Community discussions

Search found 18 matches

by Ridddick
Wed Sep 11, 2019 6:51 pm
Forum: The Dude
Topic: Get mac by switch port
Replies: 0
Views: 265

Get mac by switch port

Hi. An ancient task without normal sulution. Having couple of d-link smart-switches and trying to know what mac on what port is for now. Proper oid for that is (1.3.6.1.2.1.17.7.1.2.2.1.2) and the answer is like this: iso.3.6.1.2.1.17.7.1.2.2.1.2.1.[dec-mac] 196.18.245.52.148.211 [/dec-mac] = INTEGE...
by Ridddick
Thu Dec 03, 2015 5:51 pm
Forum: General
Topic: 6.31rc16 and wireless-cm2 high CPU load
Replies: 8
Views: 2101

Re: 6.31rc16 and wireless-cm2 high CPU load

I was on 6.32.2 when i faced with the problem then updated to 6.34rc6 then downgraded on 6.30.2 but the result was the same.
by Ridddick
Tue Dec 01, 2015 9:07 am
Forum: General
Topic: 6.31rc16 and wireless-cm2 high CPU load
Replies: 8
Views: 2101

Re: 6.31rc16 and wireless-cm2 high CPU load

No, it's not. ROS 6.30.2, capsman is still loading 100% cpu during caps registration, some caps are disconnecting. Awfull. :(
by Ridddick
Mon Nov 23, 2015 3:12 pm
Forum: General
Topic: CAPsMAN v2 ready for testing
Replies: 201
Views: 102042

Re: CAPsMAN v2 ready for testing

We are massively deploying CAPSMANv2 now but are suffering controller cpu spikes to 100%. Having the same issue, so sad. Using RB751 as a controller and grooves/caps as APs, ROS 6.34rc6. The controller takes 4 APs and have 50-100% CPU load and memory leakage. When 5th AP connects it just hangs up. ...
by Ridddick
Thu May 07, 2015 6:54 pm
Forum: General
Topic: A link with parameter on Hotspot login page
Replies: 1
Views: 361

Re: A link with parameter on Hotspot login page

Anyone?
by Ridddick
Tue Apr 14, 2015 6:25 pm
Forum: General
Topic: A link with parameter on Hotspot login page
Replies: 1
Views: 361

A link with parameter on Hotspot login page

Hi to everybody. Faced with a hotspot issue. Enabled hotspot and put a link for trial users: "$(link-login-only)?dst=http://host.com?param1=value1¶m2=value2&username=T-$(mac-esc)" But hotspot redirects users to "http://host.com?param1=value1". So it cuts second parameter off but saves username s...
by Ridddick
Thu Apr 09, 2015 5:22 pm
Forum: General
Topic: Web proxy and Chrome for android
Replies: 2
Views: 806

Re: Web proxy and Chrome for android

What gap do you meen? I'm only trying to say that web-proxy actualy works fine except chrome for android. It doesn't redirect port 80 to 8080. On the other browsers it does.
by Ridddick
Wed Apr 08, 2015 11:58 pm
Forum: General
Topic: Web proxy and Chrome for android
Replies: 2
Views: 806

Web proxy and Chrome for android

Hi. Enabled web proxy and added a redirect dst-nat rule port 80 to 8080. Create proxy rule redirecting site1.com to site2.com. Trying go to site1.com with chrome on my smartphone, it does ok (?!). Trying the same on default android browser - it's redirected to site2.com as needed. Chrome on desktop ...
by Ridddick
Wed Apr 08, 2015 11:09 pm
Forum: General
Topic: How to REDIRECT a page ?
Replies: 9
Views: 1977

Re: How to REDIRECT a page ?

No, there's no such a way. It's not a question of mikrotik but the https protocol. You can try to block it but not to redirect.
by Ridddick
Wed Mar 25, 2015 10:57 pm
Forum: General
Topic: Reading $_GET from URL
Replies: 1
Views: 425

Reading $_GET from URL

Hi! Is it possible to read and send values from GET array which are comming from the url via web proxy? For example, user goes to the url "domain.com/script.php?smth=value". I want to redirect him via web proxy to another website with the same parameters.
by Ridddick
Sun Aug 11, 2013 2:31 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude and Windows8
Replies: 9
Views: 6000

Re: Dude and Windows8

The same problem, guys! Windows 8 Pro, Antivirus and Firewall is off, UAC is off, installing and running Dude as an admin. When i add a new device it starts pinging but The Dude says "unstable", then "fail". Pings from the PC itself are ok. Any ideas?
by Ridddick
Thu Jul 19, 2012 9:13 am
Forum: General
Topic: MT generates flood to another MT device in LAN
Replies: 4
Views: 997

Re: MT generates flood to another MT device in LAN

*.1.40 is our local server and it has lots of connections from other subnets, it's ok. And what is not ok is that i see all these connections on mikrotik that works just as an access point. My central MT router (PC) has only two interfaces - WAN and LAN, so there were no configured bridge on it. I a...
by Ridddick
Wed Jul 18, 2012 9:55 am
Forum: General
Topic: MT generates flood to another MT device in LAN
Replies: 4
Views: 997

Re: MT generates flood to another MT device in LAN

Any ideas??
by Ridddick
Fri Jul 13, 2012 1:13 pm
Forum: General
Topic: MT generates flood to another MT device in LAN
Replies: 4
Views: 997

MT generates flood to another MT device in LAN

Got a MT (PC) that routes several subnets, everything is fine. Decided to make a wifi hotspot with RB751U, plugged it to one of our switches (to eth2) and it started recieving all traffic packets (2-7 mb/s) from the main MT router to its eth2 interface! It wasn't even configured with any routes, def...
by Ridddick
Fri Jan 27, 2012 1:09 pm
Forum: General
Topic: Connection marking in mangle
Replies: 8
Views: 1265

Re: Connection marking in mangle

all the traffic is already marked with no-mark packet/connection mark Ok, i thouhgt about this but anyway when i'm disabling "alltraffic" marker and having more different classes (class-b, class-c connections) some connetcions to the port 1433 become class-c and class-b as you can see on the screen...
by Ridddick
Fri Jan 27, 2012 8:45 am
Forum: General
Topic: Connection marking in mangle
Replies: 8
Views: 1265

Re: Connection marking in mangle

I have SRC_NAT enabled so i guess i need to use postrouting chain but it changes nothing. I tried all chains for both types of traffic.
Image
by Ridddick
Thu Jan 26, 2012 7:23 am
Forum: General
Topic: Connection marking in mangle
Replies: 8
Views: 1265

Re: Connection marking in mangle

Exactly, class-d mark is higher in the list than class-a, so all traffic first gets class-d mark and when a connection matches another condition (1433 port) it should change its mark to class-a. Most of the cnnections do this but some stay as class-d. What am i doing wrong?
by Ridddick
Wed Jan 25, 2012 8:56 am
Forum: General
Topic: Connection marking in mangle
Replies: 8
Views: 1265

Connection marking in mangle

Hi. Trying to give higher priority to 1433 port connections. First i mark all traffic as class-d, then select 1433 port (actualy it can be any port) and mark as class-a. Next i suppose to mark packets of both connection marks and build a queue. But when i monitor IP-FIERWALL-CONNECTIONS with 1433 po...