Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 18 matches

by nswizard
Thu Jun 11, 2009 2:38 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: The THING!
Replies: 5
Views: 1233

Re: The THING!

will try
by nswizard
Wed Jun 03, 2009 9:30 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: The THING!
Replies: 5
Views: 1233

Re: The THING!

c'mon mtikers help your licensed user.
by nswizard
Sun May 31, 2009 11:21 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: The THING!
Replies: 5
Views: 1233

The THING!

Few days ago one of ours 5GHz ap-ap link was bad (ccq 80%/90% but ping and bandwidth awful). On one side we changed all but antenna and that link is now fine. But! On that new rb433AH there is another card that acts as 2.4GHz AP for around 30 clients. That link is now baaaad! (ccq again +80% and sig...
by nswizard
Tue Aug 19, 2008 12:16 am
Forum: Wireless Networking
Topic: what did you say, how many clients...?
Replies: 10
Views: 1885

what did you say, how many clients...?

is the number of clients on rb limited by cpu or wireless net card?
by nswizard
Fri Aug 15, 2008 8:31 am
Forum: Wireless Networking
Topic: rb333 mt3.0rc4
Replies: 3
Views: 741

Re: rb333 mt3.0rc4

huh those were loooooooongest 5 minutes.
all is well. uprgrade was succesfull. :)
Hope that original problem will be gone now.

tnx
by nswizard
Fri Aug 15, 2008 12:18 am
Forum: Wireless Networking
Topic: rb333 mt3.0rc4
Replies: 3
Views: 741

Re: rb333 mt3.0rc4

tnx mate.
will report result soon
by nswizard
Thu Aug 14, 2008 10:12 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: rb333 mt3.0rc4
Replies: 3
Views: 741

Re: rb333 mt3.0rc4

does that update option work? That mt is high up on the comm tower.

if i understand it right new mt should be installed on pc or rb and connected to system you want to upgrade. and then start upgrade option from ip of that pc/rb????
by nswizard
Wed Aug 13, 2008 11:31 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: iPhone and Hotspot = Half a page then quits
Replies: 13
Views: 2534

Re: iPhone and Hotspot = Half a page then quits

Mine client has a wifi network in his house with tp-link device and when we tried to connect iphone to browse internet no can do. i've replaced tplink with ovislink and bum all is well.
by nswizard
Wed Aug 13, 2008 11:19 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: rb333 mt3.0rc4
Replies: 3
Views: 741

rb333 mt3.0rc4

'ello. poor old me is having problems with rb333 mith mt 3.0rc4 (preinstalled) and 350mW mt wifi card set as apbridge for 30clients. All clients have static ip. Signals are ok -54 to -70 but on random clients i get last ip 0.0.0.0 and those clients can not even ping my ap. Their device is shown in r...
by nswizard
Thu Jul 06, 2006 12:47 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Bad signal/interference?
Replies: 14
Views: 2773

Same problem over here. After an upgrade i had to change my pcmci Prism card with minipci Atheros cm9. Users close to AP (200m, 500m) could not work and 3 km users works just fine. I spent 3 days trying with diferent settings (b,g) and then when i installed minipci with prism chipset all is back to ...
by nswizard
Sat Jul 01, 2006 7:32 pm
Forum: General
Topic: emule and port forwarding
Replies: 5
Views: 2654

Hm! It seems that my MT is using just a first chain.
If I set 2 chains for tcp, first with To Address=192.168.127.5, and second with To Address=192.168.127.11.
Selected ports for 192.168.127.11 are closed and 127.5 works fine?!?!?!
WHY?

is it possible to use range of addresses like 192.168.127.0/24
by nswizard
Tue Jun 20, 2006 6:39 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Any ideas?
Replies: 6
Views: 1479

tnx for help.
i connect to my second device via winbox, set wi-fi card to work in client mode and connect it to main_ap.
wi-fi card ip address is in same range as main_ap.
when i ping (form winbox) all i get is just a flatline. ????
signal is 50-60. standard b.
by nswizard
Mon Jun 19, 2006 8:29 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Any ideas?
Replies: 6
Views: 1479

even second device is in client mode?
by nswizard
Sun Jun 18, 2006 10:54 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Any ideas?
Replies: 6
Views: 1479

anyone?? :(

My second Ap connects to Main AP and even to ovislink ap but no pings pass trough
by nswizard
Fri Jun 16, 2006 12:07 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Any ideas?
Replies: 6
Views: 1479

Any ideas?

Let's say we have this:
MAIN-AP (MT, atheros as ap-bridge 802.11b)
SECOND-AP (MT, card1: atheros as client, card2: prism as ap-bridge, 2 antennas )

Is it possible to connect second-ap to Main-ap without wds?
Is it possible to connect second-ap to non-MT devices (ovislink 1120 as ap)?
by nswizard
Tue May 30, 2006 5:16 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Atheros vs. Prism
Replies: 4
Views: 1318

there is a noise lvl adjustment in MT+Atheros. Any ideas about number to enter there?
by nswizard
Sun May 28, 2006 10:56 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Atheros vs. Prism
Replies: 4
Views: 1318

Atheros vs. Prism

Well among many problems with Atheros cards here is another one! For 1 year we used a soekris board and MT 2.9.6 as AP Bridge with cm9 (a standard) and Prism 2.5 200mW (b standard) on a client side. We had to upgrade for a faster cpu and since there is no pcmci slots in new board we purhased 200mw m...
by nswizard
Sat May 27, 2006 8:21 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Mikrotik wireless facts "problems" <-- sorry
Replies: 28
Views: 4609

Hello! I have, let's say a same situation. For 1 year we used a soekris board and MT 2.9.6 as AP Bridge with cm9 (a standard) and Prism 2.5 200mW (b standard) on a client side. We had to upgrade for a faster cpu and since there is no pcmci slots in new board we purhased 200mw mini pci atheros b/g ca...