Community discussions

MikroTik App

Search found 14 matches

by Nighthawke
Wed Sep 25, 2013 5:21 pm
Forum: General
Topic: v6.4 released
Replies: 170
Views: 64937

Re: v6.4 released

With a company policy in place that says all networking devices must at all times have the latest firmware/OS releases, and with RouterOS' supposedly stable releases causing all kinds of havoc, my job is on the line if a router should misbehave. Sorry to be rude, but that is a very stupid policy. W...
by Nighthawke
Mon Sep 23, 2013 2:15 am
Forum: General
Topic: v6.4 released
Replies: 170
Views: 64937

Re: v6.4 released

*Gets up on a soapbox.* I feel that the ROS is getting into a situation where outstanding bugs and issues are not being fixed, and new features that have even more bugs are being added to the package, compounding the situation to where it is unacceptable. Take a little advice: Set up a triage on a w...
by Nighthawke
Wed Sep 04, 2013 2:40 am
Forum: General
Topic: Mikrotik's mail server on the blink?
Replies: 1
Views: 790

Mikrotik's mail server on the blink?

I just sent two RMA/Exchange requests from two separate email accounts, flagging both delivery success and receipt acknowledgement. I really would like to get this RB replaced soonest.
by Nighthawke
Sun Aug 04, 2013 6:11 pm
Forum: General
Topic: v6.2 released
Replies: 247
Views: 95472

Re: v6.2 released

OK, we're back to a stable (no crashes) release, mine has not crashed after 24 hours running on a production router.

Now you guys just need to concentrate on getting the IPsec fixed up.

Oh, BTW, the LED's are working now!
by Nighthawke
Wed Jul 17, 2013 2:02 am
Forum: General
Topic: RouterOS 6.1 released
Replies: 198
Views: 59266

Re: RouterOS 6.1 released

Kick a ticket open, start a paper trail, that's the only way you can spur them to even look into the issue. Hello,MikroTik team! It will be great,if you can fix problem with (3g/4g) ppp disconnection,and add ndis driver for popular 4g modems. PPP disconnects after 1 minute or 40 minutes,and then try...
by Nighthawke
Wed Jul 10, 2013 2:05 am
Forum: General
Topic: RouterOS 6.1 released
Replies: 198
Views: 59266

Re: RouterOS 6.1 released

Do we dare after the ordeal 6.1 put us through??
by Nighthawke
Tue Jul 02, 2013 1:40 pm
Forum: General
Topic: 6.1 dropped WAN speeds from 3mb to 290Kb
Replies: 1
Views: 691

Re: 6.1 dropped WAN speeds from 3mb to 290Kb

Stick with what works now or roll back to 5.25. 6.X has major issues atm.
by Nighthawke
Tue Jul 02, 2013 2:44 am
Forum: Beginner Basics
Topic: cache hard disk in 750
Replies: 3
Views: 1138

Re: cache hard disk in 750

i won't to add premry hard disk in mikrotik 750 R/B is it possible to add cache hard disk in that device? Only if there is a USB port. I'm pretty sure that the 750 doesn't have a USB port, so you cannot add a hard drive. I believe anispk is referring to the 750UP model and yes it does. My beef is w...
by Nighthawke
Sun Jun 30, 2013 2:08 am
Forum: General
Topic: RB 1200 stops responding
Replies: 5
Views: 1117

Re: RB 1200 stops responding

What power supply do you use? How many amps?
RB1200's have an internal power supply, using a standard PC cable to provide household power to it.

The temps are a concern, I agree. So a redesign of his network to get his router to a cooler location would be in order.
by Nighthawke
Sat Jun 29, 2013 2:48 pm
Forum: General
Topic: RouterOS 6.1 released
Replies: 198
Views: 59266

Re: RouterOS 6.1 released

There is more to this than just IPSec issues. The router, running 6.1, was very sluggish in response to commands, as if it was stuck in a loop, the terminal window taking upwards to 30 seconds to get to a command prompt in comparison to the normal 3-5 seconds. Package rolled back to 5.25 immediately...
by Nighthawke
Sat Jun 29, 2013 2:34 am
Forum: General
Topic: RouterOS 6.1 released
Replies: 198
Views: 59266

Re: RouterOS 6.1 released

My RB750UP keeps blowing its little mind, randomly rebooting. "System, error, Critical - router was rebooted without proper shutdown by watchdog timer" It's operating in stock NAS mode, no modifications to system outside of shutting down all IP services, save for winbox, API-SSL and SSH. I got half ...
by Nighthawke
Mon May 27, 2013 10:44 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: RB750UP refuses to accept DHCP client from cable modem.
Replies: 1
Views: 725

Re: RB750UP refuses to accept DHCP client from cable modem.

UPDATE: I just downgraded to v5.25 and it immediately responded to DHCP and appears to be operating normally.

I think something is terribly wrong with V6...
by Nighthawke
Sun May 26, 2013 11:06 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: RB750UP refuses to accept DHCP client from cable modem.
Replies: 1
Views: 725

RB750UP refuses to accept DHCP client from cable modem.

I've been trying for a couple of days now to link up my RB750UP with a Motorola SurfBoard cable modem provided to me by TWC. The model will link up and assign IP addresses to my other equipment after power cycling it, but oddly enough my RB refuses to (or the cable modem is) receive an IP for DHCP c...
by Nighthawke
Sat Sep 01, 2012 6:00 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB SXT losing configuration on each reboot
Replies: 21
Views: 12231

Re: RB SXT losing configuration on each reboot

We use weather boxes to house our equipment and seal around the joints using rubber gaskets and silicon joint sealer used on homes. I did research the wiki and came up with some techniques and maybe some options to coat your boards with. http://en.wikipedia.org/wiki/Conformal_coating I would also su...