Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 17 matches

by felted67
Tue Apr 25, 2017 9:11 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.38.5 [current]
Replies: 66
Views: 26404

Re: v6.38.5 [current]

Hi everyone, perhaps an offtopic question here: Has the connection tracking time value influence on the "NAT - keep alive"-value ? Or is there a special switch to set the "NAT - keep alive"-value ? I am suffering some problems with the "old" problem VoIP/SIP on natted udp connections. How long last ...
by felted67
Sun Apr 09, 2017 10:56 pm
Forum: Announcements
Topic: Winbox 3.11 released!
Replies: 94
Views: 289249

Re: Winbox 3.11 released!

Hi,

thank you for your kind response. Well, DNS-resolver is working fine
and accessing via IP is also possible without any error.

So I agree to your doubts about winbox 8=)

Perhaps this could me crosschecked by mikrotik ?

Thanks.......Detlef
by felted67
Sun Apr 09, 2017 4:34 pm
Forum: Announcements
Topic: Winbox 3.11 released!
Replies: 94
Views: 289249

Re: Winbox 3.11 released!

Hi everyone,

I tried winbox 3.11 with remote access to a "new" domain, ending with toplevel com.de (sub.domain.com.de).

Well, no connection possible this try. Perhaps winbox 3.11 isn´t able to handle such domains (com.de-ending) ?

Thanx and Greetz from Germany.......Detlef
by felted67
Mon Apr 03, 2017 3:31 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.38.5 [current]
Replies: 66
Views: 26404

Re: v6.38.5 [current]

Hi everyone, anybody here who has problems with CAPsMAN in v6.38.5 ? When adding new interfaces in CAPsMAN, there is a "zero"-mac entry. Or perhaps I am some kind of faulty in configuring ? When adding a new Caps-Interface the MAC (not the radio-MAC) was added correctly (not only "0"s) in the past. ...
by felted67
Wed Feb 03, 2016 11:53 am
Forum: Announcements
Topic: Newsletter 70
Replies: 22
Views: 12584

Re: Newsletter 70

Question about mAP lite, those who said about some noise. How loud is this noise? How many centimeters (distance) from your ear can you hear it? I have got 5 pieces of hac AC lite here running/configuring the last week (2 already on the table) - no noise at all.... Both with PoE-powering and "direc...
by felted67
Mon Feb 01, 2016 11:48 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.34 [current] is released!
Replies: 91
Views: 23666

Re: v6.34 [current] is released!

Hi! After i upgrade from 6.30.4 to 6.34 i discover ipv6 was not working anymore. The issue seams to be the ipv6 dhcp client stuck in "Status: searching...". After i click the "Release" button the status is switching to "Status: bound" and then ipv6 is working fine. I'm using RouterOS in a KVM virtu...
by felted67
Mon Feb 01, 2016 7:04 pm
Forum: Announcements
Topic: v6.34 [current] is released!
Replies: 91
Views: 23666

Re: v6.34 [current] is released!

What is the actual problem with sorting? We fixed Winbox and DHCP leases. Big part of information was not shown for static entries. Now you can see it. Please send to support@mikrotik.com screen shots where we could see correct and incorrect behaviour. I suppose the old behaviour is fixed in mind, ...
by felted67
Mon Feb 01, 2016 11:45 am
Forum: Announcements
Topic: v6.34 [current] is released!
Replies: 91
Views: 23666

Re: v6.34 [current] is released!

There is something wrong in 6.33.6 and 6.34 relating secondary column sorting in WinBox, both 3.0 and 3.1. See the screenshot from 6.33.5 and previous versions - I use the sorting where ascending Address is primary and descending Expires secondary column. dhcp-server-leases.png I can not set that i...
by felted67
Mon Feb 01, 2016 9:37 am
Forum: Announcements
Topic: v6.34 [current] is released!
Replies: 91
Views: 23666

Re: v6.34 [current] is released!

Hi everyone, well, congratulations for the Dude project - working fine... But, also some problems here with 6.34-update : Main-Router 2011UiAS-2HnD and two RB952Ui-5ac2nD with CAPsMAN-configuration. I recognize that two mobile phones are drained when connected to AP/CAPsMAN. Is there something wrong...
by felted67
Thu Nov 19, 2015 7:34 pm
Forum: General
Topic: 6.33.1 version is released!
Replies: 48
Views: 12948

Re: 6.33.1 version is released!

Hi,

with RB951G-2HnD the same. Just terminating and no connection.....

Carrier: Deutsche Telekom 6000RAM DSL.

(Remote site - will checkout tomorrow).

Greetz.......Detlef
by felted67
Thu May 02, 2013 11:59 pm
Forum: General
Topic: Queue Tree not working with packet marks
Replies: 6
Views: 4932

Re: Queue Tree not working with packet marks

Well, to be more specific - I´m counting traffic on DSL and UMTS-Client here for myself. Perhaps you want to check out "simple queue" - to see if the packets are counted here correctly.... On my side this is running fine right now... [admin@mikrotik.homenet] /queue simple> print Flags: X - disabled,...
by felted67
Thu May 02, 2013 11:51 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v6.0rc13 and Alfa AWUS036NHA
Replies: 2
Views: 1044

Re: RouterOS v6.0rc13 and Alfa AWUS036NHA

Hi ! Well, ok - I understand.... So I´m planning to change my hardware to RB2011UAS-2HnD-IN in the future... Never mind - so please point this exactly out on the hardware-compatibility-list - that in the future this point is clear and no "useless" buy of AR9271-USB-WLAN-card is done anymore.... Tnx ...
by felted67
Thu May 02, 2013 11:46 pm
Forum: General
Topic: Configuring OpenVPN
Replies: 44
Views: 69615

Re: Configuring OpenVPN

Hi !

Just a small question (not to complicate that stuff at all):

Did someone got openVPN-Server running in conjunction with PPPoE-Client ?

(Here´s my posting about that: http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=1&t=72072)

Thanks

Greetz.......Detlef
by felted67
Thu May 02, 2013 11:41 pm
Forum: General
Topic: Queue Tree not working with packet marks
Replies: 6
Views: 4932

Re: Queue Tree not working with packet marks

Hi !

I´m getting no counting because I used also "Queue Type = Default"

Perhaps changing this to "ethernet-default" may help ?

(Just a thought .... 8=) )

Greetz.......Detlef
by felted67
Sat Apr 27, 2013 1:56 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v6.0rc13 and Alfa AWUS036NHA
Replies: 2
Views: 1044

RouterOS v6.0rc13 and Alfa AWUS036NHA

Hi everyone ! After studying the supported-hardware-list I bought a Alfa-WLAN-Adapter AWUS036NHA (USB). Then I bought a Level 4 license for my Via-based Mini-ITX-System. (Technical Specs: ViaC7 - 1,5 GHz - 1 Giga-VIA/3 Realtek-Giga-ETH - 1 MB RAM - 2 GB SSD-Disk - Jetway-Board) PPPoE-DSL-Config and ...
by felted67
Tue Apr 23, 2013 3:29 pm
Forum: General
Topic: DNS Setup
Replies: 20
Views: 66240

Re: DNS Setup

Well, after using 6.0rc1x3/14 I found out, that the "fixed" openDNS-Servers are now placed in the right place. I used before 5.24 - there the "dynamic server"-field was empty, although I got dynamic dns-servers from my ISP. Now with version 6.0rc13/14 the dynamic-field is populated with the right va...
by felted67
Tue Apr 23, 2013 2:55 pm
Forum: General
Topic: PPPoE-Bridge & oVPN again
Replies: 1
Views: 2725

PPPoE-Bridge & oVPN again

Hi everyone ! I´ve read all the postings regarding openVPN & PPPoE-Client so far, but let me again ask some questions.... I´m running v6.0rc13/14 on x86 with DSL-Modem connected via PPPoE-Bridge & Client. Therefore I´m running in PPPoE-crashes as described in other postings before. So is there a way...