Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 98 matches

by bjorncmtec
Wed May 15, 2019 2:25 pm
Forum: General
Topic: RB3011 Optimal Operating temperature
Replies: 4
Views: 438

Re: RB3011 Optimal Operating temperature

thanks @normis . Is it safe to assume the temp reading (although may not be 100% accurate due to the sensor you mentioned in another post about temperatures) on the Routerboards is of the CPU inside the casing? If our ambient temperature is only ever high when its 35 Degrees, and perhaps in a rare c...
by bjorncmtec
Wed May 15, 2019 1:27 pm
Forum: General
Topic: RB3011 Optimal Operating temperature
Replies: 4
Views: 438

RB3011 Optimal Operating temperature

Hi guys, I've seen a few topics regarding router operating temperature. What what i've seen from routerboard.com and these posts is that the router is capable of operating from -30 to 70 Degrees (seems 90 is the upper limit before the router may stop functioning correctly or crash). Although the ope...
by bjorncmtec
Sun Feb 25, 2018 4:01 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude map slowness/losing data
Replies: 1
Views: 626

The Dude map slowness/losing data

Hi Everyone I have over the last 6 years been using the Dude as my main NMS and it has been working great. However recently we have been having the dude server crashing. We used to run it on Windows on version 3.x.x, we have moved to dedicated routers and now most recently upgraded the an RB1100AHx4...
by bjorncmtec
Thu Sep 08, 2016 10:11 am
Forum: General
Topic: Deploying IPv6 Us Exising or new loopback interface
Replies: 0
Views: 308

Deploying IPv6 Us Exising or new loopback interface

Is there any purpose in creating a separate IPv6 loopback interface on routers that already have a loopback interface for IPv4 ?
by bjorncmtec
Tue Oct 20, 2015 5:56 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Port Forward SNMP
Replies: 5
Views: 3884

Re: Port Forward SNMP

That rule is right, make sure the PC or device you are sending to is accepting UDP 161 (Check its Firewall)
by bjorncmtec
Wed Apr 15, 2015 11:55 am
Forum: The Dude
Topic: The Dude is dead. Move on.
Replies: 106
Views: 37105

Re: The Dude is dead. Move on.

3 years with no progress, no feedback.

Anyone reading this thread should find another NMS system.

This thread should be locked.
by bjorncmtec
Tue Feb 10, 2015 10:52 am
Forum: General
Topic: [Solved] Mikrotik CPU 100% due to SSH
Replies: 6
Views: 1552

Re: Mikrotik CPU 100% due to SSH

Problem is resolved after upgrading to 6.26
by bjorncmtec
Wed Feb 04, 2015 5:01 pm
Forum: General
Topic: [Solved] Mikrotik CPU 100% due to SSH
Replies: 6
Views: 1552

Re: Mikrotik CPU 100% due to SSH

Hi

Ill be upgrading the effected routers tonight and monitor
by bjorncmtec
Tue Feb 03, 2015 11:41 am
Forum: General
Topic: [Solved] Mikrotik CPU 100% due to SSH
Replies: 6
Views: 1552

[Solved] Mikrotik CPU 100% due to SSH

Hi

Has anyone else had this problem?

I have disabled SSH service on the router and blocked ssh traffic but its still maxxing out the CPU of my RB2011

Image
by bjorncmtec
Mon Sep 15, 2014 5:54 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik Logging in Problem RB750 on ROS 6.19
Replies: 0
Views: 606

Mikrotik Logging in Problem RB750 on ROS 6.19

I currently cannot log in via any service including mac-telnet. When i telnet in i am not even prompted for credentials, instead the following happens and i am disconnected.

This is the strangest thing i have ever seen form a Mikrotik

Image
by bjorncmtec
Mon Sep 01, 2014 10:22 am
Forum: General
Topic: Mikrotik/UBNT ARP Problems
Replies: 1
Views: 811

Mikrotik/UBNT ARP Problems

Has anyone else had the problem where a UBNT Radio and Mikrotik have the same ARP in the Mikrotik ARP list. See screenshot below I have tried * Upgrading Mikrotik Software and Hardware * Upgrading UBNT Devices * Removing ARP Entry (it just comes back) * Making the ARP Entry for the Mikrotik static N...
by bjorncmtec
Wed Aug 13, 2014 10:02 am
Forum: General
Topic: Firmware Changelog update 3.18
Replies: 1
Views: 1063

Firmware Changelog update 3.18

The changelog is still on 3.12 . Is this going to be updated?

http://wiki.mikrotik.com/wiki/RouterBOOT_changelog
by bjorncmtec
Tue Jul 29, 2014 9:48 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF Routing Table not fully Populating on "Full" adjacency
Replies: 5
Views: 1036

Re: OSPF Routing Table not fully Populating on "Full" adjace

Okay so a large high-site was down this morning and when it came back up i have a router where 60% of the routes are only populated. This time i didn't fix the problem, seems the rest of the routes came through a few minutes later. I will see if this is the case with all sites, maybe i am being impa...
by bjorncmtec
Mon Jul 28, 2014 4:13 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik Hotspot Bypass/Exclusion for Subnets
Replies: 12
Views: 4081

Re: Mikrotik Hotspot Bypass/Exclusion for Subnets

Unfortunately i am remote from the site +-600km away.
by bjorncmtec
Mon Jul 28, 2014 4:12 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF Routing Table not fully Populating on "Full" adjacency
Replies: 5
Views: 1036

Re: OSPF Routing Table not fully Populating on "Full" adjace

The most recent occurrence of this happened on version 6.2. Although i have not attributed this problem to any specific version of ROS.

I'm waiting for the next time this happens to get more detailed info.
by bjorncmtec
Mon Jul 28, 2014 2:47 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF Routing Table not fully Populating on "Full" adjacency
Replies: 5
Views: 1036

OSPF Routing Table not fully Populating on "Full" adjacency

I have searched through the forum to find any similar topics but cannot find any. My issue is with OSPF sites that are newly commissioned onto my network and also sometimes with routers that have rebooted (due to loss of power or other issues). In both cases, fresh installation and rebooted router t...
by bjorncmtec
Mon Jul 28, 2014 2:38 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: BUG: OSPF stucks in Full/Exchange when daed-interval reached
Replies: 2
Views: 1447

Re: BUG: OSPF stucks in Full/Exchange when daed-interval rea

Hi Dark

Have you tried to enable OSPF logging to see why you are having this problem?
by bjorncmtec
Fri Jul 18, 2014 5:33 pm
Forum: General
Topic: Routerboard CRS Performance Specs and PRicing
Replies: 3
Views: 866

Re: Routerboard CRS Performance Specs and PRicing

Great, thanks for the answers guys.
by bjorncmtec
Fri Jul 18, 2014 11:53 am
Forum: The Dude
Topic: The Dude is dead. Move on.
Replies: 106
Views: 37105

Re: The Dude is dead. Move on.

I am having my own custom NMS developed as the ones available currnently dont meet my needs.

Offhand i can suggest Observium, take a look and see if it meets your needs. You can also use PRTG to an extent.
by bjorncmtec
Fri Jul 18, 2014 11:51 am
Forum: General
Topic: Routerboard CRS Performance Specs and PRicing
Replies: 3
Views: 866

Routerboard CRS Performance Specs and PRicing

Hi I was considering if my CRS i have installed is suitable for my needs and looked up the performance and cost. I currently have the "CRS125-24G-1S-RM" installed and was looking at the most expensive CRS router the "CRS226-24G-2S+RM". They have added an SFP port but reduces the CPU power from 600mh...
by bjorncmtec
Thu Jul 17, 2014 12:18 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude is dead. Move on.
Replies: 106
Views: 37105

Re: The Dude is dead. Move on.

Many people have offered Mikrotik money for The Dude as a supported products they provide. They declined. The Dude has and always will be an unsupported product from Mikrotik. If you need a proper NMS you should look elsewhere. The last time The Dude was updated (which is still a beta release) was o...
by bjorncmtec
Wed Jul 16, 2014 12:28 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik Hotspot Bypass/Exclusion for Subnets
Replies: 12
Views: 4081

Re: Mikrotik Hotspot Bypass/Exclusion for Subnets

I realised why the rules 172.19.0.128/27 were automatically added by the hotspot. Its becuase i had already aadded them to the Walled Garden IP List.

Both SRC and DST of those Subnets.

Still blocks my connections :(
by bjorncmtec
Wed Jul 16, 2014 12:26 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik Hotspot Bypass/Exclusion for Subnets
Replies: 12
Views: 4081

Re: Mikrotik Hotspot Bypass/Exclusion for Subnets

Thanks ill try that.
by bjorncmtec
Wed Jul 16, 2014 9:39 am
Forum: General
Topic: Mikrotik Hotspot Bypass/Exclusion for Subnets
Replies: 12
Views: 4081

Re: Mikrotik Hotspot Bypass/Exclusion for Subnets

You will see the "D" tag on the left, this is a rule automatically created by the hotspot. IF i disabled the hotspot they dissapear.
by bjorncmtec
Thu Jul 10, 2014 11:32 am
Forum: General
Topic: Mikrotik Hotspot Bypass/Exclusion for Subnets
Replies: 12
Views: 4081

Re: Mikrotik Hotspot Bypass/Exclusion for Subnets

Yes the cameras have a seperate gateway of 172.19.0.129 (172.19.0.128/27).
by bjorncmtec
Wed Jul 09, 2014 9:14 am
Forum: General
Topic: Mikrotik Hotspot Bypass/Exclusion for Subnets
Replies: 12
Views: 4081

Re: Mikrotik Hotspot Bypass/Exclusion for Subnets

Hi Tim

thanks for your advise, i have changed the address pool to none but it is still blocking the IP Camera range

Image
by bjorncmtec
Tue Jul 08, 2014 3:45 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik Hotspot Bypass/Exclusion for Subnets
Replies: 12
Views: 4081

Mikrotik Hotspot Bypass/Exclusion for Subnets

I have setup a hotspot on an interface that has 2 IP ranges programmed. - HotSpot range 192.168.16.0/24 - IP Camera range 172.19.0.128/27 I'm trying to exclude the second range from being caught by the Hotspot. For this i have done an IP Binding with "bypassed" as the field. This is however not work...
by bjorncmtec
Tue Jul 08, 2014 3:43 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Ideal MTU for BGP based VPLS
Replies: 7
Views: 2400

Re: Ideal MTU for BGP based VPLS

Thanks for the link tomaskir
by bjorncmtec
Mon Jun 30, 2014 5:17 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Ideal MTU for BGP based VPLS
Replies: 7
Views: 2400

Re: Ideal MTU for BGP based VPLS

Hi

Thanks for the reply :)
by bjorncmtec
Fri Jun 27, 2014 11:34 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Ideal MTU for BGP based VPLS
Replies: 7
Views: 2400

Ideal MTU for BGP based VPLS

I have seen a few threads relating to MTU size for MPLS and for VPLS but for my specific scenario.

I plan on running VPLS based BGP.

From what i have read up on the following below is ideal MTU Size

<Ethernet><IP><BGP><VPLS><Data>
14 + 20 + 4 + 4 + 1480

=1522 MTU

Is this correct?
by bjorncmtec
Thu Jun 12, 2014 8:48 am
Forum: General
Topic: CCR RoS 6.13/14 SNMP not working even with default settings
Replies: 1
Views: 765

CCR RoS 6.13/14 SNMP not working even with default settings

Hi Guys Wanted to check if anybody else is having this problem of SNMP not working even when using default public settings with no authentication. See below the settings on my router as well as a the SNMP log on the mikrotik showing no errors or authentication failures. I cannot pull SNMP informatio...
by bjorncmtec
Tue May 13, 2014 1:14 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude is dead. Move on.
Replies: 106
Views: 37105

Re: The Dude is dead. Move on.

It would be nice to see some sort of feedback or progress.

Until then

R.I.P The Dude.
by bjorncmtec
Tue Apr 08, 2014 12:37 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude - Windows -> Linux Migration
Replies: 8
Views: 3936

Re: The Dude - Windows -> Linux Migration

Yes i am aware, but you're essentially still running it on Windows
by bjorncmtec
Tue Feb 25, 2014 8:58 am
Forum: The Dude
Topic: The Dude is dead. Move on.
Replies: 106
Views: 37105

Re: The Dude is dead. Move on.

Not so fast. Some new hope did appear during the MUM. I would like to see something fruitful to this statement as we all know well that Users have been requesting and complaining for over a year. Why does it take a face to face MUM for something to happen. The Dude was also made a topic during the ...
by bjorncmtec
Mon Feb 24, 2014 11:20 am
Forum: The Dude
Topic: The Dude is dead. Move on.
Replies: 106
Views: 37105

Re: The Dude is dead. Move on.

I can definitively say The Dude is dead.

I will be getting my own development in place to replace this old and dusty non-supported system.
by bjorncmtec
Wed Feb 05, 2014 2:37 pm
Forum: General
Topic: 6.9 released!
Replies: 223
Views: 81066

Re: 6.9 released!

>OpenVPN server doesn't work! Clients log off immediately after connection establishing. Downgrade to 6.7. Can confirm. Same goes for PPTP. I can also confirm issue with VPNs: - SSTP from MK 6.9 -> MK 6.7 (server) is working - SSTP in other cases = not working - OVPN = not working Downgrade back to...
by bjorncmtec
Mon Dec 23, 2013 3:40 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: MPLS + LDP Logging
Replies: 12
Views: 2850

Re: MPLS + LDP Logging

Hi

Could someone from Mikrotik please answer my question from a month ago?

Why is there logging facility for MPLS and LDP if it does not even work?
by bjorncmtec
Tue Dec 17, 2013 5:04 pm
Forum: General
Topic: v6.7 released
Replies: 225
Views: 110820

Re: v6.7 released

+1 voxframe
by bjorncmtec
Tue Dec 10, 2013 8:07 am
Forum: General
Topic: v6.7 released
Replies: 225
Views: 110820

Re: v6.7 released

Since upgrading my CCR to 6.7 ovpn server is not working for 90% of my connections.

I get the following message

Image

This is a serious problem!
by bjorncmtec
Thu Nov 28, 2013 12:33 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: MPLS + LDP Logging
Replies: 12
Views: 2850

Re: MPLS + LDP Logging

Good Day, is there a specific reason for this? I dont see why it shoudl be in the logging facility if it does not work or is not implimented.

As you can imagine it creates alot of difficulty when troubleshooting problems
by bjorncmtec
Mon Nov 25, 2013 12:32 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: MPLS + LDP Logging
Replies: 12
Views: 2850

MPLS + LDP Logging

Hi I'm not sure why this topic has not been logged before, or if it has been previously addresses by Mikrotik but the Logging for MPLS and LDP Protocols do not work. If you log to disk, memory or echo nothing is displayed when working with these protocols. I recently attended the MTCINE training and...
by bjorncmtec
Mon Nov 11, 2013 1:17 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude is dead. Move on.
Replies: 106
Views: 37105

Re: The Dude is dead. Move on.

Mikrotik つ ◕_◕ ༽つ Give The Dude Update.
by bjorncmtec
Mon Nov 11, 2013 1:16 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude Crash
Replies: 7
Views: 2497

Re: The Dude Crash

I created a new Windows 7 VM with more resources and moved my installation. This solved the problem, no more crashes.
by bjorncmtec
Wed Oct 23, 2013 2:40 pm
Forum: General
Topic: Speed Limiting (QoS) an EoiP Tunnel
Replies: 1
Views: 2641

Speed Limiting (QoS) an EoiP Tunnel

Hi I have read multiple threads about people trying to throttle an EoiP connection. The only thread that seemed to have the right direction was suggesting to "use IP FIREWALL" on the bridge interface settings. This made sense as when you create an L2 bridge none of the traffic is passing through the...
by bjorncmtec
Tue Oct 15, 2013 12:22 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik RB4XX with Sierra Wireless MC7710
Replies: 52
Views: 25479

Re: Mikrotik RB4XX with Sierra Wireless MC7710

@ djvook LTE is not a PPP dialer, it is a seperate interface that you need to create. You also then need to add a DHCP-client onto that interface for LTE to work.

Please create a seperate thread as this topic is specifically to do with Sierra Wireless MC7710
by bjorncmtec
Mon Sep 30, 2013 5:27 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik RB4XX with Sierra Wireless MC7710
Replies: 52
Views: 25479

Re: Mikrotik RB4XX with Sierra Wireless MC7710

@DaxStox you MUST use ROS 6.4

On a side note I have returned my Sierra MC7110. I am rather going to buy a LTE Router and connect it to my Mikrotik via ethernet.

I have spent far too much time and money trying to get this thing working
by bjorncmtec
Thu Sep 19, 2013 3:28 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik RB4XX with Sierra Wireless MC7710
Replies: 52
Views: 25479

Re: Mikrotik RB4XX with Sierra Wireless MC7710

So after weeks I finally got my modem back and I still cannot get a connection made.

How do i check the firmware version from the Mikrotik to make sure they upgraded it?

Image
by bjorncmtec
Wed Sep 18, 2013 2:22 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude is dead. Move on.
Replies: 106
Views: 37105

Re: The Dude is dead. Move on.

Image
by bjorncmtec
Fri Aug 30, 2013 10:24 am
Forum: General
Topic: Mikrotik RB4XX with Sierra Wireless MC7710
Replies: 52
Views: 25479

Re: Mikrotik RB4XX with Sierra Wireless MC7710

Thanks Uldis, I have returned the modem to my supplier who will in turn send it to Sierra Wireless to be upgraded. A very long way round but at least its getting done.
by bjorncmtec
Thu Aug 29, 2013 2:33 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik RB4XX with Sierra Wireless MC7710
Replies: 52
Views: 25479

Re: Mikrotik RB4XX with Sierra Wireless MC7710

Hi uldis, thanks for the info.

The modem i have however is a Mini-PCE-e card not USB.

This is for installation in an RB411UAH
by bjorncmtec
Wed Aug 28, 2013 3:05 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik RB4XX with Sierra Wireless MC7710
Replies: 52
Views: 25479

Re: Mikrotik RB4XX with Sierra Wireless MC7710

Hi uldis, thanks for the help.

I have upgraded many routers in my time but never a 3G mini-PCI card. I understand i need a Windows PC but what else? What are the steps i need to take in order to upgrade this modem.
by bjorncmtec
Tue Aug 27, 2013 5:41 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik RB4XX with Sierra Wireless MC7710
Replies: 52
Views: 25479

Re: Mikrotik RB4XX with Sierra Wireless MC7710

Thanks for the help everyone, how do i go about upgrading the FW for the modem.

I found the FW on Sierra's Developer Zone website but there are 2 different packages, DIP and QMI, which one should i use?
by bjorncmtec
Tue Jul 30, 2013 1:16 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik South Africa 2013
Replies: 3
Views: 653

Re: Mikrotik South Africa 2013

Thanks guys :)
by bjorncmtec
Mon Jul 29, 2013 12:32 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik South Africa 2013
Replies: 3
Views: 653

Mikrotik South Africa 2013

The MUM was great on Friday, some really great presentations from the SA guys, also nice to see some new products.

Do any of the Mikrotik guys know when the recorded presentations will be uploaded to TikTube?
by bjorncmtec
Mon Jul 22, 2013 3:06 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik RB4XX with Sierra Wireless MC7710
Replies: 52
Views: 25479

Re: Mikrotik RB4XX with Sierra Wireless MC7710

Thanks for the update thchua

If i manage to i might try different firmwares if they are available.

This is strange because I have seen other people (in other threads) get this combination working.
by bjorncmtec
Mon Jul 15, 2013 5:18 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik RB4XX with Sierra Wireless MC7710
Replies: 52
Views: 25479

Re: Mikrotik RB4XX with Sierra Wireless MC7710

Hi thchua

I have not had enough time to test further, hopefully someone else can pipe in with some advise.
by bjorncmtec
Tue Jul 02, 2013 4:11 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude - Windows -> Linux Migration
Replies: 8
Views: 3936

Re: The Dude - Windows -> Linux Migration

Yeah i found it doesn't natively run on linux T_T
by bjorncmtec
Tue Jul 02, 2013 3:49 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik RB4XX with Sierra Wireless MC7710
Replies: 52
Views: 25479

Re: Mikrotik RB4XX with Sierra Wireless MC7710

Thanks normis ill contact support
by bjorncmtec
Mon Jul 01, 2013 5:08 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik RB4XX with Sierra Wireless MC7710
Replies: 52
Views: 25479

Re: Mikrotik RB4XX with Sierra Wireless MC7710

Hi , yes it does find the card but I am not able to specify a data or info channel.

its like it is not connecting to the network at all, my other 3G card works just fine (SIMCOM 5220)
by bjorncmtec
Mon Jul 01, 2013 5:04 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude Crash
Replies: 7
Views: 2497

Re: The Dude Crash

No it is still crashing on a daily basis.

I tried to move it to a fresh VM but the polling didnt work properly for some reason and half my sites were showing down erroneously.
by bjorncmtec
Fri Jun 28, 2013 1:41 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik RB4XX with Sierra Wireless MC7710
Replies: 52
Views: 25479

Re: Mikrotik RB4XX with Sierra Wireless MC7710

Can anybody possibly assist me I cannot for the life of me get this working

I am running RouterOS v6 on an RB411U
by bjorncmtec
Wed Jun 26, 2013 10:50 am
Forum: The Dude
Topic: The Dude Crash
Replies: 7
Views: 2497

Re: The Dude Crash

:/, lebowski would not be very good on a "suicide hotline"
by bjorncmtec
Mon Jun 24, 2013 5:51 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik RB4XX with Sierra Wireless MC7710
Replies: 52
Views: 25479

Mikrotik RB4XX with Sierra Wireless MC7710

Hi

I have been struggling the whole day to setup an RB411 with Sierra Wireless MC7710 on an LTE connection.

I have setup many standard PPP with 3G connections and have been scouring the forums for a guide on how to setup LTE.

Is it as simple as setting up PPP?
by bjorncmtec
Mon Jun 24, 2013 2:35 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude Crash
Replies: 7
Views: 2497

The Dude Crash

Hi Guys Please take a look at the crash log below. This is happening almost on a daily basis now. I have vacuumed my database but this has not helped. I have also increased the RAM on my machine to double. Please see the crash log below http://i.imgur.com/PNuHUUY.jpg .0beta3 ACCESS VIOLATION at: 44d...
by bjorncmtec
Thu Jun 20, 2013 4:04 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude - Windows -> Linux Migration
Replies: 8
Views: 3936

Re: The Dude - Windows -> Linux Migration

Has nobody really done this T_T?
by bjorncmtec
Wed Jun 19, 2013 11:06 am
Forum: The Dude
Topic: The Dude - Windows -> Linux Migration
Replies: 8
Views: 3936

The Dude - Windows -> Linux Migration

Hi Guys

Does anyone have experience with migrating the Dude from Windows to Linux.

I have been using The Dude for about 3 years now on a Windows XP Machine but I want to move it for more stability.

Version 4.0 beta 3
by bjorncmtec
Thu Jun 06, 2013 1:44 pm
Forum: General
Topic: CCR RouterOS 6 Queue Type Problem
Replies: 3
Views: 954

Re: CCR RouterOS 6 Queue Type Problem

bump
by bjorncmtec
Thu Jun 06, 2013 1:27 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik compatible with Huawei E353
Replies: 0
Views: 612

Mikrotik compatible with Huawei E353

Hi

I have been using the Huawei E367 in the RB751 and it has worked very well. This modem has become discontinued and replaced with the Huawei E353

Does anyone know if the E353 is safe to buy (that it works with Mikrotik)
by bjorncmtec
Tue Jun 04, 2013 1:13 pm
Forum: General
Topic: CCR RouterOS 6 Queue Type Problem
Replies: 3
Views: 954

Re: CCR RouterOS 6 Queue Type Problem

Hi Normis thanks. The reason I use this type is because it more accurately limits the connections that i set to that speed. When using default or default-small I found that the traffic would not hit the exact limit but rather sit 80-90%. Do you know if this is common or if anybody else has had issue...
by bjorncmtec
Tue Jun 04, 2013 12:26 pm
Forum: General
Topic: CCR RouterOS 6 Queue Type Problem
Replies: 3
Views: 954

CCR RouterOS 6 Queue Type Problem

Hi I have had this issue specifically with the CCR on ROS v6.

I used to be able to set my Queue type to "multi-queue-ethernet-default" , but since I have been on ROS v6 I get the following error.

I don't get this error on ROS v5.x
by bjorncmtec
Wed May 15, 2013 11:07 am
Forum: General
Topic: https://www.mikrotik.com/client/ REgistration not working
Replies: 2
Views: 487

Re: https://www.mikrotik.com/client/ REgistration not worki

Thanks normis. I just wanted to check if it was a system issue or an issue on my side.

Lock thread please.
by bjorncmtec
Wed May 15, 2013 9:55 am
Forum: General
Topic: https://www.mikrotik.com/client/ REgistration not working
Replies: 2
Views: 487

https://www.mikrotik.com/client/ REgistration not working

Good Day I have sent an e-mail to support@mikrotik.com but without any feedback I am currently trying to register an account with bjorn[at]cmtec[dot]co[dot]za and but I do not get the registration confirmation e-mail. I have checked my junk mail folder to no avail. Please could you check https://www...
by bjorncmtec
Wed Apr 24, 2013 5:42 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB750 Power Adapters could blow unit ?
Replies: 2
Views: 1410

Re: RB750 Power Adapters could blow unit ?

Thanks Jack

Much appreciated.
by bjorncmtec
Wed Apr 24, 2013 12:17 pm
Forum: General
Topic: RB750 Power Supply could blow unit
Replies: 0
Views: 606

RB750 Power Supply could blow unit

Hi

Please take a look at my topic here. It is applicable in this forum tree as well.

http://forum.mikrotik.com/viewforum.php?f=3
by bjorncmtec
Wed Apr 24, 2013 11:26 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB750 Power Adapters could blow unit ?
Replies: 2
Views: 1410

RB750 Power Adapters could blow unit ?

Hi Everyone One of my suppliers recently stopped supplying the Mikrotik RB750s with the usual power adapter which come inside the box. Instead they supply us with their own power adapters which are 12V / 2.4A . I am now worried that they may blow the units or cause hanging up (as I have read in othe...
by bjorncmtec
Thu Mar 14, 2013 1:41 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude is dead. Move on.
Replies: 106
Views: 37105

Re: The Dude is dead. Move on.

Can we still expect a new The Dude sometime this year?
by bjorncmtec
Mon Dec 24, 2012 3:59 pm
Forum: Virtualization
Topic: Openwrt metarouter with httpd, named, and squid
Replies: 8
Views: 6079

Re: Openwrt metarouter with httpd, named, and squid

Anyone else had luck getting squid up and running?

The guys on the forum just say "its a mikrotik openwrt image go to the mikrotik forum"

:/
by bjorncmtec
Fri Dec 14, 2012 2:04 pm
Forum: Virtualization
Topic: Openwrt metarouter with httpd, named, and squid
Replies: 8
Views: 6079

Re: Openwrt metarouter with httpd, named, and squid

I'll see if I have any luck on the openwrt forums T_T and their IRC channel
by bjorncmtec
Thu Dec 13, 2012 4:39 pm
Forum: Virtualization
Topic: Openwrt metarouter with httpd, named, and squid
Replies: 8
Views: 6079

Re: Openwrt metarouter with httpd, named, and squid

Hi I am trying to setup the same squid on openwrt to allow HTTPS proxying on-site. Has anybody gotten this working? I have gotten squid installed with basic squid.conf but when I try to start the squid process i receive the following error below relating to libpthread which I have no idea what it me...
by bjorncmtec
Fri Dec 07, 2012 12:47 pm
Forum: The Dude
Topic: Using the Dude to Remote Backup RouterOS Devices
Replies: 11
Views: 5348

Re: Using the Dude to Remote Backup RouterOS Devices

This feature would be amazing.

At the moment I am configuring an APP to SSH into all my routers and backups the routers. Quite a mission
by bjorncmtec
Wed Oct 24, 2012 10:41 am
Forum: The Dude
Topic: ROS command / Script to return trace hop #
Replies: 2
Views: 1944

Re: ROS command / Script to return trace hop #

Hi there, thanks for the script but that just returns the size of the array which is 1.

I don't want to return the HOP #. I actually want it to return the hop value
by bjorncmtec
Mon Oct 01, 2012 5:08 pm
Forum: The Dude
Topic: ROS command / Script to return trace hop #
Replies: 2
Views: 1944

ROS command / Script to return trace hop #

I'm trying to create a script which will report the # number hop in a traceroute. I have managed to get the router to display the entire traceroute but for this purpose I only want it to show "GATEWAY = _______" in the device label See the command I have created already " [oid("1.3.6.1.2.1.1.5.0")] ...
by bjorncmtec
Wed Sep 05, 2012 2:40 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik RB750 can't Upgrade :(
Replies: 2
Views: 648

Re: Mikrotik RB750 can't Upgrade :(

Thanks I'll try that
by bjorncmtec
Thu Aug 30, 2012 4:51 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik RB750 can't Upgrade :(
Replies: 2
Views: 648

Mikrotik RB750 can't Upgrade :(

Hi Guys I've upgraded many many routers but I am having a strange problem with this one. As soon as I start to copy the upgrade file I get "router disconnected". I have tried to do the upgrade after rebooting the router but with no avail. Anybody had a similar problem? Is the router perhaps faulty? ...
by bjorncmtec
Thu Aug 30, 2012 2:02 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: LDP Logging not working
Replies: 3
Views: 1073

Re: LDP Logging not working

Please could somebody assist with this?

Thanks
by bjorncmtec
Wed Aug 29, 2012 2:27 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: LDP Logging not working
Replies: 3
Views: 1073

Re: LDP Logging not working

I would also like to know if there are any LDP or MPLS bugs in router OS? We are not able to try to debug without the logging.

Settting up LDP between routers, some work fine. But on others the LDP neighbor keeps dropping and re-appearing. Also static routes seem to be ignored when LDP comes up?
by bjorncmtec
Wed Aug 29, 2012 9:55 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: LDP Logging not working
Replies: 3
Views: 1073

LDP Logging not working

Good Day

I am trying to troubleshoot my MPLS setup on my network which is running OSPF.

When I turn on OSPF logging to memory or echo is works fine. However When i turn on LDP logging nothing comes up in echo, memory or disk.

Image
by bjorncmtec
Wed Jul 04, 2012 2:24 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Dude Package on Mikrotik RB433
Replies: 3
Views: 1413

Re: Dude Package on Mikrotik RB433

Thanks guys I will try your suggestions and let you know what worked
by bjorncmtec
Tue Jul 03, 2012 4:09 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Dude Package on Mikrotik RB433
Replies: 3
Views: 1413

Dude Package on Mikrotik RB433

Hi I cannot for the life of me remove this dude 3.6 package from my router. I have tried disabling it, I have tried uninstalling it. Everytime after the reboot the file is still there? Has anybody had this issue or managed to resolve it? It is taking up my Hard Drive space on the router so I cannot ...
by bjorncmtec
Fri Jun 15, 2012 1:33 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude server cannot ping but local can ping
Replies: 10
Views: 7234

Re: The Dude server cannot ping but local can ping

It has been working beautifully ^_^

Perfectly accurate
by bjorncmtec
Thu Jun 07, 2012 10:17 am
Forum: The Dude
Topic: The Dude server cannot ping but local can ping
Replies: 10
Views: 7234

Re: The Dude server cannot ping but local can ping

Just to be sure I've understood you correctly, please see below the settings I have adjusted to from "default"

Image
by bjorncmtec
Wed Jun 06, 2012 2:01 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude server cannot ping but local can ping
Replies: 10
Views: 7234

Re: The Dude server cannot ping but local can ping

Thanks lebowski, the up/down representation has been perfectly accurate.

The only thing now is it takes a long time before a device shows that its down.

What are some good polling settings to most timeously represent a site down without showing a false positive?
by bjorncmtec
Mon Jun 04, 2012 5:01 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude is dead. Move on.
Replies: 106
Views: 37105

Re: The Dude is dead. Move on.

It Lives \;D/
by bjorncmtec
Mon Jun 04, 2012 3:16 pm
Forum: The Dude
Topic: Pay for Dude
Replies: 9
Views: 2183

Re: Pay for Dude

I would pay :) its the best NMS I have come across
by bjorncmtec
Mon Jun 04, 2012 9:39 am
Forum: The Dude
Topic: The Dude server cannot ping but local can ping
Replies: 10
Views: 7234

Re: The Dude server cannot ping but local can ping

Thanks lebowski, I will try change my polling settings and let you know how that works out.

As I am running on Windows XP I don't believe the problem is UAC.
by bjorncmtec
Fri Jun 01, 2012 12:45 pm
Forum: The Dude
Topic: The Dude server cannot ping but local can ping
Replies: 10
Views: 7234

Re: The Dude server cannot ping but local can ping

I have seen a similar threads about this but all relating to UAC in Vista or Windows 7 causing this problem.

Any ideas?
by bjorncmtec
Fri Jun 01, 2012 10:54 am
Forum: The Dude
Topic: The Dude server cannot ping but local can ping
Replies: 10
Views: 7234

The Dude server cannot ping but local can ping

Good Day I am having some problems in the last month where I am monitoring the "ping" probe on my devices on a large Wireless Network. The Dude sometimes thinks they are unreachable, but If I do a ping from "local" I can reach it. The ping from "server" and from "local" I have done from the server i...