Community discussions

Search found 27 matches

by theprism
Tue Dec 16, 2014 5:00 am
Forum: General
Topic: Zebra in Mikrotik
Replies: 1
Views: 539

Zebra in Mikrotik

Hi everyone, I just remember that about 10 years ago, in Mikrotik versions 2.x there was a way to login into Mikrotik's Zebra by doing this: *************************** system telnet 127.0.0.1 2604 password: zebra ena *************************** Of course this doesn't work anymore in current v6.x. A...
by theprism
Wed Jun 11, 2014 5:11 pm
Forum: General
Topic: v6.14 released
Replies: 115
Views: 24565

Re: v6.14 released

Totally agree with tomaskir, Test471 and Aveyer
by theprism
Sun Jun 01, 2014 8:19 pm
Forum: General
Topic: v6.13 released!
Replies: 177
Views: 48913

Re: v6.13 released!

Format USB doesn't work in v6.13 through GUI. Through CLI is OK.
by theprism
Mon May 26, 2014 6:52 am
Forum: General
Topic: Continuing connection...
Replies: 2
Views: 507

Continuing connection...

Hello, I have a strange issue... maybe someone had it in the past and knows how to fix it... I start a connection, e.g. download, iptv view etc. and I suddenly close it, just close the window, I see that the connection still persists and "downloading" is ongoing. Is there anything in the mikroitk th...
by theprism
Mon May 26, 2014 3:19 am
Forum: General
Topic: v6.13 released!
Replies: 177
Views: 48913

Re: v6.13 released!

6.13 BAD in my case! firewall rules that are written for an inactive L2TP are not active - red, which is normal. But once L2TP became connected the firewall rule isn't activated, so it remains red and logs are filled with input errors on the l2tp interface. If I recreate the same rule, the old one b...
by theprism
Sat May 03, 2014 6:10 pm
Forum: General
Topic: v6.12 released
Replies: 237
Views: 57372

Re: v6.12 released

It looks like wireless "tx-power-mode=card-rates" is not supported anymore... however, the command still exists.
Does anyone know why?

P.S. Not sure if it's from v6.12 or before, since I upgraded from v6.0...
by theprism
Mon Nov 11, 2013 2:20 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v6.6 released
Replies: 164
Views: 72635

Re: RouterOS v6.6 released

normis , is there any ETA for Windows <-> Mikroitk ipsec/l2tp fix - v6.7, v7.1, 8.9, v10.1? See: v6.5 http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=77928&start=50#p391817 v6.3 http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=76362&start=50#p385736 v6.1 http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=735...
by theprism
Mon Nov 11, 2013 1:53 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v6.6 released
Replies: 164
Views: 72635

Re: RouterOS v6.6 released

normis , is there any ETA for Windows <-> Mikroitk ipsec/l2tp fix - v6.7, v7.1, 8.9, v10.1? See: v6.5 http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=77928&start=50#p391817 v6.3 http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=76362&start=50#p385736 v6.1 http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=735...
by theprism
Sun Oct 20, 2013 6:02 pm
Forum: General
Topic: 6.5 released!
Replies: 185
Views: 69428

Re: 6.5 released!

l2tp/ipsec tunnels are still broken and even worse then in 6.4 l2tp(ipsec) interface on the server side remains established (but not running!) .. it's enother version of routeros with useless l2tp/ipsec I reported these issues starting with v6.1 and looks like Mikrotik ppl don't care. I stay with v...
by theprism
Sun Oct 20, 2013 2:54 am
Forum: General
Topic: 6.5 released!
Replies: 185
Views: 69428

Re: 6.5 released!

l2tp/ipsec tunnels are still broken and even worse then in 6.4 l2tp(ipsec) interface on the server side remains established (but not running!) .. it's enother version of routeros with useless l2tp/ipsec I reported these issues starting with v6.1 and looks like Mikrotik ppl don't care. I stay with v...
by theprism
Wed Sep 11, 2013 2:15 pm
Forum: General
Topic: 6.3 Released
Replies: 95
Views: 20248

Re: 6.3 Released

I don't have any ticket number. I mentioned about this here http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=73583&start=50#p373740 and here http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=73583&start=50#p373772 This is a community forum. Community members can't and don't fix bugs. If you wish a problem...
by theprism
Wed Sep 11, 2013 6:47 am
Forum: General
Topic: 6.3 Released
Replies: 95
Views: 20248

Re: 6.3 Released

Normis, can you confirm that this was fixed and Windows 7 <- L2TP/IPSEC -> Mikrotik 6.1 works fine? Thanks, T.P. Please tell me your Mikrotik Support ticket number, and I will check status. I don't have any ticket number. I mentioned about this here http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=735...
by theprism
Mon Sep 09, 2013 5:27 am
Forum: General
Topic: 6.3 Released
Replies: 95
Views: 20248

Re: 6.3 Released

IPsec is working in v6.1 and v6.2, what did you mean by this? In v6.1 the following IPSEC problem existed: Windows 7 <- L2TP/IPSEC -> Mikrotik 6.1 stopped working. L2TP was passing OK but when reached IPSEC portion it compains in logs about payload and triming. Was this fixed? Thanks, the_prism Nor...
by theprism
Sat Sep 07, 2013 4:43 am
Forum: General
Topic: 6.3 Released
Replies: 95
Views: 20248

Re: 6.3 Released

IPsec is working in v6.1 and v6.2, what did you mean by this?
In v6.1 the following IPSEC problem existed:
Windows 7 <- L2TP/IPSEC -> Mikrotik 6.1 stopped working.
L2TP was passing OK but when reached IPSEC portion it compains in logs about payload and triming.

Was this fixed?

Thanks,
the_prism
by theprism
Fri Sep 06, 2013 2:29 pm
Forum: General
Topic: 6.3 Released
Replies: 95
Views: 20248

Re: 6.3 Released

Yes, but IPSEC was not working well in 6.1 and 6.2. Were all issues with it fixed in 6.3?
Is it working?

Thanks,

T.P.
by theprism
Thu Sep 05, 2013 5:27 am
Forum: General
Topic: 6.3 Released
Replies: 95
Views: 20248

Re: 6.3 Released

Was the IPSEC issues fixed as well? Anyone to confirm?

Thank you!

T.P.
by theprism
Sat Aug 03, 2013 5:29 pm
Forum: General
Topic: v6.2 released
Replies: 247
Views: 89795

Re: v6.2 released

dyndns script stop working on 6.2.. allways said no update needed....
Do we have any temp. patch for this? Anyone found a successful workaround?

Thanks,
The_prism
by theprism
Fri Aug 02, 2013 11:47 pm
Forum: General
Topic: v6.2 released
Replies: 247
Views: 89795

Re: v6.2 released

Hi guys,

In v6.1 the following IPSEC problem existed:
Windows 7 <- L2TP/IPSEC -> Mikrotik 6.1 stopped working.
Passing over L2TP and when at IPSEC it compains in logging about payload and triming.

Was this fixed?

Thanks,
the_prism
by theprism
Sun Jul 14, 2013 3:48 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Using RouterOS to prioritize (Qos) traffic for a Class C net
Replies: 111
Views: 185716

Re: Using RouterOS to prioritize (Qos) traffic for a Class C

It doesn't work. Here's what I have: **************************************** /ip firewall mangle add chain=forward action=mark-connection src-address=192.168.151.7 new-connection-mark=VOIP add chain=forward action=mark-packet passthrough=yes connection-mark=VOIP new-packet-mark=VOIP add chain=forwa...
by theprism
Tue Jul 02, 2013 2:19 pm
Forum: General
Topic: Slow RDP performance over IPSEC
Replies: 5
Views: 3278

Re: Slow RDP performance over IPSEC

Hello, Can someone tell me where exactly I should change the MTU and MRU (client/server, which interface etc.) and which values are the best for my connection? I just have 10% of my Internet speed only through the L2TP/Ipsec connection (clean IPSEC is the same). Clean L2TP goes up to 4.5Mbps which i...
by theprism
Tue Jul 02, 2013 2:17 pm
Forum: General
Topic: Slow VPN tunnels (SSL, PPTP, L2TP)
Replies: 40
Views: 44213

Re: Slow VPN tunnels (SSL, PPTP, L2TP)

Hello, Can someone tell me where exactly I should change the MTU and MRU (client/server, which interface etc.) and which values are the best for my connection? I just have 10% of my Internet speed only through the L2TP/Ipsec connection (clean IPSEC is the same). Clean L2TP goes up to 4.5Mbps which i...
by theprism
Fri Jun 21, 2013 6:31 am
Forum: General
Topic: RouterOS 6.1 released
Replies: 198
Views: 53959

Re: RouterOS 6.1 released

Hello, Since I reverted back to v6.0, IPSEC works fine but I discovered a new bug, as follows: If to disable the pppoe-out1 connection (ADSL) and to bring it back up, it will never connect and will rotate with this in logs: 23:19:26 pppoe,ppp pppoe-out1: initializing... 23:19:26 pppoe,ppp pppoe-out1...
by theprism
Tue Jun 18, 2013 7:10 am
Forum: General
Topic: RouterOS 6.1 released
Replies: 198
Views: 53959

Re: RouterOS 6.1 released

Hi,

Just to keep you informed...

Downgraded back to v6.0rc14.
Upgraded firmware to v3.07
Upgraded to v6.0
Keeping firmware at v3.07 (even if it asks to upgrade to v3.02 (not sure what kind of upgrade is this)) :)

L2TP/IPSEC works fine now.

Best regards,
the_prism
by theprism
Mon Jun 17, 2013 9:45 pm
Forum: General
Topic: RouterOS 6.1 released
Replies: 198
Views: 53959

Re: RouterOS 6.1 released

Windows 7 <- L2TP/IPSEC -> Mikrotik 6.1 stopped working. Passing over L2TP and when at IPSEC it compains in logging about payload and triming. Worked fine before upgrading Mikrotik 6.1 <- L2TP/IPSEC -> Mikrotik 6.1 works fine. Please fix urgently since affecting IPSEC like this is unpleasant. I also...
by theprism
Sun Jan 27, 2013 10:49 pm
Forum: General
Topic: Configuring OpenVPN
Replies: 44
Views: 69315

Re: Configuring OpenVPN

Hello,

Does anyone knows how to generate the certificates without having a real domain and without having a root/admin/etc. mail (e.g. root@bla-bla.bla.com)?

Thank you,
Alex C.
by theprism
Sun Sep 30, 2012 8:27 pm
Forum: General
Topic: DynDNS update script
Replies: 26
Views: 12263

Re: DynDNS update script

Hello,

I tried to adjust the script to write on usb flash, but for some reasons it creates the files with the directory tree listing in it, instead of the required output...

Did anyone had a success with this?

Thank you,
Alex
by theprism
Sun Sep 16, 2012 4:18 pm
Forum: General
Topic: DynDNS update script
Replies: 26
Views: 12263

Re: DynDNS update script

Hello, I'm using the script with file creation and it works great, however, I'm a bit concerned of the internal flash, since it will die in time (long time - but still)... at this time I see this: Bad Blocks - 0.2%... I connected a 2GB USB flash to my RB751G-2HnD and formatted it - it sees it but I ...