Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 23 matches

by dbdom
Tue Oct 20, 2015 10:17 pm
Forum: General
Topic: Certificate Issues
Replies: 1
Views: 468

Re: Certificate Issues

I have the same problem - MT 6.32.3 at x86. No "ca ", all shown as "cert".
MT support can try with Comodo CA :
https://support.comodo.com/index.php?/D ... tion-sha-2
by dbdom
Wed Apr 15, 2015 8:51 pm
Forum: General
Topic: weatherstation via USB & mikrotik
Replies: 2
Views: 903

Re: weatherstation via USB & mikrotik

If you connect it to MT what can you see at system /resources/USB - maybe as serial port and you can then use Remote access.
by dbdom
Tue Mar 31, 2015 9:40 pm
Forum: General
Topic: [Feature Request] Script After / Before PPPoE Connect / Disconnect
Replies: 11
Views: 2669

Re: [Feature Request] Script After / Before PPPoE Connect / Disconnect

+1, but for all PPP connection types, not only PPPoE.
by dbdom
Mon Mar 16, 2015 5:56 pm
Forum: General
Topic: fetch error: maximal connection count reached
Replies: 10
Views: 4128

Re: fetch error: maximal connection count reached

I added ":delay x " at the beginning of up/down script ( where x is the last digit of IP address of "netwatched" device) and it helped a little.
by dbdom
Tue Feb 24, 2015 8:04 pm
Forum: General
Topic: Feature Request: W_DISABLE# switch on Mini-PCIe
Replies: 2
Views: 1135

Re: Feature Request: W_DISABLE# switch on Mini-PCIe

I think it's not possible for old version of RB (ex. RB411U), and for new one (such RB912) you can execute /system routerboard usb power-reset duration=2s;
by dbdom
Tue Dec 02, 2014 10:30 pm
Forum: Scripting
Topic: /interface ppp-client info ppp-out1 user-command="AT^HCSQ\?"
Replies: 5
Views: 4744

Re: /interface ppp-client info ppp-out1 user-command="AT^HCS

I have no way to check this, but you can try

:global manuf;
/interface ppp-client info ppp-out1 do={
:set manuf $"manufacturer";
}
by dbdom
Fri Nov 28, 2014 7:20 pm
Forum: General
Topic: Found bug with static DNS records
Replies: 2
Views: 1570

Re: Found bug with static DNS records

I have the same problem - RB951 6.20
by dbdom
Wed Nov 26, 2014 10:03 pm
Forum: General
Topic: Static DNS and RegExp
Replies: 3
Views: 6227

Re: Static DNS and RegExp

Sorry - my fault. I have public DNS (not router) as my default one :-)
by dbdom
Wed Nov 26, 2014 1:46 pm
Forum: General
Topic: Static DNS and RegExp
Replies: 3
Views: 6227

Static DNS and RegExp

Has anybody experience with RegExp in Static DNS ?
In my opinion it does not work - I have even tried .*\\.example\\.com from http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:IP/DNS without success
by dbdom
Tue Nov 11, 2014 11:09 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB912 - no wireless interface
Replies: 2
Views: 1085

RB912 - no wireless interface

We use over 100 RB912UAG-2HPnD. I have bought next 20 pcs and few of them does not show any wifi interface. No one at /Interface, /System Resources etc. I have tried netflash with different version of MT, wireless and wireless-fp packages - it did not help. To avoid known questions -> I have powerd ...
by dbdom
Fri Nov 07, 2014 6:09 pm
Forum: General
Topic: fetch error: maximal connection count reached
Replies: 10
Views: 4128

Re: fetch error: maximal connection count reached

I have the same problem with up/down script in netwatch - it uses "tool fetch mode=http ..." to update the web site showing status of over 200 monitored devices. When something wrong has happend and many of devices have been disconnected at the same time, netwatch scripts could not update status of ...
by dbdom
Fri Oct 31, 2014 2:18 pm
Forum: General
Topic: Bricked RB1100 - Authentication Failure
Replies: 3
Views: 895

Re: Bricked RB1100 - Authentication Failure

Try "administrator" with empty password. Few months ago I had problem with system USB flash (MT for x86 version) and it helped. I think that when MT can't get access to pass file (like Linux Shadow) it "switches" to default empty password
by dbdom
Sun Oct 19, 2014 10:42 pm
Forum: General
Topic: User Manager Crash after 6.19 to 6.20
Replies: 4
Views: 2658

Re: User Manager Crash after 6.19 to 6.20

Stillhard -> thanks a lot ! It helps. I didn't know "set db-path=" option. After "set db-path=user-manager1" the "user-manager1.old" directory appered in "Files ". So I set db-path this .old dir, rebuilt db (because it did not show old session and something else) and now I have my old database fully...
by dbdom
Fri Oct 17, 2014 9:37 pm
Forum: General
Topic: Intel HT and 1 CPU count
Replies: 0
Views: 519

Intel HT and 1 CPU count

I'm not 100% sure, but in 95% I am, that my Intel Atom D410 (one core with HT) reported 2 CPU counts in Resources, and now I see only one. I do not know when it has changed - now I use MT 6.20. I have a "checkmark" at MultiCPU option in Resources/Hardware. Wiki says: CPU count=Number of CPUs present...
by dbdom
Fri Oct 17, 2014 6:56 pm
Forum: General
Topic: User Manager Crash after 6.19 to 6.20
Replies: 4
Views: 2658

User Manager Crash after 6.19 to 6.20

After upgrade 6.19 to 6.20 on x86 my user-manager database "disappered". Can't login to userman via web, etc (now is over 20 min after restart). When I try to restore database I've got > tool user-ma data load name: User_Manager_2014_10_15_193359.tar Restore user-manager database? [y/N]: y Loading u...
by dbdom
Tue Sep 09, 2014 9:09 pm
Forum: General
Topic: Alix6f2 (SIM slot) + RouterOS 6.19 x86 + 3G/4G pci-e MC7700
Replies: 4
Views: 1653

Re: Alix6f2 (SIM slot) + RouterOS 6.19 x86 + 3G/4G pci-e MC7

Check if you have LTE interface. If yes it means that MC7710 is working in DirectIP mode (to get full LTE speed). Set APN at LTE interface and add DHCP client for it. If you want access it via serial you can disable DirectIp (/port firmware set ignore-directip-modem=yes), but then you have to use mu...
by dbdom
Tue Jun 10, 2014 8:26 pm
Forum: General
Topic: X86 shutdown during boot
Replies: 5
Views: 1655

Re: X86 shutdown during boot

No, no :-) It's level5, commercial used system, I've upgrade it to 6.13 two weeks ago (from 5.24) whith no problems.
by dbdom
Tue Jun 10, 2014 11:25 am
Forum: General
Topic: X86 shutdown during boot
Replies: 5
Views: 1655

X86 shutdown during boot

After upgrade from 6.13 my MT on x86 shows "Loading system with initrd" and then power off. Have you any idea how to bring it back to life with previous configuration?
by dbdom
Mon May 05, 2014 7:27 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Timer adapter and GSM capable adapters
Replies: 2
Views: 685

Re: Timer adapter and GSM capable adapters

Maybe http://tinycontrol.eu/site/StronaGlowna/lang/en ?
Or if you need min. few tens of such reseters I can produce similar devices cheaper and designed especially for your requirements .
by dbdom
Tue May 21, 2013 10:19 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: USB modem gives strange response
Replies: 1
Views: 758

Re: USB modem gives strange response

Modems has enabled periodic status messages.
Try AT^CURC=0 to disable.
by dbdom
Sun Apr 07, 2013 7:03 pm
Forum: General
Topic: bug/fault x86
Replies: 1
Views: 437

Re: bug/fault x86

I also have such problem with one of my PC-based router - but only one... After reboot all bridges disapear.
by dbdom
Fri Mar 08, 2013 4:08 pm
Forum: General
Topic: CPU on Mikrotiks at 100%
Replies: 11
Views: 1851

Re: CPU on Mikrotiks at 100%

I've the same problem - flash I/O can take 100% of CPU.
by dbdom
Sun Feb 24, 2013 6:08 pm
Forum: General
Topic: want to light a led from AP to bridge
Replies: 4
Views: 955

Re: want to light a led from AP to bridge

Please look at this http://www.ledon.pl/en/gsm/2460-lan-kontroler.html English manual (for an older version of firmware) http://www.tinycontrol.pl/forum/download/manual_lan_en_v210.pdf For example I use it at home for temp. control via MT scripts (fetch http command can read and set I/O ports, 1-wir...