Community discussions

Search found 8 matches

by snowflake
Sat Aug 12, 2017 2:55 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!
Replies: 561
Views: 122547

Re: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!

Hello is there any problem on PPPOE-out? after upgrade they desapear. pppoe-client configs disappear after upgrade. It also invalidates the firewall and NAT configs because the interface has disappeared. I reinstall the pppoe-client config and try enabling pppoe-client. I monitor the interface but ...
by snowflake
Fri Aug 11, 2017 10:38 am
Forum: Announcements
Topic: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!
Replies: 561
Views: 122547

Re: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!

[quote="manyyy"]I have an issue with 6.41.rc9 on RB751G-2HnD. I have similar problem with PPPoE on RB751G-2HnD with 6.41rc11. Even after reboot the PPPoE link does not activate. I reconfigured it manually. Still did not work. I tried unplugging and replugging the Ethernet cable and the link sprang i...
by snowflake
Fri Aug 11, 2017 10:37 am
Forum: Announcements
Topic: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!
Replies: 561
Views: 122547

Re: v6.41rc [release candidate] is released! New bridge implementation!

[quote="manyyy"]I have an issue with 6.41.rc9 on RB751G-2HnD. I have similar problem with PPPoE on RB751G-2HnD with 6.41rc11. Even after reboot the PPPoE link does not activate. I reconfigured it manually. Still did not work. I tried unplugging and replugging the Ethernet cable and the link sprang i...
by snowflake
Wed Nov 04, 2015 3:25 pm
Forum: General
Topic: PPPoE unreliable after ROS 6.18 [SOLVED]
Replies: 6
Views: 684

Re: PPPoE unreliable after ROS 6.18

reply to pe1chl The Vigor 120 does not have any configuration for its ethernet port, at least none that I can find. I reset the Vigor to its default config, just in case, although I have never changed anything. It's supposed to work out of the box. I know about its access via Telnet and its Web inte...
by snowflake
Tue Nov 03, 2015 4:33 pm
Forum: General
Topic: PPPoE unreliable after ROS 6.18 [SOLVED]
Replies: 6
Views: 684

Re: PPPoE unreliable after ROS 6.18

Here is the final report as promised. The fault is now fixed. There is nothing wrong with the RB751. I replaced the Vigor 120. Its ethernet interface was faulty. There was severe packet loss on ping, probably due to many tx-collisions. The PPPoE link did not stay up for more than about 5 minutes due...
by snowflake
Thu Oct 29, 2015 2:10 pm
Forum: General
Topic: PPPoE unreliable after ROS 6.18 [SOLVED]
Replies: 6
Views: 684

Re: PPPoE unreliable after ROS 6.18

There is a problem with my ethernet link. PPPoE is OK

More details to follow after more testing.
by snowflake
Tue Oct 27, 2015 12:08 pm
Forum: General
Topic: PPPoE unreliable after ROS 6.18 [SOLVED]
Replies: 6
Views: 684

PPPoE unreliable after ROS 6.18 [SOLVED]

My setup: RB751G-2HnD Draytek Vigor 120 PPPoE ADSL modem (UK model) to UK ISP running PPPoA I purchased these about 3 years ago. I have been upgrading ROS every few months. For the first 2 years PPPoE achieved uptimes measured in weeks or months, up to and including ROS 6.18 For the last year, I hav...
by snowflake
Thu Oct 25, 2012 2:01 pm
Forum: General
Topic: 5.21 released
Replies: 78
Views: 18920

Re: 5.21 released

On RB751G-2HnD I'm having problems with the stability of PPPoE. It takes many attempts before the link goes up. It does not stay up for long. I also have problems with telneting into the modem, a VIgor 120. It all started with 5.21. 5.20 and previous were rock solid. Followup: After downgrading to 5...