Community discussions

Search found 82 matches

by Bitto
Mon Aug 14, 2017 5:40 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.40.1 [current]
Replies: 74
Views: 22831

Re: v6.40.1 [current]

after upgrade i see some Strange behavior i have hex r3 i use graphing for interfaces after upgrade to 6.40.1 when you go to graphing via http, hex r3 stop responding, you musto go from interface to interface.. 5-6 and then block winbox is working, but for 3-4 hours he block and only power off help...
by Bitto
Fri Aug 11, 2017 6:40 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.40.1 [current]
Replies: 74
Views: 22831

Re: v6.40.1 [current]

Web interface crashes on some CCR1036's i had to revert back 6.38.7 bugfix.
Also OSPF-MPLS crashes on first LER CCR1036 log shows Subnet mismatch between ospf routers while there aren't any.
if i revert back only first LER(label edge router) to 6.39.2 our backbone works without any problems.
by Bitto
Thu Aug 27, 2015 2:05 pm
Forum: Announcements
Topic: 6.31 released
Replies: 227
Views: 47261

Re: 6.31 released

All RB750UP's Does not work stable with this version. (input chain (device) ip/Mac becomes inaccessable) other routers are not affected so far.

Urgent bugfix needed.
by Bitto
Thu Aug 27, 2015 1:59 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless-cm2 / Wireless-fp Performance difference?
Replies: 3
Views: 4128

Re: Wireless-cm2 / Wireless-fp Performance difference?

No reply from Mikrotik yet :/
by Bitto
Wed Jul 22, 2015 4:59 pm
Forum: General
Topic: CRS Port mirroring help needed
Replies: 10
Views: 3055

Re: CRS Port mirroring help needed

Thanks becs,

With the updated version mirror works perfectly.
by Bitto
Wed Jul 22, 2015 4:48 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless-cm2 / Wireless-fp Performance difference?
Replies: 3
Views: 4128

Wireless-cm2 / Wireless-fp Performance difference?

Are there any performance differences on nv2/nstream/802.11 modes between cm2 and fp packages?

Don't care about capsman just want the best performance.

thnx.
by Bitto
Mon Apr 14, 2014 10:54 am
Forum: General
Topic: CRS Port mirroring help needed
Replies: 10
Views: 3055

Re: CRS Port mirroring help needed

Yes, they updated commands on feature list but i already tried this and got no output from mirror port something is missing but what?
by Bitto
Mon Apr 14, 2014 10:52 am
Forum: General
Topic: Hotspot and DHCP/ form same pool giving different addresses/
Replies: 1
Views: 475

Hotspot and DHCP/ form same pool giving different addresses/

Guys is there any reason why DHCP and Hotspot gives different addreses even they use same pool?

Can this cause a problem?

I tried decrese and increase dhcp renewal times nothing helped on large scale hotspots.
by Bitto
Mon Apr 07, 2014 6:22 pm
Forum: General
Topic: CRS Port mirroring help needed
Replies: 10
Views: 3055

Re: CRS Port mirroring help needed

Mikrotik Support Guys?

IS THIS PRODUCT LEFT ALONE ???
by Bitto
Mon Apr 07, 2014 6:15 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: CRS125-24G-1S-RM Port Mirroring Information & Example needed
Replies: 1
Views: 876

Re: CRS125-24G-1S-RM Port Mirroring Information & Example ne

Any thing, ideas?

Mikrotik Support Guys?

IS THIS PRODUCT LEFT ALONE ???
by Bitto
Thu Mar 20, 2014 12:18 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR 6.9 SFP Indicator LEDs not functioning
Replies: 9
Views: 4061

Re: CCR 6.9 SFP Indicator LEDs not functioning

I have same problem also customer wants to replace CCR beacuse of this failure.
by Bitto
Wed Mar 19, 2014 6:39 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: BGP multicore support
Replies: 4
Views: 1539

Re: BGP multicore support

plus 1 ?
by Bitto
Wed Mar 19, 2014 6:38 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CRS Documentation
Replies: 45
Views: 14235

Re: CRS Documentation

Finally we have our new CRS125-24G-1S-RM in our hands, but switch menu changed. There is a menu about mirroring that makes none sense.. It seems cpu is mirroring all traffic to one port. I couldn't find examples and manuals in wiki can any one send a configuration example of where ether2 is fully mi...
by Bitto
Wed Mar 19, 2014 3:08 pm
Forum: General
Topic: CRS Port mirroring help needed
Replies: 10
Views: 3055

CRS Port mirroring help needed

Finally we have our new CRS125-24G-1S-RM in our hands, but switch menu changed there is a menu about mirroring makes none sense it seems cpu is mirroring all traffic to one port. I couldn't find examples and manuals in wiki can any one send a configuration example of where ether2 is fully mirrored t...
by Bitto
Wed Mar 19, 2014 3:07 pm
Forum: General
Topic: CRS documentation
Replies: 79
Views: 30014

Re: CRS documentation

Finally we have our new CRS125-24G-1S-RM in our hands, but switch menu changed there is a menu about mirroring makes none sense it seems cpu is mirroring all traffic to one port. I couldn't find examples and manuals in wiki can any one send a configuration example of where ether2 is fully mirrored t...
by Bitto
Tue Mar 18, 2014 6:15 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: CRS125-24G-1S-RM Port Mirroring Information & Example needed
Replies: 1
Views: 876

CRS125-24G-1S-RM Port Mirroring Information & Example needed

Finally we have our new CRS125-24G-1S-RM in our hands, but switch menu changed there is a menu about mirroring makes none sense it seems cpu is mirroring all traffic to one port. I couldn't find examples and manuals in wiki can any one send a configuration example of where ether2 is fully mirrored t...
by Bitto
Wed Mar 12, 2014 4:15 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CRS125-24G-1S-RM Brand NEW Cloud Router SWITCH
Replies: 13
Views: 13187

Re: CRS125-24G-1S-RM Brand NEW Cloud Router SWITCH

Any updates on Bonding issue?
by Bitto
Wed Mar 05, 2014 2:42 pm
Forum: General
Topic: Weird System store error after 6.9 upgrade.
Replies: 6
Views: 1469

Re: Weird System store error after 6.9 upgrade.

Any one from mikrotik? please add this option to routeros 6.11 as soon as possible.
by Bitto
Tue Feb 25, 2014 6:49 pm
Forum: General
Topic: Weird System store error after 6.9 upgrade.
Replies: 6
Views: 1469

Re: Weird System store error after 6.9 upgrade.

All of my 435G's suffer from this problem, yet no solution from mikrotik :(
by Bitto
Mon Feb 24, 2014 1:54 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 802.11u, Hotspot 2.0?
Replies: 3
Views: 1539

Re: 802.11u, Hotspot 2.0?

plus one here (+1)
by Bitto
Mon Feb 24, 2014 12:58 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: last activity timeout
Replies: 4
Views: 1458

Re: last activity timeout

Any suggestions form Uldis? Why is this happening?
by Bitto
Mon Feb 24, 2014 12:16 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless disconnected, group key exchange timeout
Replies: 56
Views: 40477

Re: Wireless disconnected, group key exchange timeout

Man i use 6.2-6.10 with no differecne as you see in the log this happens simultaneously. I think that this happens after 25 people connected usually there are 50 active devices (mid size office 25 people working two devices per person) signal is no worse then 60 dbm, usually between 40-50 dbm. Somet...
by Bitto
Fri Feb 21, 2014 4:23 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless disconnected, group key exchange timeout
Replies: 56
Views: 40477

Re: Wireless disconnected, group key exchange timeout

no man tried RB600 and 800 asyou can see there are lotsoff unrelated vendor mac's
by Bitto
Fri Feb 21, 2014 4:14 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless disconnected, group key exchange timeout
Replies: 56
Views: 40477

Re: Wireless disconnected, group key exchange timeout

Man this is my problem.. Feb/06/2014 13:22:46 wireless,info 3C:E0:72:2C:AA:71@wlan1: connected Feb/06/2014 13:22:57 wireless,info CC:3A:61:2D:53:30@wlan2: disconnected, received disassoc: sending station leaving (8) Feb/06/2014 13:22:57 wireless,info wlan2: data from unknown device CC:3A:61:2D:53:30...
by Bitto
Fri Feb 21, 2014 3:35 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: WiFi increased ping
Replies: 3
Views: 979

Re: WiFi increased ping

2.4 Ghz version of that compex card is bugged.. It won't work in noisy enviroments, we tested it with JJplus ma25mp3 one works perfect other has full signal with ping drops and high latency.. "some compex cards working fine but some of them generates this bug" 5GHz compex cards fully supports ROS so...
by Bitto
Fri Feb 21, 2014 3:29 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Weird wireless deauth erros Any ideas?
Replies: 7
Views: 2052

Re: Weird wireless deauth erros Any ideas?

I changed system with new RB800 with new set of 3T3R radio card and antennas... No Luck..
by Bitto
Fri Feb 21, 2014 3:28 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless disconnected, group key exchange timeout
Replies: 56
Views: 40477

Re: Wireless disconnected, group key exchange timeout

Any updates on this issue ? i completely changed rb600 with 800 without success it seems problem occurs +30 users. i optimized connections with disaabling one of three SSID's. Any other ideas ? increase or decrease key exchange time out setting?
by Bitto
Tue Feb 18, 2014 12:07 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Weird wireless deauth erros Any ideas?
Replies: 7
Views: 2052

Re: Weird wireless deauth erros Any ideas?

RB600 R-OS 6.2-6.10 Any hints what is causing this ?

group key exchange timeout

What is this means? what should i do to avoid this error ? Anything from Miktorik Staff??
by Bitto
Tue Feb 18, 2014 12:05 pm
Forum: General
Topic: Weird System store error after 6.9 upgrade.
Replies: 6
Views: 1469

Re: Weird System store error after 6.9 upgrade.

Well i have exactly the same problem but this affects NV2 performance dramaticly. I had to hard reboot to get micro-sd back. Sometimes it will come back on its own. What kind of bug is this ? It still persists under 6.10 i replaced all sd's with class 10 without success.
by Bitto
Mon Feb 10, 2014 6:48 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Weird wireless deauth erros Any ideas?
Replies: 7
Views: 2052

Re: Weird wireless deauth erros Any ideas?

"1305 deauths suppressed" what is that means?? Signal is very good at location. It is a medium sized office it works fine most of the time but, when this things happens all clients which are connected drops and unable to reconnect.
by Bitto
Mon Feb 10, 2014 1:29 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Weird wireless deauth erros Any ideas?
Replies: 7
Views: 2052

Weird wireless deauth erros Any ideas?

Feb/06/2014 13:22:46 wireless,info 3C:E0:72:2C:AA:71@wlan1: connected Feb/06/2014 13:22:57 wireless,info CC:3A:61:2D:53:30@wlan2: disconnected, received disassoc: sending station leaving (8) Feb/06/2014 13:22:57 wireless,info wlan2: data from unknown device CC:3A:61:2D:53:30, sent deauth Feb/06/2014...
by Bitto
Fri Feb 07, 2014 12:07 pm
Forum: General
Topic: Weird System store error after 6.9 upgrade.
Replies: 6
Views: 1469

Weird System store error after 6.9 upgrade.

"store,error create journal failed:-1" Do you have any idea what that means ? in some of our 435G's micro sd cards are dissapeared after 6.9 upgrade and some of them gives this error ? downgrading won't solve problem sd cards are gone we couldn't hard reset "we have to cut power of all tower" but so...
by Bitto
Wed Feb 05, 2014 5:26 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: last activity timeout
Replies: 4
Views: 1458

Re: last activity timeout

All interfaces has this issue at first clients works fine but, i think system does not detect leaving station we can see same client connected until device reboots.. Any ideas or configuration tips ?
by Bitto
Wed Nov 13, 2013 4:49 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: last activity timeout
Replies: 4
Views: 1458

Re: last activity timeout

Guys any ideas?
by Bitto
Wed Nov 13, 2013 4:48 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: RB911G-HPnD and 25/30MHz unsupported?
Replies: 5
Views: 2660

Re: RB911G-HPnD and 25/30MHz unsupported?

/interface wireless set numbers=0 frequency-mode=superchannel scan-list=5100-5500
by Bitto
Wed Nov 13, 2013 2:27 pm
Forum: General
Topic: how to block https for facebook.com
Replies: 33
Views: 80979

Re: how to block https for facebook.com

So there is no answer from Normis yet?
by Bitto
Wed Oct 30, 2013 3:06 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: last activity timeout
Replies: 4
Views: 1458

last activity timeout

Hello, We are getting this bug on one of city wide hotspot installations, for some reason clients will not disconnect and interface stops transmitting. Any ideas what is causing this? The board is 435G, radios are compex 2.4 ghz mimo. There is only bridge configuration enabled no hotspot or any fire...
by Bitto
Mon Sep 23, 2013 2:44 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: ipv6 bridge rstp combination will not work.
Replies: 5
Views: 1643

ipv6 bridge rstp combination will not work.

Hello,

We have a wierd problem in 6.4, ipv6 and rstp do not work. Does any one have any idea why this is hapenning, is this a bug or protocol related problem?
ipv4 works fine but ipv6 says "no route to host" all the time.

Thanks.
by Bitto
Fri Sep 13, 2013 11:11 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Mikrotik AP behavior under Heavy Noise Enviroment?
Replies: 2
Views: 979

Re: Mikrotik AP behavior under Heavy Noise Enviroment?

Problem affects only 2.4ghz radios there is also unusually high activity last activity timer issue present i tried every modulation mimo seting none of them has any affect on the problem. I also suspect antenna cable but inssider shows 50-60 dBm strenght while mikrotik shows 80-85 dBm in registerati...
by Bitto
Wed Sep 11, 2013 10:55 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Mikrotik AP behavior under Heavy Noise Enviroment?
Replies: 2
Views: 979

Mikrotik AP behavior under Heavy Noise Enviroment?

In one of our installation sites we are having a huge problem with 2.4 Ghz band (5 Ghz works perfectly) "435G installation 3 compex radio cards one 5 ghz two 2.4ghz. circular polarization antennas used for 2.4 ghz" inssider shows 60Dbm signal strenght but in mikrotik registeration table signal is 60...
by Bitto
Wed Sep 11, 2013 10:41 am
Forum: General
Topic: Feature Request: HTTPS proxy AND HTTPS Deep inspection
Replies: 3
Views: 2387

Re: Feature Request: HTTPS proxy AND HTTPS Deep inspection

So if i redirect 443 to 8080 or to mikrotiks proxy port?
Will this also work?
by Bitto
Tue Aug 27, 2013 1:52 pm
Forum: General
Topic: Feature Request: HTTPS proxy AND HTTPS Deep inspection
Replies: 3
Views: 2387

Feature Request: HTTPS proxy AND HTTPS Deep inspection

There is a huge demand for Https proxy and blocking Https sites like facebook, twitter, Fortigate, Cyberoam, Forefront TMG are all supporting this function. It is a must nowadys.
by Bitto
Mon Jul 22, 2013 2:52 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CLOUD CORE ROUTER
Replies: 1374
Views: 1014058

Re: CLOUD CORE ROUTER

I have to disable 500M/500M Up/Down simple queue on our Ros 6.1 CCR1036 12G-4S. Average load is 150Mbit with 100000 packets voice clients started to complain about drops and jitter i tried large queues small quese nothing has helped. Enabling and disabling queues causes high cpu load and packet loss...
by Bitto
Tue Jul 16, 2013 3:49 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Sextant G Poe Power Failure
Replies: 1
Views: 694

Sextant G Poe Power Failure

I encounter this weird problem on one of our cpe installations, ethernet cable is at 40m lenght.
http://www.youtube.com/watch?v=aT7oe0WMvUk

Any Ideas? I solve this by cutting cable by 10 meters. (usually we can use 90 meter cables with poe witout any problem)
by Bitto
Mon Jul 01, 2013 11:52 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB435G voltage related radio throughput problem and solution
Replies: 4
Views: 2111

Re: RB435G voltage related radio throughput problem and solu

@n21roadie

I made this test between 2 nodes 10km apart with clear los.
While making the test, we increased and decreased voltagge and observed througput change with voltagge accordingly.
by Bitto
Sun Jun 30, 2013 12:13 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB435G voltage related radio throughput problem and solution
Replies: 4
Views: 2111

Re: RB435G voltage related radio throughput problem and solu

I do not think so because, If we increase output of PSU throughput become more stable board consumption shows 14 watts if we discoonect fans at highest PSU output consumption reduces 9.4 watts and we get best throughput. Plus we are using 24V 8.5A 200 Watt PSU without a problem one of 435G's on this...
by Bitto
Sat Jun 29, 2013 9:50 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CLOUD CORE ROUTER
Replies: 1374
Views: 1014058

Re: CLOUD CORE ROUTER

ping to self is not a diagnostics method. traffic could be slow because of traffic source. Usually ping to itself is a way for troubleshoot. I was using x86 Xeon before, and just try CCR16 for two weeks. With x86, ping to itself always 0ms, even with CPU load above 50%. Also I have RB1100AH with CP...
by Bitto
Sat Jun 29, 2013 9:43 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB435G voltage related radio throughput problem and solution
Replies: 4
Views: 2111

RB435G voltage related radio throughput problem and solution

Hello Guys, We installed two boxes of rb435G on a radio tower we use 12V 10A power adapters with 12V cooling fans. we used cat7 sftp cables (10 meters lenght) between nodes and switch with gigabit poe injectors. When we boot up devices i try to test bw with built in tool total throughput was spiky u...
by Bitto
Wed Jun 26, 2013 1:18 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Nv2 High jitter and latency 'ping times'?
Replies: 1
Views: 1064

Nv2 High jitter and latency 'ping times'?

As you all know Nv2 TDMA based protocol has much higher ping rates then it's predecessor Nstreme.. Will there be any optimizations for Nv2 protocol or any upgrades for higher bandwith and 802.11N usage in Nstreme protocol? Nv2 great for ptmp links but if you want to use it for transporting your 150M...
by Bitto
Wed Jun 26, 2013 10:54 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CLOUD CORE ROUTER
Replies: 1374
Views: 1014058

Re: CLOUD CORE ROUTER

Guys, Any news about CCR BGP multicore usage? I am using our CCR 36 as a main router on an edge of a international fiber line i have %4 cpu usage normally but i notice 2.5% constant routing usage on profile coincides 100% usage of one core all the time. Will there be a fix for this soon and will thi...
by Bitto
Thu Jun 06, 2013 1:20 pm
Forum: General
Topic: RouterOS V6 L2TP problem
Replies: 1
Views: 439

Re: RouterOS V6 L2TP problem

I traced the problem second ip adress assained to external interface of vpn server. This was the cause. I remove second address l2tp returned to normal (Address was in same subnet with main server ip and all other vpn types was working except l2tp). I think this is a bug in v6.
by Bitto
Thu Jun 06, 2013 1:08 pm
Forum: General
Topic: RouterOS V6 L2TP problem
Replies: 1
Views: 439

RouterOS V6 L2TP problem

I upgraded our system to router os 6 but after this, l2tp connections droped. MTU sizes updated (1460 --> 1450 )
if i choose pptp it works after, i tried to change back to l2tp server, it says first udp packet received and client receives discconects.
Any ideas?
by Bitto
Tue Jun 04, 2013 11:55 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CLOUD CORE ROUTER
Replies: 1374
Views: 1014058

Re: CLOUD CORE ROUTER

Any updates on multicore BGP process? Are there any plans for this in mikrotik HQ?
by Bitto
Fri May 31, 2013 12:14 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CLOUD CORE ROUTER
Replies: 1374
Views: 1014058

Re: CLOUD CORE ROUTER

Any updates on Uneven CPU usage and speed of BGP process? It should be fixed if this is a cloudcore router and BGP is the integral part of it also this router with 36 core should be faster at routing process. So far it is good on queue's and firewall i will test ddos filters and post the results soon.
by Bitto
Wed Apr 03, 2013 5:14 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless interface stop transmitting
Replies: 24
Views: 7062

Re: Wireless interface stop transmitting

my problem has fixed how about yours? any solutions? we are at 5.24
by Bitto
Wed Mar 20, 2013 5:09 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB800 hardware issue
Replies: 7
Views: 1171

Re: RB800 hardware issue

Janisk if you ask me i use latest version all the time and upgrading boot loader always.
by Bitto
Wed Mar 20, 2013 5:06 pm
Forum: General
Topic: Possible ipsec RouterOS Bug?
Replies: 3
Views: 932

Re: Possible ipsec RouterOS Bug?

There are no ipsec configuration at the moment but in logs i see some one is trying to connect via ipsec is this possible even with no configuration?
by Bitto
Tue Mar 19, 2013 11:29 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB800 hardware issue
Replies: 7
Views: 1171

Re: RB800 hardware issue

RB800 is a problematic production i have one of early verions.
It did not show its ram speed shows me unkown in routerboard settings, it was freezing time to time and i had to downclock without success it is still runing in 800Mhz ..
by Bitto
Tue Mar 19, 2013 11:22 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CCR-warranty extension
Replies: 21
Views: 5600

Re: CCR-warranty extension

Hape could you explain please? so in EU if a device broke down in first year warranty issues producer (mikrotik) if it is broken down in second year warranty issues store (reseller have to pay from his pocket?) Is this what apple doing? And it is demanded by EU wide law?
by Bitto
Tue Mar 19, 2013 11:15 am
Forum: General
Topic: Possible ipsec RouterOS Bug?
Replies: 3
Views: 932

Possible ipsec RouterOS Bug?

Hello tikkies, Yesterday our main router rebooted without a reason and right after reboot i see weird this wierd lines in debug logs of our router. Is this a possible hack attempt or bug? i disable all ipsec and PPP options bu still get this debug log occasionally. 11:03:43 ipsec,debug @(#)This prod...
by Bitto
Wed Mar 13, 2013 10:35 am
Forum: General
Topic: Weird disconnects on mikrotik 493G
Replies: 1
Views: 407

Re: Weird disconnects on mikrotik 493G

I trace and found problem. Client connects an another dsl modem into their local area without our knowledge.Problem one faulty tplink adsl modem. Device was making weird broad and multicasts trough network and some reason mikrotik blocks all connection to its port.(think this is a bug)
by Bitto
Fri Feb 22, 2013 5:04 pm
Forum: General
Topic: Weird disconnects on mikrotik 493G
Replies: 1
Views: 407

Weird disconnects on mikrotik 493G

One of our clients come to us with weird disconnect complains. Occasionally clients at lan side disconnects from routers internal network port after in a minute reconnect again. This happens randomly. I simulated problem with using ip scan tool (i suspected collided ip addresses) on internal interfa...
by Bitto
Fri Feb 22, 2013 3:12 pm
Forum: General
Topic: TCP window size adjustment over Core router
Replies: 2
Views: 843

Re: TCP window size adjustment over Core router

Yes, end to end Bandwith test gives very good idea about internal connection speed and problems i use iperf between client to client and mikrotik BWtest for router to router.I am currently using a server platform and planning to use CCR in all Tier 3 connections.
by Bitto
Fri Feb 22, 2013 12:26 pm
Forum: General
Topic: TCP window size adjustment over Core router
Replies: 2
Views: 843

TCP window size adjustment over Core router

Hello guys, One of our routers working between international backbones. I was executing preliminary testings i had two problems one is RX drops from on board intel card 82541GI Gigabit Ethernet Controller (rev: 5) other is low through put caused by TCP window size is there anyway to set window size ...
by Bitto
Fri Feb 22, 2013 12:05 pm
Forum: General
Topic: Load balancing with mikrotik Web proxy
Replies: 6
Views: 13005

Re: Load balancing with mikrotik Web proxy

Yes.. I know, i need web proxy because of two things. 1-Client wants to block all internet access allow users to connect through only allowed url's 'blocking content works with firewall but allowing does not work'. 2-He needs a web proxy output for logging web sites and he wants to use load balancin...
by Bitto
Sat Feb 16, 2013 1:06 pm
Forum: General
Topic: Load balancing with mikrotik Web proxy
Replies: 6
Views: 13005

Re: Load balancing with mikrotik Web proxy

yes pcc sorry, i can use ecmp of course if it works i am open to suggestions. Can't find any thing about using internet proxy with load balance
I just need some kind of load balance which works with mikrotiks built in proxy opened
by Bitto
Fri Feb 15, 2013 7:51 pm
Forum: General
Topic: Load balancing with mikrotik Web proxy
Replies: 6
Views: 13005

Load balancing with mikrotik Web proxy

I need to use mikrotik web proxy "just for logging get url addresses" with a load balance.
If i use ppc load balance proxy uses only one wan connection.
Is there any way that, i can use mikrotik proxy with some kind of load balancing on same device 493G or 1100AH.

Thank you for your help.
by Bitto
Wed Jan 23, 2013 12:03 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless manual datarate mode problem.
Replies: 6
Views: 2612

Re: Wireless manual datarate mode problem.

I tried this excatly like you told me but it also failed. For example iphone 3GS unable to connect if do not choose default but iphone 4+ can connect if i set configure option no mater what i choose from supported rates table. problem is between default and configured choices. no matter what i do if...
by Bitto
Mon Dec 31, 2012 12:10 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Nstreme or Nv2. Is Nstreme Obsolete?
Replies: 23
Views: 14260

Re: Nstreme or Nv2. Is Nstreme Obsolete?

It is making timeslots for each down/up channel one client may use all of them or several clients may share.. I just wanted to learn Is mikrotik spending time over nstreme? Are they still improve/developing it? Will they fix pool timeout issue on nstreme?
by Bitto
Sat Dec 29, 2012 10:40 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Nstreme or Nv2. Is Nstreme Obsolete?
Replies: 23
Views: 14260

Re: Nstreme or Nv2. Is Nstreme Obsolete?

Yes also throughput is spikey on nv2.
Nstreme is more stable but some reason it did not work well with dual chains.
Why did mikrotik not solve this issue ? Did they abandon nstreme ?
If this is the case why do not they improve nv2 for ptp links?
by Bitto
Fri Dec 28, 2012 4:14 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless manual datarate mode problem.
Replies: 6
Views: 2612

Re: Wireless manual datarate mode problem.

Thank you Uldis, This helps a lot but i already tried theese configurations even i select default rates to every single check box checked. Problem is when i choose configured setting %3-4 percent of clients starts giving theese errors even in N mode. Is there any difference between default and confi...
by Bitto
Fri Dec 28, 2012 12:33 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Nstreme or Nv2. Is Nstreme Obsolete?
Replies: 23
Views: 14260

Nstreme or Nv2. Is Nstreme Obsolete?

Hello guys,

After nv2 intoduced i get better throughput with moving my links to tdma but, i get more stable latency and throughput on nstreme links.
We know tdma superb on ptmp links, what do you recomend on ptp links nv2 or nstreme ? Is nstreme obsolete?
by Bitto
Thu Dec 27, 2012 7:13 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless manual datarate mode problem.
Replies: 6
Views: 2612

Wireless manual datarate mode problem.

When I tried to set data rate modes manually i get this error from some laptop clients "incompatible HT mode or rates, reject" "association not possible:does not support all basic rates(18)" . I tried every data rate selection and basic rates without success if i choose to try default mode clients w...
by Bitto
Mon May 07, 2012 5:23 pm
Forum: General
Topic: Intregrating Anti Virus
Replies: 21
Views: 23463

Re: Intregrating Anti Virus

it is not an usefulness issue, it is about marketing.
customers demands that option if they want to buy a firewall router, regardless of its use..
by Bitto
Mon May 07, 2012 5:15 pm
Forum: General
Topic: Feature request: Packet-Tracer (like in Cisco ASA)
Replies: 9
Views: 3994

Re: Feature request: Packet-Tracer (like in Cisco ASA)

+1 I am 100% behind this.
by Bitto
Mon May 07, 2012 3:35 pm
Forum: General
Topic: v5.15 released!
Replies: 150
Views: 29334

Re: v5.15 released!

Another screenshot on another AP. No data on the ones with big numbers. Run a scan on the interface and the connections are reset and they work - kick the individual connections and they reconnect but no thru-put. Rod Exactly same problem wireless card AP mode stoppes after some minutes. Had to dow...
by Bitto
Sat May 05, 2012 1:48 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless interface stop transmitting
Replies: 24
Views: 7062

Re: Wireless interface stop transmitting

I have exprienced weird problem one of our hotel installations. Problem is after a year later three of our outdoor ap's stop transmitting after a while like it is freezing, showing clients connected in registeration table some of them with huge last activity time. I have the same problem... Downgra...
by Bitto
Thu May 03, 2012 11:55 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless interface stop transmitting
Replies: 24
Views: 7062

Re: Wireless interface stop transmitting

Are you using 2.4Ghz and is this the spec sheet for the antenna http://luxul.com/wp-content/documents/LUX-SPEC-XW-24O-FPS11.pdf Yes this is. I downgraded 5.14 all of problematic nodes are returned to normal execpt for one it still has some weird ping drops and traffic freezes, i think problem was 5...
by Bitto
Thu May 03, 2012 9:36 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless interface stop transmitting
Replies: 24
Views: 7062

Re: Wireless interface stop transmitting

...70 degree circular polarized sector antennas.... Can you give more details on this type of antenna Well it is a right hand circular antenna from luxul wireless. It has built in nosie filter by circular design and execptional wall penetration for nlos installations (like buuilding covarege) as tw...
by Bitto
Wed May 02, 2012 6:19 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless interface stop transmitting
Replies: 24
Views: 7062

Re: Wireless interface stop transmitting

About a week before problem starts, i upgraded 5.14 to 5.15. It worked very well for a week then this thing happened, plus all other indoor nodes are upgraded also and they are working fine. I thoght may be it was related with multicast option which introduced in 5.15 but enabling and disabling does...
by Bitto
Wed May 02, 2012 5:20 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless interface stop transmitting
Replies: 24
Views: 7062

Re: Wireless interface stop transmitting

Yes i only did upgrade routeros and firmware. There is a power stablity problem but i cannot relate problem with this it should effect power adapter not the wireless cards plus grounding is fine, all of effected nodes are outdoor modules indoor modules are working under much heavy load (20 connectio...
by Bitto
Wed May 02, 2012 10:43 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless interface stop transmitting
Replies: 24
Views: 7062

Wireless interface stop transmitting

I have exprienced weird problem one of our hotel installations. Problem is after a year later three of our outdoor ap's stop transmitting after a while like it is freezing, showing clients connected in registeration table some of them with huge last activity time. I have to disable and enable interf...