Community discussions

Search found 28 matches

by McTedson
Tue Apr 19, 2016 8:11 am
Forum: General
Topic: v6.35 [current] is released!
Replies: 103
Views: 24677

Re: v6.35 [current] is released!

I have had some issues with NAT on this version, had a simple NAT rule for SMTP to internal mail server and router was dropping packets on external interface. Funny thing is some connections actually went through, did investigate this because people complained about mail not being received. Have rev...
by McTedson
Wed Nov 05, 2014 5:19 pm
Forum: General
Topic: v6.21.1 released
Replies: 112
Views: 27507

Re: v6.21.1 released

Warning! I just upgrade RB2011UAS-2HnD to 6.21.1 from v6.19 and my router CPU used 100%. and I turn off all ether Port(ether3 Port is Console) but, Nothing had changed. I sent a rif file to the mikrotik support email and I waiting for a reply. Please do sufficient test, before the release. Same iss...
by McTedson
Wed Jun 11, 2014 3:23 pm
Forum: General
Topic: v6.14 released
Replies: 115
Views: 24565

Re: v6.14 released

Probably not necessarily a 6.14 issue, but have updated a rb2011UAS from 5.24 to 6.14 which used an Atheros USB adapter (AR9271 chipset). After upgrade, the adapter is not recognized anymore. Tried it on a x86 6.14 router and no go either. Did Mikrotik remove the Atheros USB aliases/drivers for USB ...
by McTedson
Fri May 16, 2014 6:59 pm
Forum: General
Topic: v6.13 released!
Replies: 177
Views: 48913

Re: v6.13 released!

The tab are separate, but the lisnk speed, is speed...
SFP does not have Status tab on my router.
by McTedson
Fri May 16, 2014 6:28 pm
Forum: General
Topic: v6.13 released!
Replies: 177
Views: 48913

Re: v6.13 released!

SFP & SFP+ speed...
No, SFP has a separate tab with all infos.
by McTedson
Fri May 16, 2014 6:17 pm
Forum: General
Topic: v6.13 released!
Replies: 177
Views: 48913

Re: v6.13 released!

Must be some new link speed on some not yet released hardware :lol:
by McTedson
Fri May 16, 2014 6:13 pm
Forum: General
Topic: v6.13 released!
Replies: 177
Views: 48913

Re: v6.13 released!

Here's for comparison what it should look like.
by McTedson
Fri May 16, 2014 6:03 pm
Forum: General
Topic: v6.13 released!
Replies: 177
Views: 48913

Re: v6.13 released!

Another winbox issue :
by McTedson
Thu May 15, 2014 11:24 am
Forum: General
Topic: v6.12 released
Replies: 237
Views: 57372

Re: v6.12 released

ROS 6.12 RB2011. no buffer space available... Network doesn't work. After reboot everything ok. I tried to update the firmware but does not help. Same problem here as well after uptime of 4 weeks.... Same here, seems to be tied to L2TP/IPSec since I started experiencing this when I set up L2TP/IPSe...
by McTedson
Wed May 14, 2014 1:31 pm
Forum: General
Topic: v6.12 released
Replies: 237
Views: 57372

Re: v6.12 released

ROS 6.12 RB2011. no buffer space available... Network doesn't work. After reboot everything ok. I tried to update the firmware but does not help.
Same problem here as well after uptime of 4 weeks....
by McTedson
Thu Apr 24, 2014 1:38 pm
Forum: General
Topic: v6.12 released
Replies: 237
Views: 57372

Re: v6.12 released

Running some IPIP/IPSEC tunnels between some sites with RIP over them. Routing tables show up ok on each router/site, but no traffic goes over the tunnels... Funny thing is the routers do show up on IP/Neighbours, so MDP seems to be working between therm, but nothing else works. Downgrading to 6.11 ...
by McTedson
Tue Apr 08, 2014 6:44 pm
Forum: General
Topic: RB2011 freezing
Replies: 15
Views: 2278

Re: RB2011 freezing

McTedson, looks like you have different problem (symptoms) like the original post. Please post in other topic about your board problem. Also contact support@miktotik.com about this problem so we could try to help to fix that. They way I see it I have exactly the same issues only he's on 6.10 and I'...
by McTedson
Tue Apr 08, 2014 4:09 pm
Forum: General
Topic: RB2011 freezing
Replies: 15
Views: 2278

Re: RB2011 freezing

Just had an idea. I can remote syslog the routers to a machine in the network that will store the logs so in case the router breaks , i might have something to send.
Question is , what topics should I log ??
by McTedson
Tue Apr 08, 2014 4:02 pm
Forum: General
Topic: RB2011 freezing
Replies: 15
Views: 2278

Re: RB2011 freezing

McTedson and the others if the problem is fixed by downgrading the RouterOS then it is not a hardware problem. It looks like more a software problem. Please contact the support@mikrotik.com with this problem and also include the support output file. The problem is not fixed for me by downgrading. I...
by McTedson
Tue Apr 08, 2014 11:25 am
Forum: General
Topic: RB2011 freezing
Replies: 15
Views: 2278

Re: RB2011 freezing

I had issues using an RB2011 with IPSEC/L2TP and OSPF on ROS Ver 6.10. All IP traffic would die, but LCD/console would work as normal. If I consoled in and then tried to ping out, I'd get an error about the buffer being full. Only rebooting would resolve the issue. Downgrading to 6.7 has fixed it. ...
by McTedson
Mon Apr 07, 2014 11:00 am
Forum: General
Topic: RB2011 freezing
Replies: 15
Views: 2278

Re: RB2011 freezing

They are running 6.7 / 3.10 , eth1 as WAN on 100mbit link, ISP WAN bandwidth at 20mbit, all other gigabit ports connected at 100 mbit.
Other than usual firewall and regular wireless they are running IPSEC / RIP.
Routers still hang.
by McTedson
Sun Apr 06, 2014 9:28 pm
Forum: General
Topic: RB2011 freezing
Replies: 15
Views: 2278

Re: RB2011 freezing

Hello. I have three x RB2011s. They all have slightly different configurations, are at different locations, and aren't related to one another. One of them ran fine for a while, but then started freezing regularly. When this happened, the router passed no traffic, and did not respond to a ping on an...
by McTedson
Wed Mar 26, 2014 2:34 pm
Forum: General
Topic: v6.11 released
Replies: 260
Views: 79917

Re: v6.11 released

Anyone can confirm this bug: 2. Before last couple version have problem with OpenVPN in bridge configuration, no problem with connection. Network is bridged connect to OpenVPN also bridge configuration have access to all device in bridge network but can't access device where is OpenVPN server, othe...
by McTedson
Fri Jan 17, 2014 4:36 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: rb2011 - poor performance with uk bt infinity
Replies: 42
Views: 14888

Re: rb2011 - poor performance with uk bt infinity

Just wire the patch cable between the router and the modem with 4 wires (1,2,3 and 6). This will force the Mikrotik to auto-negociate at 100 Mbit.
by McTedson
Sat Mar 16, 2013 4:19 pm
Forum: SwOS
Topic: SwOS v1.7 critical bug!
Replies: 22
Views: 13600

Re: SwOS v1.7 critical bug!

Well, since my reseller (after replacing my bricked ones) has no more stock, i won't risk bricking another one just for the kicks. For me 1.6 it is.
by McTedson
Sat Mar 02, 2013 8:54 am
Forum: SwOS
Topic: Bricked a 250GS and a 260GS
Replies: 11
Views: 8025

Re: Bricked a 250GS and a 260GS

Hi, in my feature sumary/bugs thread (http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=17&t=49646#p358156) , becs has answered, that with most acls you can brick your RB2*0GS, there will be a SwOS 1.8 shortly. I think, you should RMA it, or ask through the support email, if there is another possibility. R...
by McTedson
Fri Mar 01, 2013 10:15 am
Forum: SwOS
Topic: Bricked a 250GS and a 260GS
Replies: 11
Views: 8025

Re: Bricked a 250GS and a 260GS

Any news on this ? Would like to get my stuff back online.
Is this 260 gone ? Should I RMA it ????
by McTedson
Thu Feb 28, 2013 8:57 am
Forum: SwOS
Topic: Bricked a 250GS and a 260GS
Replies: 11
Views: 8025

Re: Bricked a 250GS and a 260GS

Hmm on this 260GS power led and act do not turn on at all. The only lights that turn on are link lights .
by McTedson
Wed Feb 27, 2013 6:50 pm
Forum: SwOS
Topic: Bricked a 250GS and a 260GS
Replies: 11
Views: 8025

Re: Bricked a 250GS and a 260GS

I'm assuming hard reseetting the 260 is similar to 250 ? There is no power led or act led though so how do we do this exactly ??
by McTedson
Wed Feb 27, 2013 2:56 pm
Forum: SwOS
Topic: Bricked a 250GS and a 260GS
Replies: 11
Views: 8025

Re: Bricked a 250GS and a 260GS

I cannot access the switch with your backup.
Perhaps access to RB250GS could be more helpful, please write to support@mikrotik.com and open a ticket about this problem.
You mean you cannot access it anymore ?
Thank you, will contact support then...
by McTedson
Wed Feb 27, 2013 2:16 pm
Forum: SwOS
Topic: Bricked a 250GS and a 260GS
Replies: 11
Views: 8025

Re: Bricked a 250GS and a 260GS

Please attach the backup here, I will check it. Do not install SwOS v1.6 on RB260GS, it will brick RB260GS - TFTP reinstallation will be required. RB260GS has separate firmware from RB250GS and it is supported starting from SwOS v1.7. It's not like it's not bricked, but yeah i thought so too. See a...
by McTedson
Wed Feb 27, 2013 1:44 pm
Forum: SwOS
Topic: Bricked a 250GS and a 260GS
Replies: 11
Views: 8025

Re: Bricked a 250GS and a 260GS

Just to clarify a few more things: 1. Both switches behave like dumb switches now (the configuration was for vlans etc), so it looks like the swos does not start and leaves the atheros switch in its default state...dumb. 2. I have saved a config from the 260GS before entering the ACL rules (also a b...
by McTedson
Wed Feb 27, 2013 1:29 pm
Forum: SwOS
Topic: Bricked a 250GS and a 260GS
Replies: 11
Views: 8025

Bricked a 250GS and a 260GS

Hello, Have noticed the other day that there was anew software version (1.7) for the SWOS and decided to upgrade one of my production switches. Bad ideea. The switch was configured as independent vlans on ports 2-5, trunked to port 1. I have noticed the VLANS tab was changed layout wise, and in the ...