried to duplicate in a test lab but it wouldn't.. Kevigizmo
by kevigizmo
Tue Dec 11, 2012 9:30 am
Forum: General
Topic: Import Error
Replies: 5
Views: 3203

Re: Import Error

I find this commonly going between two different devices, the reason.it failed is the exported script is layed out slightly different,

Thing to do is copy and paste it line by line, that way you will see what line is set wrong

Kev
2E0LSR
by kevigizmo
Thu Nov 29, 2012 9:15 am
Forum: Beginner Basics
Topic: port forwarding
Replies: 2
Views: 1307

Re: port forwarding

Try looking up port forward on the MikroTik wiki, there is an example on there with want IP and LAN IP in/out

Kev
by kevigizmo
Mon Oct 22, 2012 8:26 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: BIG BUG- Unicast key exchange timeout
Replies: 120
Views: 99000

Re: BIG BUG- Unicast key exchange timeout

I had an issue today with the unicast key exchange time out, after sifting through every conceivable wireless setting on my RB751G-2HnD using ROS v5.21 (as i was making some small changes to improve things), I found what the issue was.. this morning i added some more packages to my board, one of whi...
by kevigizmo
Mon Oct 22, 2012 7:06 pm
Forum: General
Topic: Using RB750UP as a POE switch
Replies: 2
Views: 589

Re: Using RB750UP as a POE switch

Ive been using RB750UP's all week using Vlans,

try having a look at the switch ports or possibly if your not wanting to use Vlans perhaps just adding the ether ports to bridges,

the vlan method you could either put a tagged vlan on the ether port or pvid it

Kev
by kevigizmo
Mon Oct 22, 2012 7:02 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Point to Point Link Security Parameter
Replies: 3
Views: 1089

Re: Point to Point Link Security Parameter

you need to somehow improve your CCQ more to 100% the better, this could be achieved by increase / decrease the power, but looking at your signal strength i would imagine it needs either more height or some obstuctions out of the way,

hope this helps ? lol

Kev
by kevigizmo
Mon Oct 22, 2012 6:54 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Point to Point Link Security Parameter
Replies: 3
Views: 1089

Re: Point to Point Link Security Parameter

i would suggest using access list (on AP end) and connect list (on Client end) once the link has a registration right click on it and click "add to access list" or "add to connect list" that way its locked down to those two devices, once you have it as a paired link that way go to wireless security ...
by kevigizmo
Fri Oct 12, 2012 3:20 am
Forum: General
Topic: Vlan on Ether 1 + PPPoE
Replies: 1
Views: 633

Re: Vlan on Ether 1 + PPPoE

Fixed it.. Will post details in.net couple days on how

Kev
by kevigizmo
Fri Oct 12, 2012 3:14 am
Forum: General
Topic: RB1200 won.t upgrade
Replies: 3
Views: 783

Re: RB1200 won.t upgrade

Woop!
No worries glad to help!

Kev

Don't forget Karma if my comment helps ;-)
by kevigizmo
Thu Oct 11, 2012 12:22 am
Forum: General
Topic: RB1200 won.t upgrade
Replies: 3
Views: 783

Re: RB1200 won.t upgrade

I had a similar problem with a different board I soon found that the file that uploaded was incomplete e.g. 11.8 mb file uploads but the file once uploaded was only say 7mb Get a copy of the file from the MikroTik website under downloads, drag and drop into the file folder once it's uploaded check i...
by kevigizmo
Thu Oct 04, 2012 7:30 pm
Forum: General
Topic: Vlan on Ether 1 + PPPoE
Replies: 1
Views: 633

Vlan on Ether 1 + PPPoE

Hey Guys, Im trying to get my RB751U-2HnD to connect to my network. on ether 1 it goes to a Tagged Vlan which carrys to my PPPoE network so.. the problem comes when im trying to setup the VLan on ether 1 to then support the PPPoE through it to get connectivity to the world. Ive got this working on a...
by kevigizmo
Fri Aug 17, 2012 7:24 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: USB UPS: will router act as snmp server
Replies: 2
Views: 1471

Re: USB UPS: will router act as snmp server

Have had similar issue where i connect a APC ups (750 series APC) to the RB493G (running 4.17 but am testing 5.17/5.19/5.20 using a powered USB hub as the 493g usb isnt powered on-board without mod) where the MT uder the UPS tab isnt reading the APC correctly, on the 4.17 / 5.17 it reads status data...
by kevigizmo
Fri Aug 17, 2012 7:04 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB493G intermittent packet loss
Replies: 14
Views: 9371

Re: RB493G intermittent packet loss

Ive got a large MT network (RB493G) using EoIP tunnels going from each site to a main PPPoE GW (RB1100AHx2), i had similar issues with dropping packets on the ether ports, one fix that cured these 10 boxes was i downgraded it to v4.17 this stableised the entire network which has been running happily...
by kevigizmo
Mon Dec 19, 2011 10:16 pm
Forum: General
Topic: Moving MT software + Licence to new CF card
Replies: 2
Views: 511

Re: Moving MT software + Licence to new CF card

Ah right
Many thanks, thought that might be the case it being tied to the HDD

Cheers

Kev
by kevigizmo
Mon Dec 19, 2011 5:30 pm
Forum: General
Topic: Moving MT software + Licence to new CF card
Replies: 2
Views: 511

Moving MT software + Licence to new CF card

Hi All, Ive got a CF brick which currently runs my v5.11 mipsbe and the card is nearly full.. Is there a way to move the whole info on the card to a bigger CF brick ? obv back up the config to then rebuild it onto the new card, but i feel there may be a problem with the licence.. but could be wrong?...