Community discussions

MikroTik App

Search found 15 matches

by ericthecat
Wed Jun 26, 2013 12:42 pm
Forum: General
Topic: TCP connections over IPSEC stop sending
Replies: 1
Views: 520

Re: TCP connections over IPSEC stop sending

For reference, and in case anyone else comes across this and wonders...

Turns out it was an issue with Jumbo frames at the server end - disabling them appears to have sorted it :)
by ericthecat
Mon Jun 24, 2013 6:22 pm
Forum: General
Topic: TCP connections over IPSEC stop sending
Replies: 1
Views: 520

TCP connections over IPSEC stop sending

Since going all RouterOS for our routing, I've encountered a strange problem with TCP connections over IPSEC. We do large (eg. 30GB) http requests to a storage server (solaris based) which go over the VPN to our other storage server. However, the request keeps failing part way through - it times out...
by ericthecat
Thu Jun 20, 2013 3:00 pm
Forum: General
Topic: Upgrade to 6.1 killed my RB1100x2AH
Replies: 11
Views: 2967

Re: Upgrade to 6.1 killed my RB1100x2AH

I had a similar problem with an AH1100x2 - just over a year old - appeared to be working OK - upgraded to 6.1 and it just wouldn't load - firmware loaded (are you seeing *anything* on the serial port?) but wouldn't boot Discovered it was dodgy memory - swapped that out and all appears fine. Oh, and...
by ericthecat
Thu Jun 20, 2013 2:19 pm
Forum: General
Topic: Upgrade to 6.1 killed my RB1100x2AH
Replies: 11
Views: 2967

Re: Upgrade to 6.1 killed my RB1100x2AH

I had a similar problem with an AH1100x2 - just over a year old - appeared to be working OK - upgraded to 6.1 and it just wouldn't load - firmware loaded (are you seeing *anything* on the serial port?) but wouldn't boot Discovered it was dodgy memory - swapped that out and all appears fine. Oh, and ...
by ericthecat
Sat Jun 15, 2013 1:07 pm
Forum: General
Topic: RouterOS 6.1 released
Replies: 198
Views: 58615

Re: RouterOS 6.1 released

need more details, IPSec did not receive any changes that would brake that. try to enable debug logs on RouterOS and see what is happening. Also have had IPSEC problems 6.0 <-> 6.1 - downgraded the 6.1 side, and its now working again. However it was intermittent - ie worked fine since about midday ...
by ericthecat
Tue Mar 06, 2012 11:53 pm
Forum: General
Topic: RB1100AH - RouterOS 5.11 - Can't configure SSH to Router...
Replies: 21
Views: 5854

Re: RB1100AH - RouterOS 5.11 - Can't configure SSH to Router

My problem is simple : the box is remote (it is in NYC, I'm in Paris), nothing's connected on port 13, and no one on site can provide help. I can see that routerOS 5.14 is out... Could it be that someone added a /system ssh regenerate-keys as it was suggested in one post ? Or does 5.14 includes som...
by ericthecat
Tue Feb 21, 2012 10:08 am
Forum: General
Topic: x86 5.5 and 5.7 ssh key problem
Replies: 32
Views: 11779

Re: x86 5.5 and 5.7 ssh key problem

won't "/system reset" force key generation too?.. if you can restore configuration after /system reset-configuration, then most probably you are able to do the netinstall on the device. (Tunnel to closest device bridge the port (ether13) and install away) Unless, like me, the router is remote, you ...
by ericthecat
Thu Jan 26, 2012 10:16 am
Forum: General
Topic: RB1100AH - RouterOS 5.11 - Can't configure SSH to Router...
Replies: 21
Views: 5854

Re: RB1100AH - RouterOS 5.11 - Can't configure SSH to Router

:( OK might need a site visit. Actually, need another router, so we have a pair, so downtime isn't such an issue :) Must talk to management. However, I did look through all the documentation I could find and nothing I saw said that you had to be in ether13 for network boot... (that I could see, migh...
by ericthecat
Wed Jan 25, 2012 4:49 pm
Forum: General
Topic: RB1100AH - RouterOS 5.11 - Can't configure SSH to Router...
Replies: 21
Views: 5854

Re: RB1100AH - RouterOS 5.11 - Can't configure SSH to Router

So ether13 *has* to be used to do netinstall?
by ericthecat
Wed Jan 25, 2012 4:37 pm
Forum: General
Topic: RB1100AH - RouterOS 5.11 - Can't configure SSH to Router...
Replies: 21
Views: 5854

Re: RB1100AH - RouterOS 5.11 - Can't configure SSH to Router

Unfortunately, the router is at a remote site, so I'll be doing a completely remote install (using a differently connected network connection), remote desktop to a windows machine and serial port connected to a linux machine. Might this cause problems with a netinstall? Is there something special ab...
by ericthecat
Wed Jan 25, 2012 4:24 pm
Forum: General
Topic: RB1100AH - RouterOS 5.11 - Can't configure SSH to Router...
Replies: 21
Views: 5854

Re: RB1100AH - RouterOS 5.11 - Can't configure SSH to Router

OK, thanks, will try to do this over the weekend - our live router :( Must buy another one :)
by ericthecat
Wed Jan 25, 2012 1:50 pm
Forum: General
Topic: RB1100AH - RouterOS 5.11 - Can't configure SSH to Router...
Replies: 21
Views: 5854

Re: RB1100AH - RouterOS 5.11 - Can't configure SSH to Router

Seems very similar to issue here:

http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=55252

Is there any way of regenerating ssh host keys?

Thanks

Chris
by ericthecat
Wed Jan 18, 2012 2:25 pm
Forum: General
Topic: RB1100AH - RouterOS 5.11 - Can't configure SSH to Router...
Replies: 21
Views: 5854

Re: RB1100AH - RouterOS 5.11 - Can't configure SSH to Router

would not recommend to downgrade below version it came from factory. Will try 5.9 and see if i loose any ssh keys as i am using ssh key logins extensively over my testing routers. OK, thanks - as I said before, only one of the two routers (purchased at the same time) is exhibiting this problem, so ...
by ericthecat
Tue Jan 17, 2012 2:36 pm
Forum: General
Topic: RB1100AH - RouterOS 5.11 - Can't configure SSH to Router...
Replies: 21
Views: 5854

Re: RB1100AH - RouterOS 5.11 - Can't configure SSH to Router

reinstall using Netinstall. try to remember how you got to this state. What version did you use previously, did you have issues with ssh running that version? what happens if you upgrade form other version of RouterOS. Unfortunately, this is now in production :) working fine apart from this... We'r...
by ericthecat
Mon Jan 16, 2012 4:57 pm
Forum: General
Topic: RB1100AH - RouterOS 5.11 - Can't configure SSH to Router...
Replies: 21
Views: 5854

Re: RB1100AH - RouterOS 5.11 - Can't configure SSH to Router

I'm getting exactly the same issues as here - was there any resolution to this?

Thanks

Chris

EDIT: This is on a brand new 1100AHx2, newly installed, upgraded to 5.11, then configured