Community discussions

Search found 13 matches

by cursemipn
Wed Dec 10, 2014 11:21 am
Forum: General
Topic: Layer 7 traffic prioritization
Replies: 3
Views: 1201

Re: Layer 7 traffic prioritization

You need to change global-out and global-in on global.
Read please this document http://mum.mikrotik.com/presentations/HR13/valens.pdf Page 13.
by cursemipn
Thu Nov 13, 2014 1:23 pm
Forum: General
Topic: 6.22 released!
Replies: 151
Views: 54806

Re: 6.22 released!

Please make a supout.rif file at the moment of the packet loss and send to support. What problems do you have with the CCR, you did not say About CCR. Still problem with QOS(PCQ) low bandwith. 550 Mbit/s traffic(testing in production) and all CCR's CPU goes about 78-100%(all 36 cores). 2 years ago ...
by cursemipn
Thu Nov 13, 2014 10:03 am
Forum: General
Topic: 6.22 released!
Replies: 151
Views: 54806

Re: 6.22 released!

What about this problem? http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=86119 If you have packet loss in all versions, maybe there is some sort of hardware problem? if you have the chance, try another machine or at least other NIC No, we have packet loss only on version 6.8-6.22.Versions 6.5-6.7 wor...
by cursemipn
Thu Nov 13, 2014 9:09 am
Forum: General
Topic: 6.22 released!
Replies: 151
Views: 54806

Re: 6.22 released!

by cursemipn
Thu Nov 13, 2014 8:54 am
Forum: General
Topic: x86: 105 (no buffer space available )
Replies: 6
Views: 3716

Re: x86: 105 (no buffer space available )

UP. 6.22 Still does not work.
by cursemipn
Wed Nov 05, 2014 7:12 am
Forum: General
Topic: x86: 105 (no buffer space available )
Replies: 6
Views: 3716

Re: x86: 105 (no buffer space available )

Up this topic. ROS version 6.21 I have qos,nat,dhcp-server and some firewall rules 600 Mbit traffic After 30 min MT drops traffic on all interfaces. Try ping any host and we see "105 (no buffer space available)". Downgrade to ROS 6.5 and problem is gone. Flow control disable. DNS cache disable. Any ...
by cursemipn
Tue Dec 17, 2013 1:38 pm
Forum: General
Topic: CCR1036 - Queue Tree low speed
Replies: 13
Views: 5394

Re: CCR1036 - Queue Tree low speed

I have this problem too. I don't know what to do.
by cursemipn
Thu Jun 06, 2013 9:36 am
Forum: General
Topic: v6.0 released
Replies: 321
Views: 68228

Re: v6.0 released

Hi,
VLAN issue for x86 fixed in 6.1 rc1
http://www.mikrotik.com/download/share/ ... 6.1rc1.npk

but I'm not sure I wanna test it again ...
I upgraded and the issue with VLAN has been resolved.
Finally mikrotik fixed this problem. Thanks a lot. I'm going to test.
by cursemipn
Tue Jun 04, 2013 7:24 am
Forum: General
Topic: v6.0 released
Replies: 321
Views: 68228

Re: v6.0 released

Same to me. After upgrade to 6.0 for x86 all vlans stopped working. Reset config and doing it again also does not help. Downgrade to 5.25 solved the issue. Seems like 6.0 release for x86 has major issue with VLANs. I wrote to support@mikrotik.com couple of days ago, but no answer ..... yet. I have ...
by cursemipn
Tue Feb 05, 2013 5:21 am
Forum: General
Topic: RouteOS v6 vlan's dont't works in ESXI [SOLVED]
Replies: 4
Views: 3203

Re: RouteOS v6 vlan's dont't works in ESXI

Mikrotik don't understand driver E1000 in vmware. When i edit Network adapter in flexible it's all right. But speed is only 100 mbps. do you mean, VLANs aren't working on e1000, or e1000 is not working at all?.. because I terminate all vlans on vDS as Ethernets of type e1000, and everything is work...
by cursemipn
Mon Feb 04, 2013 5:55 am
Forum: General
Topic: RouteOS v6 vlan's dont't works in ESXI [SOLVED]
Replies: 4
Views: 3203

Re: RouteOS v6 vlan's dont't works in ESXI

I mistake. A problem is still have. Mikrotik don't understand driver E1000 in vmware. When i edit Network adapter in flexible it's all right. But speed is only 100 mbps.
Vmware esxi 5.1.0 799733 Network adapter Intel Corporation 82576 gigabit network. Mikrotik version 6rc7.
Any ideas?
by cursemipn
Mon Jan 28, 2013 12:45 pm
Forum: General
Topic: RouteOS v6 vlan's dont't works in ESXI [SOLVED]
Replies: 4
Views: 3203

Re: RouteOS v6 vlan's dont't works.

Understand himself. Migrate VM from vmware esxi version 5.0 to 5.1 and MTv6 is now work fine with vlans.
I hope this topic is help someone.
Best regard.
by cursemipn
Mon Jan 28, 2013 8:44 am
Forum: General
Topic: RouteOS v6 vlan's dont't works in ESXI [SOLVED]
Replies: 4
Views: 3203

RouteOS v6 vlan's dont't works in ESXI [SOLVED]

Hello everybody. I trying to test RouterOS v6.0rc7 on vmwareEsxi 5.0.0,469512 and I have one problem. Mikrotik don't understand vlans. Example: On interface Ether3 pick up vlan 98 with ip address 192.168.98.80/24. On vmware use inteface with trunk "Network adapter 3". But mikrotik put 98 vlan in nat...