Community discussions

Search found 21 matches

by andlommy
Mon May 27, 2019 1:14 am
Forum: General
Topic: HW Offload AES-CBC IPSEC in CHR
Replies: 0
Views: 311

HW Offload AES-CBC IPSEC in CHR

Hi! This has been discussed before, but a solution hasn't been found, so let's see if there are any ideas. Setup: CHR (4.45beta50) running in Azure (Hyper-v) CPU there does have AES-NI extensions (verified with coreinfo) IPSEC is setup to AES-CBC with SHA256. No hardware offload IPSEC is setup to AE...
by andlommy
Mon Aug 27, 2018 12:14 am
Forum: General
Topic: Excluding certain hosts on the network from fasttrack [SOLVED]
Replies: 3
Views: 468

Re: Excluding certain hosts on the network from fasttrack [SOLVED]

That did the trick. Many thanks.
by andlommy
Sun Aug 26, 2018 11:59 pm
Forum: General
Topic: Excluding certain hosts on the network from fasttrack [SOLVED]
Replies: 3
Views: 468

Excluding certain hosts on the network from fasttrack [SOLVED]

Hi! For traffic accounting purposes i need some hosts to be excluded from fasttrack. I do need other hosts to have fastrack functionality though. I got this rule: /ip firewall filter print chain=forward action=fasttrack-connection connection-state=established,related src-address-list=!Special log=no...
by andlommy
Tue May 01, 2018 10:33 am
Forum: Announcements
Topic: v6.43rc [release candidate] is released!
Replies: 557
Views: 113642

Re: v6.43rc [release candidate] is released!

Bug #1 CHR running on 6.43rc5 on Hyper-V (Windows 10 v1803) does not recognize all network interfaces. If CHR is configured with 2 NICs (standard NICs, not legacy) is recognizing 1 interface only. It can be first or second NIC (varies), or both nic's. rebooting the router makes it recognize nics dif...
by andlommy
Thu Mar 22, 2018 11:22 am
Forum: General
Topic: 6.42rc43 breaks fasttrack [SOLVED]
Replies: 3
Views: 1039

Re: 6.42rc43 breaks fasttrack [SOLVED]

Sorry false alarm. Routing was setup wrong :( *Lame*
by andlommy
Wed Mar 21, 2018 11:24 pm
Forum: General
Topic: 6.42rc43 breaks fasttrack [SOLVED]
Replies: 3
Views: 1039

Re: 6.42rc43 breaks fasttrack [SOLVED]

Issue also persists in 6.42 RC 49

*Update* - strange - downgrading setup to 6.41.2 keeps the problem. Quite sure didn't have the problem before.
Will HW reset and see if it's the config or something "leftover" as part of the downgrade
by andlommy
Mon Mar 19, 2018 1:01 pm
Forum: General
Topic: 6.42rc43 breaks fasttrack [SOLVED]
Replies: 3
Views: 1039

6.42rc43 breaks fasttrack [SOLVED]

Hi! Upgraded to 6.42 rc 43 and since then see that fasttrack is not operational. Relevant setup There's a bridge with HW acceleration, and 2 ports added to the bridge. On firewall have 2 rules for in-interface=bridge out-interface=bridge action=fasttrack and action=accept Worked nicely before, now o...
by andlommy
Wed Jul 19, 2017 10:43 pm
Forum: General
Topic: Establishing OpenVPN Tunnel breaks routing
Replies: 2
Views: 1126

Establishing OpenVPN Tunnel breaks routing

Hi! After upgrading to 6.40 rc31 (and onwards), establishing openVPN connection breaks all routing. i.e. after mikrotik establishes connection to openVPN server (oVPN connection has a few routes), nothing gets routed (neither through openVPN connection, nor directly). Disabling openVPN connection fi...
by andlommy
Wed Jul 05, 2017 9:13 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.40rc [release candidate] is released!
Replies: 231
Views: 45839

Re: v6.40rc [release candidate] is released!

RB2011 in a bootloop after v6.40rc13 upgraded from v6.40 rc9 :(
by andlommy
Wed Apr 05, 2017 2:17 pm
Forum: General
Topic: fasttrack broken in 6.39rc62
Replies: 2
Views: 563

Re: fasttrack broken in 6.39rc62

Downgrading to 6.39rc60 fixes the problem, so something new in 6.39rc62 by the looks of it :S
by andlommy
Wed Apr 05, 2017 2:08 pm
Forum: General
Topic: fasttrack broken in 6.39rc62
Replies: 2
Views: 563

Re: fasttrack broken in 6.39rc62

Reproed this on another device also 6.39rc62. Setup is this: [VM]-[CHR]-[MT-6.39rc62]-[Internet] When fasttrack is on, the VM has issues accessing the net. Disabling fasttrack resolves issue. Worked with previous version. machines connected directly to MT in question (via lan or wireless) experience...
by andlommy
Wed Apr 05, 2017 10:40 am
Forum: General
Topic: fasttrack broken in 6.39rc62
Replies: 2
Views: 563

fasttrack broken in 6.39rc62

Have a setup with LAN full of wired clients, an ubiquity AP that has a vlan1 interface and vlan11 interface (for guest access) standard interface is bridged into LAN bridge /interface bridge add fast-forward=no name=Bridge-LAN add fast-forward=no name=GuestWLANBridge /interface ethernet set [ find d...
by andlommy
Sun Jul 31, 2016 2:39 pm
Forum: General
Topic: LTE modem not detected
Replies: 10
Views: 2516

Re: LTE modem not detected

Yes, i have tried rebooting, powercycling, plugging the device hot or cold, all the same
by andlommy
Sat Jul 30, 2016 7:33 pm
Forum: General
Topic: LTE modem not detected
Replies: 10
Views: 2516

Re: LTE modem not detected

they are indeed. 3.33 on both
by andlommy
Sat Jul 30, 2016 6:22 pm
Forum: General
Topic: LTE modem not detected
Replies: 10
Views: 2516

LTE modem not detected

Hi! Have a ZTE MF93D (Vodafone R212) Modem is sim-unlocked. I encounter issue with the modem -  When i connect the modem to hAP ac lite -the device is detected fine as LTE port, and works just nicely When i connect the same modem to RB951G-2HnD, the device is detected as a USB device, but no LTE por...
by andlommy
Sat Jun 18, 2016 12:09 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.36rc [release candidate] is released, wireless-fp package is discontinued!
Replies: 295
Views: 65232

Re: v6.36rc [release candidate] is released, wireless-fp package is discontinued!

Problem reported earlier persists.

An L2TP tunnel stops routing traffic when any version later than 6.35 is installed.
Seems like fastpath/fasttrack isn't working.

Starting packet sniffer on the interface and all is working again. Stop packet sniffer - all breaks.
Revert back to 6.35 - all works
by andlommy
Sat Apr 30, 2016 1:55 am
Forum: Announcements
Topic: v6.36rc [release candidate] is released, wireless-fp package is discontinued!
Replies: 295
Views: 65232

Re: v6.36rc [release candidate] is released, wireless-fp package is discontinued!

Since v 6.35.1 there is a bug that causes mikrotik to fail routing based on routing marks. For example i have a mangle rule that sets routing mark on connections to certain IPs to go via different interface. This stopped worked since 6.35.1. Worst part is that if i start packet sniffer on the affect...
by andlommy
Fri Jun 05, 2015 2:12 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: CapsMan devices disconnecting
Replies: 7
Views: 5860

Re: CapsMan devices disconnecting

thanks for the suggestion, trying that now.
Can a router perform normally when it hosts 2 access points are on different frequencies? Do i need to assign separate antennas for every AP?
by andlommy
Wed Jun 03, 2015 7:31 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: CapsMan devices disconnecting
Replies: 7
Views: 5860

CapsMan devices disconnecting

Hi! I've setup a capsman between a RB2011UAS-2DnD and RBcAP2n both running 6.29, named LocalRouter and WirelessExtender [admin@MikroTik] > caps-man actual-interface-configuration print Flags: M - master, D - dynamic, B - bound, X - disabled, I - inactive, R - running 1 BR name="LocalRouter_GuestWLAN...
by andlommy
Sun Mar 15, 2015 4:09 am
Forum: General
Topic: DHCP active lease info via SNMP
Replies: 0
Views: 754

DHCP active lease info via SNMP

I was wondering if it's possible to get a full list of DHCP leases provided by Mikrotik via SNMP, or any other ways I was able to get a MAC-to-IP mapping via .1.3.6.1.2.1.9999.1.1.1.2.0 , however that information does not include hostnames. Any ideas if hostnames can be somehow retreived programmati...
by andlommy
Sat Jun 28, 2014 12:14 pm
Forum: General
Topic: Feature request for v7.x
Replies: 269
Views: 63712

Re: Feature request for v7.x

I know what the answer for this is going to be, but it's just to show that the issue is not getting anywhere even if you pretend it does not exist and people still need it.

OpenVPN version update
OpenVPN support for UDP
OpenVPN support for LZO

In openWRT running in MetaRouter it's way too slow