Community discussions

Search found 61 matches

  • 1
  • 2
by erebusodora
Mon Jun 04, 2018 6:34 pm
Forum: Announcements
Topic: Winbox 3.14 released!
Replies: 77
Views: 9187

Re: Winbox 3.14 released!

This version 3.14 works very slowly before connecting to the router. In version 3.13 or 3.12 is connect very fast to riuter
by erebusodora
Wed Apr 25, 2018 8:20 pm
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: Feature requests
Replies: 815
Views: 142002

Re: Feature requests

It would be very nice to have a feature to hide rows. Column Hide and Show Footer Works is a great job on the look. Screenshot feature must be implementet too.
by erebusodora
Mon Apr 23, 2018 2:23 pm
Forum: Announcements
Topic: Advisory: Vulnerability exploiting the Winbox port [SOLVED]
Replies: 204
Views: 78904

Re: Advisory: Vulnerability exploiting the Winbox port

How do we know if our router is infected what are the symptoms for this vulnerability ???
by erebusodora
Wed Mar 21, 2018 8:04 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: LHG XL 5 AC-problem link at 18 km distance
Replies: 2
Views: 510

LHG XL 5 AC-problem link at 18 km distance

Today, we decided to mount two LHG XL 5ACs against each other at a distance of 18 km (on map). At first I was skeptical that a link at a distance of at least 100 Mbps or at least 80 Mbps could be achieved. Just as we took antennas that were in version 6.40.2 (factory), we encountered a problem, they...
by erebusodora
Sun Mar 11, 2018 10:24 am
Forum: The Dude
Topic: Dude server v.6 - not working with port forwarding
Replies: 32
Views: 1764

Re: Dude server v.6 - not working with port forwarding

erebusodora, May I ask you to verify if ROS collecting data method show correct data in your configuration? What will happening if we will configure 'routeros management' service with custom Winbox port for all devices behind NAT? For this we should: 1. Elect 'no-snmp' SNMP profile. 2. Enable check...
by erebusodora
Sun Mar 11, 2018 10:01 am
Forum: Wireless Networking
Topic: AC equipment and spectral scan problem
Replies: 169
Views: 20726

Re: AC equipment and spectral scan problem

A few days ago I got LHG XL5AC and disappointed that the Spectral Scan function did not work. I can not understand why the functions that do not exist or do not work do not write them in the technical specifications. The line is true but the funds are wrong. We may have to wait another three years.....
by erebusodora
Fri Jan 12, 2018 1:12 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude server v.6 - not working with port forwarding
Replies: 32
Views: 1764

Re: Dude server v.6 - not working with port forwarding

Hello, erebusodora! It seems that you are right, Dude v6 can't work correctly with SNMP forwarded ports at the moment - which was confirmed by support. Forgive me for misleading you... As you mentioned I have added links between devices. The results: 1. Information on devices labels is correct. 2. ...
by erebusodora
Mon Jan 08, 2018 7:46 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude server v.6 - not working with port forwarding
Replies: 32
Views: 1764

Re: Dude server v.6 - not working with port forwarding

This is the report from support: "In such cases please use Dude agent feature, which can be used on any architecture, also on those which does not support The Dude server. https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:The_Dude_v6/Agents Please note that The Dude does not know anything about the port forward...
by erebusodora
Mon Jan 08, 2018 11:53 am
Forum: The Dude
Topic: Dude server v.6 - not working with port forwarding
Replies: 32
Views: 1764

Re: Dude server v.6 - not working with port forwarding

erebusodora, Probably a some time is required to update information in the Dude from the clients. Anyway, you should change ROS port as you do it for Minyor or uncheck ''Router OS" and "Secure mode" for all ROS devices behind NAT. Also, please be aware that username and password are valid for all t...
by erebusodora
Mon Jan 08, 2018 11:50 am
Forum: The Dude
Topic: Dude server v.6 - not working with port forwarding
Replies: 32
Views: 1764

Re: Dude server v.6 - not working with port forwarding

Why other monitoring programs work correctly and we can not use the feature Dude server. Why pay then if it does not work with forwarding ports ? Because those other programs use only SNMP (which you have handled) while Dude server also uses other methods of contacting the routers (which you haven'...
by erebusodora
Sun Jan 07, 2018 4:48 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude server v.6 - not working with port forwarding
Replies: 32
Views: 1764

Re: Dude server v.6 - not working with port forwarding

Fact is that your network design is not good. This has been discussed before. You are trying to work around it, but it would be better to change the design so you can access your network devices directly, even if that involves a VPN overlay used just for the monitoring. There is no question of chan...
by erebusodora
Sun Jan 07, 2018 4:42 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude server v.6 - not working with port forwarding
Replies: 32
Views: 1764

Re: Dude server v.6 - not working with port forwarding

Hello, erebusodora! Thank you for provided screens! From them we see that all ROS devices behind NAT have similar information: Resources, Routerboard and Health tab. Do they are similar devices and have same uptime? We may start to find an issue from Minyor, because here you noticed only one issue ...
by erebusodora
Sun Jan 07, 2018 1:29 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude server v.6 - not working with port forwarding
Replies: 32
Views: 1764

Re: Dude server v.6 - not working with port forwarding

erebusodora, thank you for detailed information! Yes, from information you provided it seems that an issue exist. May I ask you about ROS Winbox access to the Minyor device? Does it is accessible via default 8291 port or it is NAT'ed also to the different port? And if checkbox 'Router OS' and 'Secu...
by erebusodora
Sat Jan 06, 2018 11:29 am
Forum: The Dude
Topic: Dude server v.6 - not working with port forwarding
Replies: 32
Views: 1764

Re: Dude server v.6 - not working with port forwarding

Hello , eriitguy In my case I have 30 board behind NAT. The schema you showed is just one board . In my case, the information from the boards behind NAT is mixed with other boards behind the NAT. Put two more boards behind NAT and try to see. erebusodora, I just tested more complex configuration . ...
by erebusodora
Thu Jan 04, 2018 2:39 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude server v.6 - not working with port forwarding
Replies: 32
Views: 1764

Re: Dude server v.6 - not working with port forwarding

Hello, erebusodora! I just tested CHR with forwarded SNMP port in the test environment and it working fine. Thank you! Hello , eriitguy In my case I have 30 board behind NAT. The schema you showed is just one board . In my case, the information from the boards behind NAT is mixed with other boards ...
by erebusodora
Fri Nov 24, 2017 7:55 am
Forum: The Dude
Topic: Dude server v.6 - not working with port forwarding
Replies: 32
Views: 1764

Re: Dude server v.6 - not working with port forwarding

Another bug in Dude server. In Dude server --> RouterOS info-->Healt tab showing incorect voltage 8,8 V for RB433, RB433L boards. This boards not heave this function to show voltage.
by erebusodora
Thu Nov 23, 2017 2:31 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude server v.6 - not working with port forwarding
Replies: 32
Views: 1764

Re: Dude server v.6 - not working with port forwarding

Maybe a Dude agent might help here? Thank you! CRS1xx, CRS2xx, DISC, LDF, LHG, NetBox, NetMetal, PowerBox, QRT, RB9xx, hAP, hAP ac, hAP ac lite, mANTBox, mAP, RB4xx, cAP, hEX, wAP, BaseBox, DynaDish, RB2011, SXT, OmniTik, Groove, Metal, Sextant, RB7xx don not have a Dude server/agent packages. This...
by erebusodora
Wed Oct 18, 2017 11:51 am
Forum: The Dude
Topic: Dude server v.6 - not working with port forwarding
Replies: 32
Views: 1764

Re: Dude server v.6 - not working with port forwarding

Maybe a Dude agent might help here? Thank you! CRS1xx, CRS2xx, DISC, LDF, LHG, NetBox, NetMetal, PowerBox, QRT, RB9xx, hAP, hAP ac, hAP ac lite, mANTBox, mAP, RB4xx, cAP, hEX, wAP, BaseBox, DynaDish, RB2011, SXT, OmniTik, Groove, Metal, Sextant, RB7xx don not have a Dude server/agent packages. This...
by erebusodora
Tue Oct 17, 2017 4:09 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude server v.6 - not working with port forwarding
Replies: 32
Views: 1764

Re: Dude server v.6 - not working with port forwarding

Cleanup your network so you don't need port forwardings for things like this... Or make sure you forward all the ports required for the application you are running (Dude uses more than just SNMP) Cleanup ???? Cleanup a network working over 10 years with 150 mikrotiks'router boards only for working ...
by erebusodora
Tue Oct 17, 2017 3:01 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude server v.6 - not working with port forwarding
Replies: 32
Views: 1764

Dude server v.6 - not working with port forwarding

Dude server not respond with forwarding port's Example: Dude server on RB1100AHx4 Dude editions (with pppoe server) with ip adres 10.1.3.10 <----- > Router1 (with NAT) ip 10.1.3.11 <------>Router2 (with NAT) ip 10.1.3.12 I add this line in router1 Router1:add action=dst-nat chain=dstnat dst-port=307...
by erebusodora
Fri Oct 13, 2017 12:32 pm
Forum: RouterOS v7
Topic: Feature request for v7.x
Replies: 241
Views: 49964

Re: Feature request for v7.x

I will be very glad if there is a tool for cutting the current screen of winbox. Also, if something (text) is copied from the terminal to the colors for greater convenience when looking for a setting. Also have and chat system between two routerboard systems or between two administratos in winbox :)
by erebusodora
Fri Oct 13, 2017 8:12 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB1100AHx4 Dude Edition cooling
Replies: 11
Views: 1568

Re: RB1100AHx4 Dude Edition cooling

And if I put this board on a tower and it is summer time if I will need a fan ??
by erebusodora
Tue May 09, 2017 12:07 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.39.1 [current]
Replies: 158
Views: 29777

Re: v6.39.1 [current]

Netinstall work always
Read wiki
Push and hold reset buton all time, then power up


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Netinstall not workin i try 50 times. I read wiki manual but nothig hapen.
by erebusodora
Sun May 07, 2017 3:01 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.39.1 [current]
Replies: 158
Views: 29777

Re: v6.39.1 [current]

After update RB 750 v.6.38 to 6.39.1 is died. Nothig help .......reset or hardware reset. Netinstall not help too. Blink only power light. :(
by erebusodora
Mon Apr 24, 2017 1:10 pm
Forum: Announcements
Topic: Tik App, MikroTik android utility ALPHA test
Replies: 325
Views: 101104

Re: Tik App, MikroTik android utility ALPHA test

In version v.0.0.52 Ticket#2017031322000808 not fixed. Ping to same hosts's with TikApp TOTALY different with Winbox 3.11 . In TikApp ping show time=874 ms or time:unknow status timeout. In winbox 3.11 show real!!! ping time=0 or time =1 between MikrotikRb and hosts http://www.kaolinovo.bg/raw/uploa...
by erebusodora
Mon Mar 13, 2017 12:44 pm
Forum: Announcements
Topic: Tik App, MikroTik android utility ALPHA test
Replies: 325
Views: 101104

Re: Tik App, MikroTik android utility ALPHA test

On Lenovo Vibe P1 is workin good but 1 problem found. When import adreses (from adress.wbx file) and when i want to connect to adres from imported list it always show my first conection . Example my first conection is 192.168.0.1 and i want to connect to 192.168.0.6 from imported list but always re...
by erebusodora
Thu Oct 20, 2016 8:24 am
Forum: Announcements
Topic: Tik App, MikroTik android utility ALPHA test
Replies: 325
Views: 101104

Re: Tik App, MikroTik android utility ALPHA test

On Lenovo Vibe P1 is workin good but 1 problem found. When import adreses (from adress.wbx file) and when i want to connect to adres from imported list it always show my first conection . Example my first conection is 192.168.0.1 and i want to connect to 192.168.0.6 from imported list but always re...
by erebusodora
Wed Jun 08, 2016 8:11 am
Forum: Announcements
Topic: Tik App, MikroTik android utility ALPHA test
Replies: 325
Views: 101104

Re: Tik App, MikroTik android utility ALPHA test

On Lenovo Vibe P1 is workin good but 1 problem found. When import adreses (from adress.wbx file) and when i want to connect to adres from imported list it always show my first conection . Example my first conection is 192.168.0.1 and i want to connect to 192.168.0.6 from imported list but always ret...
by erebusodora
Mon Apr 04, 2016 12:50 pm
Forum: Announcements
Topic: Tik App, MikroTik android utility ALPHA test
Replies: 325
Views: 101104

Re: Tik App, MikroTik android utility ALPHA test

Tik App not working with forwardin ports. Example: add action=dst-nat chain=dstnat comment=Sre dst-port=294 protocol=tcp to-addresses=10.1.3.10 to-ports=8728
I write this line in mikrotik with public ip but nothing hapens.
When try to connect to public IP example: 193.108.200.201 all is ok.
by erebusodora
Fri Feb 26, 2016 8:25 am
Forum: Announcements
Topic: Winbox3.1 released!
Replies: 50
Views: 17992

Re: Winbox3.1 released!

Where i set group or note in Winbox 3.1. Interface or wireless windows (minimum size) in winbox is too large i want to use this space.
by erebusodora
Fri Aug 01, 2014 6:25 pm
Forum: General
Topic: v6.18
Replies: 109
Views: 26884

Re: v6.18

When upgrade from System Packages Check for Upgrades - I resieve ERROR - getting changelog --->Error:conection timed out
When click on "Download &Upgrade" nothing is hapen.
by erebusodora
Tue Jul 01, 2014 2:34 pm
Forum: General
Topic: v6.15 released
Replies: 302
Views: 96922

Re: v6.15 released

And again, is not a bug, check how many peer DNS your provider send to you. Why I'm sure is not a bug? Because I'm using 4 2011UiAS all with 6.15 (really one with 6.16rc10...) with dynamic dns, one with dhcp client, one with pppoe-client connected to mikrotik pppoe-server, one with pppoe-client by ...
by erebusodora
Tue Jul 01, 2014 1:18 pm
Forum: General
Topic: v6.15 released
Replies: 302
Views: 96922

Re: v6.15 released

Bug on RB 2011UiAS with dynamic DNS rows. There was only 2 static DNS. The rows are too many. Example on picture. Is not a bug. Paste this on your device: /ip dhcp-client set [find] use-peer-dns=no /interface pppoe-client set [find] use-peer-dns=no /interface ppp-client set [find] use-peer-dns=no I...
by erebusodora
Tue Jul 01, 2014 10:51 am
Forum: General
Topic: v6.15 released
Replies: 302
Views: 96922

Re: v6.15 released

Bug on RB 2011UiAS with dynamic DNS rows. There was only 2 static DNS. The rows are too many. Example on picture.
by erebusodora
Tue Jul 01, 2014 8:20 am
Forum: General
Topic: v6.15 released
Replies: 302
Views: 96922

Re: v6.15 released

When upgrade from 5.26 to 6.15 (RB 433) some CPE not connect to hiden SSID. When SSID is visible all is connect. MAC adress of not connected CPE's is 00:1D:0F:E4:B6:F7 (tp-link 5210G), 64:70:02:B3:11:A1 (tp-link 5210G), 10:FE:ED:85:2D:0F (tp-link 5210G) . All CPE is on client mode with MAC connect t...
by erebusodora
Thu Jun 13, 2013 8:37 am
Forum: General
Topic: RouterOS 6.1 released
Replies: 198
Views: 48732

Re: RouterOS 6.1 released

Before upgrade changelog in Sysstem->Packages->Check for upgrade is show but after is gone why ?...I think the cnahgelog is show always before and dfter ugrades.
by erebusodora
Tue May 21, 2013 8:32 am
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: Feature requests
Replies: 815
Views: 142002

Re: Feature requests

Is there a possibility to add a option or separate to PPPoE conections like a Hotspot cookies. For Tracking ,statistics
tics , MAC adress, uptime total, etc. ...........clients.
by erebusodora
Tue May 21, 2013 8:23 am
Forum: General
Topic: v6.0 released
Replies: 321
Views: 60547

Re: v6.0 released

After upgrade from 5.25 to 6.0 PPPoE client disconected after 3 hours on x86. System reboot PPPoE client conect again. Back to 5.25 all is OK.
by erebusodora
Fri Mar 08, 2013 11:34 pm
Forum: General
Topic: 5.24 released!
Replies: 161
Views: 40365

Re: 5.24 released!

My sextantG just froze its wlan,,, I was using ros5.24 + fw3.02

Now using netwatch to run a script to disable/enable.

Whats the advice please MT..
You are not alone :) My Sextant,s i frozen too...5.24 + fw3.02
by erebusodora
Fri Mar 08, 2013 8:10 pm
Forum: General
Topic: 5.24 released!
Replies: 161
Views: 40365

Re: 5.24 released!

RB450G eth1 port flapping is not fixed too.
by erebusodora
Thu Mar 07, 2013 2:58 pm
Forum: General
Topic: 5.24 released!
Replies: 161
Views: 40365

Re: 5.24 released!

Ethernet port flapping is not fixed (SEXTANT 5HnD). wireless interface freezing on SEXTANT 5HnD not yet fixed!
by erebusodora
Thu Feb 28, 2013 8:45 am
Forum: General
Topic: 5.24 released!
Replies: 161
Views: 40365

Re: 5.24 released!

The AP is SXT G-2HnD Txchain1,Rx chain1 is not enabled. Thе picture shows C1 CH2. Tis has a lot of variation singnal photo 1 and 3 are the same CPE. CPE is TP-link 5210. After test's only workable on 2412 to 2427. Signal levels ranging from -41 to -75 depending on position and distance, the result i...
by erebusodora
Thu Feb 14, 2013 2:55 pm
Forum: General
Topic: 5.23 released!
Replies: 72
Views: 21961

Re: 5.23 released!

Web proxy is disabled but when requests start to the web proxy CPU go to 100% or 98%.
by erebusodora
Tue Jan 29, 2013 8:29 am
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: v6 rc7 released
Replies: 88
Views: 22411

Re: v6 rc7 released

ANOTHER RB100AH just locked up when I was logging in to change the speed on a simple queue. 2hr drive up to a mountain tower. NOT COOL MIKROTIK!!!!! I know its my fault for testing beta, but this is RC7 shouldn't it be at least somewhat stable?!?!? Really getting tired of this, this is the 3rd rout...
by erebusodora
Mon Dec 10, 2012 9:45 am
Forum: RouterOS v7
Topic: 5.22 released!
Replies: 104
Views: 45852

Re: 5.22 released!

The scenario is Sextant AP ----> Sextant station bridge (protocol nv2) ... after 1 day trafic stoping. Enable disable wireless interface traffic comes. When ptotocol is nstream no problem. Downgrade to 5.18 NO problem too. Do u still have this problem with 5.22 because I have this problem with prev...
by erebusodora
Sat Dec 01, 2012 10:17 pm
Forum: RouterOS v7
Topic: 5.22 released!
Replies: 104
Views: 45852

Re: 5.22 released!

The scenario is Sextant AP ----> Sextant station bridge (protocol nv2) ... after 1 day trafic stoping. Enable disable wireless interface traffic comes. When ptotocol is nstream no problem. Downgrade to 5.18 NO problem too.
by erebusodora
Wed Nov 28, 2012 6:54 pm
Forum: RouterOS v7
Topic: 5.22 released!
Replies: 104
Views: 45852

Re: 5.22 released!

For everyone that says there is no options in Advanced tab it was already discussed in another topic. The options that are shown are the only relevant for the currently selected wireless mode. For example there is no ack setting in nstreme. That is why it is not shown in Advanced. Switch to a proto...
by erebusodora
Mon Nov 26, 2012 10:47 am
Forum: RouterOS v7
Topic: 5.22 released!
Replies: 104
Views: 45852

Re: 5.22 released!

Мissing options on AP side...
AP.jpg
NV2 options on AP side missing too.
by erebusodora
Tue Nov 13, 2012 5:27 pm
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: v6rc3 released
Replies: 92
Views: 26156

Re: v6rc3 released

Offered in PPP-Active conection have something like "hotspot cookies" for statistics and tracking MAC addresses (Lifetime 30 days example).
by erebusodora
Mon Nov 12, 2012 10:50 am
Forum: General
Topic: 5.21 released
Replies: 78
Views: 17465

Re: 5.21 released

I confirm, that 5.21 introduces some serious problems with interrupting traffic. I pointed this in other topic, but it seems i'm there only one and here looks i'm not alone. SO what can I say to Mikrotik team? 5.21 is buggy.... I think ive had this happen three times. Its odd though as we only real...
  • 1
  • 2