Community discussions

Search found 50 matches

by andreas140265
Mon Feb 08, 2016 11:16 am
Forum: The User Manager
Topic: Auto disconnect old connection when new connection exceeds "shared-users"?
Replies: 1
Views: 998

Auto disconnect old connection when new connection exceeds "shared-users"?

OBJECTIVE : Need to auto-disconnect the oldest connection of a user with multiple shared-users, in order to allow new connections for this user without prompting "simultaneous session limit reached for user........" Any ideas? My idea is to write a login script and put it into the hotspot user-profi...
by andreas140265
Fri Nov 20, 2015 1:08 pm
Forum: The User Manager
Topic: Userman Bandwidth on Shared hotspot users
Replies: 38
Views: 25135

Re: Userman Bandwidth on Shared hotspot users

I have a solution running quite well.
Why dont you share it?
by andreas140265
Fri May 22, 2015 9:39 am
Forum: The User Manager
Topic: UM v6.28 All messed up (once again)
Replies: 4
Views: 1117

Re: UM v6.28 All messed up (once again)

Try to restore from the database backup. You have one, right? Database structure has not been changed for a long long time now, our local test and production UM databases did not show any problems after the upgrade. I did that many times and got again a corrupt database. After several hours, I find...
by andreas140265
Fri May 22, 2015 9:25 am
Forum: The User Manager
Topic: UM v6.28 All messed up (once again)
Replies: 4
Views: 1117

Re: UM v6.28 All messed up (once again)

You chose Mikrotik because it has the most functionality of the product line vs cost. This is what I'm talking about. Is this true that Mikrotik has the most functionality? Or is it just a wish? If I promise to you a ferrari will you be happy with a broken useless ferrari? Just because of the ferra...
by andreas140265
Tue May 19, 2015 2:05 am
Forum: The User Manager
Topic: UM v6.28 All messed up (once again)
Replies: 4
Views: 1117

UM v6.28 All messed up (once again)

Hey Mikrotik, my sympathies and my best congratulations for your programmers. Even If someone wants to, it is very very hard to find such a low low low low level "programmers" like the ones you employee Trying to fix a bug and another two bugs come up. You should change your Brand name. Drop Mikroti...
by andreas140265
Tue May 12, 2015 5:39 pm
Forum: The User Manager
Topic: Securing port 443 along with PayPal IPNs
Replies: 4
Views: 1233

Re: Securing port 443 along with PayPal IPNs

most probably the client app will do a DNS request first. You can have a script that periodically checks if that FQDN has changed, then set that ip in an address list; then is a matter of using that list in the firewall filter rule. Are you aware that shutting down dst port 443 will result in no go...
by andreas140265
Tue May 12, 2015 12:00 pm
Forum: The User Manager
Topic: Securing port 443 along with PayPal IPNs
Replies: 4
Views: 1233

Securing port 443 along with PayPal IPNs

Hi, For security reasons I need to forbid access to port 443 on my Gateway Router. Only a specified list of addresses will be able to use that port. But in order to allow PayPal IPN messages, I have to apply to the list the Paypal's ip addresses of the servers that are used for sending IPN messages ...
by andreas140265
Wed Apr 22, 2015 1:54 pm
Forum: The User Manager
Topic: PayPal - ssl connection error: handshake failed: unable to get local issuer certificate (6)
Replies: 23
Views: 3879

Re: PayPal - ssl connection error: handshake failed: unable to get local issuer certificate (6)

coolspot has some configuration issues that we are working on together right now. No one else has reported any issues regarding Paypal since 6.28rc18.
ok thanks
by andreas140265
Wed Apr 22, 2015 10:46 am
Forum: The User Manager
Topic: PayPal - ssl connection error: handshake failed: unable to get local issuer certificate (6)
Replies: 23
Views: 3879

Re: PayPal - ssl connection error: handshake failed: unable to get local issuer certificate (6)

SSL socket errors were fixed way back in 6.28rc18, it was already more than 3 weeks ago. That is what this thread is about. What is taking so long to get MikroTik to fix this correctly! I am seriously disappointed that its taken almost a month to get half a fix- The fix in 6.28rc20 doesn't even wor...
by andreas140265
Tue Apr 21, 2015 3:40 pm
Forum: The User Manager
Topic: PayPal - ssl connection error: handshake failed: unable to get local issuer certificate (6)
Replies: 23
Views: 3879

Re: PayPal - ssl connection error: handshake failed: unable to get local issuer certificate (6)

The whole post refers to the specific bug, please read the post.
The whole thread refers to the specific bug, please read the thread.
by andreas140265
Tue Apr 21, 2015 3:35 pm
Forum: The User Manager
Topic: PayPal - ssl connection error: handshake failed: unable to get local issuer certificate (6)
Replies: 23
Views: 3879

Re: PayPal - ssl connection error: handshake failed: unable to get local issuer certificate (6)

Please write to support@mikrotik.com. There are no known bugs at the moment regarding this issue. I suppose that you want to inform us that the problem is solved. When? In which version? But I don't understand what do you mean by saying that "there are no known bugs" The whole post refers to the sp...
by andreas140265
Thu Apr 09, 2015 3:31 pm
Forum: The User Manager
Topic: PayPal - ssl connection error: handshake failed: unable to get local issuer certificate (6)
Replies: 23
Views: 3879

Re: PayPal - ssl connection error: handshake failed: unable to get local issuer certificate (6)

What is taking so long to get MikroTik to fix this correctly! I am seriously disappointed that its taken almost a month to get half a fix- The fix in 6.28rc20 doesn't even work right! The user manager paypal problem which now has evolved in to a profile assignment issue as well is an utter shame fo...
by andreas140265
Tue Mar 31, 2015 9:09 am
Forum: The User Manager
Topic: PayPal - ssl connection error: handshake failed: unable to get local issuer certificate (6)
Replies: 23
Views: 3879

Re: PayPal - ssl connection error: handshake failed: unable to get local issuer certificate (6)

It is strange, maybe Mikrotik is able to explain.

The same error message appeared again but the UM did everything ok. The user got his profile.

Any changes at Peypal maybe?
by andreas140265
Sat Mar 28, 2015 10:42 am
Forum: The User Manager
Topic: PayPal - ssl connection error: handshake failed: unable to get local issuer certificate (6)
Replies: 23
Views: 3879

PayPal - ssl connection error: handshake failed: unable to get local issuer certificate (6)

All of a sudden I get this error message when paypal is trying to report UM a successful payment
I use ROS6.27 on a RB2011
The problem just appeared without any setup changes
Any ideas?
by andreas140265
Sat Mar 28, 2015 10:26 am
Forum: The User Manager
Topic: PayPal suddenly stopped working- Urgent assistance required
Replies: 1
Views: 911

Re: PayPal suddenly stopped working- Urgent assistance required

Same problem for me too
RB2011 ROS 6.27

Any solution?
by andreas140265
Tue Feb 17, 2015 9:05 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Warning!! - NetMETAL 5 2xRPSMA, 2000mW Are NOT Weatherproof
Replies: 31
Views: 6890

Re: Warning!! - NetMETAL 5 2xRPSMA, 2000mW Are NOT Weatherproof

- the earliest batch of NetMetals occasionally included a bad sticker Is Mikrotik going to withdraw this production batch? If not, then Mikrotik should report serial numbers. I've also stopped the ordering proccess of 40 units. And I am not going to order unless I'm 100% sure that I will not have s...
by andreas140265
Wed Feb 04, 2015 8:50 am
Forum: The User Manager
Topic: Paypal newbie questions
Replies: 11
Views: 2000

Re: Paypal newbie questions

Hello, I'm on the same road you are, but I've seen you've went further from http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=10&t=88770&p=445582 I can't find any guides how to implement IPN in mikrotik, I've read it's a PHP file executed on payment but how to connect it with ROS? And is it a MUST step to ...
by andreas140265
Thu Jan 22, 2015 9:22 pm
Forum: The User Manager
Topic: Paypal return error after upgrade
Replies: 16
Views: 3467

Re: Paypal return error after upgrade

After a couple of days running v6.25 seems that the problem is solved.
Thanks Mikrotik....
by andreas140265
Wed Jan 21, 2015 9:01 pm
Forum: General
Topic: AP (Hotspot) - TP-LINK client
Replies: 1
Views: 2045

AP (Hotspot) - TP-LINK client

Hi, I wonder if anyone ever configured a TP-LINK device to connect to a hotspot AP. After spending several hours I plea for some help... I have a TL-WA7210N AP/CPE which allows the below configurations AP Client Router Mode AP Router Mode Access Point AP Multi-SSID Repeater and Universal Repeater Br...
by andreas140265
Thu Jan 15, 2015 8:44 am
Forum: The User Manager
Topic: Bug with User Manager on v6.15
Replies: 4
Views: 1972

Re: Bug with User Manager on v6.15

Same problem and I emailed mikrotik. It's from browser's cache and It will kill you!!! First of all you should remove all limitation from terminal and then clear your browser's cache and then make new limitation. You mean to remove Limitations as stand-alone Limitations or the Limitations that have...
by andreas140265
Wed Jan 14, 2015 3:11 pm
Forum: The User Manager
Topic: Bug with User Manager on v6.15
Replies: 4
Views: 1972

Re: Bug with User Manager on v6.15

Same problem for me too. UM > RB1100AHx2, HotSpot > RB433AH Limitations (Bandwidth-Transfer) applied by UM are (half the times) wrong . It seems that sometimes, for some uknown reason, the UM is unable to get the correct values from its Database. At the same time the values in UM User Page are also ...
by andreas140265
Mon Jan 12, 2015 3:31 pm
Forum: The User Manager
Topic: Paypal return error after upgrade
Replies: 16
Views: 3467

Re: Paypal return error after upgrade

Does this problem exist in V6.24?
by andreas140265
Wed Jan 07, 2015 4:06 pm
Forum: The User Manager
Topic: Don't use Userman.
Replies: 4
Views: 1431

Re: Don't use Userman.

This is not absolutely right. UM works well, as long as the following conditions are true: 1: The current month name contains not the letter "R" 2: It is a sunny day at my Home town In Peloponesse 3: I pay my respects, daily, to my Gods, ancient and new ones 4: Cloves of garlic are placed on top of ...
by andreas140265
Mon Dec 15, 2014 10:32 am
Forum: General
Topic: Some simple rules....
Replies: 7
Views: 1200

Re: Some simple rules....

You are right. On the other hand, what makes you to upgrade if your network works correctly? The only reason I made the upgrade was the Mikrotik announcement of fixing one of UserManager problems (session reset ...inactivity). And of course why you are upgrading without proper testing? What you pro...
by andreas140265
Thu Dec 11, 2014 10:24 am
Forum: General
Topic: Some simple rules....
Replies: 7
Views: 1200

Some simple rules....

Mikrotik developers should read carefully the article below. http://www.spinellis.gr/blog/20140925/index.html Mikrotik should respect it's clients and stop publishing untested buggy versions. Gentlemen, this is not a children game. You can't just play with our system's stability. If you need people ...
by andreas140265
Thu Dec 11, 2014 9:51 am
Forum: The User Manager
Topic: USER MANAGER ERROR: Your session has been reset due to inact
Replies: 50
Views: 21874

Re: USER MANAGER ERROR: Your session has been reset due to i

Hi, I've also noticed that the error appears when I try to enter the User page (myrouter/user). Until now the problem occured only at the UM page (myrouter/userman) I realised that the problem occurs when I try secure connection https://myrouter/userman Then sometimes I get the error message. Now wa...
by andreas140265
Wed Dec 10, 2014 10:59 am
Forum: The User Manager
Topic: UM denies access to valid user. Please Help
Replies: 0
Views: 1037

UM denies access to valid user. Please Help

Hi, I have a specific HotSpot wireless client, who is not able to login (invalid password). But the password is ok, a valid profile exists. I created a brand new account for this client (different username-password), again the same failure. UM drives me crazy....... Seems that there is a problem wit...
by andreas140265
Mon Dec 08, 2014 4:06 pm
Forum: The User Manager
Topic: "close-session" command RETURNS "failure: unknown router ip"
Replies: 0
Views: 689

"close-session" command RETURNS "failure: unknown router ip"

It is probably because the User Manager (Public IP) is located on another place. The HotSpot Server (Internal IP) is behind a modem. <HotSpot> ---- <DSL modem> --- <internet> ---- <UserManager> Since now, the User Manager aware of the modem's address and everything was working just fine (AAA, paypal...
by andreas140265
Mon Dec 08, 2014 1:51 pm
Forum: The User Manager
Topic: Paypal return error after upgrade
Replies: 16
Views: 3467

Re: Paypal return error after upgrade

Hi,
Any news? Error remains in v. 6.23 ???
by andreas140265
Thu Mar 27, 2014 9:03 pm
Forum: General
Topic: warning DHCP offering lease without success
Replies: 1
Views: 4578

warning DHCP offering lease without success

Two lines from log file dhcp,warning DHCP offering lease 10.9.222.221 for 90:5F:2E:EE:4C:B7 without success dhcp,warning DHCP offering lease 10.9.222.217 for 00:0F:04:B3:72:06 to 00:27:22:0E:4B:96 without success The first one : for some reason the client didn't get the offered ip address The second...
by andreas140265
Fri Mar 07, 2014 3:25 pm
Forum: The User Manager
Topic: Alternative payment method ??? Paysafecard ???
Replies: 2
Views: 2027

Alternative payment method ??? Paysafecard ???

It seems that users find the Paypal method very complicated...

I would like to include Paysafecard as a payment method.

But the whole User Manager system is not an open one and I'm trying to find a solution...

Any ideas???

Thnx
by andreas140265
Tue Mar 04, 2014 11:04 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Webbox instead of webfig
Replies: 2
Views: 1288

Re: Webbox instead of webfig

Could be that in some old version there was a branding package installed, or maybe you have changed the services ports? Reinstall should fix it.
The service port is 81 and webfig responds to it

Reinstall ... all the packages? what exactly?

Tnx
by andreas140265
Tue Mar 04, 2014 10:58 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Webbox instead of webfig
Replies: 2
Views: 1288

Webbox instead of webfig

Hi
It is a strange thing...
When I hit the www port, normally my RB's respond with webfig interface
except from one RB which responds with webfig interface.
All RB's have 6.10 ROS

I guess it is simple, but i cant find a solution
Any Ideas?
Tnx
by andreas140265
Thu Feb 27, 2014 2:23 am
Forum: Beginner Basics
Topic: certificate installation
Replies: 0
Views: 1534

certificate installation

Hi, Trying to install A PositiveSSL cert (RB433,435 ROS6.10) for use with Hotspot clients They've sent me three certs : 1: MyDomain cert, 2: Indermediate cert and 3: CA Root cert I imported all off them with that order and last I imported my private key using winbox The support-man told me that the ...
by andreas140265
Fri Jan 17, 2014 3:41 am
Forum: The User Manager
Topic: Bugs Bugs >> Self created SignUp Users are unable to login
Replies: 4
Views: 1464

Bugs Bugs >> Self created SignUp Users are unable to login

Hi Please let me know if this is happening only to me. Even if you can't help just letme know. The scenario includes Hotspot+UserManager ROS6.7: A user uses the sign-up page, gives email login and pass, then he is redirected to paypal (problem also here but ....) A record for that user is created in...
by andreas140265
Thu Jan 16, 2014 5:09 am
Forum: The User Manager
Topic: Paypal newbie questions
Replies: 11
Views: 2000

Re: Paypal newbie questions

ROS v6.7
by andreas140265
Thu Jan 16, 2014 4:59 am
Forum: The User Manager
Topic: Paypal newbie questions
Replies: 11
Views: 2000

Paypal newbie questions

Hi So far I have achieved to use the signup page, so my users can create an account, and then they are redirected to paypal. The user pays, Customer and user get emails from paypal but Payment status in UM remains "Started". Seems that paypal does not inform UM for the payment,so UM does not activat...
by andreas140265
Fri Dec 13, 2013 6:27 am
Forum: The User Manager
Topic: User manager + BURST not work!!!!!
Replies: 12
Views: 3083

Re: User manager + BURST not work!!!!!

can you explain your answer please? And look again in picture above and pay attention on red rings on pictures... Queue simple and queue tree are different from wireless access list/registration table. The latter doesn't use queue to manage tx limit. They work on different layers. And if I'm not en...
by andreas140265
Sat Dec 07, 2013 3:47 am
Forum: Beginner Basics
Topic: delete this
Replies: 1
Views: 620

Re: setting transfer data limits via user manager

yes
by andreas140265
Thu Dec 05, 2013 5:35 am
Forum: Wireless Networking
Topic: wds-station mode not cooperating, help needed
Replies: 1
Views: 661

wds-station mode not cooperating, help needed

Hi, after many many hours its time to ask for some help. I've set up three APs (double radio each) as a mesh network, following the example with one radio for interconnections an the other for clients. All APs are in ap-bridge mode, WDS mode is static mesh and the WDS default bridge is a mesh interf...
by andreas140265
Tue Nov 19, 2013 12:54 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Unbelieavably frustrated with Mikrotik
Replies: 18
Views: 3551

Re: Unbelieavably frustrated with Mikrotik

I made the decision to migrate from a Motorola wireless network to a Mikrotik based WDS/mesh network on my ISP. To say the experience has been painful doesn't even begin to cover it. I come from a Cisco CCIE background so maybe im spoiled by good documentation and stability. Currently I cannot for ...
by andreas140265
Tue Jul 30, 2013 2:43 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Simple AP not working, please help
Replies: 3
Views: 1202

Re: Simple AP not working, please help

On the "backbone" you will either need to use WDS or you could use station-bridge if it is connecting to another MikroTik. Ok, WDS but how? The backbone AP is not Mikrotik (Repeatit BS11) and there are no WDS params to configure for the AP. The only WDS params I see are in the Mikrotik station. And...
by andreas140265
Fri Jul 26, 2013 2:40 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Simple AP not working, please help
Replies: 3
Views: 1202

Simple AP not working, please help

Hi, This supposed to be a very simple setup, but..... I have a 433AH with two radio cards: one to connect wireless to my Backbone, and one to work as an AP for clients Here is my setup: myconfig.JPG Connections are ok, the wlan1, wlan2 are bridged with a DHCP client running on that bridge. The bridg...
by andreas140265
Sun Jun 09, 2013 10:39 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Weird entry in winbox connection table...
Replies: 1
Views: 533

Weird entry in winbox connection table...

Hi,

Trying to connect to RB433Ah via winbox I get the following connection list.
The first entry is very weird.
Does anybody knows anything about it? Is anything wrong with the RB?

Andreas K.
rb433ah.jpg
by andreas140265
Sun Jun 09, 2013 10:19 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless VLAN Bridge No Internet Access
Replies: 9
Views: 3166

Re: Wireless VLAN Bridge No Internet Access

No problem. I'm glad you got it working. Hi cbrown, It worked for me also. Please can you advise me on this question?: I have cisco switches from both sides (ethernet & wireless), which use native vlan id=1 (untagged) for management. Is there any way to allow untagged native vlan id=1 pass through ...
by andreas140265
Thu May 30, 2013 2:42 pm
Forum: The User Manager
Topic: enabling signup users manually.. is it possible?
Replies: 0
Views: 880

enabling signup users manually.. is it possible?

Hi, I wonder if the following scenario is possible: 1.user is signing up using the sign up page 2.user is not redirected to paymant gateway but to default login page 3.UM admin applies manually a profile to the user 4.user is now able to login I tried this but no success. After sign-up the user is p...
by andreas140265
Wed May 29, 2013 3:17 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Brand new RB433AH management problems
Replies: 2
Views: 812

Brand new RB433AH management problems

Hi, I'm trying to connect through ether2 or ether3 ports for management. RB433AH with initial conf, OS v5.25, powered with poe inj. > port1 I use winbox, the mac-address is present in the drop down, then I connect using mac-address. But.... All tables are empty!!!! There are no interfaces, nothing. ...
by andreas140265
Sun May 26, 2013 8:26 pm
Forum: The User Manager
Topic: What is the philosophy behind?
Replies: 0
Views: 901

What is the philosophy behind?

Hello, I'm new (less thun a month) in RouterOS. I managed to set up PCC load balancing, Hotspot and UM (v5.25) on a RB1100AH2. The router will be used in an environment where we offer free internet access for everybody, but I would like to have the ability to give some registered users extra privile...
by andreas140265
Sun May 26, 2013 1:22 am
Forum: Beginner Basics
Topic: can't access router homepage due to hotspot
Replies: 9
Views: 8052

Re: can't access router homepage due to hotspot

You are welcome. And a reminder: If you change the port and have User Manager on the router, you will need to use that port for it also. This was the original reason I tried this. I can access User Manager from the hotspot localnet now. http://xx.xx.xx.xx:8085/userman @fewi: Thanks for karma! :D AD...