Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 36 matches

by mwi
Wed Jan 23, 2008 7:20 am
Forum: Wireless Networking
Topic: ROS 2.9.50 & 3.x clients (possibly) incompatible?
Replies: 27
Views: 4127

Re: ROS 2.9.50 & 3.x clients (possibly) incompatible?

Already did that before, wish it was that easy! when I get back in town from a road trip I will try bumping up the client to 3.0 and see if it yield the same results. If it fixes the issue I will upgrade the rest. if not I will go back to the 532 setup again. This has been one of those pita situatio...
by mwi
Tue Jan 22, 2008 4:51 am
Forum: Wireless Networking
Topic: ROS 2.9.50 & 3.x clients (possibly) incompatible?
Replies: 27
Views: 4127

Re: ROS 2.9.50 & 3.x clients (possibly) incompatible?

Ran into the sorta same thing, replaced out a 532 with a daughter card with 3 cm9s, it had a problem with one card when temperature outside was below freezing it would make the 532 reboot. Replace it with one 333 runnin 3.0 and 1 new cm9 plus the 2 known good cards. This resulted in a bad change of ...
by mwi
Sat Dec 01, 2007 10:48 pm
Forum: The Dude
Topic: Dude Notication half works
Replies: 1
Views: 1223

Re: Dude Notication half works

Found it http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php ... ons#p85739
Guess the search button does work after all! My apologies
by mwi
Sat Dec 01, 2007 6:53 am
Forum: The Dude
Topic: Dude Notication half works
Replies: 1
Views: 1223

Dude Notication half works

Strange, this used to work fine but now it wont. If I have a device that goes down I don't get the notification, but when the device comes back up I get the notification that it is up. I cant remember what I could have done to cause this. I have checked every setting I can find and I don't see any t...
by mwi
Thu Aug 30, 2007 3:30 am
Forum: Wireless Networking
Topic: CPE-Antenna alignment via customer / Application available?
Replies: 149
Views: 33486

Re: CPE-Antenna alignment via customer / Application available?

me too "Please" :lol: Thanks!
mwi (at) moorelandisp (dot) net
by mwi
Thu Jun 21, 2007 6:46 am
Forum: Wireless Networking
Topic: SR9 Back to Back
Replies: 3
Views: 708

Re: SR9 Back to Back

48v poe. 150' run. I cant recall the specs on the poe's sorry.
by mwi
Thu Jun 21, 2007 12:17 am
Forum: Wireless Networking
Topic: SR9 Back to Back
Replies: 3
Views: 708

Re: SR9 Back to Back

I have 2 532's with the following:

AP1 532 with a 502 daughter card
CM9 as a BH
CM9 as a AP
SR9 as a AP

AP2 532 with a 502 daughter card
CM9 as a BH
CM9 as a BH
SR9 as a AP

Both APs up for almost a year with no ill effects
by mwi
Thu May 24, 2007 4:46 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Force RIP?
Replies: 1
Views: 623

Force RIP?

Is there any way to force command for RIP to get there routes? Had a new 532 as a AP and It would not find the rip table until I rebooted router many times. Then finally after pulling my hair out thinking I must have set up the routes wrong they decided to pop up.. Anybody else ever had this problem...
by mwi
Sun Apr 29, 2007 5:16 am
Forum: Wireless Networking
Topic: 900mhz issue
Replies: 2
Views: 821

Check and see what your ccq is. I have found when it is below 50 thruput is terrible. I like to see ccq above 75.Also try going back to a 5mhz channel, I have had good success with many clients able to get 2k throughput with this. Good luck!
by mwi
Mon Feb 12, 2007 10:23 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: SR9 Cold Temperature - Known Issue.
Replies: 16
Views: 3603

What I'm not understanding is mine quit on days when it was about 40f
Some of mine at that temp would not cold start.
by mwi
Mon Feb 12, 2007 10:22 pm
Forum: General
Topic: Backup file size
Replies: 4
Views: 944

Got it! I failed to put in binary in FTP
by mwi
Mon Feb 12, 2007 4:52 pm
Forum: General
Topic: Backup file size
Replies: 4
Views: 944

Re: FTP backup

The first thing to backup is : 1. Go to files-backup --> to backup file, don't forget to see if ur files has been backup. 2. if u see the file and exist, you may restore it. i guarantee there will be no problem. thx, :lol: I ran a backup on the router, had it email me. took the file and FTP it to a...
by mwi
Sun Feb 11, 2007 9:10 pm
Forum: General
Topic: Backup file size
Replies: 4
Views: 944

Backup file size

When I ftp a known good backup file to a 532, then try to restore it it says my file size is to big. Am I doing something wrong with the backip file? Thanks, as I did search but unable to find anything..
by mwi
Sun Feb 11, 2007 9:05 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: SR9 Cold Temperature - Known Issue.
Replies: 16
Views: 3603

Is there any fix for this besides pulling down the radios and replacing them?
Warmer temps maybe. If the crystals are out of spec, A change out is the only option I see.
by mwi
Tue Feb 06, 2007 6:37 am
Forum: Wireless Networking
Topic: SR9 Cold Temperature - Known Issue.
Replies: 16
Views: 3603

Thanks Mike!
by mwi
Sat Feb 03, 2007 6:11 am
Forum: Wireless Networking
Topic: HIGH SR9 Failure Rate
Replies: 11
Views: 2080

Hey George, wanna trade some SR9's???? Yesterday we had a major power outage. All of my clients went down for 20 minutes. The temp ouside was 15 degrees F. All clients come back up but three. They were power was back on for about 2hrs, and the still did not come back up. Am I not waiting long enough...
by mwi
Fri Feb 02, 2007 11:28 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: HIGH SR9 Failure Rate
Replies: 11
Views: 2080

What type of temperatures are you experiencing? I have had a few cards that fail if the temp gets in the single digits F. Also have experienced on clients that shut off there cpe below 40f that they will not reasociate until temperature rises. Anybody want to take a dare? If your outside temperature...
by mwi
Wed Jan 24, 2007 7:05 am
Forum: Wireless Networking
Topic: SR9 Recieve Issues
Replies: 2
Views: 873

Question for you.. How do you fit the 112 board in the Rootenna enclosure? The 900MHz Rootennas only have a 1" deep pouch. We've "modified" the enclosure to get them to fit, just wondering how others are doing it.[/quote] What I do is drill and tap the back of the antenna plate, I use 440 machine sc...
by mwi
Tue Jan 23, 2007 5:29 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: SR9 Recieve Issues
Replies: 2
Views: 873

SR9 Recieve Issues

Here is the setup: 112 board ver:2.9.35 SR9 48v power, 75' run of cat5 Rootenna encosure Everything working well. Client is up for three days fine. Then the card looses association. And will not reconnect. I have done a scan and the Ap cannot be seen. Normal signal when working was -68 both ways. Di...
by mwi
Wed Jan 10, 2007 4:52 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless card recieve blows issue
Replies: 92
Views: 36649

We use gas-discharge surge protectors on EVERY radio on EVERY tower. I have probably 4 or 5 pac-wireless 12dBi omnis in the field, and a few other brands. We've never lost a radio to this issue. nickb, consider yourself very lucky! I was one too that has had this ESD problem. And I use gas-discharg...
by mwi
Thu Dec 28, 2006 2:22 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: SR9 Output
Replies: 0
Views: 681

SR9 Output

Is there anyway to check to verify the output power of these cards? Is the Router OS giving us the full output? I have a couple Links that I feel that I should be able to make but the signal is a little low and the link wont remain stable. Or maybe they are making to much power and creating there ow...
by mwi
Thu Dec 21, 2006 6:22 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Problems with SR9
Replies: 19
Views: 3679

Don't trust the noise floor readings. MT 2.9 is not optimzed for an SR9 and you have to take the noise floor as an "indication" rather than the abolute truth. We have a lot of SR9s in the field, they work well on 112s and 532s. We NEVER, EVER install one with less than a -75 signal, stronger than t...
by mwi
Thu Dec 21, 2006 6:13 am
Forum: Wireless Networking
Topic: disconnects w/ good signal?
Replies: 36
Views: 5687

I put the filter at the AP only. And as far as "Stupid" :roll: My Links work perfect since the filter at AP. So good luck :D thanks, is that the only one we have to make (put noise filter on AP site)? U said your link is -70, our - -80 - -88 now. regards, C. G. Almost all of the noise I see is at t...
by mwi
Wed Dec 20, 2006 3:46 am
Forum: Wireless Networking
Topic: disconnects w/ good signal?
Replies: 36
Views: 5687

I put the filter at the AP only.

And as far as "Stupid" :roll: My Links work perfect since the filter at AP.

So good luck :D
by mwi
Mon Dec 18, 2006 2:37 am
Forum: Wireless Networking
Topic: disconnects w/ good signal?
Replies: 36
Views: 5687

http://www.titanwirelessonline.com/Sear ... sp?Cat=110

Here you go, I dont know who else sells them.

They did work for me, I have puchased three of them.
by mwi
Fri Dec 15, 2006 3:08 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: 900mhz Bandpass filters?
Replies: 6
Views: 1724

You must have a bunch of noise there! I had -90@ 285' with a 8dbi omni, but it would from time to time drop to -80. I installed a noise filter and it is stable at -95 now.
by mwi
Fri Dec 15, 2006 3:03 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: disconnects w/ good signal?
Replies: 36
Views: 5687

IMHO On all my 532ap+SR9 to 112+SR9 clients, I must have at least a -70 link before I will even consider it stable, Even at that strength I am losing association if the noise floor drops down to -85 from its normal -95. The best investment I have made is noise filters. They do help, but the links wi...
by mwi
Tue Nov 14, 2006 2:37 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: AP-Bridge SR2 Sent Deauth problem....
Replies: 9
Views: 1958

Are your Cpe's compatible?
do you have WEP set up on Sr2?
Is your site id on the new card? has to be exactly case sensitive?
Just a few ideas, hope you find a cure.
by mwi
Tue Nov 07, 2006 3:40 am
Forum: Wireless Networking
Topic: SR9 High failure rate..
Replies: 5
Views: 1460

1AP----2.9.19 running 1 sr9, 2 cm9's 1AP----2.9.27 running 1 sr9, 2 cm9's 1AP----2.9.29 running 1 sr9 All sr9's are running on 532 boards, with pac 8dbi omnis, the only problem I have now I think is with the noise floor. It will randomly change from -100 to -80 without warning and return -100 quickl...
by mwi
Sat Nov 04, 2006 10:51 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: SR9 High failure rate..
Replies: 5
Views: 1460

15 in service as of now, No problems yet. I hope you are wrong!! :D
by mwi
Mon Oct 16, 2006 11:21 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: SR9 resetting
Replies: 3
Views: 1101

Same problem here so dont feel alone, I think there is a driver problem with MT. Signals are good here as well runnin N-Streme. Customers dont complain, its like a hiccup. Anyone else???
by mwi
Fri Sep 29, 2006 3:42 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless card recieve blows issue
Replies: 92
Views: 36649

any pics or more info on diversity switch removal? Thanks
by mwi
Sat Sep 23, 2006 5:44 am
Forum: Wireless Networking
Topic: missing post!
Replies: 5
Views: 1208

I tried it and It wouldnt work, doesnt support sr9 freqs.
by mwi
Wed Sep 13, 2006 6:29 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless card recieve blows issue
Replies: 92
Views: 36649

Jparsons, Give it a try!! 75days uptime through several T-storms! Best piece of copper wire I ever installed. Will try to get you some pics in a few days as I will be climbing silo to add 900mhz to the mix.
Any cure for the broke cm9's????
by mwi
Mon Jul 31, 2006 3:51 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless card recieve blows issue
Replies: 92
Views: 36649

jparsons.
Any new updates on your problem? Would like to here your cure.If you found one.
by mwi
Mon Jul 24, 2006 11:27 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Wireless card recieve blows issue
Replies: 92
Views: 36649

jparsons, please shoot me a e-mail to discuss a very similar problem I had. I may just have a cure for you. mail@moorelandisp.com Thanks Kenny