Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 25 matches

by thegreatone
Fri Jul 17, 2015 1:25 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.30.x bugfix release
Replies: 136
Views: 34441

Re: v6.30.1 bugfix release

Basically, in every new release you break up something really? has this happened to you, or you read the forums? because this is not true. sometimes old issue gets discovered by specific config situation, sometimes a new feature is added that affects another. This happened to me and I am very caref...
by thegreatone
Fri Jul 17, 2015 12:43 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.30.x bugfix release
Replies: 136
Views: 34441

Re: v6.30.1 bugfix release

Question for Mikrotik team, I am really interested how is your development process going. Basically, in every new release you break up something that was working fine, i really can't understand how this can be happen? Do you make some typo errors or multiple developers are working on the same thing ...
by thegreatone
Mon Jan 26, 2015 9:24 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Best equipment and configuration for switched network
Replies: 2
Views: 1012

Re: Best equipment and configuration for switched network

Any solution? Mikrotik support team?
by thegreatone
Mon Jan 19, 2015 7:02 pm
Forum: General
Topic: SSLv3 warning in Firefox
Replies: 0
Views: 968

SSLv3 warning in Firefox

Hello, I got a signed SSL certificate from Comodo and imported it to the router. Set it in services www-ssl but I am unable to open the router from https and the following error is shown: Firefox cannot guarantee the safety of your data on xxxxxxx because it uses SSLv3, a broken security protocol. A...
by thegreatone
Mon Jan 19, 2015 4:04 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v6.25
Replies: 110
Views: 32688

Re: RouterOS v6.25

For X86 with upgrade directly from System->Packages I was not able to access the router from Public IP, WAN connected via PPPoE. But I was able to access from neighbor router with mac-telnet. Rebooted and still can't access the router from public IP address. UPDATE: I disabled the IP adress that was...
by thegreatone
Thu Oct 23, 2014 9:14 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Best equipment and configuration for switched network
Replies: 2
Views: 1012

Best equipment and configuration for switched network

Hello, We have large switched network with >1000 clients and >200 switches (8 port TPLink switches). We have 2 Mikrotik CCR-1036. The network is separated into 15-20 lines, and each line is connected into separate LAN port or SFP port in CCRs. On each port we have PPPoE server. I had problem with an...
by thegreatone
Mon Jun 16, 2014 3:45 pm
Forum: General
Topic: Dynamic DNS servers lost - PPPoE ROS v6.7
Replies: 9
Views: 3058

Re: Dynamic DNS servers lost - PPPoE ROS v6.7

It happened to me recently after installing 6.15 over 6.13 on grooveA2hn. One additional reboot solved the situation and it has not repeaten.
http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=85950
The bug on this topic is related to PPPoE server not sending out DNS addresses to some routers.
by thegreatone
Sun Jun 15, 2014 4:00 am
Forum: General
Topic: Dynamic DNS servers lost - PPPoE ROS v6.7
Replies: 9
Views: 3058

Re: Dynamic DNS servers lost - PPPoE ROS v6.7

Mikrotik support team, did you read this topic? This is an important bug, not fixed in latest 6.15.

I also sent supout.rif in support ticket.
by thegreatone
Tue Apr 01, 2014 11:16 pm
Forum: General
Topic: Dynamic DNS servers lost - PPPoE ROS v6.7
Replies: 9
Views: 3058

Re: Dynamic DNS servers lost - PPPoE ROS v6.7

Any fix for this? I have the same problem. Some of my customers with home use routers are not getting internet connection, I mean they are not getting dns servers automatically from pppoe server but when I put manual dns servers it works fine. This is happening only on some routers. When connected d...
by thegreatone
Thu Mar 06, 2014 9:12 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Low-cost RB1100AHx2-LM version with 512MB RAM, only $339!
Replies: 1
Views: 2032

Low-cost RB1100AHx2-LM version with 512MB RAM, only $339!

What the hell is this?


RB1100AHx2 is $349 but have 2 GB RAM. Does 1.5 GB RAM worth difference of only $10 ?


Is that fault or fail?
by thegreatone
Sat Feb 01, 2014 7:45 pm
Forum: General
Topic: Load Balancing and ping between clients and local network
Replies: 3
Views: 1013

Re: Load Balancing and ping between clients and local networ

I fixed the problem by masquerading the server IP address in Dst address.
by thegreatone
Fri Jan 24, 2014 3:21 am
Forum: General
Topic: Future request: Rebuild queues limits
Replies: 1
Views: 712

Future request: Rebuild queues limits

I am not sure if this can be implemented but lets explain the situation.

We want to have different speeds depends of time in the day but we don't want clients to be disconnected. Simply radius server will send request for only queue change without user disconnecting.
by thegreatone
Thu Jan 23, 2014 7:15 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Office WiFi: Guest and Internal networks
Replies: 22
Views: 44045

Re: Office WiFi: Guest and Internal networks

Create Virtual AP if you have only one radio on your router.

Configure each virtual ap as you like.
by thegreatone
Wed Jan 22, 2014 6:55 pm
Forum: General
Topic: MUM Europe 2014 - Italy, Venice, February 20-21
Replies: 146
Views: 59677

Re: MUM Europe 2014 - Italy, Venice, February 20-21

What type of ROUTERboard will be given for free? :)

I know it's secret but give us a hint.
by thegreatone
Sun Dec 29, 2013 7:21 pm
Forum: General
Topic: PPPOE problem with ccr 1016
Replies: 14
Views: 3488

Re: PPPOE problem with ccr 1016

just reset to factory settings and then when it ask you, remove all that default configuration.

Make new config without using copy command.
by thegreatone
Mon Dec 23, 2013 2:47 pm
Forum: General
Topic: PPPOE problem with ccr 1016
Replies: 14
Views: 3488

Re: PPPOE problem with ccr 1016

Make reset on 6.7 and configure again. Then wait for stable 6.8 and make regular update.
by thegreatone
Sun Dec 22, 2013 11:02 pm
Forum: General
Topic: PPPOE problem with ccr 1016
Replies: 14
Views: 3488

Re: PPPOE problem with ccr 1016

This may help you: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=1&t=80174


Make reset to default and configure it again. Make reset to 6.7 version.
by thegreatone
Sun Dec 22, 2013 5:49 pm
Forum: General
Topic: ROS 6.xx Copy problems
Replies: 0
Views: 776

ROS 6.xx Copy problems

Hello, I think there is some problem with copy command on Winbox in any ROS 6.xx versions. Every time I use copy command for rules and other settings for faster configuration and problem is that every time when I use copy command there is some problems. Problems like random rebooting, disconectiong ...
by thegreatone
Thu Jan 31, 2013 3:37 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CLOUD CORE ROUTER
Replies: 1374
Views: 1018421

Re: CLOUD CORE ROUTER

Disappearing interfaces is already not fixed in last build!!


The build from 28 Jan worked fine for me. I am downgrading to this release.

Also, time and date is reset every time I reboot / upgrade router.
by thegreatone
Mon Jan 28, 2013 8:38 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CLOUD CORE ROUTER
Replies: 1374
Views: 1018421

Re: CLOUD CORE ROUTER

Yes, I am using radius server. But previously I had an x86 machine with ROS 5.22 and it worked fine. +1! At first i try to use CCR as NAS server and have the same problem... But i use PPTP connections in my network. As soon as the number of VPN became more than 200-300 pc`s and traffic exceeded 200...
by thegreatone
Fri Jan 25, 2013 10:21 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CLOUD CORE ROUTER
Replies: 1374
Views: 1018421

Re: CLOUD CORE ROUTER

Yes, I am using radius server. But previously I had an x86 machine with ROS 5.22 and it worked fine.
by thegreatone
Fri Jan 25, 2013 10:06 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CLOUD CORE ROUTER
Replies: 1374
Views: 1018421

Re: CLOUD CORE ROUTER

I am always using IP. Tried from Local network and also remote network. I have high internet connection.
by thegreatone
Fri Jan 25, 2013 1:30 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CLOUD CORE ROUTER
Replies: 1374
Views: 1018421

Re: CLOUD CORE ROUTER

Hello, I have CCR1036-12G-4S and I am testing it 3 weeks, installed RC6, RC7 and RC8 on it but one problem already exist. When I reboot, after a few hours I am trying to log in via winbox, I am in but there is no interfaces loaded. After reboot everything is back to normal, but after some hours when...
by thegreatone
Sat Jan 19, 2013 5:18 am
Forum: General
Topic: Load Balancing and ping between clients and local network
Replies: 3
Views: 1013

Load Balancing and ping between clients and local network

Hello, I have 2 WANs x 100Mbps on CCR. I am doing load balancing with marking routes by IP address. I am using 2 ethernet ports for WANs, 1 Ethernet port for Local server, and other 9 ether ports are for clients which are connected with PPPOE servers on each port. I have ip addresses from ISP 1 as 9...