Community discussions

MikroTik App

Search found 10 matches

by SimonThomasen
Sun Jan 13, 2019 8:58 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.42.11 [long-term] is released!
Replies: 42
Views: 15211

Re: v6.42.11 [long-term] is released!

2019 and MikroTik LTAP still only connects less than half the times it's rebooted or the LTE interface is disabled/enabled. Or after a full minute of waiting.
My 10 year old Nokia phone connects to 2G/3G after 1-2 seconds. Every single time.
by SimonThomasen
Sun Jan 13, 2019 8:52 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: wAP LTE kit connecting problem
Replies: 26
Views: 14323

Re: wAP LTE kit connecting problem

Wow, last post 2017. This is 2019 and the LTAP still only connects 1 in 3 times after a reboot. Or after a Disable/Enable of the LTE interface. Tested with latest ROS - which does not seem to have a fix for the problem. Buying a MikroTik LTE antenna did boost my speed to 70-80 MBIt, but the initial ...
by SimonThomasen
Thu Dec 13, 2018 6:39 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Bridge port received packet with own address as source, probably loop
Replies: 52
Views: 54186

Re: Bridge port received packet with own address as source, probably loop

In my case it was caused by MAC conflicts caused by Virtual WLAN interfaces, that are created sequentially. So if you have 2-3 routers that have been purchased together, their MAC address are very close, so creating 4-5 Virtual adapters on each will cause them to overlap. Check them out. My solution...
by SimonThomasen
Fri Jan 20, 2017 3:43 am
Forum: Announcements
Topic: v6.37.4 [bugfix] is released!
Replies: 38
Views: 18354

Re: v6.37.4 [bugfix] is released!

1xRB1100ahX2, 1 x 751G, 2x951G All with wifi, radius-client, pptp-client, ipsec-client excep the 1100. No probs so far. Wireless statistics also good. Also upgraded over 60 RB912UAG's - no dead ones, no Wireless configs destroyed, no high-cpu on Graphs etc. So far very very good compared to prev rel...
by SimonThomasen
Tue Dec 06, 2016 2:43 am
Forum: Wireless Networking
Topic: unicast key exchange timeout
Replies: 1
Views: 1742

Re: unicast key exchange timeout

In my experience - if Unicast is the _only_ error You are getting = password / auth-setting error
If You are also getting a mix of Group key disconnect, Data Loss disconnect etc = too bad signal / noise / whatever Communications problem
by SimonThomasen
Sat Nov 19, 2016 12:45 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Mikrotik RB2011UAS-2HnD-IN wifi performance issues
Replies: 18
Views: 9620

Re: Mikrotik RB2011UAS-2HnD-IN wifi performance issues

Check the CPU usage. I've found that having the LCD display enabled on some models of the 2011 consumes a lot (50+%) of CPU. This would limit all kind of traffic. - Try disabling both LCD and Touch. Band: 2GHz-OnlyN ( /int wi set 0 band=2ghz-onlyn ) HT: All chains enabled ( /int wi set tx-chains=0,1...
by SimonThomasen
Sat Oct 29, 2016 12:58 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Auto Frequency problem
Replies: 0
Views: 604

Auto Frequency problem

Hiya!  People, and myself, have seen 2 Mikrotik’s close to eachother choose the same frequency when on “Auto” – even when I force a re-scan on both with a 10 second time delay between them (so they don’t do it at the same time). I found out why; Am I correct in assuming that the Auto-freq feature i...
by SimonThomasen
Wed May 07, 2014 2:00 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Not all devices would connect to my AP
Replies: 12
Views: 1998

Re: Not all devices would connect to my AP

I've had trouble in the past with HW Protection mode = cts/rts with iPhones not being able to connect.
Haven't had any trouble with "CTS to self" mode - I would recommend using that, if there are many clients on the AP and too much traffic becomes a problem
by SimonThomasen
Sun Apr 20, 2014 3:06 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Indoor AP's - Adjusting noise floor?
Replies: 1
Views: 841

Indoor AP's - Adjusting noise floor?

Hello everyone, I have 25 RB951G's on a school serving roughly 15 rooms with 20-25 student per room. Average number of connected devices per room is 30-35. For obvious reasons I have added a number of RB411 running 5GHz to pull the load away from the 2GHZ band, but the 2GHz band is still overloaded....
by SimonThomasen
Sun Apr 13, 2014 7:07 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB951g restart again every 5 s
Replies: 9
Views: 2578

Re: RB951g restart again every 5 s

In many cases a Routerboard rebooting over and over can be caused by a loop - either external (cabled loop) or internal (like f.eks. VLAn's bridged wrong together causing a traffic loop).