Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 47 matches

by chiefbmr
Wed Jan 10, 2018 9:35 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: New POE hardware for IP Cameras and IP Phones
Replies: 5
Views: 834

Re: New POE hardware for IP Cameras and IP Phones

I have two apologies for Mikrotik. One for not realizing the CRS328-24P-4S+RM was announced and another for saying it didn't mention POE output in newsletter. I was looking at the CRS326 by mistake. Sorry for that. But trying to find out what is out, coming out soon, and planned for the future gets ...
by chiefbmr
Wed Jan 10, 2018 5:01 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: New POE hardware for IP Cameras and IP Phones
Replies: 5
Views: 834

Re: New POE hardware for IP Cameras and IP Phones

They failed to mention it was POE out on all 24 ports in newsletter.

Well that is fantastic then. But when can we get our hands on some I wonder?
by chiefbmr
Tue Jan 09, 2018 10:12 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: New POE hardware for IP Cameras and IP Phones
Replies: 5
Views: 834

New POE hardware for IP Cameras and IP Phones

The question shouldn't be - Is there any plans for a 12+ poe switch compatible with most IP cameras and IP phones? The question is - When will this hardware be available, and what is taking so long for Mikrotik to realize :shock: that this would be a bigger seller than all other products combined in...
by chiefbmr
Sun Jul 09, 2017 4:02 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Routerboard Hardware wish list
Replies: 61
Views: 13170

Re: Routerboard Hardware wish list

An hAP mini with LCD screen. The only thing the LCD needs to do is display live traffic on WAN port. or something nobody else has out An hAP mini with a built in projector that displays live WAN port traffic on the wall. or An hAP mini with video out port that transmits live WAN port traffic to some...
by chiefbmr
Fri Jun 03, 2016 7:33 am
Forum: General
Topic: Some traffic not seen on PCQ Queues
Replies: 16
Views: 1718

Re: Some traffic not seen on PCQ Queues

My first examples had more traffic and more connections.
traffic 2.png
As the connection number goes down things look right.
traffic 3.png
by chiefbmr
Fri Jun 03, 2016 7:21 am
Forum: General
Topic: Some traffic not seen on PCQ Queues
Replies: 16
Views: 1718

Re: Some traffic not seen on PCQ Queues

As far as I can see the difference in numbers is proportionate to the number of connections open. In my case I have a 10 Mb simple queue. It limits at 10 correctly, but the more connections that open, the simple queue traffic graph increases. But the traffic to the customer stays at 10. And that tra...
by chiefbmr
Tue May 31, 2016 11:09 pm
Forum: General
Topic: Public-Mikrotik-Bandwidth-Test-Server(s)
Replies: 582
Views: 437565

Re: 3.5 GIG - Public-Mikrotik-Bandwidth-Test-Server

Thanks Tom, tested 500/500 perfectly.
by chiefbmr
Sun May 29, 2016 1:29 pm
Forum: General
Topic: Some traffic not seen on PCQ Queues
Replies: 16
Views: 1718

Re: Some traffic not seen on PCQ Queues

One more thing I've thought of (did I already mention this before? if so, sorry for being repetitive) is that fasttrack will jump over queues - could any traffic be getting fasttracked? I don't fully grasp the fasttrack feature. But it doesn't show any fasttrack traffic under IP Settings. I don't s...
by chiefbmr
Sun May 29, 2016 1:10 pm
Forum: General
Topic: Some traffic not seen on PCQ Queues
Replies: 16
Views: 1718

Re: Some traffic not seen on PCQ Queues

chiefbmr When you carried out the torch did you locate where the traffic was coming from and to. Next time run a torch showing the ports etc. Try and track it to an internal device. Mine there was one computer going out to one remote IP and there was extra traffic coming back from that IP that the ...
by chiefbmr
Thu May 26, 2016 10:00 pm
Forum: General
Topic: Some traffic not seen on PCQ Queues
Replies: 16
Views: 1718

Re: Some traffic not seen on PCQ Queues

And the torch on the wan interface for the same IP as queue shows consistently about 4 Mbps more.
queue2.png
by chiefbmr
Thu May 26, 2016 9:32 pm
Forum: General
Topic: Some traffic not seen on PCQ Queues
Replies: 16
Views: 1718

Re: Some traffic not seen on PCQ Queues

I have a similar problem. 10 Mbps simple queue consistently shows 14 Mbps on queue traffic tab. But torch shows exactly 10 Mbps. The client's wireless bridge shows 10 Mbps.
queue.png
by chiefbmr
Tue May 17, 2016 3:17 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: LHG 5 Available?
Replies: 0
Views: 722

LHG 5 Available?

When will LHG 5 be available in the the US?
by chiefbmr
Sun Apr 17, 2016 8:24 am
Forum: The Dude
Topic: Dynamic background on The Dude 6.34rc41
Replies: 2
Views: 1252

Re: Dynamic background on The Dude 6.34rc41

How about dynamic objects? Similar to the color changing links. I have been searching for a simple rf mapping program for years. Basically a color coded map of APs and backhauls that would change colors if the channel was moved. And be able to create groups of equipment that have overlapping signals...
by chiefbmr
Tue Dec 29, 2015 8:15 am
Forum: The Dude
Topic: The Dude is back! v6.34rc test build released
Replies: 269
Views: 75186

Re: The Dude is back! v6.34rc test build released

First off let me say that anybody with a negative post towards Mikrotik and the Dude can go to the UBNT forum and take their tickle tortures and pillow fights with them. What is so hard to understand about: This will be a base on which we will start building The Dude for the future. Show some suppor...
by chiefbmr
Mon Mar 17, 2014 1:41 pm
Forum: The Dude
Topic: What is the ideal hardware/software Dude setup?
Replies: 5
Views: 4906

Re: What is the ideal hardware/software Dude setup?

I'm trying on windows 8.1 now and can't get a simple ping probe to work. It seems that windows 7 or earlier are most compatible, so gonna stick with that for now.
Thanks for comments.
by chiefbmr
Mon Mar 17, 2014 12:08 am
Forum: The Dude
Topic: What is the ideal hardware/software Dude setup?
Replies: 5
Views: 4906

What is the ideal hardware/software Dude setup?

I've installed the Dude on several different hardware and software combinations. I plan to start from scratch with a fresh install. What is your preferred hardware and software. I had the best luck with my last server which was an Intel Core I3 running Windows 7 Pro. Then one day it decided to not l...
by chiefbmr
Thu Mar 06, 2008 7:04 pm
Forum: General
Topic: 3 Public Gateways using one IP and Load Balancing
Replies: 1
Views: 551

3 Public Gateways using one IP and Load Balancing

I have 3 public gateways set up using load balancing. The customers have private IPs using NAT. The problem I am having is the gamers are getting kicked off because their Public IP address is changing during the game. This also happens on some financial and email sites. I fixed it by mark routing an...
by chiefbmr
Sat Jun 23, 2007 10:59 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Smart bridges Air Point cannot connect to MT AP with WEP.
Replies: 13
Views: 2713

Re: Smart bridges Air Point cannot connect to MT AP with WEP.

I don't think the airpoint pro will associate WEP or no WEP. I never could at least. The airbridges will connect though.
by chiefbmr
Thu Jun 07, 2007 8:15 pm
Forum: General
Topic: Policy Routing based on Client IP Address
Replies: 3
Views: 1051

Re: Policy Routing based on Client IP Address

I added a new mangle rule with action mark routing for the src address. I then added the default route and gateway for the new group. Still doesn't work.
by chiefbmr
Thu Jun 07, 2007 4:31 pm
Forum: General
Topic: Policy Routing based on Client IP Address
Replies: 3
Views: 1051

Policy Routing based on Client IP Address

I have 3 public gateways. I am using load balancing setup exactly like the example on wiki with mangle and src-nat masquerading on the LAN. Everything works great but I can't get the private IPs to go to the gateway I setup with the mangle and route. It jumps around to all 3 of the gateways. Sometim...
by chiefbmr
Thu Jun 07, 2007 12:52 am
Forum: General
Topic: Client IP not going out correct gateway
Replies: 2
Views: 739

Re: Client IP not going out correct gateway

Can there be a src-nat rule added to make it go through a certain gateway?
by chiefbmr
Wed Jun 06, 2007 10:07 am
Forum: General
Topic: Client IP not going out correct gateway
Replies: 2
Views: 739

Client IP not going out correct gateway

I have 3 public gateways. I am using load balancing setup exactly like the example on wiki with mangle and src-nat masquerading on the LAN. Everything works great but I can't get the private IPs to go to the gateway I setup with the mangle and route. It jumps around to all 3 of the gateways. Sometim...
by chiefbmr
Tue Jun 05, 2007 8:34 am
Forum: Wireless Networking
Topic: SR2 re-associate problem
Replies: 163
Views: 15646

Re: SR2 re-associate problem

You REALLY do need a spectral analyzer to diagnose this one.

That is my half cent

This is not an option. Other APs work fine, mikrotiks should to.
by chiefbmr
Fri Jun 01, 2007 1:39 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: How to route traffic through one gateway?
Replies: 1
Views: 628

How to route traffic through one gateway?

I have three gateways balanced to the internet. I want a certain IP on the private side of my router to stay on one gateway. I can't figure out how to make the table in version 2.9.41. I setup the rule for src-address=192.168.2.100 dst-address=0.0.0.0/0 and then set the interface I want it to go out...
by chiefbmr
Thu May 31, 2007 11:24 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: ISAKMP Packets Killing Mikrotik
Replies: 4
Views: 1125

Re: ISAKMP Packets Killing Mikrotik

If this is some type of DOS attack, could it make the router become completely unresponsive, even to the serial port?
by chiefbmr
Thu May 31, 2007 9:54 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: ISAKMP Packets Killing Mikrotik
Replies: 4
Views: 1125

Re: ISAKMP Packets Killing Mikrotik

Sorry should have put this in networking section.
by chiefbmr
Thu May 31, 2007 9:33 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: ISAKMP Packets Killing Mikrotik
Replies: 4
Views: 1125

ISAKMP Packets Killing Mikrotik

Can somebody explain these log messages for me? They seem to be killing my router.
by chiefbmr
Fri May 25, 2007 10:41 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Nat
Replies: 11
Views: 1608

Re: Nat

Maybe you could shows us the steps you are taking. The manual is pretty straight forward on NAT. There should be some examples that would show you how to do it.
by chiefbmr
Fri May 25, 2007 7:58 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: SR2 re-associate problem
Replies: 163
Views: 15646

Re: SR2 re-associate problem

I have an old routerboard don't remember the model number, running prism and never have a problem using Mikrotik 2.8.21. Have a mix of tranzeo, CB3s, zinwell, and Smartbridges for CPEs. Been up for over 2 years without a problem.
by chiefbmr
Fri May 25, 2007 7:34 am
Forum: Wireless Networking
Topic: SR2 re-associate problem
Replies: 163
Views: 15646

Better CPE? I thought their 133 boards were having the same problem. From what I have heard it happens with just about every chipset out there for CPEs.

Maybe we need to find better APs? Haven't had this type of problem with any of the other APs I have had.
by chiefbmr
Fri May 25, 2007 6:19 am
Forum: Wireless Networking
Topic: SR2 re-associate problem
Replies: 163
Views: 15646

Obviously there is a problem either within mikrotik or the cards. I am wondering why someone from mikrotik hasn't chimed in yet to let us know which one it is. At least let us know which cards do work fine with this configuration. This is what I was going to upgrade all of my APs to and use for all ...
by chiefbmr
Thu May 24, 2007 5:08 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Problem with Registering Clients
Replies: 7
Views: 1511

Has anybody tried the Compex WLM54AG card yet. Do they have the same issues?
by chiefbmr
Thu May 24, 2007 5:01 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: SR2 re-associate problem
Replies: 163
Views: 15646

Worked on it some more last night while everbody was hopefully sleeping. Tried every different config on the AP with no luck. Sometimes most of the CPEs asscociated and other time 1 or 2. There is about 25 total. Sometimes when I made a change to the wireless card like channel, the card doesn't even...
by chiefbmr
Thu May 24, 2007 8:41 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Problem with Registering Clients
Replies: 7
Views: 1511

I am having the exact same problem with the same setup with the SR2 card. Still waiting for a solution too.
by chiefbmr
Thu May 24, 2007 8:37 am
Forum: Wireless Networking
Topic: SR2 re-associate problem
Replies: 163
Views: 15646

I too am having this problem. Using routerboard 532 and SR2. Setup as AP Bridge. Have to disable and enable. CPEs are a mix of CB3s, Smartbridges and Zinwell boards. I did notice that if you let it sit for a while groups of the CPEs will associate. Like 5 first then 10 more 15 minutes later. Difffer...
by chiefbmr
Tue May 08, 2007 5:10 am
Forum: General
Topic: T1.IAS & LAES(Calea) Support Mandatory in USA
Replies: 46
Views: 8813

Anything new on this. Is mikrotik working on a solution?
by chiefbmr
Tue Apr 10, 2007 4:37 am
Forum: General
Topic: bridge & MAC address
Replies: 8
Views: 1925

The senao will not transparently bridge. Any device behind it will show up as the senao MAC.
by chiefbmr
Tue Apr 10, 2007 4:32 am
Forum: General
Topic: msn & load balancing
Replies: 2
Views: 851

Why do you think it is a load balancing problem. I don't have a problem with it.
by chiefbmr
Tue Apr 10, 2007 3:13 am
Forum: General
Topic: Compatible motherboard with at least 3 PCI slots
Replies: 0
Views: 494

Compatible motherboard with at least 3 PCI slots

Can anybody recommend a motherboard that has at least 3 PCI slots that will work with the Routerboard44 Cards and Mikrotik?
by chiefbmr
Tue Mar 27, 2007 3:52 am
Forum: General
Topic: bandwidth allocation from Mikrotik
Replies: 9
Views: 3079

You could also add another queue and set limit to like 10K for the entire interface and put at the bottom of the queue list. That way all other IPs not listed would have only 10k of bandwidth. But you would still have to worry about them guessing an IP that has a higher queue which would cause IP co...
by chiefbmr
Tue Mar 27, 2007 3:24 am
Forum: General
Topic: Routerboard44 only 1 port showing up
Replies: 2
Views: 709

Routerboard44 only 1 port showing up

Putting 2 Routerboard44 cards into an Intel motherboard. Specs here: http://www.intel.com/products/motherboard/d945gnt/ Only 1 port out of the 4 show up on each board. I can put the older Routerboard24 cards in and it works fine. Any suggestions? I tried to disable onboard USB, Parallel, etc. with n...
by chiefbmr
Mon Mar 19, 2007 10:06 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: PTP WDS link Security
Replies: 3
Views: 906

So you would say I need some type of extra security right?
by chiefbmr
Mon Mar 19, 2007 8:06 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: PTP WDS link Security
Replies: 3
Views: 906

PTP WDS link Security

Have a PTP setup with XR5s. Both sides set as bridge and using WDS. Do you think there is a need for extra security like WEP? Each side should only allow the other MAC address to communicate right?
by chiefbmr
Thu Jan 06, 2005 8:45 am
Forum: General
Topic: Point to Point COnfiguration
Replies: 8
Views: 2085

Use the WDS example. Then set up a bridge on each side with the ethernet port and WDS interface.
by chiefbmr
Sun Jul 18, 2004 5:45 am
Forum: General
Topic: Simple Queue Problem from 2.7 to 2.8 Upgrade
Replies: 4
Views: 2006

lastguru, thanks for the reply. You are awesome. I added a new queue and moved it to #0 and it worked perfect.

I also deleted some of the queues that I had for some interfaces that I didn't need. Now all of them work.

So what was the actual problem?
Thanks,
Chad
by chiefbmr
Sun Jul 18, 2004 1:49 am
Forum: General
Topic: Simple Queue Problem from 2.7 to 2.8 Upgrade
Replies: 4
Views: 2006

I have been over the manual and understand the new way of doing simple queues. But for some reason the new ones that I add do not work. I can even copy one of the old ones that work and change the name an IP and it still doesn't work. Is there somewhere else that I should be looking for the problem?...
by chiefbmr
Sat Jul 17, 2004 6:38 pm
Forum: General
Topic: Simple Queue Problem from 2.7 to 2.8 Upgrade
Replies: 4
Views: 2006

Simple Queue Problem from 2.7 to 2.8 Upgrade

I recently upgraded from 2.7 to 2.8. I had simple queues set for limiting up and download by IP. After the upgrade I am having problems adding new simple queues. They simply don't work. All of my original queues that were added in 2.7 work fine. I set the new simple queues up exactly like the ones f...