Community discussions

MUM Europe 2020

Search found 19 matches

by m3gaman
Sun Jun 18, 2017 7:13 pm
Forum: General
Topic: CCR1036-12G-4S
Replies: 9
Views: 1205

Re: CCR1036-12G-4S

yep, we didn't find out what is causing this behavior with conntrack active. in our friend case, the video posted can solve his problem.
by m3gaman
Sun Jun 11, 2017 5:30 pm
Forum: General
Topic: CCR1036-12G-4S
Replies: 9
Views: 1205

Re: CCR1036-12G-4S

just forgot to mention, we don't use NAT, and when this happens we see "firewall" eating all cpu's.
by m3gaman
Sun Jun 11, 2017 5:22 pm
Forum: General
Topic: CCR1036-12G-4S
Replies: 9
Views: 1205

Re: CCR1036-12G-4S

Yo BartoZ! we use 6.39 exactly because of this!! don't solve de issue, another ccr1036 same behavior, so i think this hardware is weak, just happens when conntrack is enable and we kick at least 200 pppoe sessions at once.
by m3gaman
Sun Jun 11, 2017 2:42 am
Forum: General
Topic: CCR1036-12G-4S
Replies: 9
Views: 1205

Re: CCR1036-12G-4S

Here happens the same, weak hardware for tons of ppp. We disabled conntrack and this behavior gone. try this and post your experience.
by m3gaman
Tue Mar 25, 2014 6:11 am
Forum: General
Topic: v6.11 released
Replies: 260
Views: 81598

Re: v6.11 released

There's a post from user "ropebih" showing his dificulties on ccr with ipv6 where dhcp server gone( http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=83215 ), the problem happens here too(dell server). It occurs when whe use DHCPv6-PD pool option in pppoe profile. The pppoe conects them send the ipv6 po...
by m3gaman
Sat Mar 22, 2014 3:21 am
Forum: General
Topic: PPPoE free authentication
Replies: 11
Views: 2050

Re: PPPoE free authentication

Edited previous posts, see if it's better!
by m3gaman
Sat Mar 22, 2014 2:59 am
Forum: General
Topic: PPPoE free authentication
Replies: 11
Views: 2050

Re: PPPoE free authentication

Yep, I read and put an alternative!!
by m3gaman
Sat Mar 22, 2014 2:48 am
Forum: General
Topic: PPPoE free authentication
Replies: 11
Views: 2050

Re: PPPoE free authentication

Using "Freeradius" You can insert into users file or into your default sql group.
by m3gaman
Sat Mar 22, 2014 1:11 am
Forum: General
Topic: PPPoE free authentication
Replies: 11
Views: 2050

Re: PPPoE free authentication

But beware of "empty" username, they lock your router after a time. Enable default auth but reject blank username.
by m3gaman
Sat Mar 22, 2014 1:09 am
Forum: General
Topic: PPPoE free authentication
Replies: 11
Views: 2050

Re: PPPoE free authentication

You can use freeradius and set "default Auth-Type := Accept" into users file!!!
by m3gaman
Mon Mar 17, 2014 6:25 pm
Forum: General
Topic: v6.10 released
Replies: 248
Views: 83870

Re: v6.10 released

Hi, I have a problem using option DHCPv6-PD to send ipv6 prefixes via pppoe, the option send the prefix and create the route, works well and hangs dhcp when pppoe conection drop. If I disconect normaly them dhcpv6 release the prefix but when hangs suddenly it simply stay conected and dhcpv4 stop too...
by m3gaman
Wed Jan 29, 2014 11:29 pm
Forum: General
Topic: v6.7 released
Replies: 225
Views: 110734

Re: v6.7 released

Have someone tested radius accounting with that version(6.8 jan29)?
by m3gaman
Mon Jan 27, 2014 11:25 pm
Forum: General
Topic: v6.7 released
Replies: 225
Views: 110734

Re: v6.7 released

Routeros 6.8rc1 isn't accounting the amount of traffic, on radius always have 0kB in database.
by m3gaman
Sun Dec 29, 2013 2:48 am
Forum: General
Topic: v6.7 released
Replies: 225
Views: 110734

Re: v6.7 released

On x86, dual port intel(E82571EB) card not working properly on version 6.x(traffic and ping very unstable) on 5.x works fine. Intel 82574L works fine too on 6.x. Onboard broadcom BCM5717 previously not working on 5.x now fine with 6.x.
by m3gaman
Wed Sep 11, 2013 2:36 am
Forum: RouterBOARD hardware
Topic: CLOUD CORE ROUTER
Replies: 1374
Views: 1021104

Re: CLOUD CORE ROUTER

Looks like they're well balanced!! Nice work!!
by m3gaman
Tue Jul 02, 2013 2:17 pm
Forum: General
Topic: RB1100AHx2 ROS 6.1 PPPoE Problem [Dynamic , Running]
Replies: 7
Views: 3300

Re: RB1100AHx2 ROS 6.1 PPPoE Problem [Dynamic , Running]

Same here witch ccr1036 and 6.1, only dynamic not running, no route created,solves only when restart
by m3gaman
Tue Jul 02, 2013 12:54 am
Forum: General
Topic: PPPOE SERVER Glitch
Replies: 14
Views: 4438

Re: PPPOE SERVER Glitch

Same here witch ccr1036, only dynamic not running, no route created,solves only when restart.
by m3gaman
Tue Jun 11, 2013 7:21 pm
Forum: General
Topic: v6.0rc1 snmp does not work.
Replies: 7
Views: 3088

Re: v6.0rc1 snmp does not work.

Working fine in 6.1!! Thnx!!!
by m3gaman
Sun Jun 02, 2013 10:27 pm
Forum: General
Topic: v6.0rc1 snmp does not work.
Replies: 7
Views: 3088

Re: v6.0rc1 snmp does not work.

Same here with ccr1036, it works and suddenly stops for 1 minute and start worck again.Using dude to see interfaces(pppoe), when click on interfaces it shows all conected interfaces, if i click on cpu and them back to interfaces then snmp stop for 1 min.