Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 20 matches

by rheo
Sat Dec 07, 2019 6:28 am
Forum: General
Topic: android wifi ipv6 - disconnect reconnect
Replies: 0
Views: 148

android wifi ipv6 - disconnect reconnect

I've had my Mikrotik Hap AC for a few years. Over that time I've had three Android phones. All three have experienced intermittent WiFi disconnection and re-connection every few minutes. I've narrowed it down to the following combination 1. Android phones (3 different phones). No issues with other d...
by rheo
Sun Apr 01, 2018 10:58 am
Forum: Wireless Networking
Topic: received disassoc sending station leaving (8)
Replies: 63
Views: 41303

Re: received disassoc sending station leaving (8)

this was bugging me. i even returned a couple of android devices. I think i have found the cause, in my case i had to disable ipv6 on the mikrotik entirely... i don't know why but now my android devices stay on wifi
by rheo
Thu Apr 20, 2017 3:20 am
Forum: General
Topic: VPN provider recommendations
Replies: 15
Views: 8635

VPN provider recommendations

VPN providers are becoming more popular, and due to my countries recent data retention policies I'm considering one. I plan to have it setup on the Mikrotik to encrypt the whole subnet (a seperate VLAN in my case, really only 2-3 devices) I don't really wan't to use PPTP. Can anyone recommend one? W...
by rheo
Wed Oct 05, 2016 11:54 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: HAP AC
Replies: 540
Views: 136288

Re: HAP AC

I noticed a new firmware upgrade is out now for the hap ac, 3.34. I've just upgraded, anyone see the changelog?
by rheo
Fri Apr 15, 2016 9:38 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Wireless access point with VLANS
Replies: 0
Views: 737

Wireless access point with VLANS

This device is just an access point. I just want to check that I have implemented my VLANS right. I've used Cisco gear in the past but I am new to Mikrotik. The bonded interface is a trunk port to my switch. My switch has a trunk connection to my router which is doing the inter-vlan routing. (Router...
by rheo
Mon Feb 08, 2016 6:43 am
Forum: General
Topic: pppoe connection intermittent link downs
Replies: 3
Views: 1694

Re: pppoe connection intermittent link downs

what worked for me was setting the MTU and L2 MTU values on the physical interface (in my case ether1) to match the ones on the PPPoE interface. I set them at 1492 but your ISP may differ
by rheo
Sun Jan 24, 2016 4:31 am
Forum: Beginner Basics
Topic: PPPoE failed on RB951-2n (constantly connect and disconnect)
Replies: 12
Views: 3527

Re: PPPoE failed on RB951-2n (constantly connect and disconnect)

click interfaces - then double click your physical WAN interface - ether1-gateway, on the general tab, try setting the MTU and L2 MTU to 1480
by rheo
Fri Jan 22, 2016 5:27 am
Forum: Beginner Basics
Topic: PPPoE failed on RB951-2n (constantly connect and disconnect)
Replies: 12
Views: 3527

Re: PPPoE failed on RB951-2n (constantly connect and disconnect)

check the MTU and L2 MTU on your physical WAN interface are set and match with the ones advised by your ISP (on your logical pppoe interface)

I had a similar issue, and when I set them up the same it all worked.
by rheo
Thu Jan 21, 2016 11:05 am
Forum: General
Topic: cannot SSH to HP switch - comware OS
Replies: 2
Views: 1669

Re: cannot SSH to HP switch - comware OS

thanks - it works!
by rheo
Thu Jan 21, 2016 4:49 am
Forum: General
Topic: cannot SSH to HP switch - comware OS
Replies: 2
Views: 1669

cannot SSH to HP switch - comware OS

hi I am trying to use the /system ssh client on RouterOS to access a HP switch on my LAN running Comware OS v5. When I ssh I am immediately bounced back to the cmd line on the Mikrotik [admin@Tim-HexLite] > /system ssh 192.168.0.10 user=admin port=22 Welcome back! [admin@Tim-HexLite] > I turned on S...
by rheo
Mon Jan 04, 2016 5:04 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Frequent bridged ADSL PPPoE disconnects
Replies: 5
Views: 1694

Re: Frequent bridged ADSL PPPoE disconnects

in case this helps, i had the same problem. i think i fixe it by setting the mtu and max mtu values on my ether1 physical wan interface to match the pppoe virtual interface (my isp advised 1492) and the problem went away
by rheo
Thu Dec 24, 2015 12:54 pm
Forum: General
Topic: WAN link dropping - interface rx errors
Replies: 2
Views: 968

Re: WAN link dropping - interface rx errors

I've changed the MTU and L2 MTU settings on the ether1 interface to match the pppoe virtual interface to match and there don't seem to be anymore errors. so i'm hoping that has fixed the problem???
by rheo
Thu Dec 24, 2015 5:33 am
Forum: General
Topic: WAN link dropping - interface rx errors
Replies: 2
Views: 968

WAN link dropping - interface rx errors

I have been having problems with my WAN link only dropping. It's running ADSL 2+ using PPPoE on ether1-gateway interface.

The stats show a lot of errors, displayed below.

What do i do to fix this problem?

Thanks



Image
by rheo
Sat Dec 19, 2015 2:26 am
Forum: General
Topic: pppoe connection intermittent link downs
Replies: 3
Views: 1694

Re: pppoe connection intermittent link downs

here is the connection details: [admin@HexLite] > /interface pppoe-client print Flags: X - disabled, R - running 0 R name="pppoe-outside" max-mtu=1492 max-mru=1492 mrru=disabled interface=ether1-gateway user="my-username@internode.on.net" password="abcdefg" profile=default keepalive-timeout=disabled...
by rheo
Sat Dec 19, 2015 2:07 am
Forum: General
Topic: pppoe connection intermittent link downs
Replies: 3
Views: 1694

pppoe connection intermittent link downs

Good morning I have a TP-Link TD-8960N ADSL 2+ modem, in bridge mode to a Mikrotik Hex Lite. The hex lite, handles the pppoe connection to my ISP. I cannot seem to get the pppoe connection to stay up for more than a day, it runs for a few hours, then drops out and re-connects. I've checked the modem...
by rheo
Fri Dec 18, 2015 4:48 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Frequent bridged ADSL PPPoE disconnects
Replies: 5
Views: 1694

Re: Frequent bridged ADSL PPPoE disconnects

Did you every discover a solution to this, I am experiencing the same thing with a hex lite and a tp-link 8960N in bridge mode. 5-10 disconnections per day. Modem doesn't drop sync it's the pppoe on the router.
by rheo
Mon Dec 07, 2015 2:28 am
Forum: General
Topic: Support for ACME/Let's Encrypt certificate management [SOLVED]
Replies: 93
Views: 36615

Re: Support for ACME/Let's Encrypt certificate management [SOLVED]

+1 - would like this too
by rheo
Tue Nov 24, 2015 12:46 am
Forum: General
Topic: Feature request: OpenVPN compression LZO and UDP
Replies: 200
Views: 94696

Re: Feature request: OpenVPN compression LZO and UDP

+1 would also like to see this
by rheo
Mon Nov 02, 2015 7:42 am
Forum: General
Topic: IpSec VPN - One side static public IP
Replies: 1
Views: 800

IpSec VPN - One side static public IP

Hi Is it possible to set up a site to site, IPSec VPN between two routerOS devices, if only one side has a static public IP address? The other site has a dynamic address. If so, is there a guide on how to do this? If not, what would be the next best option. I don't want to use PPTP or OpenVPN. Thank...
by rheo
Tue Aug 14, 2012 9:34 am
Forum: Beginner Basics
Topic: configure qos for voip phone
Replies: 1
Views: 1043

configure qos for voip phone

hi i am about to switch from a billion router to routeros. most of the things i need to be able to do i am confident i can. however i can't find out how to do qos. i have a siemens gigaset a580ip ip phone that will be plugged into the router with ip 192.168.1.50. how do i setup qos in routeros to pr...