Community discussions

Search found 31 matches

by fcucci
Tue Jul 09, 2019 9:28 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF Connected routes in NSSA Area doesn't propagate after PPPoE Interface flapping
Replies: 0
Views: 480

OSPF Connected routes in NSSA Area doesn't propagate after PPPoE Interface flapping

Hello All, we have 3 routers, BRAS1, BRAS2 and Core Router; two BRAS and Core are connected in a OSPF NSSA area; /32 routes connected at BRASes are advertised to CORE without problems. When a client with a static route connect to one of BRAS with "framed-routes" radius attribute, the static is annou...
by fcucci
Mon Jul 23, 2018 1:05 pm
Forum: Scripting
Topic: BGP Peer state
Replies: 3
Views: 669

Re: BGP Peer state

Hi doneware,

OK, now it works good.

Thank you so much !!
by fcucci
Mon Jul 09, 2018 6:48 pm
Forum: Scripting
Topic: BGP Peer state
Replies: 3
Views: 669

Re: BGP Peer state

Nobody ?
by fcucci
Mon Jul 09, 2018 12:25 pm
Forum: Scripting
Topic: BGP Peer state
Replies: 3
Views: 669

BGP Peer state

Hi All, I have a problem with a script; it works good via shell but doesn't work on system/script also if I import the code exactly as is. {:if ([/routing bgp peer get [find name="CYMRU-1"] state] = "established") do={:global CYMRUSTATE;:delay 1;:set $CYMRUSTATE value="1";} else={:log error message=...
by fcucci
Thu May 17, 2018 11:10 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42.2 [current]
Replies: 65
Views: 14829

Re: v6.42.2 [current]

Upgrade from 6.38.5 to 6.42.1, I had a bridge with 3 vlan inside and after reboot only one vlan is present in the bridge; we have added the remaining 2 vlan manually. Can you check that and why it appens ?
by fcucci
Thu Jul 07, 2016 7:24 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude doesn't connect to imported ROS devices: status connecting/failed
Replies: 3
Views: 1213

Re: Dode doesn't connect to imported ROS devices: status connecting/failed

Hello all,

in the 6.35.4 version the issue isn't solved. The dude is not able to connect to ROS devices in secure mode. Someone can tell me if have solved the issue in another way ? 

Thank you.
by fcucci
Thu Feb 11, 2016 11:23 am
Forum: The Dude
Topic: Dude doesn't connect to imported ROS devices: status connecting/failed
Replies: 3
Views: 1213

Dude doesn't connect to imported ROS devices: status connecting/failed

We have issue with the DB import from old dude v.4 on windows server to the dude v.6.35rc7 on x86; after the DB export and import ended without errors, we have all ROS devices cannot connect to dude and we see status "failed" as the attached image. From the device settings if we uncheck the Secure m...
by fcucci
Thu Dec 11, 2014 1:36 pm
Forum: General
Topic: Prevent SSH login to be write in ROS system log
Replies: 1
Views: 507

Prevent SSH login to be write in ROS system log

Dear System Admins, today I wrote a script to take some wireless information from a ROS device and bring them in PRTG network monitor; now in the ROS system log I view hundred lines like these: date/time system.info,account user ***** logged in from ***.***.***.*** via ssh date/time system.info,acco...
by fcucci
Mon Oct 28, 2013 10:24 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Groove 52HPn , ROS 6.4, TX Power issue
Replies: 4
Views: 4552

Re: Groove 52HPn , ROS 6.4, TX Power issue

The device is Groove A52HPn
The band is 5Ghz A/N
Country : Italy
The wireless interface is obviously activated

Now I write at support with screenshot and supout file.

Thank you.
by fcucci
Sat Oct 26, 2013 7:23 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Groove 52HPn , ROS 6.4, TX Power issue
Replies: 4
Views: 4552

Groove 52HPn , ROS 6.4, TX Power issue

Hello All, I noticied that on some Groove 52HPn, after the upgrade to ROS 6.4, the TX power is at maximum power of 27dbm. If I set : 1.Frequency mode to Regulatory domain, TX Power mode to default and antenna gain to 13, the current TX power is always at 27dbm; 2.Frequency mode to Manual TX power, T...
by fcucci
Thu Oct 03, 2013 9:22 pm
Forum: Scripting
Topic: Blank radio name in script
Replies: 4
Views: 2012

Re: Blank radio name in script

Yes, it is only required the registration table print command. The second global parameter doesn't need nothing, it work howerver.
Thank you, Francesco.
by fcucci
Thu Oct 03, 2013 1:53 pm
Forum: Scripting
Topic: Blank radio name in script
Replies: 4
Views: 2012

Re: Blank radio name in script

Hello Skot, thank you for your reply! Your suggestion for "preferredAP" and command find vs. comment is valid! For "currentRN" if I use find command vs. mac address and that AP goes down, if I go to change it, the find command to search that mac address is not longer valid. I am forced to change the...
by fcucci
Mon Sep 30, 2013 6:57 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: NV2 Latency and throughput issue after updrade
Replies: 11
Views: 3784

Re: NV2 Latency and throughput issue after updrade

@Uldis
I have tried to contact support@mikrotik.com without success; I have writed 3 mail in 15 days but I have no reply about this issue.
Thank you.
please provide with the support ticket number

Ticket#2013091366000633
by fcucci
Mon Sep 30, 2013 1:52 pm
Forum: Scripting
Topic: Blank radio name in script
Replies: 4
Views: 2012

Blank radio name in script

Hi All, I'm tring to write a script like this : # set variables # :global currentRN [/interface wireless registration-table get number=0 value-name=radio-name] :global preferredAP [/interface wireless connect-list get number=0 value-name=ssid] log warning message="Check AP connection vs. Connect Lis...
by fcucci
Sun Sep 29, 2013 11:07 am
Forum: Wireless Networking
Topic: NV2 Latency and throughput issue after updrade
Replies: 11
Views: 3784

Re: NV2 Latency and throughput issue after updrade

@Uldis
I have tried to contact support@mikrotik.com without success; I have writed 3 mail in 15 days but I have no reply about this issue.
Thank you.
by fcucci
Fri Sep 13, 2013 3:40 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: NV2 Latency and throughput issue after updrade
Replies: 11
Views: 3784

Re: NV2 Latency and throughput issue after updrade

Before ros 5.15 now 5.25

Thank you.
by fcucci
Fri Sep 13, 2013 11:30 am
Forum: Wireless Networking
Topic: NV2 Latency and throughput issue after updrade
Replies: 11
Views: 3784

NV2 Latency and throughput issue after updrade

Hello Sys Admins, I want to share with you a strange issue with a PtMP AP (RB433AH), 2 radios (R52Hn), NV2 wireless protocol enabled, channel width 20Mhz, 25 client each radio connected. Until 10 days ago the clients connected to, have low latency (10/20ms) and good throughput 4/6Mb/s; likely, after...
by fcucci
Fri Aug 23, 2013 9:11 pm
Forum: Scripting
Topic: IP Address without netmask in a global variable
Replies: 2
Views: 1794

Re: IP Address without netmask in a global variable

OK,
now work, thank you!
by fcucci
Thu Aug 22, 2013 12:42 pm
Forum: Scripting
Topic: IP Address without netmask in a global variable
Replies: 2
Views: 1794

IP Address without netmask in a global variable

Dear Colleagues, I need help on a script. I want to put an IP address without /netmask in a global variable to use later in the same script; the code is: :global address [/ip address get [find interface="lo"] address] :global addr [:for i from=( [:len $address] - 1) to=0 do={:if ( [:pick $address $i...
by fcucci
Thu Jun 06, 2013 4:58 pm
Forum: The Dude
Topic: is it possible to update winbox in dude ?
Replies: 7
Views: 3491

Re: is it possible to update winbox in dude ?

OK,
solved, thank you!
by fcucci
Thu Jun 06, 2013 1:36 pm
Forum: The Dude
Topic: is it possible to update winbox in dude ?
Replies: 7
Views: 3491

Re: is it possible to update winbox in dude ?

OK,

thank you, but in this case the winbox start but ask me the address the user name and password; how can I send him the variables listed above ?
by fcucci
Thu Jun 06, 2013 1:14 pm
Forum: The Dude
Topic: is it possible to update winbox in dude ?
Replies: 7
Views: 3491

Re: is it possible to update winbox in dude ?

Hi All,

why, when i use the winbox tool in the dude, I don't see the safe mode and undo button, the hide password flag ?

How can I solve the problem ?

Thank you.
by fcucci
Tue May 07, 2013 12:45 pm
Forum: The Dude
Topic: Monitor CPU temp in DUDE RB1200
Replies: 8
Views: 7211

Re: Monitor CPU temp in DUDE RB1200

OK Normis,
I find the solution :

oid("1.3.6.1.4.1.14988.1.1.3.10.0")/10

Now it work correctly !
Thank you.
by fcucci
Tue May 07, 2013 10:39 am
Forum: The Dude
Topic: Monitor CPU temp in DUDE RB1200
Replies: 8
Views: 7211

Re: Monitor CPU temp in DUDE RB1200

Hello All,

why, when I use the OID ".1.3.6.1.4.1.14988.1.1.3.10.0", the temerature value is coming whith a 0 at the end?
In other words, if the temperature is 35° , on the Dude the value is 350.

Thank you for your answers.
by fcucci
Sat Mar 23, 2013 7:15 pm
Forum: General
Topic: CCR1016 ether4 running without connection
Replies: 0
Views: 344

CCR1016 ether4 running without connection

Hi,
I have purchased a new CCR1016; at first start up I noticed the ether4 in running state without any cable attached; if I put this interface in a bridge, the port flag change in Running and Slave.
Can someone tell me why this behaviour ?
Thank you.
by fcucci
Wed Feb 13, 2013 9:05 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF Areas and MPLS VPLS Tunnels
Replies: 18
Views: 5307

Re: OSPF Areas and MPLS VPLS Tunnels

I didn't understand, explain me better,

thank you.
by fcucci
Tue Feb 12, 2013 5:17 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF Areas and MPLS VPLS Tunnels
Replies: 18
Views: 5307

Re: OSPF Areas and MPLS VPLS Tunnels

Thanks to all, as I said in previous post, in our network I’m enabled LDP protocol and setup (on AP) VPLS Tunnels to travers some routers and arrive to my PPPoE concentrator; well, if I cross more than one OSPF area, the VPLS tunnel come up on both side, but with /ip neighbor discover I can view the...
by fcucci
Tue Feb 12, 2013 1:55 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF Areas and MPLS VPLS Tunnels
Replies: 18
Views: 5307

Re: OSPF Areas and MPLS VPLS Tunnels

Hello Thierry,

thank you for your answer.

I am using LDP tunnels not TE . Why don't cross the OSPF areas ?
by fcucci
Tue Feb 12, 2013 11:43 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF Areas and MPLS VPLS Tunnels
Replies: 18
Views: 5307

OSPF Areas and MPLS VPLS Tunnels

Hi all, On my network I have enabled OSPF and MPLS to create some VPLS tunnels to traverse two or more routers and carry the PPPoE clients connection vs. my Core Router. If I use only one OSPF area, the VPLS tunnels come up and work regularly. If on each site, where are the AP, I create another OSPF...
by fcucci
Sun Apr 15, 2012 12:11 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB750UP - Issue
Replies: 260
Views: 55134

Re: RB750up at top of tower?

We have the same problem, when a solution?
by fcucci
Mon Feb 13, 2012 11:52 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB-Sextant Reset Switch
Replies: 5
Views: 3933

RB-Sextant Reset Switch

Hi All, i’m trying to reset the RB711 in the RB-Sextant, but without to open the case I don’t reach the switch reset button ; I have read the instruction manual when it says : "RouterBOOT reset button (access through the plastic door) has two functions" The question is : what is the “plastic door”? ...