Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 35 matches

by TymeWyse
Fri May 30, 2014 12:03 am
Forum: General
Topic: v6.13 released!
Replies: 177
Views: 50104

Re: v6.13 released!

Yes, after updating (x86) to 6.13, simple queues disappear. Re-boot, they show up and slowley disappear again. Jeff ----------------- Just upgraded from 6.12 to 6.13 (x86). From the Winbox -> Queues -> Simple Queues - the list is empty. In the terminal/ssh it's ok. Anybody with the same problem?
by TymeWyse
Wed Jun 10, 2009 12:41 am
Forum: General
Topic: Help: multiple route question
Replies: 0
Views: 331

Help: multiple route question

I have MT Router OS v3.23 with simple queues set up for my system connected to a T1. I am adding bandwidth from another location. I have a RB450 in a remote location with the other connection. I have the ip addresses set on the RB450 and from what I have read, all I should have to do is to put the I...
by TymeWyse
Fri May 08, 2009 1:37 am
Forum: General
Topic: Multiple Gateway issues
Replies: 0
Views: 386

Multiple Gateway issues

I have a MT Router OS 2.9.50 running the hotspot feature which has a main gateway to the internet via T1, it has been working just fine. The RouterOS unit has 3 NICs (NIC1) the public connection(my T1), (NIC2) my private IP range 10.2.2.x (Hotspot) and (NIC3) a connection for the new link 192.168.50...
by TymeWyse
Thu May 07, 2009 9:53 pm
Forum: General
Topic: Hotspot to Simple Queue
Replies: 1
Views: 402

Hotspot to Simple Queue

I have been using the hotspot feature for some time on my network but since I have grown I would like to just use the simple queues.
Can the hotspot and simple queue features be used at the same time.

Is there an easy way to change this?

Thanks.

Jeff
by TymeWyse
Wed Jan 16, 2008 8:28 am
Forum: General
Topic: Hotspot User and IP Binding
Replies: 1
Views: 514

Hotspot User and IP Binding

If a user is setup within the Hotspot feature and limits are set, will the IP Binding feature use all of the profiles set and limits within hotspot?


Curious..

MT 2.9.50
by TymeWyse
Mon Dec 31, 2007 7:52 am
Forum: General
Topic: Hotspot and IP binding question
Replies: 8
Views: 1933

Hotspot and IP binding question

I have the hotspot feature running for my wireless network. I issue static IP addresses for regular customers and would like to bind the IP address so they can bypass the login screen. When I do this the user will not showup in the hotspot manager for active accounts. Is there a way i can do this to...
by TymeWyse
Fri Nov 16, 2007 10:17 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Simple Queue/ Hotspot help
Replies: 0
Views: 873

Simple Queue/ Hotspot help

I have a small wireless network. Presently I have MT v 2.8.28 but over the past week items have failed. At this time I can not log into the MT router at all unless I am connected to that network. The entire network was run thru the hotspot feature using the DHCP server within MT. This part has now f...
by TymeWyse
Sat Aug 11, 2007 8:15 pm
Forum: General
Topic: Simple Queue and Hotspot?
Replies: 2
Views: 715

Re: Simple Queue and Hotspot?

Is that a separate add on or is it with the package. Sorry for the dumb questions.

Never mind I found it... thanks..

Jeff Kratka
by TymeWyse
Fri Aug 10, 2007 11:44 pm
Forum: General
Topic: Simple Queue and Hotspot?
Replies: 2
Views: 715

Simple Queue and Hotspot?

I have been running a small wireless ISP using the Hotspot feature only with MT v2.8.28. I have built a new unit using v2.9.45 and would like to set it up where people that are regular customers can just log in with a particular IP and MAC address to be on all the time without having to open the bro...
by TymeWyse
Fri Oct 13, 2006 4:29 am
Forum: General
Topic: Hotspot and Outlook Webmail
Replies: 0
Views: 1939

Hotspot and Outlook Webmail

I have a problem/question that just came up from a customer. They connect to my network via the hotspot feature in Mikrotik. From there they connect to their Exchange server with Outlook Web Access. They will connect to their exchange server and enter their username and password from the pop-up but ...
by TymeWyse
Mon Oct 09, 2006 7:11 am
Forum: General
Topic: [Repost] Exchange Outlook Web and MT
Replies: 0
Views: 1578

[Repost] Exchange Outlook Web and MT

Hello, Sorry for ythe repost but I'm trying to figure this out. I have a problem/question that just came up from a customer. They connect to my network via the hotspot feature in Mikrotik. From there they connect to their Exchange server with Outlook Web Access. They will connect to their exchange s...
by TymeWyse
Fri Oct 06, 2006 10:01 pm
Forum: General
Topic: Outlook Web Access and MT Hotspot
Replies: 2
Views: 2195

Try to log to the windows with user and pass same as on the outlook and use MSIE.
It is the same with Internet Explorer and Firefox.

Jeff
by TymeWyse
Fri Oct 06, 2006 4:20 am
Forum: General
Topic: Outlook Web Access and MT Hotspot
Replies: 2
Views: 2195

Outlook Web Access and MT Hotspot

Hello, I have a problem/question that just came up from a customer. They connect to my network via the hotspot feature in Mikrotik. From there they connect to their Exchange server with Outlook Web Access. They will connect to their exchange server and enter their username and password from the pop-...
by TymeWyse
Wed Apr 12, 2006 8:40 pm
Forum: General
Topic: Error 502: failed to receive headers in response
Replies: 4
Views: 912

If you've got the hotspot generated static rule for "transparent HTTP proxy for hotspot clients" in the dst-nat chain of your firewall, try disabling it. Nearly every problem we have ever had with 2.8 and the hotspot (both end-user web surfing and internal crashes) was solved by disabling that tran...
by TymeWyse
Wed Apr 12, 2006 7:59 am
Forum: General
Topic: Error 502: failed to receive headers in response
Replies: 4
Views: 912

Are you using the Hotspot package?
Yes I am.


Jeff
by TymeWyse
Wed Apr 12, 2006 1:56 am
Forum: General
Topic: Error 502: failed to receive headers in response
Replies: 4
Views: 912

Error 502: failed to receive headers in response

For some reason now, when I attempt to go to one particular site I receive an error message: Error 502: failed to receive headers in response . This was brought up to me by a customer and this is only happening to this site when attempting to access it thru my Mikrotik machine. I have not changed my...
by TymeWyse
Sat Apr 08, 2006 8:50 pm
Forum: General
Topic: Odd new Error Message
Replies: 0
Views: 474

Odd new Error Message

For some reason now, when I attempt to go to one particular site I receive an error message: Error 502: failed to receive headers in response . This was brought up to me by a customer and this is only happening to this site when attempting to access it thru my Mikrotik machine. I have not changed my...
by TymeWyse
Thu Feb 16, 2006 10:28 pm
Forum: General
Topic: Hotspot and User logins
Replies: 8
Views: 1453

Sorry, the 2.8 hotspot does not have this feature. You can try to get around it by mangling the packets from your "bypass-customers" with a mark of "hs_auth" (I think - 2.8 is gone in my mind ;) please check the manual or the firewall rules created by hotspot in 2.8). This will let the RouterOS mac...
by TymeWyse
Wed Feb 15, 2006 11:20 pm
Forum: General
Topic: Hotspot and User logins
Replies: 8
Views: 1453

The 2.9 (!) hotspot does provide a feature called "ip binding". This let's you enter IP addresses and/or MAC addresses that should bypass the hotspot, i.e. no hotspot authentication at all. Does that sound like what you want? Best regards, Christian Meis Yes it does. Can v2.8.28 do this also? Last ...
by TymeWyse
Wed Feb 15, 2006 9:10 pm
Forum: General
Topic: Hotspot and User logins
Replies: 8
Views: 1453

I can't really understand your question, however you may use HotSpot MAC-authentication method. User will not be required to type login and password, but his MAC-address will be used automaticaly as username, description here: http://www.mikrotik.com/docs/ros/2.9/ip/hotspot||0.10738002166439034 Is ...
by TymeWyse
Wed Feb 15, 2006 9:55 am
Forum: General
Topic: Hotspot and User logins
Replies: 8
Views: 1453

1) you may use ARP table with arp=reply-only on interface, and IP addresses and MAC-addresses binded in static ARP table, another scenario to use firewall rules. Do I do this with the hospot feature also. I would like to be able to limit bandwidth usage also. 2) HotSpot is a very advavanced method ...
by TymeWyse
Wed Feb 15, 2006 12:25 am
Forum: General
Topic: Hotspot and User logins
Replies: 8
Views: 1453

Hotspot and User logins

Sorry for the simple questions, I am still getting use to MIkrotik. I have a small WISP which I have the hotspot feature running. I would like to be able to have regular users log in without the hotspot feature and . I would like to have it set so I can fix the IP addresses and MAC address. Can some...
by TymeWyse
Wed Aug 24, 2005 8:38 pm
Forum: General
Topic: HELP ! Upgraded to v2.9 and broke it
Replies: 12
Views: 2107

When upgrading from 2.8 to 2.9, do NOT use the all in one package. The first time it boots as the version upgrade occurs, it ONLY installs the system package from the all in one package, nothing else. If you can get access to the unit again, install the all in one package a second time and it will ...
by TymeWyse
Tue Aug 23, 2005 11:56 pm
Forum: General
Topic: Help Please. I need some help with a firewall
Replies: 2
Views: 1075

Help Please. I need some help with a firewall

I have a very basic hotspot system set-up. clients log into the router and add their username and password. At this time I can not get the log in screen at all so I can not browse.

To get a basic firewall running to allow people to get on line what would be a simple set-up.

Please... :oops:
by TymeWyse
Tue Aug 23, 2005 11:34 pm
Forum: General
Topic: Downgrading from v2.9
Replies: 3
Views: 883

i think, 2.8 would not solve your problem. May be describe more detailed, what configuration does not work. It looks like the entire network has stopped working. I just downgraded to 2.8.28 but the back-up I have did not re-set-up the firewall. What I have is an AP going to the MT pc with RouterOS ...
by TymeWyse
Tue Aug 23, 2005 10:54 pm
Forum: General
Topic: Downgrading from v2.9
Replies: 3
Views: 883

Downgrading from v2.9

How do you downgrade from v2.9. I installed it this morning and am having some major problems, (network doesn't work)
by TymeWyse
Tue Aug 23, 2005 8:56 pm
Forum: General
Topic: HELP ! Upgraded to v2.9 and broke it
Replies: 12
Views: 2107

i dont know :oops:
OK Maybe this will help. I am using the Router OS on a pc in the Hotspot mode. The Router os does DHCP and authentication and management only.

So far it has been a VERY BAD DAY !
Not completly back. I have to re-set-up almost everything. The back-up just loded the users..
by TymeWyse
Tue Aug 23, 2005 8:48 pm
Forum: General
Topic: HELP ! Upgraded to v2.9 and broke it
Replies: 12
Views: 2107

i dont know :oops:
OK Maybe this will help. I am using the Router OS on a pc in the Hotspot mode. The Router os does DHCP and authentication and management only.

So far it has been a VERY BAD DAY ! :cry:
by TymeWyse
Tue Aug 23, 2005 8:35 pm
Forum: General
Topic: HELP ! Upgraded to v2.9 and broke it
Replies: 12
Views: 2107

try wireless legacy package....
Can I just upload the older version of OS and downgrade? then work on it from there?
by TymeWyse
Tue Aug 23, 2005 8:29 pm
Forum: General
Topic: HELP ! Upgraded to v2.9 and broke it
Replies: 12
Views: 2107

first problem report for 2.9.....nice version :lol: what about your router?it is pc router or routerboard?
It is a PC Router
by TymeWyse
Tue Aug 23, 2005 8:21 pm
Forum: General
Topic: HELP ! Upgraded to v2.9 and broke it
Replies: 12
Views: 2107

HELP ! Upgraded to v2.9 and broke it

I just went to do an upgrade to v2.9 and as soon as I did it , it broke. Can not lok on to the wireless network. I can log into the winbox but not on to the wireless network. I know it's a simple thing but ... HELP !
by TymeWyse
Wed Jun 15, 2005 9:52 pm
Forum: General
Topic: MAC Auth. problem
Replies: 2
Views: 929

MAC Auth. problem

I am using a MT OS and am having problems with mac filtering enabled. The problem is that when I have people using Tranzeo CPE's logging in the MAC address, of the NIC is being from the machine and not the Tranzeo.

How do I get MT to use only the MAC address of the CPE

Any Sugggetions

Jeff
by TymeWyse
Fri Jan 14, 2005 10:08 pm
Forum: General
Topic: MAC Auth. problem
Replies: 4
Views: 1216

The CPE's and the APare running in bridged mode. I just got off the telephone with Tranzeo and the CPE-80 and AP-4115 do not have the feature to change which MAC address to use, that comes on different CPE's. Excuse my lack of knowlege on this but besides the Hotspot feature and DHCP, do I need to r...
by TymeWyse
Thu Jan 13, 2005 11:38 pm
Forum: General
Topic: MAC Auth. problem
Replies: 4
Views: 1216

MAC Auth. problem

I am running the hotspot feature and having users log in with both username/password and MAC adresses. The only problem is that the MT machine is pulling the MAC address off the users NIC and not the radio. All people are using Tranzeo CPE's. How do I get MT to only see the MAC address of the CPE an...
by TymeWyse
Fri Dec 10, 2004 10:32 pm
Forum: General
Topic: Mac Filtering
Replies: 1
Views: 699

Mac Filtering

Hello, I have a small wireless network setup and have hopefully an easy question. I am using the Mikrotik Router OS and am using along with the hotspot feature trying to do MAC filtering. I am noticing that at times the end user logs in using their CPE's (all Tranzeo) and sometimes it picks up the M...