Community discussions

Search found 9 matches

by Holekm
Wed Aug 27, 2014 12:28 pm
Forum: General
Topic: v6.19 released
Replies: 256
Views: 93814

Re: v6.19 released

wireless - improvements for nv2 and 802.11ac
What are the improvments? Please give some more information. It works with fp-wireless only or not?
by Holekm
Thu May 29, 2014 10:15 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB260GSP - 1GB problem?
Replies: 10
Views: 2508

Re: RB260GSP - 1GB problem?

I have just tested, but with only 1gbps enabled with autonegotation there is no link. I will try standard cat 5e cable maybe...?
by Holekm
Wed May 28, 2014 11:11 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB260GSP - 1GB problem?
Replies: 10
Views: 2508

Re: RB260GSP - 1GB problem?

I have latest 1.12 firmware, and very good cat.6 (too good?) copper cable - http://www.growinet.com.hk/datasheet/CAA-00251.pdf. I had to bought special rj45 connector http://bowi.com.pl/product_img/big/3831_14905_a10.jpg. Cable is good becouse without poe it works on 1Gbps. Maybe it is bad for poe?
by Holekm
Sat May 03, 2014 10:30 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB260GSP - 1GB problem?
Replies: 10
Views: 2508

Re: RB260GSP - 1GB problem?

Cables all are good and checked. When I power hardware with normal power supply all is working ok and I have 1gpbs connection on those cables, only when i try to use poe embedden in RB260 connection is only 100mbps. Port 1 and port 5 on the screenshot are connected by the same cable but without poe....
by Holekm
Thu May 01, 2014 1:50 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB260GSP - 1GB problem?
Replies: 10
Views: 2508

Re: RB260GSP - 1GB problem?

No - I want to use POE ports embedded in RB260GSP - I assumed if it is Mikrotik hardware it will work with other Mikrotik hardware. I have never found information about it, but it looked obvious to me. Why in other way there are 1Gbps POE ports when you can't have 1Gbps speed with POE?
by Holekm
Wed Apr 30, 2014 12:52 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB260GSP - 1GB problem?
Replies: 10
Views: 2508

RB260GSP - 1GB problem?

I have a problem to obtain 1gbps connection with poe ports on RB260GSP. I'm connecting this switch with RB435G (10m FTP copper cable) and with RB433GL (25m FTP copper cable) and autonegotiation is only 100mbps. When I try to force 1gpsb there is no connection. All 1GBps ports on devices works correc...
by Holekm
Fri Feb 07, 2014 12:04 pm
Forum: General
Topic: Supported UPS`s
Replies: 49
Views: 32515

Re: Supported UPS`s

If someone is interested, I also know simple way to make RB750UP reset other devices in a remote site, any kind of device of any power supply, also USB powered gsm/umts modems. Infact RB750UP is a very powerfull routerboard and it can be used as complete remote control of a site, especially if you ...
by Holekm
Mon Dec 10, 2012 11:28 am
Forum: General
Topic: TCP performance
Replies: 74
Views: 26497

Re: TCP performance

So have anyone new information about this?

No, and never will be, becouse in "The Lab" everything is ok. So there is no problem. Subject closed. Back off.
by Holekm
Mon Oct 29, 2012 12:05 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: nv2 multilink problem
Replies: 94
Views: 27532

Re: nv2 multilink problem

I have the same problem - 433AH with 3xAtheros 5GHz 40MHz and about 3 clients per card with RB411. With torrent i can get about 35Mbps or more, with tcp - max 6Mbps per sesson. When using downloader or DownThemAll (Firefox Addone) - there is more with multiple connections, but this not resolve the p...