Community discussions

MikroTik App

Search found 32 matches

by wiltshra
Tue Aug 21, 2018 8:36 am
Forum: Scripting
Topic: Can't launch script from Netwatch
Replies: 14
Views: 7180

Re: Can't launch script from Netwatch

OK so in your particular issue, not being able to call a script, if you go to the script itself and uncheck all policy options with the exception of read, write, test and reboot, you should be able to call the script (it worked for me). Assuming of course you script does not require other policy op...
by wiltshra
Fri Nov 03, 2017 7:16 am
Forum: Announcements
Topic: v6.40.4 [current]
Replies: 103
Views: 30986

Re: v6.40.4 [current]

RB912UAG-2HnD (with Sierra MC7304 cellular modem) My cellular (PPP) interface works perfectly OK with ROSv6.37.1. Upgraded to ROSv6.40.4 and the cellular (PPP) interface stops working, and I notice the usb1 port (/ports) is now showing up red and invalid status. Roll back to ROSv6.37.1 – and the PPP...
by wiltshra
Mon Sep 25, 2017 9:37 am
Forum: General
Topic: Feature Request - System Voltage and Temperature Graphing in Resource
Replies: 18
Views: 3967

Re: Feature Request - System Voltage and Temperature Graphing in Resource

I too would very much like to graph the Routerboard health (voltage and temperature), as I to deal with remote and extreme deployments. Wiki Manual (https://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Tools/Graphing) says: The Graphing tool can display graphics for: • Routerboard health (voltage and temperature) ...
by wiltshra
Sat Aug 01, 2015 12:53 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: If your RB750UP – PoE out wont work when powered by PoE in – READ BELOW
Replies: 5
Views: 10253

Re: If your RB750UP – PoE out wont work when powered by PoE in – READ BELOW

I'm not sure how your post is relevant to this discussion?
by wiltshra
Wed Apr 01, 2015 6:29 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: If your RB750UP – PoE out wont work when powered by PoE in – READ BELOW
Replies: 5
Views: 10253

If your RB750UP – PoE out wont work when powered by PoE in – READ BELOW

Hi, I’m was the process of configuring and testing a PowerBox RB750UP. RouterOS = 6.25 Firmware = 3.21 PoE Firmware Version = 2.15 Setup Summary: Ethernet setup Eth1-Eth2 are bridged (inside) Eth3 – disabled Eth4 – disabled Eth5 – enabled (outside) PoE Out setup Eth2 – off Eth3 – off Eth4 – off Eth5...
by wiltshra
Sat Oct 05, 2013 10:27 am
Forum: General
Topic: v6.4 released
Replies: 170
Views: 64440

Re: v6.4 released

Hello Folks! I discovered one more oddity with ROS6.4 and The Dude 3.6. All my links did suddenly all become like the picture below, I waited for over one hour to have it siabilize, but no, they never come back. How do I fix that ? Sorry steen, but I'm not seeing this issue. I have a static mesh se...
by wiltshra
Tue Oct 01, 2013 10:12 am
Forum: General
Topic: v6.4 released
Replies: 170
Views: 64440

Re: v6.4 released

Groove A-52HPn has MIPSBE architecture based CPU. And this entry does not apply to routers using this arch. All that watchdog does - reboots the software of the router if period of non-responsiveness is detected. On MIPSLE routers it was not possible to enable watchdog, however this was fixed with ...
by wiltshra
Tue Oct 01, 2013 5:52 am
Forum: General
Topic: v6.4 released
Replies: 170
Views: 64440

Re: v6.4 released

[quote="normis"]http://www.mikrotik.com/download [quote] What's new in 6.4 (2013-Sep-12 13:52): *) fixed watchdog on mipsle boards; Hi Normis (or anyone else) in regards to RouterOSv6.4 release notes "fixed watchdog on mipsle boards" - could you please enlighten me on what the issue was with the wat...
by wiltshra
Mon Sep 16, 2013 12:23 pm
Forum: General
Topic: v6.4 released
Replies: 170
Views: 64440

Re: v6.4 released

wiltshra, make a support output file and send it to support@mikrotik.com

email sent with support file and details.
by wiltshra
Mon Sep 16, 2013 5:40 am
Forum: General
Topic: v6.4 released
Replies: 170
Views: 64440

Re: v6.4 released

RouterOS6.4, wont accept mesh script… (Groove A-52HPn) NOTE: Script (with mesh setup) loaded without issue on RouterOS6.2 and mesh system worked fine. Script below: /interface mesh port add interface=wlan1 mesh=mesh1 add interface=wlan2 mesh=mesh1 Now this wont load with a RouterOS6.4 install. I the...
by wiltshra
Wed Sep 11, 2013 1:11 am
Forum: The Dude
Topic: Dude tool with Windows 7 not working!!
Replies: 3
Views: 2634

Re: Dude tool with Windows 7 not working!!

Found the answer on another post. Need to turn off Windows7 User Access Control (UAC) - go to Control Panel - type UAC into the search - Access Change User Account and Control Settings - Set to "Never Notify Me" - see screenshot - Then reboot the PC. The Dude works fine after that it seems - I could...
by wiltshra
Wed Sep 11, 2013 12:46 am
Forum: The Dude
Topic: Dude tool with Windows 7 not working!!
Replies: 3
Views: 2634

Re: Dude tool with Windows 7 not working!!

I can confirm I also have issues with The Dude on Windows 7 - it wont discover. I found that if I loaded a saved network configuration it would partly work - the network would display orange (not green) as some services were not communicating - at the time I was too busy to take notice of which serv...
by wiltshra
Mon Sep 09, 2013 1:49 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless Mesh
Replies: 5
Views: 6327

Re: Wireless Mesh

Interesting. What hardware were you using? I'd be keen to replicate.
I am using MikroTik Groove A-52HPn hardware.

I have just freshly Netinstall'd all of the units, so I am going to see if this cures the kernel crash issues.
by wiltshra
Mon Sep 09, 2013 11:14 am
Forum: General
Topic: Netinstall - which version actually works reliably?
Replies: 8
Views: 4691

Re: Netinstall - which version actually works reliably?

OK guys, thanks for at least trying to help me - I have just managed to get this sorted OK now. Some initial comments 1) I don't have to run as Administrator in Windows7 2) I can have my antivirus running (did try without) 3) Other programs can be running too This is what I did: - prior I was gettin...
by wiltshra
Sat Sep 07, 2013 2:40 pm
Forum: General
Topic: Netinstall - which version actually works reliably?
Replies: 8
Views: 4691

Re: Netinstall - which version actually works reliably?

Thank you Caci99 for your post. The definitive tip on Windows 7 (run as admin) is good advice, noted, shame it makes no difference to the result for me here. At present I can update the hardware with RouterOS without issue using Winbox, so I may assume at this stage the HW is OK. Interesting that yo...
by wiltshra
Sat Sep 07, 2013 12:05 pm
Forum: General
Topic: Netinstall - which version actually works reliably?
Replies: 8
Views: 4691

Re: Netinstall - which version actually works reliably?

Firstly normis thanks for your quick reply: However in response.. 1) I tried multiple cables at my disposal - no change, still useless. 2) Tried "run as administrator" - no change, still useless. 3) Closed all programs, firewalls off and antivirus off - no change, still useless. 4) Tried 3 different...
by wiltshra
Fri Sep 06, 2013 12:39 pm
Forum: General
Topic: Netinstall - which version actually works reliably?
Replies: 8
Views: 4691

Netinstall - which version actually works reliably?

I’m currently TRYING to use Netinstall reliably, to address other issues (kernel failures) that forum advice has suggested to use Netinstall. Everyone seems to talk up Netinstall like its some type of miracle worker… sounds wonderful – I’d just be happy if it worked as the manual suggested. Hardware...
by wiltshra
Fri Sep 06, 2013 12:06 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless Mesh
Replies: 5
Views: 6327

Re: Wireless Mesh

I've created scripts for a mesh network based on Groove A-52HPn wireless routers, using WDS and dynamic mesh. This design provides multiple access points for clients, and dynamic linking to new client-portals. I even created nodes that are only in the mesh and do not act as client portal, for parts ...
by wiltshra
Fri Sep 06, 2013 11:50 am
Forum: General
Topic: how to block skype...
Replies: 4
Views: 3747

Re: how to block skype...

This is a little "brute force" but I used this script when shutting a router down for Skype (and many other things), its not pretty and may block other ports you need - so you may want to modify some of the ports. NOTE: in the Windows command line I used >netstat -an to see what ports Skype was usin...
by wiltshra
Wed Jul 10, 2013 9:17 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Groove A-52HPn - LED5?
Replies: 2
Views: 3612

Re: Groove A-52HPn - LED5?

Thank you for the quick reply - I suggest it may be good to update the brochure as its currently misleading :)
by wiltshra
Wed Jul 10, 2013 5:28 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Groove A-52HPn - LED5?
Replies: 2
Views: 3612

Groove A-52HPn - LED5?

Hi, I'm current working on Groove A-52HPn hardware and noticed that LED5 is not configurable. RouterOS v6.1 NOTE - this may be a RouterOS6.1 issue with Groove A-52HPn hardware – I have not rolled back to v5.25 to see if the same issue remains – or is only unique to the Groove A-52HPn hardware On my ...
by wiltshra
Tue Jun 25, 2013 4:08 am
Forum: General
Topic: RouterOS 6.1 System > Reset Configuration bug?
Replies: 15
Views: 6291

Re: RouterOS 6.1 System > Reset Configuration bug?

UPDATE:
adding:

:delay 10s

to the start of the scripts has calmed down the issue on the units that were displaying the problem.

Thanks for all of your assitance.
Cheers
by wiltshra
Thu Jun 20, 2013 5:11 pm
Forum: General
Topic: RouterOS 6.1 System > Reset Configuration bug?
Replies: 15
Views: 6291

Re: RouterOS 6.1 System > Reset Configuration bug?

Happy to post the script, BUT, please answer this first - if I do a Reset Configuration with no default (so no setup at all) then (via Terminal) use >import myfile.rsc and my script loads without any issue and my network configures OK without any problems and works as I want it too, then why would t...
by wiltshra
Thu Jun 20, 2013 4:12 pm
Forum: General
Topic: RouterOS 6.1 System > Reset Configuration bug?
Replies: 15
Views: 6291

Re: RouterOS 6.1 System > Reset Configuration bug?

My apologies normis, but I have to disagree, there is some type of bug. You may need to add a delay when doing via script, fair enough – but what about the GUI method below? – this is failing on v6.1 It worked before on earlier versions, but does not consistently work now on all my hardware I have h...
by wiltshra
Thu Jun 20, 2013 3:55 pm
Forum: General
Topic: RouterOS 6.1 System > Reset Configuration bug?
Replies: 15
Views: 6291

Re: RouterOS 6.1 System > Reset Configuration bug?

Hi krakenant - I will try the delay tomorrow. Our MikroTik supplier has also confirmed my findings - copy of their email below: *************************************************** Just thought I'd add a note that we have been able to observe the same behaviour that you have reported in routerOSv6.1 ...
by wiltshra
Mon Jun 17, 2013 7:26 am
Forum: General
Topic: RouterOS 6.1 System > Reset Configuration bug?
Replies: 15
Views: 6291

Re: RouterOS 6.1 System > Reset Configuration bug?

Hi gents... once again – thanks for your feedback. So I think what we have here is an initialisation bug – and its not unique to this router, I can emulate the issue on the others I’ve just upgraded – some do the same thing some don’t. I tried the following: - tried the script in New Terminal (thank...
by wiltshra
Fri Jun 14, 2013 3:56 pm
Forum: General
Topic: RouterOS 6.1 System > Reset Configuration bug?
Replies: 15
Views: 6291

Re: RouterOS 6.1 System > Reset Configuration bug?

OK, script is working in New terminal for you (I will try tomorrow) BUT does the Winbox GUI work?
System > Reset Configuration (choose the file to run on reboot) ?
by wiltshra
Fri Jun 14, 2013 8:09 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Groove A2Hn Mesh or Mulit-Repeater set up
Replies: 1
Views: 2017

Re: Groove A2Hn Mesh or Mulit-Repeater set up

Even though no-body assisted me on this one (not even a whisper), I did manage to get a fully working MESH system, with Client Portals running using MikroTik Groove A-2Hn routers.

So if you see this...its OK, I sorted it all out.
Cheers
by wiltshra
Fri Jun 14, 2013 8:06 am
Forum: General
Topic: RouterOS 6.1 System > Reset Configuration bug?
Replies: 15
Views: 6291

RouterOS 6.1 System > Reset Configuration bug?

Hi, I have recently been working with RouterOS6 – no real issues. In my job I need to create script files <.rsc> to make our tech’s job easier to manage. My work is mainly on MikroTik Groove A-2Hn wireless routers (and some RG450 routerboards) In RouterOS6 I had no issue in using WinBox System > Res...
by wiltshra
Mon Jan 07, 2013 8:57 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Groove A2Hn Mesh or Mulit-Repeater set up
Replies: 1
Views: 2017

Groove A2Hn Mesh or Mulit-Repeater set up

Hello Everyone, I want to create either a mesh or a string of repeaters (between two access points) set up using Groove A2Hn hardware. I've got single repeater setup working fine (AP-Repeater-AP, using two SSIDs) and have made some good progress with a WDS linked mesh network (with three Grooves all...
by wiltshra
Mon Jul 23, 2012 11:56 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Freq. Usage - Explaination of the Usage number reported
Replies: 4
Views: 2649

Re: Freq. Usage - Explaination of the Usage number reported

Thanks to all who replied - makes sence.
maybe the window should be updated to "Usage %", so it is clear :)
by wiltshra
Mon Jul 23, 2012 6:04 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Freq. Usage - Explaination of the Usage number reported
Replies: 4
Views: 2649

Freq. Usage - Explaination of the Usage number reported

Hi,
using Groove Wireless Router (5Hn) (RouterOS 5.18)

A simple question:
when using the Freq. Usage scan (under Wireless Table) - what do the "Usage" numbers reported actually represent?

I have looked at the Wiki and there does not appear to be any definition.

Thanks