Community discussions

Search found 11 matches

by homerkaro
Fri Jun 21, 2013 3:31 pm
Forum: The Dude
Topic: Probe Thread
Replies: 324
Views: 226130

Re: Probe Thread

Hi! I'm trying to create a probe to check if a program runs on my server or not. First i'd like to test it with the notepad.exe so i created this probe: Type: function Available: if(array_find(oid_column("1.3.6.1.2.1.25.4.2.1.2"),"NOTEPAD.EXE")>0, 1, -1) Error: if(array_find(oid_column("1.3.6.1.2.1....
by homerkaro
Fri May 24, 2013 12:37 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude not showing attrubtes
Replies: 0
Views: 708

Dude not showing attrubtes

Hello! I'm trying to set up a network map in The Dude. I added some AP and Router and in the Display options i set up to display IP, Device Name etc but it only show the IP. The system name is set in the host and the SNMP is also configured in the dude and in the hosts. In the dude i see snmp datas ...
by homerkaro
Thu Jan 24, 2013 9:33 am
Forum: The Dude
Topic: Dude restarts in every 20 minutes
Replies: 0
Views: 733

Dude restarts in every 20 minutes

Hello!
I have a strange problem.
Dude restarts in every 20 minutes.
In the log we only see "Dude started" info. The winbox doesn't reboot. I didn't configured any script that could effect this.
The only change i made that delete some log.
Any suggestion what could be the problem?
Thanks!
Daniel
by homerkaro
Mon Oct 08, 2012 6:59 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Remote logging
Replies: 2
Views: 686

Re: Remote logging

Is there a way to check it?
by homerkaro
Mon Oct 08, 2012 2:01 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Remote logging
Replies: 2
Views: 686

Remote logging

Hello! I have a problem with remote logging. I have a core router (rb1200) and some rb750. All of the rb750s are connected to the core router. I have a syslog server connected to the core router(cr). From th CR remote logging works perfectly. But when i try to set it up on the 750s on the same way i...
by homerkaro
Mon Sep 17, 2012 11:45 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Layer 7 Blocking website
Replies: 6
Views: 16363

Re: Layer 7 Blocking website

I have the sollution.
I didn't choose the protocol and the port.
After i set the protocol to tcp and the port to 80 and 443 it works perfectly.
Hope this will help others.:)
Thanks for the help!
Daniel
by homerkaro
Mon Sep 17, 2012 9:45 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Layer 7 Blocking website
Replies: 6
Views: 16363

Re: Layer 7 Blocking website

Hi! Here is the first 7 line of the filter config: [admindani@VG0101ROU] > /ip firewall filter print Flags: X - disabled, I - invalid, D - dynamic 0 ;;; index.hu chain=forward action=accept src-address=0.0.0.0/0 layer7-protocol=index.hu 1 ;;; hvg.hu chain=forward action=accept src-address=0.0.0.0/0 ...
by homerkaro
Thu Sep 13, 2012 10:35 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Layer 7 Blocking website
Replies: 6
Views: 16363

Re: Layer 7 Blocking website

Hi!
Thanks for the answers but i marked it.:)
by homerkaro
Wed Sep 12, 2012 11:53 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Layer 7 Blocking website
Replies: 6
Views: 16363

Layer 7 Blocking website

Hi! I'm trying to block some website. For example now its facebook. I made a new layer 7 Protocol with the following regexp: ^.*(facebook).*$ I add a new filter rule: chain forward src.address 0.0.0.0/0 action: drop It works almost perfectly. It block some other website to (that doesnt contains face...
by homerkaro
Fri Aug 31, 2012 12:07 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: MAC filtering
Replies: 3
Views: 798

MAC filtering

Hi! I'd like to solve the following problem. We have about 15 different subnets, 1 dhcp server. Some of the clients have static ip but the most of the are dynamic. I would like to do a mac address list. If a device's mac address is in the list it can use the network if not i would like to registrate...
by homerkaro
Mon Jul 16, 2012 4:52 pm
Forum: General
Topic: WinBox 5.8 NTP problem
Replies: 0
Views: 434

WinBox 5.8 NTP problem

Hi! I hope i can get some help. I've got about 10 rb750 routers and now i'm trying to set up the ntp client on them. On WinBox 5.2 and 5.6 there is no trouble, everything works fine. But on 5.8 i can't get it work. It gets wrong time. The ntp server is a Domain controller with the 10.0.0.1 IP addres...