Community discussions

Search found 87 matches

by oxigeno20
Wed Apr 17, 2019 9:53 pm
Forum: General
Topic: Ipv6 /32 Subneting advices for IPTV deployment.
Replies: 0
Views: 248

Ipv6 /32 Subneting advices for IPTV deployment.

Hi everyone, i need help with these IPv6 Network. My scenario: I am WISP and i have actually 1800 customers with IPv4. My superior ISP told me that i need to return some /24 Class C Because the gave to me some time ago wen i started with the business. I have bought an ASN in LACNIC and i have 2 Peer...
by oxigeno20
Mon Apr 15, 2019 7:42 pm
Forum: General
Topic: IPV6 PPPoE deployment with several troubles
Replies: 3
Views: 667

Re: IPV6 PPPoE deployment with several troubles

Thanks for your support!!! it could be a good begining. I will try to setup both wit one PPPoE tunnel.
Cheers.
by oxigeno20
Sat Apr 13, 2019 3:10 pm
Forum: General
Topic: IPV6 PPPoE deployment with several troubles
Replies: 3
Views: 667

Re: IPV6 PPPoE deployment with several troubles

Someone?
by oxigeno20
Thu Apr 11, 2019 2:17 am
Forum: General
Topic: IPV6 PPPoE deployment with several troubles
Replies: 3
Views: 667

IPV6 PPPoE deployment with several troubles

I everybody, i am WISP with 1800 customers of internet (and soonly IPTV), My RIR give me an Ipv6 block "/32" and i am trying to understand several things. My superior ISP have IPv6 and IPV4 connectivitiy and we have made two VLANS and 2 BGP peer connections for our LACNIC Blocks respectively. 1) Fir...
by oxigeno20
Thu Jun 01, 2017 2:50 pm
Forum: General
Topic: How to get local internet access in PPPoE Server for sending emails
Replies: 2
Views: 429

Re: RE: Re: How to get local internet access in PPPoE Server for sending emails

Hi. Your question is a bit confused... Do you have that only one route with gateway? Do you try to send an e-mail but can't connect to smtp server because the RB don't have internet to do an output? If you do a ping from RB to any IP from internet, you receive the reply? Hi, No, from Terminal windo...
by oxigeno20
Wed May 31, 2017 11:20 pm
Forum: General
Topic: How to get local internet access in PPPoE Server for sending emails
Replies: 2
Views: 429

How to get local internet access in PPPoE Server for sending emails

I mean, I need can be able to send mails from the routerboard !! But my setup don´t let me. I need help with this basic configuration. My WAN connection is with a fixed private IP Address in the WAN SFP1 # ADDRESS NETWORK INTERFACE 0 ;;; WAN 192.168.10.234/29 192.168.10.232 public # DST-ADDRESS PREF...
by oxigeno20
Thu May 04, 2017 4:30 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: How to get internet access in a remote RouterBoard using PPtP
Replies: 8
Views: 992

Re: How to get internet access in a remote RouterBoard using PPtP

Thanks,

IMHO, this should be resolved using nat forwarding or using redirect.

Could be posible to forwarding SMTP from localhost to out-interface=pptp-client ?

Regars.
by oxigeno20
Thu May 04, 2017 2:48 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: How to get internet access in a remote RouterBoard using PPtP
Replies: 8
Views: 992

Re: How to get internet access in a remote RouterBoard using PPtP

What hapen if i set up "Add default route"? What distance it will be put?
I want the pptp like a second connection only for self router purposes.
What i could test? (taking care to de first routing with distance 1)
by oxigeno20
Thu May 04, 2017 1:55 am
Forum: Beginner Basics
Topic: How to get internet access in a remote RouterBoard using PPtP
Replies: 8
Views: 992

Re: How to get internet access in a remote RouterBoard using PPtP

Yes, the topology, routing, nat, and security setings of my network don´t let me directly internet access in these routerboard, only pptp access passthrough OK. But i have a static route ip address with distance 1 (where i am routing the clients) and then PPTP dinamic route with distance 0. I don't ...
by oxigeno20
Wed May 03, 2017 11:49 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: How to get internet access in a remote RouterBoard using PPtP
Replies: 8
Views: 992

How to get internet access in a remote RouterBoard using PPtP

Hi, this might be a basic question but i can't resolve it. I am giving internet access to a RouterBoard with a PPtP connection because i need to send emails with a script with usefull information of this router. If i ping to google using the "interface" parameter, i'm being able to ping successfully...
by oxigeno20
Sat Apr 15, 2017 1:48 am
Forum: General
Topic: Rare peaks in RouterOS graphs
Replies: 11
Views: 1253

Re: RE: Re: Rare peaks in RouterOS graphs

Is it always outgoing traffic for you too? In my case, if the graphs are real, it is created by the router itself. I don't see similar traffic coming from my LAN.
I found it in both, Lan and Wan graphs. Every day, randomly, in diferents hours.

Enviado desde mi SM-N900 mediante Tapatalk
by oxigeno20
Fri Apr 14, 2017 10:08 pm
Forum: General
Topic: Rare peaks in RouterOS graphs
Replies: 11
Views: 1253

Re: Rare peaks in RouterOS graphs

I have migrated from routerOS an x86 systen... and a lot of years using this, i never have seen this peaks until now in this routerboard.

Enviado desde mi SM-N900 mediante Tapatalk
by oxigeno20
Fri Apr 14, 2017 5:46 am
Forum: General
Topic: Rare peaks in RouterOS graphs
Replies: 11
Views: 1253

Re: Rare peaks in RouterOS graphs

I changed the time sync feauture in Cloud Page, but, it seems like nothing has changed yet.
by oxigeno20
Wed Apr 12, 2017 8:21 pm
Forum: General
Topic: Rare peaks in RouterOS graphs
Replies: 11
Views: 1253

Re: Rare peaks in RouterOS graphs

@changeip, No, the time is never touched. and every time i saw it, it was alright.
by oxigeno20
Wed Apr 12, 2017 7:58 pm
Forum: General
Topic: Rare peaks in RouterOS graphs
Replies: 11
Views: 1253

Re: Rare peaks in RouterOS graphs

This graphs are made by RouterOS "System / Graphs" I only use my own HTML page to show the graphs of more than one router in the same page. Something like this: <div style="background:#f4f5da;"> <h3> - WAN FIBRA</h3> <a href="http://192.168.0.1:808/graphs/iface/publica_adc/" title=""> <img src="http...
by oxigeno20
Sun Apr 09, 2017 9:12 pm
Forum: General
Topic: Rare peaks in RouterOS graphs
Replies: 11
Views: 1253

Re: Rare peaks in RouterOS graphs

Hi again, last night has been happening in WAN interface graph too. Just for the record. Anybody have the same situation?.
Best!
Nico
by oxigeno20
Sun Apr 09, 2017 2:37 am
Forum: General
Topic: Rare peaks in RouterOS graphs
Replies: 11
Views: 1253

Rare peaks in RouterOS graphs

Hi, i am seeing a lot of rare peaks in my LAN graphs. What could be the cause of this?.
There are only in LAN, becouse in my WAN interface graphs it is not hapening.

Image

RouterOS: 6.38.5
Routerboard: CCR1016-12s-1s+
by oxigeno20
Sat Apr 01, 2017 5:28 pm
Forum: General
Topic: PPPoE server MTU with netonix switch and ubiquiti AP/CPE
Replies: 3
Views: 758

Re: PPPoE server MTU with netonix switch and ubiquiti AP/CPE

There are a lot of Tp-Link, Linksys, Tenda, and a few Mikrotik, but i think, smalls home routers don't support jumbo frames. Only the big switches. I am wrong?. I am using ROS v6.39rc55. Could be this a problem?. The PPP was completely rewritten and it has an algorithm to select the best MTU in orde...
by oxigeno20
Fri Mar 31, 2017 10:25 pm
Forum: General
Topic: PPPoE server MTU with netonix switch and ubiquiti AP/CPE
Replies: 3
Views: 758

PPPoE server MTU with netonix switch and ubiquiti AP/CPE

Hi, i need some help with this topology. In need pass full frame MTU, but i don't understanding where i could change the values. This is my topology and MTU values: http://tech-nico.com/LAN_MTU_PPPOE.png More details: http://tech-nico.com/sfp2_to_netonix.png And this is the PING with do-not-fragment...
by oxigeno20
Thu Mar 23, 2017 1:29 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF with multiples addresses in the same interface
Replies: 32
Views: 2533

Re: OSPF with multiples addresses in the same interface

It seems like if you are using OSPF with multiples areas in diferent switches, the issue with VPLS appear there, (in my case when i try more than one VPLS) in the second switch.
In your picture you are not using OSPF.
Regards and Thanks!!!.
by oxigeno20
Thu Mar 23, 2017 4:40 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF with multiples addresses in the same interface
Replies: 32
Views: 2533

Re: OSPF with multiples addresses in the same interface

Great news!!!! This is working now if i put the vlans in the first VPLS tunnel. Works perfectly both vlans from switch 2.!! THANKS!!!!! I didn't see where is vlan vlan_131_iptv and vlan_132_internet bridged? Vpls_13_3 is test vpls? The vlan_131_iptv and vlan_132_internet must be there, but i deleted...
by oxigeno20
Wed Mar 22, 2017 10:31 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF with multiples addresses in the same interface
Replies: 32
Views: 2533

Re: OSPF with multiples addresses in the same interface

fine, lets try to find misconfigre in RB2011 - export /interface export [admin@CCR1016] > interface export # jan/03/1970 16:58:07 by RouterOS 6.38.5 /interface bridge add mtu=1500 name=bridge1 add name=bridge2 add name=lo_bridge /interface ethernet set [ find default-name=ether1 ] name=ether1-gatew...
by oxigeno20
Wed Mar 22, 2017 5:56 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF with multiples addresses in the same interface
Replies: 32
Views: 2533

Re: OSPF with multiples addresses in the same interface

On RB2011 you bridge VLAN interface and physical etherXY? Yes, and in CCR1016 i don't have a bridge. Do you have same bridge horizon setting for both ports in bridge(Vlan and physical ether XY interface)? If yes, problem occur, same value identify ports, that should not pass traffic between them. Y...
by oxigeno20
Wed Mar 22, 2017 3:06 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF with multiples addresses in the same interface
Replies: 32
Views: 2533

Re: OSPF with multiples addresses in the same interface

Let me see...

Enviado desde mi SM-N900 mediante Tapatalk
by oxigeno20
Wed Mar 22, 2017 2:58 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF with multiples addresses in the same interface
Replies: 32
Views: 2533

Re: OSPF with multiples addresses in the same interface

Yes!!! if i disable the vlan of the bridge, the ICMP begin to respond.!! But pppoe doesn't pass.
All firewalls are disabled too. Very strange, isn't it ?.
Regards
by oxigeno20
Wed Mar 22, 2017 6:24 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF with multiples addresses in the same interface
Replies: 32
Views: 2533

Re: OSPF with multiples addresses in the same interface

1. ping from RB2011 to CCR1016 pass ? size 1518 no frag. must pass In what interfaces i could setup the IP address??. 2. ping from RB2011 to CCR1016 inside vpls ? size 1504 no frag. must pass Yes, i put an IP address in vpls and it is responding right.!! size=1504 no-frag. 3. ping from RB2011 to CC...
by oxigeno20
Tue Mar 21, 2017 7:10 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF with multiples addresses in the same interface
Replies: 32
Views: 2533

Re: OSPF with multiples addresses in the same interface

Hi, thanks for your dedication, i am out of my office now, but tonight i could test it,
I hope we can solve this issue.
I gonna give you some news this night.
Again, thanks.
Regards
by oxigeno20
Tue Mar 21, 2017 12:37 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF with multiples addresses in the same interface
Replies: 32
Views: 2533

Re: OSPF with multiples addresses in the same interface

first look, you haven't set MTU 1504 at VPLS_13_2 (you set only advertise MTU) OK, this is solved now!. But without changes. second - add some ip address to RB2011 vlan interface and try icmp echo with 1500b without fragmentation to some test ip at your main RB1016 same vlan interface I put an IP a...
by oxigeno20
Mon Mar 20, 2017 8:49 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF with multiples addresses in the same interface
Replies: 32
Views: 2533

Re: OSPF with multiples addresses in the same interface

Wow!!! you are great! thank you very much!! I have tested with that values exactly. And it is the same. Nothing has changed. I mean, the PPPoE is connecting successfully in the "first switch", but in the "second one" (area 13) the connection still doesn't success. But i dont know why!. Everything is...
by oxigeno20
Mon Mar 20, 2017 2:09 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF with multiples addresses in the same interface
Replies: 32
Views: 2533

Re: OSPF with multiples addresses in the same interface

Sorry, question 1, Yes!, i am transporting a VLAN throught MPLS/VPLS. One VLAN tag for now.
i gonna try with these numbers.
Regards!.
by oxigeno20
Sun Mar 19, 2017 11:46 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF with multiples addresses in the same interface
Replies: 32
Views: 2533

Re: OSPF with multiples addresses in the same interface

1. do you have mpls/vpls in vlan? if yes, you must ensure, that L2 vlan can pass more than 1500b, need full 1500+4mpls+4vpls (all is in kirnak presentation) In "kirnak.pdf" there is not a part with the VLANS creation. What i must change?, "The MPLS interface MTU value" and what other? In the presen...
by oxigeno20
Sun Mar 19, 2017 6:03 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF with multiples addresses in the same interface
Replies: 32
Views: 2533

Re: OSPF with multiples addresses in the same interface

First, Thanks a lot for your support. I have read the presentation, and a lot of others documents. I have tryed to play with MTU adding 4 bit in every test, and pinging in each change like you say, with do-not-fragment. But nothing has changed. I ping the loopback IP for the other side, from my core...
by oxigeno20
Sun Mar 19, 2017 1:43 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF with multiples addresses in the same interface
Replies: 32
Views: 2533

Re: OSPF with multiples addresses in the same interface

Bridge port table? In bridge port, i have tested 2 vlans inside a VPLS with a DHCP server for testing purposes, but it isn't used with pppoe-server. PPPoE interface - do you have pppoe server listening at all ports that you need? And on vpls? Yes, like you can see bellow in the image. And the http:...
by oxigeno20
Sun Mar 19, 2017 12:34 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF with multiples addresses in the same interface
Replies: 32
Views: 2533

OSPF with multiples addresses in the same interface

I am in troubles :( I need to get progress this setup, and this is making me crazy (more crazy). Is posible use a lot of networks addresses in one interface? and then get OSPF?. I wonder if this is posible?. i have 4 interfaces, and i want to put 9 IP Address in each one. Each one is a an OSPF netwo...
by oxigeno20
Thu Mar 16, 2017 10:58 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: PPPoE issue in a huge network LAB testing
Replies: 4
Views: 730

Re: PPPoE issue in a huge network LAB testing

Please, a bit of help will be appreciated.
by oxigeno20
Wed Mar 15, 2017 12:19 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: PPPoE issue in a huge network LAB testing
Replies: 4
Views: 730

Re: PPPoE issue in a huge network LAB testing

Hi, Could i have multiple subnets on the same physical interface to run OSPF ??? Like you can see in my IP Address.... i have multiples subnets in the same Interface!!.. Each interface is One of the switches. /////////////////////// IP ADDRESS ///////////////////////////// [admin@CCR1016] > ip addre...
by oxigeno20
Thu Mar 09, 2017 2:21 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: PPPoE issue in a huge network LAB testing
Replies: 4
Views: 730

Re: PPPoE issue in a huge network LAB testing

Here you are!. ////////////////// PPPoE SERVER ////////////////////////////// [admin@CCR1016] > interface pppoe-server ex # jan/02/2002 01:02:06 by RouterOS 6.38.3 /interface pppoe-server server add default-profile=1000k disabled=no interface=bridge-internet max-mru=1500 max-mtu=1500 one-session-per...
by oxigeno20
Wed Mar 08, 2017 10:34 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: PPPoE issue in a huge network LAB testing
Replies: 4
Views: 730

PPPoE issue in a huge network LAB testing

Hi!. This is the topology and network that i want to get working. But for some reason this is not posible. There is something that a am missing. I am connecting succesfully with a pppoe in Area7 and all areas bellow the Switch 1. But if a put my patchcord in another RB2011 of the switch 2 the PPPoE ...
by oxigeno20
Sat Mar 04, 2017 9:42 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: Best setup implementation for 3 play services
Replies: 0
Views: 303

Best setup implementation for 3 play services

Hi, i am testing in LAB with a network with OSPF, MPLS, VPLS and everything goes perfectly. But i don't know what is the best way to give more than one service in the customer router and split them in diferents ethernet ports. Ex: ether1: WAN, ether2: LAN-Internet, erher3: LAN-IPTV. I know that it i...
by oxigeno20
Tue Feb 07, 2017 11:36 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: PPPoE disconnection over VPLS/MPLS and OSPF
Replies: 22
Views: 2552

Re: PPPoE disconnection over VPLS/MPLS and OSPF

@pukkita, It should act transparently in L2. Are you saying that the CRS switch should transport the "OSPF and MPLS" in transparency way and without any settings?. But.. i am with a lot of devices configurated with differents IP addresses and routing. I must change all this ? OMG Look up to my netwo...
by oxigeno20
Mon Feb 06, 2017 11:00 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: PPPoE disconnection over VPLS/MPLS and OSPF
Replies: 22
Views: 2552

Re: PPPoE disconnection over VPLS/MPLS and OSPF

One question about your design, you put all switch ports at slave and set master on ether1, the routers after the switch are making ospf adjacency with your CRS ? Or, you are using point to multipoint with your router on top of the design ? The CRS had the default configuration, i added the bridge ...
by oxigeno20
Mon Feb 06, 2017 9:02 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: forwarding 22, 23 tcp and simultaneous connections
Replies: 4
Views: 568

Re: forwarding 22, 23 tcp and simultaneous connections

firstly I would change the order of your nat rules. put your masq at the top and your dstnat below those. Second thing I would do is put an out int on the masq rule. Basically put your wan interface as the out int, Thirdly your port 23 put it to port 23. Also add dst-address-type=local or all your ...
by oxigeno20
Mon Feb 06, 2017 7:51 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: PPPoE disconnection over VPLS/MPLS and OSPF
Replies: 22
Views: 2552

Re: PPPoE disconnection over VPLS/MPLS and OSPF

i don't have another box to test. But i can try to get one borrowed.

Bellow, the attach with CPU information, and Overal stats.
Image


Image
by oxigeno20
Mon Feb 06, 2017 3:44 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: forwarding 22, 23 tcp and simultaneous connections
Replies: 4
Views: 568

Re: forwarding 22, 23 tcp and simultaneous connections

Here you are, /ip firewall nat add action=dst-nat chain=dstnat comment="Forwarding 21" dst-address=181.182.183.184 dst-port=21 protocol=tcp to-addresses=192.0.0.15 to-ports=21 add action=dst-nat chain=dstnat comment="Forwarding 22" dst-address=181.182.183.184 dst-port=22 protocol=tcp to-addresses=19...
by oxigeno20
Mon Feb 06, 2017 3:09 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: PPPoE disconnection over VPLS/MPLS and OSPF
Replies: 22
Views: 2552

Re: PPPoE disconnection over VPLS/MPLS and OSPF

@sneeep, Where i can find the fragmentation packets value?. http://tech-nico.com/VPLS-forum-mikrotik.png I have had discovered this: in Dude i have a lot of outages in the CRS125 switch. And not ever but sometimes the CPU is in 100%. This could be the reasons of the VPLS tunnels Links down? http://t...
by oxigeno20
Wed Feb 01, 2017 3:54 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: forwarding 22, 23 tcp and simultaneous connections
Replies: 4
Views: 568

forwarding 22, 23 tcp and simultaneous connections

Hi, I recently put a mikrotik router in a central office where a few branch offices access to an old system. Before this Router they had a TP-Link Router. And all was work perfectly. This system is accessed by telnet (insecure, I know!, but the programmers are very old, and they prefer the old schoo...
by oxigeno20
Wed Feb 01, 2017 2:21 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: PPPoE disconnection over VPLS/MPLS and OSPF
Replies: 22
Views: 2552

Re: PPPoE disconnection over VPLS/MPLS and OSPF

@mducharme, i am using the version 6.37.1.
by oxigeno20
Mon Dec 26, 2016 4:29 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: PPPoE disconnection over VPLS/MPLS and OSPF
Replies: 22
Views: 2552

Re: PPPoE disconnection over VPLS/MPLS and OSPF

Thanks!, I'm questioning myself if this disconnections are really made by MTU because the are no complains for the customers. I see this disconnections in the RouterOS log, but they don't call me. Another question is, if i need use VLANS in this topology. What could be the benefits? (i am thinking i...
by oxigeno20
Fri Dec 23, 2016 6:09 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: PPPoE disconnection over VPLS/MPLS and OSPF
Replies: 22
Views: 2552

Re: PPPoE disconnection over VPLS/MPLS and OSPF

Are all the pppoe clients PCs? No, There are almost 80% of routers in customers homes. Do you have any mikrotik device acting as a pppoe client? Does it disconnect frequently too? none!! Can you isolate if these disconnections are more frequent on a certain network branch? The PPPoE servers are VLA...
by oxigeno20
Thu Dec 22, 2016 3:13 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: PPPoE disconnection over VPLS/MPLS and OSPF
Replies: 22
Views: 2552

PPPoE disconnection over VPLS/MPLS and OSPF

Hi, i have a huge Fiber Optic network with Mikrotik 2011 routerboards. How i could know why the pppoe clients are dissconecring from de RouterOS Server? I can see a lots of these dissconection in the log but i can't know why is the reason. May be a MTU problem?. I dont' know where i must start looki...
by oxigeno20
Sat Aug 27, 2016 1:45 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF /MPLS Routing table.
Replies: 4
Views: 794

Re: OSPF /MPLS Routing table.

Thanks @mducharme, very usefull !!!

have a good wekend!.
by oxigeno20
Sat Aug 27, 2016 1:28 am
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF /MPLS Routing table.
Replies: 4
Views: 794

Re: OSPF /MPLS Routing table.

@mducharme, Yes, the devices are in different subnets than customers, (and in different vlans each other). Was a surprise for me see that they were accessible from everywhere, because they aren't in the OSPF network setup.

Thanks.
by oxigeno20
Fri Aug 26, 2016 7:05 pm
Forum: Forwarding Protocols
Topic: OSPF /MPLS Routing table.
Replies: 4
Views: 794

OSPF /MPLS Routing table.

Hi, i have a huge network, with 1200 pppoe customers. There are wireless users incoming in one "interface ethernet" and others users have Fiber Optic, and are in another Ethernet interface. Every ethernet interface have diferent subnets. Now i have only the "Fiber optic" subnet with OSPF and MPLS, b...
by oxigeno20
Fri Mar 18, 2016 1:42 pm
Forum: General
Topic: VLANs without Bridge in CRS125-24G
Replies: 4
Views: 674

Re: VLANs without Bridge in CRS125-24G

Hi Kamillo, i have followed your recommendation with "interface ethernet switch egress-vlan-tag should be used only for trunk" and this is working great now. The best part is than I hasn't had to include switch1-chip.
Best regards!
Tech-nico.com
by oxigeno20
Thu Mar 17, 2016 3:28 pm
Forum: General
Topic: VLANs without Bridge in CRS125-24G
Replies: 4
Views: 674

Re: VLANs without Bridge in CRS125-24G

Hi Kamillo,

I should add switch1-cpu in every port of "/interface ethernet switch egress-vlan-tag" and "/interface ethernet switch vlan". In the wiki says the cpu is used if you need routing or wireless, but if i need only VLAN port, this would be necessary?

Thanks!.
by oxigeno20
Wed Mar 16, 2016 10:00 pm
Forum: General
Topic: VLANs without Bridge in CRS125-24G
Replies: 4
Views: 674

VLANs without Bridge in CRS125-24G

Hi, i have a very simple configuration, i just need only one trunk port. (24) and the other ports (1 - 23) are VLANs ports . Then in every port, i need run pppoe-clients, but this isn't happening. I can watch the pppoe-discovery with torch in the server in the other side (tourch in vlan) but the ppp...
by oxigeno20
Tue Feb 02, 2016 5:41 pm
Forum: Scripting
Topic: Script broken by upgrade to 6.32.3
Replies: 3
Views: 753

Re: Script broken by upgrade to 6.32.3

Hi everybody,

I need a bit of help...

Why the script show me this error?
[admin@test] > /queue simple set [find max-limit="1M/2M"] max-limit="11M/11M";
failure: cannot change dynamic
Best regards!
by oxigeno20
Mon Jan 25, 2016 6:03 pm
Forum: Scripting
Topic: Script broken by upgrade to 6.32.3
Replies: 3
Views: 753

Re: Script broken by upgrade to 6.32.3

Hi PaulsMT, i have tested the first short way pasting directly in the console and this is the result: [admin@test] > /queue simple set [find max-limit="1M/2M"] max-limit="11M/11M"; failure: cannot change dynamic Before the update i have been using this scripts for years.. and the "simple queues" was...
by oxigeno20
Mon Jan 25, 2016 1:57 pm
Forum: Scripting
Topic: Script broken by upgrade to 6.32.3
Replies: 3
Views: 753

Script broken by upgrade to 6.32.3

Hi, i have updated from 6.X to 6.32.3 and my scripts for velocity duplication in queues has never run again. Apparently, the update broke something. The script is pretty simple: :foreach i in=[/queue simple find] do={ :if ([:find [/queue simple get $i max-limit] "4M/4M"] = 0) do={ /queue simple set ...
by oxigeno20
Thu Nov 12, 2015 5:03 pm
Forum: General
Topic: Help Filtering in Bridge Filter by Subnet Network.
Replies: 1
Views: 320

Re: Help Filtering in Bridge Filter by Subnet Network.

Some help please!!
by oxigeno20
Thu Nov 12, 2015 4:38 am
Forum: General
Topic: Help Filtering in Bridge Filter by Subnet Network.
Replies: 1
Views: 320

Help Filtering in Bridge Filter by Subnet Network.

Hi everybody, I am a WISP and i give conectivity by DHCP. For security reazons i have a bridge firewall (layer 2) with the customers Mac-Address, and bellow 3 rules with diferent Subnet where have a lots of IP Cameras and servers. I need to allow this last subnets to get this devices working but the...
by oxigeno20
Fri Aug 07, 2015 4:23 pm
Forum: Scripting
Topic: Dynamically attach a firewall rule by matching a device name (or mac address) prefix
Replies: 2
Views: 962

Re: Dynamically attach a firewall rule by matching a device name (or mac address) prefix

May be, you would search the list of dhcp-server-leases with a loop, and attach the rule to the bridge filter, or firewall filter, or directly block-acccess in the dhcp-server without firewalls. check it out. http://www.tech-nico.com/blog/script-mikrotik-para-bloquear-dispositivos-moviles-con-dhcp/ ...
by oxigeno20
Fri Jun 05, 2015 4:20 pm
Forum: Scripting
Topic: How To Block All Websites Except Facebook and whatsapp application on mobile
Replies: 4
Views: 1405

Re: How To Block All Websites Except Facebook and whatsapp application on mobile

Hi ClickNetwork,

May be you have a solution by DNS,

If you want, you can try this:

http://www.tech-nico.com/blog/mikrotik- ... p-por-dns/

And you can do the same with facebook.

Best regards.
by oxigeno20
Fri Jun 05, 2015 3:37 pm
Forum: Scripting
Topic: Enable/Disabled Queue Simple PHP
Replies: 8
Views: 2669

Re: Enable/Disabled Queue Simple PHP

Hi boy,

May be you must read this: http://www.tech-nico.com/blog/api-mikro ... car-regla/

Saludos amigo.
by oxigeno20
Tue Apr 14, 2015 1:57 pm
Forum: Scripting
Topic: Youtube Bandwidth
Replies: 29
Views: 32909

Re: Youtube Bandwidth

Hello everybody!. Is more efective mangle by IP /ip fire addr add address=173.194.0.0/16 disabled=no list=Youtube add address=208.65.152.0/22 disabled=no list=Youtube add address=64.15.112.0/20 disabled=no list=Youtube add address=74.125.96.0/19 disabled=no list=Youtube add address=72.14.221.0/24 di...
by oxigeno20
Fri Mar 13, 2015 3:06 pm
Forum: Scripting
Topic: PPP client restart script
Replies: 3
Views: 986

Re: PPP client restart script

by oxigeno20
Wed Jun 11, 2014 5:57 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: NV2 locked to 6,5Mbit --> Known issue
Replies: 72
Views: 18036

Re: NV2 locked to 6,5Mbit --> Known issue

This happen in a 800 mt backhaul link where we connect to the Fiber of Silica Network. We are buying 100 Mb and we need transport these bandwidth with this link. The bandwidth test is OK, but when i use channel width 20/40, everything's going alright, until every 10, 15 minutes the data rates goes d...
by oxigeno20
Tue May 27, 2014 7:23 am
Forum: Wireless Networking
Topic: NV2 locked to 6,5Mbit --> Known issue
Replies: 72
Views: 18036

Re: NV2 locked to 6,5Mbit --> Known issue

Hi boys!, i'm from Argentina, and i have the same problem with a ptp link with 2 STX. The bandwitch is going alright for 10.. 15 minutes and then all the traffic go to down. In these moment the Wlan interface is locked to 6.5 Mbps. I tryed distinct routeros releases, and upgrading the firmware, but ...
by oxigeno20
Sat Oct 12, 2013 4:50 pm
Forum: General
Topic: Some nice examples for make your own PHP Scripts with API
Replies: 6
Views: 8019

Re: Some nice examples for make your own PHP Scripts with AP

The true, i don't know. lol The first time than i used this was very easy and fast. I can change too the port of API service, adding more security for the scripts. I am visiting your site now. Your libraries are new for me! Can i try and post some examples on my blog using your libraries? What can y...
by oxigeno20
Sat Oct 12, 2013 6:40 am
Forum: General
Topic: Some nice examples for make your own PHP Scripts with API
Replies: 6
Views: 8019

Some nice examples for make your own PHP Scripts with API

Hello everybody!! I want share some post of my blog. (in spanish). 1) Introduction: what i can do with this API? http://www.tech-nico.com/blog/api-mikrotik-como-optimizar-tu-administracion-con-un-poco-de-php-introduccion/ 2) First Script: Create a script for testing the access of the API to your Rou...
by oxigeno20
Sat Sep 29, 2012 5:32 pm
Forum: Scripting
Topic: Access API with dst-nat is posible?
Replies: 5
Views: 1858

Re: Access API with dst-nat is posible?

Connect from PHP to port 443 had already tested and does not work. example: In this example i need a dst-nat rule to redirect to the other Routerboard API. $API->connect("200.1.1.1" , "usuario" , "contraseña", 443); Then, if i enable the API service in MIKROTIK main router(200.1.1.1), in default por...
by oxigeno20
Sat Sep 29, 2012 12:14 am
Forum: Scripting
Topic: Access API with dst-nat is posible?
Replies: 5
Views: 1858

Re: Access API with dst-nat is posible?

Hello boen_robot, you don't understand me.
I make a graph for a better explain of my situation.

Is this posible?.

Best regards!.
by oxigeno20
Thu Sep 27, 2012 12:26 am
Forum: Scripting
Topic: Access API with dst-nat is posible?
Replies: 5
Views: 1858

Access API with dst-nat is posible?

Hello everybody. I need access of a server Apache (public) with an PHP application to an internal LAN Routerboard (/ip neighbors) The Border Router WAN IP is: 200.1.1.1 The routerboard LAN IP address is: 192.168.0.1 I tested use other port (8787) with dst-nat to the internal routerboard. Example: /i...
by oxigeno20
Thu Mar 22, 2012 3:43 pm
Forum: General
Topic: PCQ and PPPoE
Replies: 12
Views: 5681

Re: PCQ and PPPoE

Hello everybody!. i'm with the same problem. can you solve the problem?
Best regards
by oxigeno20
Mon Aug 08, 2011 3:54 pm
Forum: General
Topic: Download PPP Graphs with php & Curl
Replies: 4
Views: 1169

Re: Download PPP Graphs with php & Curl

Thank you Chupaka, was a encode problem of the URL. In the code that i have:
$archivo = htmlentities ($_GET["archivo"]);

and deleting "htmlentities", now, i can get the file!!
Best Regards!
by oxigeno20
Thu Aug 04, 2011 3:25 pm
Forum: General
Topic: Download PPP Graphs with php & Curl
Replies: 4
Views: 1169

Re: Download PPP Graphs with php & Curl

nothing? :(
by oxigeno20
Wed Jul 13, 2011 7:37 am
Forum: General
Topic: Download PPP Graphs with php & Curl
Replies: 4
Views: 1169

Re: Download PPP Graphs with php & Curl

somebody can help me?
Why the "Error_ - Invalid ID". (i think is returned by mikrotik).
by oxigeno20
Tue Jul 12, 2011 1:58 am
Forum: General
Topic: Download PPP Graphs with php & Curl
Replies: 4
Views: 1169

Download PPP Graphs with php & Curl

Hello everybody: I'm developing a support system app with API. Everything work fine, but there are only one thing that i can't resolve: I need get the "PPPoE Queue Graph" of any client and then send it attached in a mail. But The image recived is: daily.gif If i type this: (in my linux console where...
by oxigeno20
Tue Oct 05, 2010 10:30 pm
Forum: General
Topic: API log print detail where message ~"failed"
Replies: 1
Views: 1142

API log print detail where message ~"failed"

Hello everybody. I'm developping an small aplication with PHP, and trying get some result like: Winbox Console Command: log print detail where message ~"failed" The problem is than "where parameter" isn't suported in API. I have tested with: $message = " failed"; $API->write("/log/getall",false); $A...
by oxigeno20
Thu Jul 08, 2010 3:54 am
Forum: General
Topic: PPPoE Server problem.All of the tunnels go down by 3 min
Replies: 4
Views: 1257

Re: PPPoE Server problem.All of the tunnels go down by 3 min

Sorry, i re post! the problem is again!. I'm now in ROS 3.28 i have some news. My PPPoE server make 300 tunnels simultaneously In any moment of the day, between 40 to 50 tunnels (most of them routers) are disconnected. This shut take 3.. 4 minutes.. and then all of these clientes are logged in again...
by oxigeno20
Wed Jul 07, 2010 4:13 pm
Forum: General
Topic: PPPoE Server problem.All of the tunnels go down by 3 min
Replies: 4
Views: 1257

Re: PPPoE Server problem.All of the tunnels go down by 3 min

i have made the downgrade to ROS 2.28 and fixed the problem.

thank you!!
by oxigeno20
Tue Jul 06, 2010 9:43 pm
Forum: General
Topic: PPPoE Server problem.All of the tunnels go down by 3 min
Replies: 4
Views: 1257

PPPoE Server problem.All of the tunnels go down by 3 min

Hello everybody! my pppoe customers are kicked out for my RouterOS X86 my plataform is: AMD x4 2Gb RAM SATA Disk ROS 3.30 The pppoe Server, Kickout of the tunnels PPPoE by 2 or 3 minutes.. and then all clientes are logged in again. I have 2 ethernet configured like PPPoE Server. The first One is for...
by oxigeno20
Wed Mar 25, 2009 1:15 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: installation issue
Replies: 22
Views: 3732

Re: installation issue

me too!.. i have the same same problem in a IDE Hard Drive and a Compact Flash, installing RouterOS 3.22
In boths, the RouterOS was installed before; and the same hardware!!
then try format the disk in low level but this don't get any result..

somebody can help us? :(

______________
Nicolas D
by oxigeno20
Wed May 24, 2006 5:20 pm
Forum: General
Topic: route problem?
Replies: 2
Views: 866

OK
i was changed NAT rules to Disabled, but no changes.
i think so i have to reset the routerOS and start again...
what do u say? :?
by oxigeno20
Tue May 23, 2006 6:11 pm
Forum: General
Topic: route problem?
Replies: 2
Views: 866

route problem?

Hi boys! i'm new in MT and i'm with some problems! i have 2 interefaces: ether1, ether2 ether1 with public IP address ether2 with local IP address ( range 192.168.101.X ) gate 192.168.101.254 I was configured 2 DNS and i was clicked "allow remote requests" in IP>route> y add the ip gateway of eth1 (...