Community discussions

Search found 71 matches

by JackANSI
Tue Jun 13, 2017 8:13 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB3011 no more POE on port eth10
Replies: 25
Views: 5270

Re: RB3011 no more POE on port eth10

Same on two RB3011. It can't send more than 500ma for more than about a second out of ether10 before it pops for good. Your POE out is dead, for good.
by JackANSI
Mon Mar 30, 2015 7:29 pm
Forum: General
Topic: Add print server (printer support)
Replies: 137
Views: 59146

Re: Add print server (printer support)

Go to the nearest shop and buy real network printer.
+100000
by JackANSI
Mon Mar 02, 2015 9:37 pm
Forum: Announcements
Topic: RouterOS v6.27 released
Replies: 273
Views: 99766

Re: RouterOS v6.27 released

the strange thing on pictures: no one notice the differencies on minutes between the two images? reboot the machine to start new RouterOS, and start and complete the test again after only 3 minutes??? Or I have misunderstand the images? I save the picture for not be removed or altered: 4138062096.p...
by JackANSI
Fri Oct 17, 2014 10:50 pm
Forum: General
Topic: Add print server (printer support)
Replies: 137
Views: 59146

Re: Add print server (printer support)

Bad idea. -1 for sure. Just use printer sharing from a desktop or hook the USB cable up to your laptop (you're going to be near the printer to pick up the printed pages that come out anyway). ROS and RB's have a hard enough time doing routing... Why complicate and/or drag down your router with print...
by JackANSI
Mon Oct 06, 2014 6:00 pm
Forum: General
Topic: Feature Request: UPNP Rules/Restrictions
Replies: 4
Views: 1583

Re: Feature Request: UPNP Rules/Restrictions

The proxy eats up much more CPU compared to using UPNP. I mean the 951G has enough trouble with a simple ruleset keeping up with a 75/15 cable connection, I'd bet I wouldn't see more than 30% of my download capability with a socket proxy.
by JackANSI
Thu Sep 18, 2014 12:12 am
Forum: General
Topic: Feature Request: UPNP Rules/Restrictions
Replies: 4
Views: 1583

Re: Feature Request: UPNP Rules/Restrictions

+1...
by JackANSI
Mon Sep 08, 2014 7:31 pm
Forum: General
Topic: Verizon UML 295 support
Replies: 31
Views: 5159

Re: Verizon UML 295 support

I've tried a hundred ways, the UML295 doesn't work. I have mine working flawlessly on two flavors of linux, a different router, windows and MacOS. But mine never worked right with ROS, same issues you are having. Looks like it is working perfect, till it has to pass any real traffic then it dies. An...
by JackANSI
Sun Feb 23, 2014 7:44 pm
Forum: General
Topic: v6.10 released
Replies: 248
Views: 82074

Re: v6.10 released

Since upgrading to 6.10 at work we are seeing 12kbps VPN throughput (both directions) on a 20Mbps-up/100Mbps-down connection. What gives? Why does every upgrade to ROS seem worse than the last? I read the change log and it said this was fixed so I figured upgrading would be safe. (yes this is mikrot...
by JackANSI
Mon Nov 25, 2013 3:37 am
Forum: General
Topic: Can ROS become infected?
Replies: 10
Views: 2168

Re: Can ROS become infected?

Netinstall a fresh copy of ROS on it and see if it still does it.
by JackANSI
Tue Nov 19, 2013 4:31 am
Forum: General
Topic: Traffic not measured?
Replies: 0
Views: 962

Traffic not measured?

Yet another oddity, The RB2011UAS that we use at work (due to requiring a fanless unit only), any traffic inbound to iTunes (on any computer on the main LAN) is not showing up as traffic on the interfaces page, nor is it showing up in queues. The only applicable areas are a queue tree with one branc...
by JackANSI
Mon Nov 11, 2013 1:16 am
Forum: General
Topic: Graphing in the future
Replies: 0
Views: 422

Graphing in the future

Under webfig in Tools->graphing->interface graphs->(my gateway interface) my graphs are all dated a tiny bit in the future... However in my location the current year isn't 2149, its 2013. :) But somehow my traffic has seemingly left time behind and went into the future. Only my internet gateway grap...
by JackANSI
Wed Nov 06, 2013 12:14 am
Forum: General
Topic: Ethernet gateway interface going nuts - coming from where?
Replies: 3
Views: 794

Re: Ethernet gateway interface going nuts - coming from wher

If no one outside your network needs access to your routerOS DNS:
In webfig, goto IP->Firewall, create a rule: chain=input action=drop protocol=udp in-interface=internet-gateway dst-port=53
by JackANSI
Tue Nov 05, 2013 6:11 am
Forum: General
Topic: mavericks
Replies: 11
Views: 3488

Re: mavericks

Thanks for proving my point :)

It is always your computer/config. It always works fine on their end.
by JackANSI
Sun Nov 03, 2013 11:16 pm
Forum: General
Topic: mavericks
Replies: 11
Views: 3488

Re: mavericks

The pre-made package that is floating around on this forum (http://www.mikrotik.com/download/share/winbox.zip) will crash occasionally (usually when Mavericks tries to sleep the program). It will still look like its running fine, but the window bar at the top disappears and then it won't accept keyb...
by JackANSI
Sun Nov 03, 2013 11:10 pm
Forum: General
Topic: Btest - more than 50% consumes flash in tools-profile, why?
Replies: 6
Views: 1472

Re: Btest - more than 50% consumes flash in tools-profile, w

Maybe its logging a ton of errors? Would explain why it slows down too...
by JackANSI
Mon Oct 28, 2013 5:10 pm
Forum: General
Topic: PPTP Mikrotik and MacOS X 10.8.4
Replies: 9
Views: 3851

Re: PPTP Mikrotik and MacOS X 10.8.4

I noticed a few other things that you have different than I did... 1. You have quite a few DHCP pools defined as different names but the same addresses... I can't see the point of that. 2. I had the local-address defined on the PPTP Server as my LAN IP through a profile... You seem to have it on the...
by JackANSI
Fri Oct 25, 2013 12:12 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Reducing Wi-Fi transmit power
Replies: 5
Views: 4440

Re: Reducing Wi-Fi transmit power

The antenna-gain method produced much better results for me. ...when I mistakenly thought that an MT RB was the right way to go for reliable wireless... No MT device I've tried could hold a solid connection above ~18 Mbps in my house (brick walls on even the interior). When I tried flat db power (tr...
by JackANSI
Wed Oct 23, 2013 12:17 am
Forum: General
Topic: cable length test
Replies: 14
Views: 5522

Re: cable length test

I needed to move to firmware 3.10 it seems...
by JackANSI
Mon Oct 21, 2013 9:01 pm
Forum: General
Topic: cable length test
Replies: 14
Views: 5522

Re: cable length test

Wasn't fixed in latest ROS release... big surprise...
by JackANSI
Mon Oct 21, 2013 8:54 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Best Wi-Fi access point for home office
Replies: 1
Views: 1060

Re: Best Wi-Fi access point for home office

Get something like the Asus RT-N16. Way, way more reliable and not that expensive ($84 at amazon). And before you have a chance: Yes you can run it in straight AP-only mode. Plus more range with the FACTORY omni antennas on the RT-N16 than even an SXT pointed down the same direction. Heck you'll eve...
by JackANSI
Wed Sep 25, 2013 4:51 am
Forum: General
Topic: Please update "supported hardware" in wiki
Replies: 13
Views: 2460

Re: Please update "supported hardware" in wiki

Unfortunately it's not so easy. You could look at what devices the linux kernel 3.3.5 supports, most of the same will be supported in RouterOS. In some cases, it doesn't support some models, somebody must test it. It's usually easier to just use a RouterBOARD, or to ask somebody what hardware they ...
by JackANSI
Mon Sep 23, 2013 8:38 pm
Forum: General
Topic: Locating a rogue client?
Replies: 7
Views: 1840

Re: Locating a rogue client?

I would just use a Mikrotik device with a directional antenna and run the wireless snooper, look for the mac. Go foxhunting! Thats really the only option you got: Time, hard work, and a really good antenna. Get a good compass and GPS, go to several locations more than a few degrees apart (relative ...
by JackANSI
Mon Sep 23, 2013 8:31 pm
Forum: General
Topic: PPTP Client says "authenticated" but never connects
Replies: 8
Views: 2553

Re: PPTP Client says "authenticated" but never connects

Any firewall rules?
by JackANSI
Mon Sep 23, 2013 6:38 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB2011UAS-2HnD Graphing
Replies: 9
Views: 2213

Re: RB2011UAS-2HnD Graphing

You're going to take a performance hit when any of the ports 6-10 have to talk to each other with that config, just an FYI.
by JackANSI
Mon Sep 23, 2013 6:36 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB2011UAS-2HnD Graphing
Replies: 9
Views: 2213

Re: RB2011UAS-2HnD Graphing

Dup....
by JackANSI
Mon Sep 23, 2013 6:16 pm
Forum: General
Topic: PPTP Client says "authenticated" but never connects
Replies: 8
Views: 2553

Re: PPTP Client says "authenticated" but never connects

try modifying your "VPN" ppp profile to have "Change TCP MSS" to "yes" and "Use Encryption" to "yes".
by JackANSI
Mon Sep 23, 2013 6:06 pm
Forum: General
Topic: Supported Atheros chipset list?
Replies: 1
Views: 472

Re: Supported Atheros chipset list?

I've been unable to get any devices using the Atheros AR9271 to work on the USB port under mipsbe on RB2011, RB951G, SXT under ROS 6.2, 6.3, or 6.4.
by JackANSI
Mon Sep 23, 2013 5:51 pm
Forum: General
Topic: Please update "supported hardware" in wiki
Replies: 13
Views: 2460

Re: Please update "supported hardware" in wiki

Just to let you know, the list is updated by users, so you could update it too, if you tested the mentioned devices
:lol:
by JackANSI
Sat Sep 21, 2013 6:16 pm
Forum: General
Topic: Static DNS record does not suppress external one?
Replies: 8
Views: 1687

Re: Static DNS record does not suppress external one?

Client devices tend to have a DNS cache... Be sure in the future to clear the MikroTik's cache as well as the computer you're running the test on.
by JackANSI
Sat Sep 21, 2013 6:10 pm
Forum: General
Topic: cable length test
Replies: 14
Views: 5522

Re: cable length test

I've tried to call it by name - same thing. [admin@MikroTik] > interface print Flags: D - dynamic, X - disabled, R - running, S - slave # NAME TYPE MTU L2MTU MAX-L2MTU 0 R eth01_internet ether 1500 1598 4074 1 S eth02_lan ether 1500 1598 4074 2 RS eth03_lan ether 1500 1598 4074 3 RS eth04_lan ether...
by JackANSI
Sat Sep 21, 2013 6:03 pm
Forum: General
Topic: HELP locked out of RB 750Gl
Replies: 4
Views: 763

Re: HELP locked out of RB 750Gl

Unless you downloaded the config backup, its gone. Welcome to RouterOS.
by JackANSI
Mon Sep 16, 2013 5:34 pm
Forum: General
Topic: Please update "supported hardware" in wiki
Replies: 13
Views: 2460

Re: Please update "supported hardware" in wiki

Not worth the time. This morning I'm preparing to sell my remaining MikroTik units to whatever sucker comes long for them and be done with it.
by JackANSI
Thu Sep 12, 2013 12:30 am
Forum: General
Topic: VPN DOESNT WORK HELP!
Replies: 4
Views: 1035

Re: VPN DOESNT WORK HELP!

try changing your ppp-profile local-address to 192.168.125.1 and make sure proxy-arp is turned on, on the LAN interface.
by JackANSI
Tue Sep 10, 2013 3:00 am
Forum: General
Topic: New Ethernet port flap issue enquiery, PLS JOIN!
Replies: 247
Views: 85402

Re: New Ethernet port flap issue enquiery, PLS JOIN!

I've had flapping between an SXT G-2HnD and a RB951G-2HnD, but only above 5Mbps load. Had to force the interface to 100/full on BOTH ends to get it to stop, could not get a stable 1G/full connection. Was using about 95 feet of CAT6 between them with the POE adapter/injector right next to the RB951G....
by JackANSI
Tue Sep 10, 2013 2:52 am
Forum: General
Topic: PPTP Mikrotik and MacOS X 10.8.4
Replies: 9
Views: 3851

Re: PPTP Mikrotik and MacOS X 10.8.4

Make sure proxy-arp is enabled on the Mikrotik LAN ports or bridge. For example I had ports 2-5 bridged on my RB951G and I enabled proxy-arp on the bridge, problem solved.
by JackANSI
Mon Sep 09, 2013 4:23 am
Forum: General
Topic: How to optimize RB951G CPU usage?
Replies: 10
Views: 3615

Re: How to optimize RB951G CPU usage?

... If you're still up for some more testing, please remove all Filter, Nat, and Mangle rules you currently have. Then copy and paste this into a new terminal window. Change the 10M to be 90% of your actual upload. I already set 135M to be 90% of your download. Also try them at 80% too. Thats a goo...
by JackANSI
Thu Sep 05, 2013 11:29 pm
Forum: General
Topic: PPTP rounting issue
Replies: 1
Views: 356

Re: PPTP rounting issue

On iOS devices there is a switch in the VPN config to "Send all traffic"... or not.

Also make sure that the "Local Address" is the address assigned to the interface you want the traffic to be on... I know my clients behaved strangely when I left it blank. (maybe make sure that proxy-arp is on too)
by JackANSI
Thu Sep 05, 2013 11:27 pm
Forum: General
Topic: v6.1 RB2011UAS-RM Unclassified CPU Usage?
Replies: 7
Views: 1880

Re: v6.1 RB2011UAS-RM Unclassified CPU Usage?

Been the same for me since 6.0 to 6.3. I heard it is mostly from the LCD as well, but I've never disabled it to check.
by JackANSI
Thu Sep 05, 2013 11:21 pm
Forum: General
Topic: How to optimize RB951G CPU usage?
Replies: 10
Views: 3615

Re: How to optimize RB951G CPU usage?

No way you'll be able to push more than you are now with the 951 and that ruleset... frankly I'm surprised you're getting past 30Mbps... Nothing wrong with your rules that I can see, just I've found the 951 (and RB2011UAS) to be much slower than advertised in "real world" situations. (and that 698Mb...
by JackANSI
Thu Sep 05, 2013 11:19 pm
Forum: General
Topic: Please update "supported hardware" in wiki
Replies: 13
Views: 2460

Please update "supported hardware" in wiki

http://wiki.mikrotik.com/wiki/Supported ... less_cards

Update that to show that anything based on AR9271 will not work on 6.2 or 6.3 mips... I'm on my 4th adapter using this chipset and none have worked with 6.2 or 6.3...
by JackANSI
Mon Jun 24, 2013 4:45 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: Best Setup for RoadWarrior VPN on OSX
Replies: 2
Views: 1202

Re: Best Setup for RoadWarrior VPN on OSX

I use L2TP over IPSec with the built-in client myself.

Also have PPTP setup as a fallback option to try if the remote network won't cooperate with that. (but PPTP should be considered an unsecured connection these days)
by JackANSI
Mon Jun 24, 2013 4:40 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: hotspot using 2 bullets and mikrotik router
Replies: 1
Views: 655

Re: hotspot using 2 bullets and mikrotik router

Unless you need all those extra ports, a RB951G-2HnD would do just fine up to 200 hotspot users.
by JackANSI
Mon Jun 17, 2013 6:38 pm
Forum: General
Topic: Poor VPN (SSTP,PPTP,L2TP) performance over mobile PPP
Replies: 4
Views: 2179

Re: Poor VPN (SSTP,PPTP,L2TP) performance over mobile PPP

I know that my Verizon 4G link is constantly going up and down according to there being traffic or not. I can't get RouterOS to keep the PPP connection open constantly (or open it consistently). I wouldn't be able to run a PPTP link over it with how unstable it is. The only reason its tolerable at a...
by JackANSI
Sat Jun 15, 2013 8:12 am
Forum: General
Topic: No traffic to VPN client from internal network
Replies: 5
Views: 2101

Re: No traffic to VPN client from internal network

proxy-arp on the PPTP server's end point? Also make sure you have a route to the remote network.
by JackANSI
Sat Jun 15, 2013 8:07 am
Forum: General
Topic: VLAN for dividing WLAN prv/guest
Replies: 5
Views: 5975

Re: VLAN for dividing WLAN prv/guest

I just finished this at home after I got everything worked out with my private WLAN I didn't feel like messing with VLANs when I did mine. 1. setup a new wireless security profile 2. create a VirtualAP and name it what you want, apply the new security profile. 3. setup firewall rule in chain forward...
by JackANSI
Fri Jun 14, 2013 12:48 am
Forum: General
Topic: RB951G-2HnD Switch Menu Missing from WebFig...
Replies: 7
Views: 1414

Re: RB951G-2HnD Switch Menu Missing from WebFig...

Same here, so it is not just yours.
by JackANSI
Thu Jun 13, 2013 4:51 am
Forum: Virtualization
Topic: No metarouter config in webfig on RB951G?
Replies: 1
Views: 2141

No metarouter config in webfig on RB951G?

My RB2011 has a metarouter button in webfig while my RB951G only has one under winbox. Is this intentional? Using v6.1 on both.
by JackANSI
Sun Jun 09, 2013 7:11 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Which RouterBOARD for 100 users?
Replies: 4
Views: 1459

Re: Which RouterBOARD for 100 users?

I'd use the 951G-2HnD.. If you're not going to need the lvl5 license it's practically the same board for half the price of 2011, just minus the extra, nearly useless 100mb ports and the sfp-port
by JackANSI
Sun Jun 09, 2013 7:01 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Little bit disappointed with RB2011UAS-RM mechanical quality
Replies: 2
Views: 1204

Re: Little bit disappointed with RB2011UAS-RM mechanical qua

I was less than impressed with build quality as well internally and externally. If I had paid more than $110US for it, even just $20 more, it would have been sent back once I saw it. Great job on the internal PSU.. That's how it should have came. I'd follow your lead, But I'm not willing to put a di...
by JackANSI
Sun Jun 09, 2013 6:56 am
Forum: General
Topic: Queue Tree not working with packet marks
Replies: 6
Views: 4796

Re: Queue Tree not working with packet marks

Same here. Something is really broken with queues and mangle

Except I'm using a "release" version (6)
by JackANSI
Sun Jun 09, 2013 6:46 am
Forum: General
Topic: What am I doing wrong with my queues?
Replies: 2
Views: 885

Re: What am I doing wrong with my queues?

Here is a video showing a bit more detail... Support has gone quiet (off on weekends?)... I just wanted to show how to reliably break the parent queue by changing a child. My issue is related to this except I can't have any child queues that reference anything but an IP address/range (not even addre...
by JackANSI
Thu Jun 06, 2013 7:33 pm
Forum: General
Topic: What am I doing wrong with my queues?
Replies: 2
Views: 885

What am I doing wrong with my queues?

This worked before I put the cameras and work related trees as children of the main inbound/outbound limiters, but now even if I take them back out, recreate, etc. my entire queue tree isn't working... It like once I put a queue as a child it broke everything from then on... I can see the packets be...
by JackANSI
Thu Jun 06, 2013 5:43 am
Forum: General
Topic: Use hostname for PPTP client?
Replies: 0
Views: 340

Use hostname for PPTP client?

Any way to use a hostname for the PPTP client address instead of an IP? or is that yet another simple thing that can't be done?
by JackANSI
Thu Jun 06, 2013 5:24 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Galaxy S2 connect to the RB but can't access to the internet
Replies: 6
Views: 2180

Re: Galaxy S2 connect to the RB but can't access to the inte

Assuming ether1 is your internet...

Is your wlan1 interface part of the same bridge as ether2-5?

Also in your wlan1 interface config under advanced, is the preamble set to both?
by JackANSI
Wed Jun 05, 2013 10:31 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Any verizon 4g usb adapters working with Routerboard?
Replies: 2
Views: 1726

Re: Any verizon 4g usb adapters working with Routerboard?

I did finally get a Pantech UML290 USB to work with a 951G-2HnD with v6.0 installed. Add a new PPP client Edit it and switch to advanced mode Phone #: *9***3# Dial command: ATDT User: your-wireless-number-associated-with-this-device@vzw4g.com (so if your number is 555-555-1212 it would be 5555551212...
by JackANSI
Tue May 21, 2013 5:57 pm
Forum: General
Topic: Upgraded to V6 on my STX and Groove but
Replies: 2
Views: 1602

Re: Upgraded to V6 on my STX and Groove but

Thanks for the response!
by JackANSI
Tue May 21, 2013 3:02 am
Forum: General
Topic: Upgraded to V6 on my STX and Groove but
Replies: 2
Views: 1602

Upgraded to V6 on my STX and Groove but

Firmware was 3.07 and now in the "upgrade" field it says 3.02... is this correct? A down-upgrade?

Upgrade of the RouterOS was from 6.0rc14 to 6.0 proper.
Model		SXT G-2HnD
Serial Number		############
Current Firmware		3.07
Upgrade Firmware		3.02
by JackANSI
Fri May 10, 2013 5:26 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Any verizon 4g usb adapters working with Routerboard?
Replies: 2
Views: 1726

Re: Any verizon 4g usb adapters working with Routerboard?

No, there are none. The general answer I found to the same question is: No, there never will be either.
by JackANSI
Sun Apr 28, 2013 1:08 am
Forum: General
Topic: Bug reports
Replies: 1
Views: 1406

Bug reports

Is there an official place to put bug reports for the "RC" versions? I've got a list of bugs, stuff that should never have made it as far as a "RC" (if they mean Release Candidate) and it doesn't feel like MikroTik is very responsive here. (I'm also guessing from other things I've been reading on he...
by JackANSI
Sat Apr 27, 2013 8:27 am
Forum: General
Topic: Feature request Change value of Megabit.
Replies: 1
Views: 1473

Re: Feature request Change value of Megabit.

A big +1 on this from me.. Thats part of the issue I've been having with queues on RouterOS. I also found that the error exists even with K, so I've been doing it long hand.. Seems RouterOS uses mega and kilo as 1,000,000 and 1,000.. For my 30Mb queue I had to use 1,048,576 * 30 (31457280) to get cl...
by JackANSI
Sat Apr 27, 2013 8:15 am
Forum: General
Topic: Battery feeded PoE voltage drop over 10m utp normal?
Replies: 16
Views: 2674

Re: Battery feeded PoE voltage drop over 10m utp normal?

2. Putting some kind of RF noise suppression on the power pairs near the devices (ferrite beads) as I don't know if MikroTik would have put noise suppression on the power lines inside their devices and it may be stray RF noise that is causing some of your headaches. Well, I'm not a elec. tecnician....
by JackANSI
Thu Apr 25, 2013 8:51 pm
Forum: General
Topic: Battery feeded PoE voltage drop over 10m utp normal?
Replies: 16
Views: 2674

Re: Battery feeded PoE voltage drop over 10m utp normal?

I also wouldn't recommend running a pair of 12V batteries connected for 24v down to 14V.. thats going to damage them. That was an example..... :D Yes 24v would be better, but depending on his setup, switching to 24v could mean anything from half the run time... Nope........Running at 24VDC, RBs dra...
by JackANSI
Thu Apr 25, 2013 7:54 pm
Forum: General
Topic: Battery feeded PoE voltage drop over 10m utp normal?
Replies: 16
Views: 2674

Re: Battery feeded PoE voltage drop over 10m utp normal?

Why don't you put TWO batteries in series to get 24 - 28VDC and a solar of 24V or 2 x 12V in series? You will be MORE stable, PLUS the batteries in the case of 24VDC, could go down (due to discharge) even at 14VDC and then "cut them down". Your way, IF the battery discharges a BIT (let alone the dr...
by JackANSI
Thu Apr 25, 2013 7:35 pm
Forum: General
Topic: Battery feeded PoE voltage drop over 10m utp normal?
Replies: 16
Views: 2674

Re: Battery feeded PoE voltage drop over 10m utp normal?

If the PoE out of the RB750UP goes through any semiconductors (for switching or reverse protection) you'll see some voltage drop (look up "forward voltage drop") just inside the box. You could try powering the RB433AH's directly instead of going through the RB750UP that will tell you if its just a v...
by JackANSI
Thu Apr 25, 2013 3:45 am
Forum: Beginner Basics
Topic: Using queues properly...
Replies: 1
Views: 622

Using queues properly...

I'm coming from pfSense, which I know I can't keep comparing RouterOS to. Traffic Shaping is a breeze in pfSense, even if you DONT use the wizards. I'm having a nightmare getting queues to behave the way I want on RouterOS. Its just not flexible or smart enough it seems. I'm on a RB2011UAS-RM, using...
by JackANSI
Wed Apr 24, 2013 9:38 pm
Forum: General
Topic: Feature Request - LCD Display Access
Replies: 5
Views: 3031

Re: Feature Request - LCD Display Access

You can already reboot the router, I know, but it would be nice to be able to shut it down properly as well...
by JackANSI
Wed Apr 24, 2013 3:18 pm
Forum: General
Topic: RouterOS v6rc13 issues
Replies: 0
Views: 1346

RouterOS v6rc13 issues

1. After a while of using the web interface to edit simple queues, they disappear (only have 3 in the list too). I have to reboot the router to get them back. If I edit any one simple queue more than 1 time after creation, the target always switches to "0.0.0.0/0, 0.0.0.0/0" even if I put it directl...
by JackANSI
Wed Apr 24, 2013 3:03 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: RB750 Power Adapters could blow unit ?
Replies: 2
Views: 1338

Your device will only draw as much current (amps) as it needs. So hooking up a router that draws 1A to a 2.6A power supply won't hurt anything as long as the voltage is in spec and the polarity of the connector is correct, and it is according to the box. I've been thinking of replacing the 24V adapt...
by JackANSI
Tue Apr 23, 2013 9:00 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: Two RB2011UAS-RM questions (health-voltage/overclocking)
Replies: 0
Views: 533

Two RB2011UAS-RM questions (health-voltage/overclocking)

1. Is it normal for the "system->health->voltage" reading to swing wildly from a few volts all the way to 70V+? Guessing not, but maybe its because I'm not using PoE and thats what that is for. 2. Is it safe to use any of the clock speeds above 600Mhz? I don't want blow my warranty and there is no w...
by JackANSI
Tue Apr 23, 2013 4:17 am
Forum: Scripting
Topic: Manage my Childrens Internet Access $$ REWARD OFFERED $$
Replies: 5
Views: 1474

Re: Manage my Childrens Internet Access $$ REWARD OFFERED $

You should look into pfSense. Even then unless each user is using different IP addresses its almost impossible at the router level.
by JackANSI
Wed Apr 03, 2013 6:57 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: SXT to Nanostation Loco ethernet going on and off
Replies: 1
Views: 925

Re: SXT to Nanostation Loco ethernet going on and off

Did you try putting a switch between them? Or even just manually setting the hardware to 100/full. I've witnessed something similar in the early days of Auto-MDIX where the two NICs I was using were constantly switching from straight to crossover and caused the link to go up and down at about once a...