Community discussions

Search found 8 matches

by tkrjasek
Wed Oct 24, 2018 2:00 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB4011
Replies: 354
Views: 63144

Re: RB4011

S-3553LC20D should be compatible (based on https://wiki.mikrotik.com/wiki/MikroTik_SFP_module_compatibility_table) but i get constant link up/down on latest OS+FW (6.44beta20) 12:56:00 interface,info sfp-sfpplus1 link down 12:56:02 interface,info sfp-sfpplus1 link up (speed 1G, full duplex) 12:56:03...
by tkrjasek
Wed Sep 26, 2018 10:13 am
Forum: General
Topic: Hex S SFP no link
Replies: 22
Views: 4461

Re: Hex S SFP no link

I tested S-3553LC20D and it indeed occurs even with this SFP.
It's sad that Mikrotik isn't doing anything about this problem, hell can't even admit this error and claims:
We are trying to replicate this issue with our own modules, but we are unable to observe such linking issues in our labs.
by tkrjasek
Mon Sep 10, 2018 11:35 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB760iGS (hEX S) SFP compatibility issues
Replies: 2
Views: 800

Re: RB760iGS (hEX S) SFP compatibility issues

thanks, I missed that...will continue there
by tkrjasek
Mon Sep 10, 2018 11:34 am
Forum: General
Topic: Hex S SFP no link
Replies: 22
Views: 4461

Re: Hex S SFP no link

I missed this post so I created new one...I'll copy it here to have everything together: After cold reboot (power off, power on) occasionally SFP doesn't get link up. SFP diagnostic works normal, even values shown are the same as when it has link. I tested SingleMode (1550/1310 nm) SFP brands: Optok...
by tkrjasek
Thu Sep 06, 2018 12:56 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB760iGS (hEX S) SFP compatibility issues
Replies: 2
Views: 800

RB760iGS (hEX S) SFP compatibility issues

After cold reboot (power off, power on) occasionally SFP doesn't get link up. SFP diagnostic works normal, even values shown are the same as when it has link. I tested SingleMode (1550/1310 nm) SFP brands: Optokon, GigaLight and 2 other Cisco compatible, I read on czech forum Maxlink SFP has the sam...
by tkrjasek
Thu Apr 07, 2016 9:25 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Weird routing loop in logs but there isn't one.
Replies: 61
Views: 8833

Re: Weird routing loop in logs but there isn't one.

snmp for traffic seems ok, problem is with ethernet stats - see attached comparism between console and SNMP
I use latest MIB (201604010000Z)
by tkrjasek
Fri Apr 01, 2016 4:03 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Weird routing loop in logs but there isn't one.
Replies: 61
Views: 8833

Re: Weird routing loop in logs but there isn't one.

while it seems log messages has been fixed, there is still some problem with SNMP counters which shows lot of packets for Tx Multicast, Tx Collision, Rx FCS Errors - it doesn't correspond with interface counters at all, maybe they'll mixed in SNMP and show other values instead...
by tkrjasek
Mon Feb 25, 2013 11:21 am
Forum: General
Topic: 5.23 mipsbe export problem
Replies: 7
Views: 1148

Re: 5.23 mipsbe export problem

Bug is still here, at least on RB450G and RB750G I first reported this bug on 23 Oct 2012 (version 5.21), then on 23. Nov 2012 (version 5.22) and again on 30. Jan 2013 (version 5.23) I'm no longer surprised that bug is present in v5.24 - according to the last official reply "it's fixed in v6 RC" and...