Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 11 matches

by vvujasinovic
Fri Mar 03, 2017 9:48 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Wi-Fi speed issues on hAP AC Lite
Replies: 38
Views: 18865

Re: Wi-Fi speed issues on hAP AC Lite

Yes that is okay, same upload as download. Thanks for input guys. I have other hap ac lite that is working as expected, 96/96 Mbit. We are trying to isolate this low download speeds with mikrotik support. They are showing great effort in debuging. So far it looks like it is not configuration issue, ...
by vvujasinovic
Thu Mar 02, 2017 10:39 am
Forum: Wireless Networking
Topic: Wi-Fi speed issues on hAP AC Lite
Replies: 38
Views: 18865

Re: Wi-Fi speed issues on hAP AC Lite

Image

I have upgraded the firmware from 3.33 to 3.36.
Upgraded firmware to latest bugfix 6.37.4 (Bugfix only)
Reseted the configuration and configured wifi AC only 20/40Mhz indoors.
Unfortunatelly same results.
by vvujasinovic
Wed Mar 01, 2017 3:53 pm
Forum: Wireless Networking
Topic: Wi-Fi speed issues on hAP AC Lite
Replies: 38
Views: 18865

Re: Wi-Fi speed issues on hAP AC Lite

Wireless speed/distance depends on client devices as well. For example : You can't expect 450Mbit rate on 2.4GHz client device with only one chain 20MHz radio. Please provide more information about client devices as well or try running simultaneous speed tests on more then 1 device at same time. He...
by vvujasinovic
Wed Jul 30, 2014 6:44 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: add management IP to CRS switch? how to? example not working
Replies: 9
Views: 3879

Re: add management IP to CRS switch? how to? example not wor

If your management VLAN is 300, then create a VLAN 300 interface on the Master port for the switch group and apply the management IP address to that interface. Make sure you enable VLAN 300 on the Master port as well as the switch-cpu port in addition to your trunk. I have this all working on my CR...
by vvujasinovic
Wed Jul 30, 2014 6:31 pm
Forum: Beginner Basics
Topic: CRS VLAN Management IP
Replies: 11
Views: 8952

Re: CRS VLAN Management IP

Please... can you post a working VLAN configuration with a tagged VLAN Uplink port (to another switch)
That would be very nice

Any updates guys?

Thanks
by vvujasinovic
Sat Jul 05, 2014 12:49 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CRS226-24G-2S+ Poor routing performance
Replies: 35
Views: 26194

Re: CRS226-24G-2S+ Poor routing performance

CRS226-24G-2S+ version: 6.12 Have you tried 6.15? http://www.mikrotik.com/download Maybe it improve your routing speed, but not forget CRS have only 400Mhz CPU and rb493G have 680Mhz Hi, I was planning to buy couple of this, but after checking performance reviews this puzzled me a little. This devi...
by vvujasinovic
Fri Jul 04, 2014 5:34 pm
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CRS226-24G-2S+ Poor routing performance
Replies: 35
Views: 26194

Re: CRS226-24G-2S+ Poor routing performance

CRS226-24G-2S+ version: 6.12 build-time: Apr/14/2014 09:27:45 free-memory: 40.3MiB total-memory: 64.0MiB cpu: MIPS 24Kc V8.5 cpu-count: 1 cpu-frequency: 400MHz cpu-load: 100% architecture-name: mipsbe board-name: CRS226-24G-2S+ platform: MikroTik Downstream: 40Mbps Upstream: 12Mbps NAT rules: 1 IP ...
by vvujasinovic
Mon May 20, 2013 5:20 pm
Forum: Virtualization
Topic: question regarding vmware and KVM in ROS
Replies: 7
Views: 3813

Re: question regarding vmware and KVM in ROS

Hi,

does somebody know answer to "cofeecoco" question?
Anyone able to provide feedback perticualar to how KVM can do nested ?
Thanks.
by vvujasinovic
Wed Apr 17, 2013 5:58 pm
Forum: Virtualization
Topic: question regarding vmware and KVM in ROS
Replies: 7
Views: 3813

Re: question regarding vmware and KVM in ROS

Oh, how about this, understand that you can not "create", keyword but can you run it if you already have created the kvm image? http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=15&t=37975 I notice on this thread you say it can run KVM and be a KVM of a host ? so this is why everyone wants hypervisor? Basi...
by vvujasinovic
Mon Apr 08, 2013 2:33 am
Forum: General
Topic: KVM Problem
Replies: 6
Views: 2773

Re: KVM Problem

what version of RouterOS do you use?
Hi,

Version is 5.24. I have tried even the latest rc of version 6 today with same results...

Regards,
by vvujasinovic
Sun Apr 07, 2013 10:51 pm
Forum: General
Topic: KVM Problem
Replies: 6
Views: 2773

Re: KVM Problem

Hi,

i have the same problem, KVM menu is visible in winbox, but there is no /kvm menu in console:

[admin@MikroTik] > /kvm
bad command name kvm (line 1 column 2)
[admin@MikroTik] >

What could be the reason for that?

Thanks.

VEki