Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 16 matches

by pinam
Wed Jul 11, 2007 11:51 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Any diagnosis tool?
Replies: 7
Views: 1558

Re: Any diagnosis tool?

I thought Intel 3945 was not supported. That might be the reason. However, it is not good news to hear some card may reboot the router only because it is not supported, if it the case.
by pinam
Fri Jun 29, 2007 3:47 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Graphing MT AP clients in Cacti
Replies: 6
Views: 1708

Re: Graphing MT AP clients in Cacti

Probably not as great as it sounds :-(. But it is possible though. http://www.pinam.net/czf/img/20070623/20070623-graph_image_1.png I graph only some selected links so far and I have created Graph Template for custom OID in Cacti, however I always add the OID manually (I also have to find the specif...
by pinam
Mon Jun 25, 2007 5:51 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Graphing MT AP clients in Cacti
Replies: 6
Views: 1708

Re: Graphing MT AP clients in Cacti

You can't monitor the clients easily because their OID changes when they reassociate. I had not noticed a change when client reassociated. The OID in "/interface wireless registration-table print oid" is in format oidbase.macaddress.interfaceindex . Correct me if I am wrong, but I use to graph sign...
by pinam
Fri Jun 22, 2007 2:52 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Graphing MT AP clients in Cacti
Replies: 6
Views: 1708

Re: Graphing MT AP clients in Cacti

I use cacti for monitoring MikroTik routers, however not all the clients. It depends on what do you want to graph. There are some templates already made for MikroTik, however, I have not found any to fill my needs, so I am thinking about writing my own, unfortunately it is not a priority now, so I d...
by pinam
Thu Jun 21, 2007 8:12 am
Forum: General
Topic: Graphing data
Replies: 5
Views: 1483

Re: Graphing data

Try to look at http://cacti.net/ for graphing remotely via SNMP. There are also some templates specially made for MikroTik RouterOS.
by pinam
Thu Jun 07, 2007 4:11 am
Forum: General
Topic: Ipv6
Replies: 64
Views: 18630

Re: Ipv6

Very appreciated would be:
IPv6 addressing + DHCP
IPv6 to IPv4 tunneling (must for the initial period)
IPv6 firewall (filter, nat, mangle)
IPv6 routing + OSPF
IPv6 multicast, but that is a topic for another thread
by pinam
Thu Jun 07, 2007 4:04 am
Forum: General
Topic: OSPF eats CPU in beta7
Replies: 9
Views: 2577

Re: OSPF eats CPU in beta7

I just have to inform, the problem is still present in beta9.
by pinam
Thu May 31, 2007 4:45 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterBOARD 333 AND RouterBOARD 1000 - a preview ?
Replies: 78
Views: 24815

Re: RouterBOARD 333 AND RouterBOARD 1000 - a preview ?

So is it going to take 2 months from today for the details to leak out of MUM or will details be posted on the web today? As far as what the agenda for Orlando mum is telling us I expect the new RouterBOARDs will be presented on Friday at 16:00 local time. I am also looking with some kind of hope f...
by pinam
Mon May 28, 2007 12:34 am
Forum: General
Topic: OSPF eats CPU in beta7
Replies: 9
Views: 2577

Re: strange behavior

you didn't say it was 100%, you said it was 10% higher.
Yes, I did not say that, but there were other posts mentioning 100% CPU usage, I only wanted to explain it is not my case. However, you still did not reply anything useful for me.
by pinam
Thu May 24, 2007 11:39 pm
Forum: General
Topic: OSPF eats CPU in beta7
Replies: 9
Views: 2577

strange behavior

Well, I expected some technical comments, I know the article about CPU posted on wiki, however, this is not the case when the CPU's load is 100% for a long time, in fact wiki page does not say anything new, it is just step by step guide for newcomers. I just said that OSPF rises the load by circa 10...
by pinam
Wed May 23, 2007 2:40 pm
Forum: General
Topic: OSPF eats CPU in beta7
Replies: 9
Views: 2577

Re: OSPF eats CPU in beta7

I examined my own 5.8 GHz link to HQ, which is a pair of RB133s (175 MHz). OSPF reckons with 34 routes in Area 51. CPU Load peaks at > 75% during OSPF flooding when the wireless interface is more or less idle (< 64 Kbps). rgds/ldv The problem is I meant CPU load in "idle" state. I understand there ...
by pinam
Mon May 21, 2007 1:40 pm
Forum: General
Topic: Port Forwarding not working
Replies: 23
Views: 3630

reorder firewall

I only came across this thread and I found 2 things. 1\ I do not agree that address where the communication is dst-nated has to be from the same subnet as the address of the interface through which it is leaving. However, the dst-address has to exist (naturally) and you have got to have a route to i...
by pinam
Tue May 08, 2007 9:14 pm
Forum: General
Topic: OSPF eats CPU in beta7
Replies: 9
Views: 2577

OSPF eats CPU in beta7

I tried enabling OSPF on RouterBOARD 532A with 333MHz CPU and its utilization was about 10% higher in comparison with static routing. RouterOS 2.9.x does not do that. Is it feature/bug of new implementation of OSPF in v3? Has anyone got the same experience? I have not found any info about this probl...
by pinam
Fri May 04, 2007 4:12 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RouterBOARD 333 AND RouterBOARD 1000 - a preview ?
Replies: 78
Views: 24815

new RouterBOARDs

As far as I know there was a roadmap presented at MUM in Krakow which took place in January. There are some shots from the presentation:
http://www.czfree-ol.net/forum/viewtopi ... =2745#2745
by pinam
Fri May 04, 2007 3:37 pm
Forum: General
Topic: RB "Health Graphing - Voltage/Temperature" - How t
Replies: 5
Views: 1493

health monitoring

You can use it only in RB200 series (maybe using boards with specific chip too). It is mentioned in manual: System Health Monitoring Submenu level: /system health Description LM87 health controller chip provides some measurments of temperature and voltage on RouterBOARD 200 series computers. Informa...
by pinam
Fri May 04, 2007 3:22 pm
Forum: General
Topic: 100% CPU Usage on RB 111/112
Replies: 22
Views: 7230

beta7 and 133c

I have to prove RouterBOARD 133c and MikroTik v3.0beta7 (I have not tried earliers betas) is not good combination. I do not think it's problem of ntp package (was not installed during my tests) or lacking RAM (was about 4MiB). CPU does not need to at 100% all the time. When monitoring through SNMP, ...