Community discussions

Search found 49 matches

by ntblade
Wed Dec 12, 2018 3:42 pm
Forum: General
Topic: PWR-Line AP
Replies: 48
Views: 7945

Re: PWR-Line AP

We just need a release date! ;)
by ntblade
Mon Dec 03, 2018 5:53 pm
Forum: General
Topic: PWR-Line AP
Replies: 48
Views: 7945

Re: PWR-Line AP

Thanks for that!
by ntblade
Mon Nov 05, 2018 6:30 pm
Forum: General
Topic: PWR-Line AP
Replies: 48
Views: 7945

Re: PWR-Line AP

The recent posts seem like feature requests but still no news if these actually exist!
by ntblade
Fri Nov 02, 2018 5:19 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: LHG 60G disable beam forming [SOLVED]
Replies: 31
Views: 5177

Re: LHG 60G disable beam forming [SOLVED]

Have you tried 66000?
by ntblade
Wed Oct 31, 2018 7:10 pm
Forum: General
Topic: PWR-Line AP
Replies: 48
Views: 7945

Re: PWR-Line AP

Any availability update please?
by ntblade
Wed Oct 17, 2018 10:29 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: LHG 60G disable beam forming [SOLVED]
Replies: 31
Views: 5177

Re: LHG 60G disable beam forming [SOLVED]

Thanks so much Dan.
Where did you find the info about the sectors?
by ntblade
Wed Oct 17, 2018 6:23 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless Wire/LHG 60 distance - expected signal
Replies: 14
Views: 4311

Re: Wireless Wire/LHG 60 distance - expected signal

I've been looking for info on updating Librenms. Thanks for the file but I can't see any extra in after changing the php file.
by ntblade
Wed Oct 17, 2018 3:10 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: LHG 60G disable beam forming [SOLVED]
Replies: 31
Views: 5177

Re: LHG 60G disable beam forming [SOLVED]

So what's the chance of some decent documentation on this Mikrotik? We're all wasting a lot of time searching the wiki, forums and google :(
Any know exactly do to disable beamforming?

NTB
by ntblade
Tue Aug 14, 2018 3:26 pm
Forum: General
Topic: Recommended Hardware for evolving ISP - BGP + PPPoE
Replies: 0
Views: 303

Recommended Hardware for evolving ISP - BGP + PPPoE

Hi all, We are a small but growing ISP / WISP about to evolve out network. At the moment we have almost 1000 customers and will be growing to around 2000 over the next year with continued growth thereafter. We have a 1G and a 500M feed into our network which will shortly be 5 x 1G. We are just takin...
by ntblade
Tue Aug 14, 2018 1:09 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: PPPoE / DHCP (layer 2) over VPLS/MPLS
Replies: 3
Views: 825

Re: PPPoE / DHCP (layer 2) over VPLS/MPLS

I got this up and running, I had made a typo
by ntblade
Thu Jul 26, 2018 6:33 pm
Forum: General
Topic: PWR-Line AP
Replies: 48
Views: 7945

Re: PWR-Line AP

Hi all,
Any news when these will be available?
by ntblade
Tue Jul 24, 2018 8:48 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: PPPoE / DHCP (layer 2) over VPLS/MPLS
Replies: 3
Views: 825

Re: PPPoE / DHCP (layer 2) over VPLS/MPLS

Thanks for the reply,
Site-1 is DHCP server / PPPoE server and Site-2 is the client. There's no layer 2 between them. I'm starting again and will report back.
by ntblade
Thu Jul 19, 2018 9:31 pm
Forum: General
Topic: Specify src-address when using /tool e-mail send
Replies: 6
Views: 426

Re: Specify src-address when using /tool e-mail send

Thnks for the replies. I'll try and work these solutions out :)
by ntblade
Thu Jul 19, 2018 9:28 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: PPPoE / DHCP (layer 2) over VPLS/MPLS
Replies: 3
Views: 825

PPPoE / DHCP (layer 2) over VPLS/MPLS

Hi all, I've been trying to test connecting a PPPoE client to a server over an OSPF / MPLS / VPLS network. The server is on Site-1 and the client is on Site-2. Here are the router configs: Site-1 /interface ethernet set [ find default-name=ether1 ] advertise=10M-half,10M-full,100M-half,100M-full,100...
by ntblade
Thu Jul 19, 2018 11:32 am
Forum: General
Topic: Specify src-address when using /tool e-mail send
Replies: 6
Views: 426

Re: Specify src-address when using /tool e-mail send

Thanks for the replies, Sorry if my diagram isn't too clear. I've added PPPoE clients who get a mix of public and private, NATed addresses. The default routes on the routers will change if a link goes down. Also, if I srcnat will that then NAT my clients to the loopback address too? @pe1chl, could y...
by ntblade
Wed Jul 18, 2018 5:54 pm
Forum: General
Topic: Specify src-address when using /tool e-mail send
Replies: 6
Views: 426

Specify src-address when using /tool e-mail send

Let's say we have an OSPF network like the attached where all routers can route between each other, link subnets are private and not NATed, loopback addresses are public. We can ping DNS and the internet from R4 when we specify the source addresses as one of the public loopbacks: > ping bbc.com src-...
by ntblade
Fri Jun 29, 2018 10:24 am
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: Feature Request - LAC/LNS functionality
Replies: 128
Views: 36605

Re: Feature Request - LAC/LNS functionality

I got this up and running in eve-ng https://bsdrp.net/documentation/example ... d_l2tp_lab
I've just bought an APU2 https://www.pcengines.ch/apu2.htm and I've installed BSDRP but I've not had time to test it yet

NTB
8o)
by ntblade
Thu Jun 14, 2018 4:55 pm
Forum: General
Topic: LNS for PPP termination
Replies: 12
Views: 2394

Re: LNS for PPP termination

Hi, anyone willing to post their configuration please?

NTB
by ntblade
Thu Jun 14, 2018 2:45 pm
Forum: General
Topic: Mikrotik in LAC / LNS configuration
Replies: 2
Views: 464

Mikrotik in LAC / LNS configuration

Hi all,
What are you using in place of Mikrotik for LACs in a LAC / LNS setup?
Is anyone able to point me to LNS setup documentation?

Thanks
by ntblade
Tue Jun 12, 2018 3:16 pm
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: Feature Request - LAC/LNS functionality
Replies: 128
Views: 36605

Re: Feature Request - LAC/LNS functionality

Here's the reply I got from support: On 11 June 2018 at 07:04, Emils Z. [MikroTik Support] <support@mikrotik.com> wrote: > Hello Norrie, > > Although LAC is currently not supported in RouterOS, it is possible to use > RouterOS as LNS. LAC support may come in future, but there are no direct > plans a...
by ntblade
Mon Jun 11, 2018 5:18 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 60Ghz 2.4km - possible?
Replies: 41
Views: 5716

Re: 60Ghz 2.4km - possible?

We have a requirement for a 1.66km link. Would this be possible?

Thanks
by ntblade
Fri Jun 08, 2018 6:51 pm
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: Feature Request - LAC/LNS functionality
Replies: 128
Views: 36605

Re: Feature Request - LAC/LNS functionality

Thanks for the reply. I'll send an email
by ntblade
Thu Jun 07, 2018 12:37 pm
Forum: RouterOS v6 RC and v7 BETA
Topic: Feature Request - LAC/LNS functionality
Replies: 128
Views: 36605

Re: Feature Request - LAC/LNS functionality

Sorry to pitch in on a 10 (yes 10!) year old thread but can Mikrotik give us ANY indication of v7 or LAC function being implemented?
PLEASE

NTB
by ntblade
Fri Feb 16, 2018 2:21 pm
Forum: General
Topic: Please recommend a USB 3G / 4G modem - UK
Replies: 0
Views: 302

Please recommend a USB 3G / 4G modem - UK

Can someone recommend a USB 3G / 4G modem that works on RB2011 in the UK please

Many thanks

NTB
by ntblade
Fri Feb 16, 2018 2:18 pm
Forum: General
Topic: P2P connection to security camera recorder behind MTik
Replies: 7
Views: 972

Re: P2P connection to security camera recorder behind MTik

Thanks for the replies everyone. I think the whole point of the P2P option is to avoid any portforwarding on the router with or without uPNP enabled. We've had reports that these systems were working before the oweners became customers of ours

Any other ideas?
by ntblade
Tue Feb 13, 2018 1:16 pm
Forum: General
Topic: P2P connection to security camera recorder behind MTik
Replies: 7
Views: 972

P2P connection to security camera recorder behind MTik

Hi all, We've a few clients who have recently installed security camera recorders (NVRs) on our network. The problem is that they are unable to view live feeds using the peer to peer option (P2P) on their phones. Has anyone seen this problem before? I wouldnt imagine that by default Router OS would ...
by ntblade
Mon Nov 27, 2017 11:03 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: PPPoE + OSPF = Discarding packet: locally originated
Replies: 3
Views: 1188

Re: PPPoE + OSPF = Discarding packet: locally originated

We've found the cause of the OSPF errors (ms-configured switch) but the PPPoE drop outs still remain
by ntblade
Thu Sep 28, 2017 1:53 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Subnetting public /22 with PPPoE and OSPF
Replies: 8
Views: 918

Re: Subnetting public /22 with PPPoE and OSPF

Thanks for the reply, I thought that might be what you were hinting at. I'll have a think!

NTB
by ntblade
Tue Sep 05, 2017 7:01 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Subnetting public /22 with PPPoE and OSPF
Replies: 8
Views: 918

Re: Subnetting public /22 with PPPoE and OSPF

Could you elaborate a bit more please?
by ntblade
Tue Sep 05, 2017 5:42 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Subnetting public /22 with PPPoE and OSPF
Replies: 8
Views: 918

Subnetting public /22 with PPPoE and OSPF

Hi all, We are currently carving up out public /22 into smaller subnets with a /29 being the smallest. We have a lot of small towers with PPPoE servers at most of them running OSPF. The public subnets are in stub areas and in area ranges so the routers are ABRs and only advertise the subnet and not ...
by ntblade
Fri Jun 09, 2017 1:04 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Route customers according to IP address over OSPF
Replies: 4
Views: 559

Re: Route customers according to IP address over OSPF

Thanks for the reply,
R1 is already announcing our /22 on BGP. At the moment we just get a default route from our upstream although this may change in the next few months. Meanwhile I'll look at the video

NTB
8o
by ntblade
Thu Jun 08, 2017 5:24 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Route customers according to IP address over OSPF
Replies: 4
Views: 559

Route customers according to IP address over OSPF

Hi all, Suppose I have a network like the one below. Paddy.png All routers are running OSPF in the backbone. R5 is an ABR with customers connecting via PPPoE. I want all customers except Cust1 to reach the internet via R4,R3,R2,R1 EXCEPT Cust1 who I would like to route via R6,R1. However, if any of ...
by ntblade
Tue Feb 21, 2017 8:42 pm
Forum: General
Topic: Powerbox deletes script on reset - 6.38.1
Replies: 3
Views: 657

Re: Powerbox deletes script on reset - 6.38.1

Sorry to bump this. No Mikrotik folk seen this? How do I report bugs?

Thanks
by ntblade
Sun Feb 19, 2017 11:11 am
Forum: General
Topic: Powerbox deletes script on reset - 6.38.1
Replies: 3
Views: 657

Powerbox deletes script on reset - 6.38.1

Hi all, Serious problem on at least 2 Powerboxes on 6.38.1, setps to reproduce: Do a system reset configuration with no default config. Using winbox connect via Mac and add an address to say, ether2, 192.168.88.1/24 Now, using cli: [admin@MikroTik] > system resource print uptime: 11m8s version: 6.38...
by ntblade
Sat Mar 19, 2016 1:41 am
Forum: General
Topic: Assign public subnet to customer using PPPoE
Replies: 1
Views: 362

Re: Assign public subnet to customer using PPPoE

It seems that I should be looking at framed-route rather than framed-pool. Any help?
by ntblade
Fri Mar 18, 2016 5:51 pm
Forum: General
Topic: PPPoE and multiple IP Addresses
Replies: 5
Views: 2107

Re: PPPoE and multiple IP Addresses

Sorry to dig up an old post but could you tell me how you got this working?

NTB
8o)
by ntblade
Fri Mar 18, 2016 4:55 pm
Forum: General
Topic: Assign public subnet to customer using PPPoE
Replies: 1
Views: 362

Assign public subnet to customer using PPPoE

Hi all,

Can anyone tell me ho to do this please?

I need to give a customer a /29 of public IP addresses using PPPoE. Do I need to use framed-pool or am I looking in the wrong direction

Thanks

NTB
8o)
by ntblade
Wed Jan 13, 2016 6:08 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF between Juniper and Mikrotik - unable to ping loopback from Juniper
Replies: 2
Views: 1735

Re: OSPF between Juniper and Mikrotik - unable to ping loopback from Juniper

Brilliant, thanks.

The SRX can now ping the Mikrotik. That's one tiny bit of the jigsaw solved. Many thanks,

NTB
by ntblade
Wed Jan 13, 2016 4:56 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF between Juniper and Mikrotik - unable to ping loopback from Juniper
Replies: 2
Views: 1735

OSPF between Juniper and Mikrotik - unable to ping loopback from Juniper

Hi all, please see diagram below: OSPF forum help request2.png I'm trying to get BGP and OSPF working between a Juniper SRX (packet mode) and the rest of our network. This is just a small part of what we have planned but I've broke it down into a small chunk. Here's the Juniper's OSPF config: # show...
by ntblade
Sat Dec 12, 2015 7:31 pm
Forum: General
Topic: 2VLANs on RB2011 and other routers for guest and office access
Replies: 3
Views: 476

Re: 2VLANs on RB2011 and other routers for guest and office access

Thanks for the reply. I was looking for a bit guidance on how to get the wireless sections on the VLANs
by ntblade
Sat Dec 12, 2015 4:32 pm
Forum: General
Topic: 2VLANs on RB2011 and other routers for guest and office access
Replies: 3
Views: 476

2VLANs on RB2011 and other routers for guest and office access

Hi all, I want to use an RB2011 to allow wired and wireless office access with wireless-only access for guests daisychained. The RB2011 will connect to the internet and office LAN. It should provide wireless office access as well as wireless guest access on separate VLANs and SSIDs. It should trunk ...
by ntblade
Fri Dec 04, 2015 9:26 pm
Forum: General
Topic: Mutli-tennant client installation sharing routerboard
Replies: 3
Views: 427

Re: Mutli-tennant client installation sharing routerboard

Just noticed that the bottom router should be labeled R2
by ntblade
Fri Dec 04, 2015 9:25 pm
Forum: General
Topic: Mutli-tennant client installation sharing routerboard
Replies: 3
Views: 427

Re: Mutli-tennant client installation sharing routerboard

Thanks for the reply, I'm not sure what you mean but maybe the diagram below will explain what I'm trying to do a bit better. The Individual offices must authenticate to an existing PPPoE server so, where should PPPoE-client connections go? The offices need to have NAT DHCP, DNS etc just like an ind...
by ntblade
Thu Dec 03, 2015 10:51 pm
Forum: General
Topic: Mutli-tennant client installation sharing routerboard
Replies: 3
Views: 427

Mutli-tennant client installation sharing routerboard

Hi all, I have a site which shares an internet connection with 6 offices. each office must have its own PPPoE connection and the networks must be separate. I setup 2 metarouters on 3 RB2011 (just doing DHCP and NAT) to try this out but the throughput suffers quite a bit - I need to be able to supply...
by ntblade
Thu Dec 03, 2015 9:42 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB3011 No metarouter?
Replies: 11
Views: 5289

Re: RB3011 No metarouter?

OK, thanks for the reply. I'll just have to wait :(
by ntblade
Thu Dec 03, 2015 9:00 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB3011 No metarouter?
Replies: 11
Views: 5289

RB3011 No metarouter?

Hi all,

Just got 2 x RB3011. No metarouter. Eeeeek! This is pretty disappointing. When will this be available?

NTB
by ntblade
Mon Dec 29, 2014 8:26 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: RB2011iL-RM with WAN on ETH10
Replies: 2
Views: 1071

Re: RB2011iL-RM with WAN on ETH10

Hi there, thanks for the reply. I'll try this in the next few days and report back.

NTB
8o)
by ntblade
Tue Dec 23, 2014 12:13 am
Forum: Beginner Basics
Topic: RB2011iL-RM with WAN on ETH10
Replies: 2
Views: 1071

RB2011iL-RM with WAN on ETH10

Hi all, first post here, I'm trying to setup an RB2011iL-RM so that ETH10 is the WAN / Internet interface via DHCP and ETH1-ETH5 are all individual unbridged interfaces. Would someone be able to point me in the right direction please? I'm pretty new to routing and Mikrotik. Also, I'd prefer to use w...
by ntblade
Mon Apr 14, 2014 11:27 am
Forum: General
Topic: Connecting a Draytek Vigor 2820 to Mikrotik PPPoE Server:
Replies: 1
Views: 1164

Connecting a Draytek Vigor 2820 to Mikrotik PPPoE Server:

Connecting a Draytek Vigor 2820 to Mikrotik PPPoE Server: Just a quickie. I couldn't get my 2820 to connect to our RB2011. I discovered that on the 2820, WAN >> General Setup section, in the "Display Name" field for WAN2 has to either blank or set to the service name of the MT router you're connecti...